DOVEZILE UNUI CONCUBINAJ DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ ÎNTRE MIȘCAREA PENTICOSTALĂ DIN NORVEGIA (ȘI NU NUMAI), O MARE PARTE DIN MEDIA CREȘTINĂ ȘI BARNEVERNET

Emanuel Zarnescu imi este prieten. Prin harul Domnului el este un foarte bun apologet. Am preluat acest articol foarte documentat pe care el l-a scris. 

Popas pentru suflet

Mulțumiri fratelui Emi Zărnescu pentru cercetările asidue și materialul din această postare! Mai mult, pentru că a fost și este un adevărat stâlp de susținere spirituală pentru Marius și Ruth. Și mai mult, pentru curajul de a accepta să i se scrie numele aici. Frate Emi, tot respectul meu și al tuturor!

Am preluat, prelucrat și publicat acest material cu cea mai adâncă indignare! Deci, de ce Mișcarea Penticostală Norvegiană și media creștină susțin Barnevernet? O, ce nevoie mare a avut Barnevernet de scrisoarea lor de suport ca să o arate delegațiilor care se interesează dacă nu cumva este persecuție religioasă în cazul Bodnariu! Dar, să observăm câteva informații despre Mișcarea Penticostală și media creștină din Norvegia:

Mișcarea penticostală din Norvegia / Pinsebevegelsen
Contact: post@pinsebevegelsen.no
Tel: 0047 40413043
Pilestredet 27 H, 0164 Oslo
Mișcarea penticostală din Norvegia nu este o organizație, ci o comunitate de 300 de biserici locale distribuite pe…

View original post 1,142 more words

11 thoughts on “DOVEZILE UNUI CONCUBINAJ DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ ÎNTRE MIȘCAREA PENTICOSTALĂ DIN NORVEGIA (ȘI NU NUMAI), O MARE PARTE DIN MEDIA CREȘTINĂ ȘI BARNEVERNET

 1. Ma asteptam la asta !
  Mi se pare ca penticostaltismul, in general, de cand a virat masiv spre aberatiile carismatismului, este tot mai dispus sa se compromita in toate felurile ca sa se potriveasca cat mai bine chipului veacului acestuia.

  • Asta nu inseamna deloc ca penticostaltismul nu mai ar avea inca totusi cativa oameni de valoare. Unul din ei este si pastorul Cristian Ionescu. DISCERNAMANTUL SAU SPIRITUAL E O RARITATE PRINTRE COLEGII DIN ACEEASI CONFESIUNE !

 2. Trebuie sa ne rugam Domnului pentru lucruri punctuale plecând de la Scriptura, sau citind Scriptura pe genunchi in fata Domnului si rugându-L ca acel Cuvânt sa se împlinească.
  Iata încă o situație sa fie prezentata în acest fel Domnului.
  Situația din Norvegia: “Așa se face că o mare majoritate a bisericilor, fie baptiste, penticostale, luterane, libere etc, au femei în conducere, sau pastori femei sau predicatoare.” (din articol)
  Situația din Cuvânt: 1 Timotei 2:12 “Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.”
  Doamne Isuse lucrează Tu în Norvegia rupe acest concubinaj al bisericii de acolo cu statul Norvegian. Rupe finanțările din partea vrăjmașului stat Norvegian, căci prietenia cu lumea este vrăjmășie cu Dumnezeu și mai degrabă sa trăiască fiecare creștin din munca lor, sa fie independenți financiar și sa nu se simtă obligați sa susțină Barnevernetul.
  Doamne Isuse TREZEȘTE NORVEGIA și fa sa strălucească Adevarul Tau în inima fiecărui norvegian și atunci ei singuri vor arde în foc cărțile vrăjitoriei și vor urî Barnevernetul. Adu Doamne pocăința peste biserica Norvegiana, știm ca este un dar ceresc pentru reabilitarea tuturor păcătoșilor.
  Amin!

   • Mie mi se pare mandrie spirituala sa nu doresti mantuirea si restaurarea in credinta a unor oameni, oricat de gresiti ar fi ei. Domnul Isus a invatat ca, in afara hulei impotriva Duhului Sfant, nu exista pacat care sa nu poata fi iertat, din perspectiva Lui. Dar asa e cand o luam inaintea Cuvantului. Dumnezeu s-a indurat in mod repetat de poporul Israel in vechime, in ciuda faptului ca ei au tot refuzat sa Il asculte. Iar El nu se schimba.
    Daca ar fi dupa noi, oamenii, am umple iadul cu toti cei care ne deranjeaza pe noi, legitim sau nu, care nu se inchina in felul in care ne inchinam noi, care nu citesc aceeasi traducere a Bibliei ca si noi, care nu au lungimea fustei cat o au surorile din adunarile noastre, care nu poarta batic peste palarie, ci palarie peste batic, si asa mai departe. Sa nu ne trezim ca, dupa ce i-am afurisit pe fratii nostri, in loc sa fi folosit abordarea lui Pavel din Galateni 6, ne trezim ca tragem de fapt usa dupa noi si inchidem iadul pe dinauntru. Curios ca pana acum nu a preocupat pe nimeni apostazia Europei, acum brusc ne trezim ca suntem viteji. Da’ las’ ca e America taramul credinciosilor autentici, care exporta invatatura sanatoasa peste tot in lume. Atata linguseala si inchinare la om ca pe blogurile “crestine” mai rar am intalnit. Dezamagitor.

   • Nu sunt deloc pro Norvegia, trageti concluzii foarte in pripa, frate Dan. Daca cineva nu va sustine in totalitate opinia nu e musai ca slujeste celui rau. In privinta cunoasterii Scripturii, e drept, in ciuda varstei si a anilor de umblat cu Domnul, sunt inca un cersetor la usa harului Lui, si o spun fara falsa modestie. Nadajduiesc insa ca nu va mai fi mult si cunoasterea imi va fi deplina. Cat priveste Norvegia, am convingerea ca Domnul vesniciei are ceasul judecatii mult mai precis decat al nostru, niste bieti muritori.

    • Frate Rares

     Cu toate ca nu sunt de acord cum vezi lucrurile, te rog spune-mi istoria vietii tale de credinta si la ce biserica mergi. Nu am sa public ceea ce imi scrii. M-a impresionat faptul ca ai spus ca esti inca un cersetor la usa harului Lui. Nu o lua critic, dar Dumnezeu are alt plan cu copii lui in ce priveste cunoasterea doctrinelor harului si a Scripturii. Iata un verset in privinta asta pe care stiu ca iti este cunoscut. În El avem răscumpărarea, prin sîngele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său, pe care l -a răspîndit din belşug peste noi, prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere; căci a binevoit să ne descopere taina voiei Sale, după planul pe care -l alcătuise în Sine însuş, Efeseni 1:7-9

     Inca o intrebare, ai auzit de scriitorul Mircea Ciobanu?

 3. Știu frate și apostazia din BER cu Botgros, și din Europa și din Norvegia, cumva la 360°peste tot vedem apostazie, dar as vrea sa mai zic un gând poate Domnul va trimite misionari în Norvegia (Iuda 1:23 căutați să mântuiți pe unii, smulgându-i din foc; de alții iarăși fie-vă milă cu frică, urând până şi cămașa mânjită de carne.)
  Inca mai sunt creștini activi care sunt chemați lăuntric la misiune.
  Misiune nu va dispărea decât odată cu Răpirea Bisericii.
  Nu putem trezi noi Norvegia, dar poate vor fi smulși unii din foc.
  Poate cineva care știe norvegiana se va duce sa vestească Cuvântul. Poate un norvegian se va întoarce cu adevarat la Domnul și ar face lucrarea asta.
  Matei 9 v 37 Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerișul*, dar putini sunt lucrătorii!
  38 Rugați dar* pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui.”

 4. Era un eufemism, frate Dan, legat de cunoasterea Cuvantului. Voiam sa transmit ideea ca, depinzand de Duhul pentru a ni se revela Scriptura in sens spiritual (nu mistic si nici doar mental, ci asa incat valorile lui Dumnezeu sa devina parte din valorile noastre, ca urmare a schimbarii constante a mintii noastre), toti cei credinciosi suntem, intr-un fel, cersetori la usa harului Lui. Apostolul insusi a afirmat ca acum cunoastem in parte. Adica e partiala cunoasterea noastra, fiind formata in masura covarsitoare din revelatia Scripturii, Mantuitorul fiind culmea acestei revelatii, cum zice in Evrei 1. Dar si aceasta cunoastere ne-o descopera Dumnezeu dupa “calendarul” Duhului, fiecare la randul cetei lui, ca sa zic asa, sau dupa masura credintei ori maturitatii lui. Daca as da inapoi anii, as fi obligat, sincer vorbind, sa recunosc ca am fost un soi de “analfabet” spiritual multa vreme. Tot asa, daca as avea harul sa mai traiesc inca 10 ani, foarte probabil ca voi descoperi atunci cat de putine stiam in urma cu cei 10 ani. Adica acum. Dar nu ma refer la cunoasterea invataturilor care sunt temelia credintei crestine, ci la aprofundarea Cuvantului, la acea cautare adanca dupa comorile “ascunse” ale Cuvantului, pe care nu le putem descoperi decat in partasia aceea speciala, de multe ori pe genunchi, cu Tatal luminii, partasie pe care cel care o experimenteaza nici macar nu poate sa o povesteasca altora. Sunt sigur ca stiti despre ce vorbesc aici. Nu il stiu pe Mircea Ciobanu, cred ca e coincidenta de nume, desi uneori imi place poezia, in ciuda vietii mele de inginer. Ce sa-i facem, in harul Domnului, mai sunt si ingineri poeti, nu? Dati-mi un pic de timp sa va scriu povestea vietii mele. Si multumesc pentru ocazia de partasie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s