Invierea Domnului, câinii blasfemiatori, si Ellen G. White; invierea ca experienta existentiala, partea a II-a

Sugerez ca foarte importanta citirea articolului precedent care (are legatura cu acesta) este foarte scurt (aici). 

Sa definim termenii: cine sunt câinii? 

De ce apostolul Pavel foloseste termenul “câini” pentru iudaizatori in Filipeni 3:2? In Vechiul Testament câinele era vazut foarte rau. In Deuteronom 23:18 se spune ca Israelitul sa nu aduca la Casa Domnului pretul unui câine. Cu alte cuvinte, nu este un animal care sa exprime pretul unei rascumparari. In Psalmul 22:16 in mod profetic marii preoti si fariseii care erau in jurul crucii lui Cristos arucandu-i insulte, sunt numiti câini “caci niste câini ma inconjoara…”In Evanghelii (Matei 7:6) câinii portretizeaza persoane irecuperabile carora nu trebuie sa li se incredinteze lucruri sfinte. 

Aici in Filipeni 3:2 Pavel spune credinciosilor sa se pazeasca de câini adica de iudaizatori care ca si adventistii, veneau pe urmele apostolului sa aduca in robia legii pe noii convertiti. Este interesant ca in versetul 2 pe care il discutam este o anumita chronologie: câinii si lucratorii rai. Pavel preia ordinea din Psalmul 22: 16 unde se spune: Căci nişte cîni mă înconjoară, o ceată de nelegiuiţi dau tîrcoale…

In Apocalipsa 22:15 se spune “Afară sunt câinii…” adica in iad sunt cainii alaturi de vrajitori, desfranati si ucigasi. Pavel stia acest lucru, si anume ca iudaizatorii, acei lucratori rai, pentru care el foloseste metafora câini, sunt irecuperabili si destinati iadului. Majoritatea adventistilor sunt irecuperabili. Sunt vrasmasi ai invierii Domnului (cum am explicat in articolul anterior) si inchinatori la sabat- nu la Dumnezeu. Intre ei sunt si oi ratacite care trebuie sa iasa afara. 

Invierea ca experienta existentiala

Capitolul 3 din Filipeni are o anumita complexitate in interpretare. Pavel nu vorbeste despre incertitudinea invierii lui ca apostol ci explica cum invierea este si o experienta in viata, nu numai un adevar teologic si de viitor. El scrie aceste lucruri din inchisoare unde simntea moartea care ii dadea tarcoale zilnic. Intru-n mod practic facea fatza in aceste conditii prin experimentarea puterii invierii Domnului Isus in el.

 

Invierea ca experienta existentiala a lui Pavel (si a noastra)
in comparatie cu ruina spirituala a iudaizantilor
numiti de apostol câini
Comparatie bazata pe Filipeni 3:2-11

Experienta apostolului Pavel

Experienta câinilor iudaizatori cat si a adventistilor

O relationare adevarata cu Dumnezeu

 Iluzia ca il slujesc pe Dumnezeu

 

O adevarata circumcizie in inima

Circumcizie in trup

 

Inchinare fatza de Dumnezeu prin Duhul Sfant

Inchinarea fatza de sabat, lege si traditie. Nu au Duhul Sfant

 

Lauda in Cristos

Se lauda cu circumcizia, faptele lor, si “tinerea” legii

 

Neincrederea in firea pamanteasca

Totala incredere in firea pamanteasca; deaceea adventistii pun accent pe retete de sanatate si mass media

 

Faima religioasa considerata o pierdere

Si iudaizatorii de pe vremea lui Pavel cat si adventistii de astazi traiesc pentru faima religioasa

 

Pretul nespus al cunoasterii lui Cristos face din faima religioasa un gunoi. Acesta este termenul in original
gunoi / σκύβαλον / skubalon

Iudaizatorii de pe vremea lui Pavel urau pe Cristos. Adventistii de astazi folosesc numele lui Cristos pentru castig religios, dar nu il cunosc personal

 

Sa fie gasit in El, nu autoindreptatit prin lege dar indreptatit de Dumnezeu prin credinta in Isus Cristos.
Doctrina suprema a lui Pavel si a Scripturii este crucea lui Cristos care indreptateste pe pacatosul care se pocaieste.

Iudaizatorii aveau ca scop suprem sa fie gasiti ca pazitorii legii si sa aiba propria lor indreptatire ce decurgea din tinerea legii. Adventistii de astazi sunt la fel. Ei doar vorbesc despre indreptatirea prin credinta cateodata dar predica legea si pe Ellen G. White; iar sabatul este religia lor suprema.

 

Dorinta lui era sa il cunoasca pe Cristos si puterea invierii Lui

Dorinta iudaizantilor era sa cunoasca scrierile rabinice si traditia iudaica. Adventistii de astazi doresc sa cunoasca “scriptura” lor si anume scrierile lui Ellen G. White. Moartea spirituala si opresiunea psihologica domina mediile adventiste

 

Puterea invierii Lui ca experienta de viata urmeaza dupa impartasirea in suferintele lui Cristos prin care Pavel trecea chiar acum in inchisoare

Iudaizantii nu aveau parte de suferinte, dimpotriva provocau suferinte imense apostolului si crestinilor. Oridecate ori puteau, asmuteau autoritatile impotriva crestinilor. Adventistii astazi in mod perfid aduc un asalt impotriva suficientei jertfei Domnului Isus prin incercarea de a pune sub sabat si lege pe copii Domnului.

 

Apostolul stia ce inseamna invierea din morti in celula in care moartea plana asupra lui zilnic

Iudaizantii erau propagatori de moarte spirituala, erau niste anticristi. La fel sunt si adventistii astazi.

 

Nota: adventistii nu practica circumcizia dar asta nu face nici o diferenta intre ei si iudaizatorii secolului I. 

20 thoughts on “Invierea Domnului, câinii blasfemiatori, si Ellen G. White; invierea ca experienta existentiala, partea a II-a

  • Tudor

   Eu am furnizat date concrete care nu pot fi negate. Am citat surse. Ignorant, diletant si mizerabil esti tu! care faci atac la persoana pentru ca tu si secta adventista nu aveti argumente.

   Paul Dan

   • Sunt in deplin acord cu continutul articolului,… (editat de dragul adevarului) este adevarat ca pe ansamblu asta e situatia cu adventismul. Totusi ce nu sunt de acord sunt ofensele si vorbirea urata de ambele parti. Cu parere de rau trebuie sa va spun ca, in acest caz, nu Tudor a facut atac la persoana. El a spus ca articolul este ignorant si diletant, nu a spus ca autorul articolului ar fi ignorant si diletant. In schimb, dumneavoastra ati spus ca Tudor este ignorant, diletant si mizerabil, ceea ce este mai degraba atac la persoana. Aici eu nu sunt de acord, chiar daca, cum am spus, sunt ok cu fondul articolului. Poate ca ar trebui ca si noi pocaitii sa invatam sa corectam si sa ne comportam civilizat, chiar daca avem de-a face cu oameni care nu ne vorbesc foarte frumos si foarte politicos.

    • Tudor a facut atac la persoana. Daca nu facea atac la persoana imi demonstra puctual ce este diletant si ignorant. Dar el face atac la persoana in mod disimulat. Adventistii sunt anatemizati!. Oricine le ia apararea adventistilor este sub anatema!

     Oare Pavel era necivilizat cand le spune iudaizatorilor “câini”?

     Nici o tolrerantza pentru anticristii de adventisti sau simpatizantii lor.

     Paul

  • Tudor

   Eu nu am spus ca esti adventist. Nu am zis ” tu Tudor esti un adventist” ci am zis ca tu si secta adventista nu aveti argumente.

   Da, esti un penticostal tradator, fara nici un reper biblic! Si ca tine sunt multi tradatori intre evanghelici simpatizanti cu odioasa secta adventista!

 1. oh, si inca o remarca. Am sesizat ca sunteti un big fan al miscarii tudoriste. Cred ca ar fi util ca primii care sa se dezica de relatiile cu adventistii sa fie tudoristii. Aproape ca e erezie sa spui intr-o adunare tudorista ca adventistii sunt o secta si ca nu sunt crestini, “fratii nostri”. Spun ca unul cunoscator bine al situatiei. Si nu e singura slabiciune a tudoristilor in ce priveste prieteniile cu alte culte, surprinzator de multe dintre cele mai problematice. Si nu cred ca ar fi corect ca sa se dea vina ca “Satana” ataca cu predilectie miscarea tudorista, pentru ca de regula nu carismaticii si ereticii se infiltreaza intre tudoristi, ci tudoristii ii invita le acestia la adunarile lor, si ei sunt cei care cauta si accepta sprijin financiar de oriunde se poate.

 2. Sunt multi Crestini cu numele ca sa le meargă bine pământești. Ei acești creștini cu numele pretind ca stiu multe dar de fapt nimic practic din cuvântul Lui Dumnezeu.

  Cunosc personal pastori cu numele ,predicatori de fațada si lista continua si mai ales din rândul penticostalilor cu numele.
  Aceștia doar se folosesc de numele Lui Dumnezeu PTR scopurile lor pământești firești , si își ascund păcatele sub pălăria slujirilir care le fac in public, sași ascundă necredință si trăirea in adevăr cu Domnul. Aceștia nici nu sunt cu adevărați creștini,nu-i doare ce se întâmpla in jurul lor si mai ales in inima fraților si surorilor de credința. In fata doar par ca suferă cu tine iti spun ca nu au nimic cu tine si ca te iubesc apoi pleacă cum au venit. Nu au nimic dea face cu Suferințele Dl Isus, cu moartea Lui, funinginea Lui,cu înălțarea Lui, își dau învățături după poftele lor măgulitoare , nu cunosc calea păcii si a dragostei ceresti si nici jertfa Mântuitorului si n-au o credința vie vizibila prin dragoste si fapte in Cristos.
  In fata iti spun una si la spate te-ar mânca de viu cu vorbe trufașe ,lingușitoare pana își vad scopul împlinit cu tine apoi te arunca ca pe o cârpa murdara afara ,călcată in picioare de însuși cei care iti spuneau “te iubesc”, daca le spui adevarul si le pui viața in fata sunt in stare cum spune in epistola către Romani cap.2 au schimbat binele in rau si raul i-l numesc bine.
  Biblia ne învața pe astfel de oameni nici sa nu le spunem frați si sa nu avem nici o legătura cu ei, ca usor si subtil vom deveni ca ei corupți si fără dragoste din Dumnezeu si fără duhul sfânt in viețile noastr.

  Sa ne ajute bunul Dumnezeu ca-n zilele acestea sa demonstram cu viețile noastre adevarata trăire cu Mântuitorul nostru Domn Isus.

 3. Domnul Isus Cristos “a sters zapisul cu poruncile lui, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, si la nimicit pironindu-l pe cruce” Coloseni 2:14. Slava Lui.
  Legea a fost data prin Moise dar harul si adevarul au venit prin Isus Cristos.

 4. ,,atac la persoana ” – o sintagma seculara născocita de umaniști . Tudorele fratele meu , ma mir că nu il acuzi si pe Domnul Isus de atac la persoană , ști tu , atunci când cu puii de năpârci si fariseii.

 5. Pt. Tudor,
  Citeste te rog cu atentie :

  Contradictiile biblice a ellenei g. white

  1. Planul de mantuire a fost facut dupa cadere ?
  Egw- Da .Imparatia harului a fost instituita imediat dupa caderea omului, cand a fost conceput un plan de salvare a omenirii vinovate ( tragedia veacurilor, p.347) FALS
  BIBLIA- NU In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale, spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui (Efes 1:4-6 )
  Evanghelia mantuirii prin har prin credinta in DOMNUL ISUS CRISTOS exista inainte de intemeierea lumii .egw contrazice biblia spunand ca planul de mantuire a aparut dupa caderea lui Adam si Eva
  2. Era Adam impreuna cu Eva cand Eva a fost ispitita in gradina ?
  Egw-Nu-egw spune ca desi a fost avertizata de ingeri sa nu se departeze de sotul ei Eva fiind absorbita de munca ei in gradina Edenului s-a departat inconstient de Adam si s-a aflat deodata uitindu-se cu admiratie la pomul interzis.(Patriarhi si profeti ,p.53,54) FALS
  BIBLIA-DA. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.(GEN 3:6)
  Bilia nu spune ca ingerii au avertizat-o pe Eva sau ca ea nu era langa Adam.
  3. A fost Adam inselat de satan?
  Egw- Da.satan l-a inselat pe Adam in acelasi fel ,spunandu-i ca nu trebuie sa asculte pe Dumnezeu si ca nu va muri daca va calca legea (Evanghelism p.598) FALS
  BIBLIA-NU. Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii.(1 Tim 2:14)
  Cine i-a aratat lui egw ca Adam a fost inselat de satan cand biblia aspune ca el nu a fost inselat?
  4. Oamenii de dinainte de potop s-au impreunat cu animale dand nastere unor noi subspecii si rase umane ?
  Egw.-Da : Daca a fost un pacat mai mare decat altul care a dus la distrugerea intregii omeniri prin potop ,a fost amestecarea omului cu animalele si a dus la deformarea imaginii lui Dumnezeu ( Daruri spirituale,vol.3,p 64) FALS
  Egw- da .Fiecare specie creata de Dumnezeu a fost pastrata in arca.Celelalte specii necreate de Dumnezeu ,care au fost rezultatul combinarii omului cu animalele au fost distruse de potop.De la potop incoace a existat combinare (imperecherea) a omului cu animalele ,dupa cum pot fi vazute in nenumaratele varietati de specii de animale si in unele rase umane (Daruri spirituale,vol 3,p.75) FALS
  BIBLIA- NU . Dumnezeu a zis: “Sa dea pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa soiul lor.” Si asa a fost.
  25. Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune. (GEN 1:24,25)
  De 5 ori in aceste 2 versete Dumnezeu (spune ,declara , stabileste) ca animalele se pot reproduce dupa soiul lor.Caii nu se pot imperechea cu pasarile si sa produca urmasi .Nici oamenii cu maimutele nu pot avea urmasi.Chiar oamenii de stiinta adventisti recunosc ca egw a gresit
  5.Dumnezeu sau un inger a inchis usa de la arca lui Noe ?
  Egw-In “Daruri spirituale” spune ca un inger –vol 3,p.68, scrisa in 1864. FALS
  -In “profeti si patriarhi”spune ca Dumnezeu- p,98, scrisa in 1890
  BIBLIA-Dumnezeu (Gen. 7:13,16)
  Se pare ca pana in 1890 egw n-a citit Geneza .Oare cine a informat-o gresit?
  6-Turnul Babel a fost constuit inainte de potop?
  Egw-DA .Spune asta in” Daruri spirituale”,vol,3,p.301 FALS
  BIBLIA-NU-Acestea sunt familiile fiilor lui Noe, dupa spita neamului lor, dupa neamurile lor. Si din ei au iesit neamurile care s-au raspandit pe pamant dupa potop. Si au mai zis: “Haidem! sa ne zidim o cetate si un turn al carui varf sa atinga cerul si sa ne facem un nume, ca sa nu fim imprastiati pe toata fata pamantului! (GEN 10;34-11:4)
  7 –Atrimis Dumnezeu corbi sa-l hraneasca pe Ilie?
  Egw-NU .In cartea Marturii scrisa in 1873 spune ca un inger il hranea pe Ilie( Marturii Vol. 3, p.288) FALS
  -In carte Marturii scrisa in 1876 spune ca un corb il hranea pe Ilie (Marturii Vol. 4, p.253, ).
  BIBLIA-DA Vei bea apa din parau, si am poruncit corbilor sa te hraneasca acolo.”
  . El a plecat si a facut dupa cuvantul Domnului. S-a dus si s-a asezat langa paraul Cherit, care este in fata Iordanului.
  . Corbii ii aduceau paine si carne dimineata si paine si carne seara, si bea apa din parau.(1 Regi 17:4-6)
  8-A fost omul ISUS CRISTOS realmente –cu adevarat- DUMNEZEU ?
  Egw-NU-Omul Isus Cristos n-a fost Dumnezeu atotputernic.(Scrisoarea 32 citata in comentariu biblic AZS vol.5,p 1129) FALS -EREZIE-
  BIBLIA –DA-Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: “Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.”(ISAIA 9:6)
  Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea; si cei ce L-au strapuns. Si toate semintiile pamantului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.
  . “Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul”, zice Domnul Dumnezeu, “Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic.” (APOC.1:7,8)
  Dumnezeirea lui Isus Cristos e o doctrina fundamentala.Orice alta credinta e o erezie

  9-Cine l-a ales pe Iuda sa fie unul din cei 12 apostoli?
  Egw-Iuda s-a ales singur (dorinta veacurilor p.293,717)
  -apostolii l-au ales pe Iuda (dorinta veacurilor p.294)
  -Domnul Isus l-a ales pe Iuda (marturii vol 4,p41)
  BIBLIA –DOMNUL ISUS L-A ALES PE IUDA
  Cand s-a facut ziua, a chemat pe ucenicii Sai si a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, si anume:
  14. pe Simon, pe care l-a numit si Petru; pe Andrei, fratele lui; pe Iacov; pe Ioan; pe Filip; pe Bartolomeu;
  15. pe Matei; pe Toma; pe Iacov, fiul lui Alfeu; pe Simon, numit zelotul;
  16. pe Iuda, fiul lui Iacov; si pe Iuda Iscarioteanul, care s-a facut vanzator.
  LUCA 6:13-16

  10. A FOST MANTUIREA DESAVARSITA PE CRUCE?
  EGV-NU: “In locul a…Daniel 8:14 referindu-se la purificarea pamantului, era acum evident ca facea trimitere la incheierea lucrarii Marelui Preot in ceruri, desavarsind mantuirea si pregatirea oamenilor in a astepta ziua venirii Sale.” (“Marturii”, Vol.1, p.58)
  EGW-NU: “Isus a intrat in locul preasfant ceresc, la sfarsitul a 2300 de zile dupa Daniel 8, in 1844, pentru a desavarsi mantuirea pentru toti cei care vor beneficia de pe urma meditatiilor Sale. ” (“Scrieri Timpurii, p.253”)
  BIBLIA-DA: “Asadar, cand Isus a primit otetul, a spus: “S-a sfarsit.” si si-a plecat capul si Si-a dat duhul.” (Ioan 19:30)
  BIBLIA-DA: “Dar acum dreptatea Lui Dumnezeu fara lege este manifestata, iar legea si profetii sunt martori; lipsa ”
  BIBLIA-DA: “Mai mult atunci, fiind acum gratiati de sangele Sau, vom fi salvati de la pedeapsa prin El. Caci daca pe cand eram dusmani, am fost impacati cu Dumnezeu prin moartea Fiului Sau, cu atat mai mult, fiind impacati, vom fi salvati prin viata Sa. Nu numai atat, dar ne si bucuram intru Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos, prin care acum ne-am primit mantuirea.” (Rom 5:9-11)
  NOTA: Biblia respinge in totalitate ideea lui EGW a celor 2300 de zile si a unei judecati investigative in sanctuarul ceresc incepand in 1844. Trebuie observat cum ca textele biblice citate mai sus au fost toate scrise la mai putin de treizeci de ani dupa invierea Lui Isus si ca este clar mentionat ca cei care erau crestini in acele timpuri au fost complet iertati, mantuiti, purificati si impacati cu Dumnezeu prin moartea Lui Hristos pe cruce. Nu exista niciun verset in Biblie care sa sustina doctrina sanctuarului.

  11. ANULEAZA SANGELE LUI HRISTOS PACATUL?
  EGW-NU:”Sangele Lui Hristos, cat timp a servit la eliberarea pacatosului care se caieste de condamnarea legii, nu a avut scopul de a anula pacatul…va sta in sanctuar pana la finalizarea mantuirii.” (“Patriarhi si Profeti”, p.357)
  BIBLIA-DA: “Prin care am primit rascumpararea prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau.” (Efeseni, 1:7)
  BIBLIA-DA:”Dar, daca umblam in lumina, dupa cum El Insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele Lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat.” (1 Ioan, 1:7)
  BIBLIA-DA: “Ferice, zice el, deaceia ale caror faradelegi sunt iertate si ale caror pacate sunt acoperite! Ferice de omul caruia Domnul nu-I tine in seama pacatul!” (Romani 4:7-8)
  NOTA: A ierta inseamna a gratia, a renunta la drepturile de a pedepsi, a anula pentru totdeauna o datorie. Isus a facut toate acestea pentru noi cand Si-a varsat sangele de dragul nostru. Biblia spuna ca pacatele iertate nu vor fi folosite impotriva unui individ. Cu toate acestea, Ellen White contrazice Biblia, sustinand ca Dumnezeu ne pastreaza pacatele si mai tarziu ne pedepseste pentru ele daca nu ne ridicam la standardele Sale inainte de mantuirea finala. Aceasta idee cauzeaza agonie in randul a milioane de azs in momentul in care se intreaba daca vor fi sau nu salvati.
  12– Cine ne poarta pacatele?
  Egw- satan-“In timp ce jertfa pentru pacat arata spre Cristos ca sacrificiu si marele preot reprezenta pe Cristos ca mediator, tapul ispasitor il simboliza pe satan, autorul pacatului, peste care pacatele vor fi in final asezate.Cristos va aseza toate pacatele peste satan,…. astfel satan,…va suferi in sfarsit pedeapsa pentru toate pacatele”(tragedia veacurilor ,p,422,485,486)
  BIBLIA-ISUS- “El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.”(1 PETRU 2:24)
  13-Putem spune ca suntem mantuiti chiar acum prin harul lui CRISTOS?
  Egw-Nu –“ cei care il accepta pe Cristos,cu toata sincera lor convertire ,nu trebuie niciodata invatati sa spuna sau sa se simta ca sunt mantuiti.cei care il primesc pe Cristos si cu incredere spun ca sunt mantuiti sunt in pericol sa se increada in ei insisi”(ferestre spre cer ,p155)
  BIBLIA-DA-Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.(IOAN 5:24)
  Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.(1 IOAN 5:13)
  15.-Putem spune in mod legitim ca am incetat sa pacatuim?
  Egw-Da –“Cristos a murit astfel ca tu sa nu mai pacatuiesti,iar pacatul este o incalcare a legii”(review and herald vol.71,nr.35,p.1,august 28, 1894)
  BIBLIA-NU-“Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat.
  Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi.
  Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. “(1IOAN1:7-9)

  Acum dupa ce ai citit te rog spune-mi si mie de ce Pavel i-a stat impotriva lui Petru (Gal 2:11-14)?
  Cum au fost mantuiti : Adam,Iov,Avram, Iacov,Iosif,
  pentru ca nu se daduse legea inca si Iosif a trait cea mai mare parte din viata in Egipt unde nu se tinea sabatul?
  Intrebarile sunt valabile pentru toti adventistii.

  • Multumim, Teknon, pentru aceste informatii.
   Ai mai batut un cui in cosciugul spirirual al profetesei false Ellen G. White. Baba asta, mama sectei adventiste, e un munte de erezii ! Dupa cum se vede, avea pe langa o intelegere uluitor de limitata a principalelor doctrine crestine si multe lacune in ceea ce privesc evenimente arhicunoscute de crestinii care isi citesc Scriptura.

 6. Pingback: Invierea Domnului, câinii blasfemiatori, si Ellen G. White; invierea ca experienta existentiala, partea a II-a « tineridelanganoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s