Domnul isi bate joc de planurile lumii. Incurajare la rugaciune! Atentie Norvegia!

 

Celce şade în ceruri rîde, Domnul Îşi bate joc de ei.
(Psalm 2:4) 

Acum vreun an si ceva, preturile la barilul de petrol ajunsese la $100/baril. Aici in America, in special in California benzina ajunsese asa de scumpa incat multe familii mai sarace urmau sa fie ruinate datorita faptului ca, castigul li se ducea pe benzina. America nu este o tara- este un continent, ca atare distantele sunt foarte mari iar transportul in comun este ca si inexistent (cu exceptii). 

Ziaristi lingusitori si tradatori de natiune din marile ziare americane “educau” populatia ca trebuie sa se obijnuiasca cu preturi mari la benzina, si ca acest pret va continua sa creasca. Ne-am rugat si noi si altii cu credinta foarte mica pentru ca Domnul sa faca ceva in privinta acestui abuz grosolan in care populatia era speculata cu preturi mari de benzina. Adevarul este acesta: petrolul nu este de origine organica ci este fluidul de racire ale straturilor geologice adanci, asa ca rezerve imense de petrol sunt cam peste tot; desigur nu toate zonele sunt usor de exploatat. 

Iata insa ca a aparut conflictul in Siria, iar Rusia cel mai mare producator de petrol, si Arabia Saudita, al doilea mare producator de petrol sunt in severa opozitie. Iranul si el e mare producator de petrol, si de curand s-a ridicat embargoul economic (Israelul a fost tradat). Deci de o parte este Arabia Saudita si alti aliati petrolieri, iar de partea cealalta este Rusia si Iranul. 

Tocmai cand Arabia Saudita vroia sa ruineze Rusia pompand petrol cat mai mult si scazand pretul, Rusia continua sa pompeze si ea petrol cat mai mult si deodata piata petroliera se sufoca de prea mult petrol nefolosit. Rezultatul este scaderea vertiginoasa a pretului benzinei peste tot in lume. Tocmai cand marii acestei lumi vroiau sa foloseasca pretul benzinei pentru a controla populatia, Dumnezeu le-a dat planurile peste cap. Slava Lui! 

Cat va tine asta nu stim, dar stim ca “profetiile” economistilor si producatorilor de petrol ca “nu va mai fi o intoarcere la preturi mici pe baril de petrol” s-a dovedit a fi o rusinoasa infrangere! 

Norvegia isi bate joc de Romania cat si de alte tari pentru ca are petro-dolari. Dar zeci de mii de frati se roaga si postesc cu credinta ferma. Asa cum Domnul a umilit pe mai marii lumii acestea in planurile lor odioase de manipulare a populatiei prin pretul benzinei, tot asa va venii si randul Norvegiei cand Domnul o va confrunta, iar mandria oculta si prosteasca a acestei tari minuscule va ajunge de ocara mondiala. Doamne raspunde-ne la rugaciuni! 

p.s. intr-un grup de rugaciune un prieten a scris despre un scenariu apocaliptic descurajand pe frati. Eu nu neg ca ne indreptam spre vremuri tulburi, dar pe aceasta ruta Dumnezeu isi mai bate joc de natiunile ingamfate pana le va duce la judecata finala. Inca odata, curaj la rugaciune impotriva Norvegiei! 

5 thoughts on “Domnul isi bate joc de planurile lumii. Incurajare la rugaciune! Atentie Norvegia!

 1. Slava Domnului pentru aceasta cadere a pretului petrolului. Si in Romania era pretul exagerat, iar toti restul producatorilor scumpeau produsele si motivau pretul benzinei. Deasemenea Petrom avea un profit urias si nerusinos chiar in timpul crizei. Acum se plang pentru ca nu mai au asa profit, desi costul de extragere a petrolului este mult mai mic in Romania fata de alte state.
  Dumnezeu rade si isi bate joc de conducatorii economiei moniale. Ei se aduna si fac planuri, dar pana la urma totul se indeplineste doar in conformitate cu voia Domnului si el judeca cu dreptate si nepartinire.
  Am vazut ca liderii cheie din industria de petrol s-au reunit pentru a face un pact comun de inghetare a productiei astfel incat sa stabilizeze pretul:
  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-20798392-acord-intre-arabia-saudita-rusia-qatar-venezuela-pentru-inghetarea-productiei-petrol-daca-ceilalti-mari-producatori-procedeaza-fel.htm
  Cei care il cunosc pe Domnul insa observa si se bucura de fiecare biruinta a Sa. Nimica nu scapa din mana lui si de sub observatia Sa. Si Norvegia pagana nu va scapa de sub judecata Domnului.
  A Domnului este biruinta si slava in vecii vecilor. Amin

 2. Societatea occidentala e impregnata de naturalism. E o lupta pe fata impotriva eticii iudeo-crestine. Traim cea mai groaznica filosofie de viata din toate epocile.

  Redau un fragment din Etica crestina a lui Carl Henry ”
  -nicio alta generatie nu s-a confruntat cu niste probleme morale atat de decisive cum sunt cele de astazi
  -baricada milenara a crestinismului impotriva paganismului renascut slabeste acum in fata asalturilor nedreptatii.forte puternice urmaresc sa ii modifice pozitia sa o discrediteze , sa o inlocuiasca
  Lehamitea sufleteasca si spaima omului modern au atins profunzimi necunoscute nici macar de scepticii Greciei antice. Sentimenul pierderii cosmice si a insignifiantei personale incadreaza fereastra prin care omul contemporan vede lumea.
  La nivelul maselor valoarea existentei umane este aproape complet nesocotita. Insistenta crestinismului asupra valorilor absolute este o insulta pentru spiritul vremurilor noastre. Dumnezeul omului modern e relativismul.
  Manuale de etica urmaresc sa justifice absenta unor norme morale fixe si finale- absolute.
  ETICA NATURALISTA SI ANIMALIZAREA VIETII MORALE
  Doctrinele dominante ale eticii naturaliste sunt:
  1. natura este realitatea ultima
  2. omul este in esenta un animal
  3.adevarul si binele sunt schimbatoare”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s