Incursiunea adventista la biserica baptista din Los Angeles

Adventismul este intr-o criza fara iesire! 

Prin harul Domnului am scris cartea “Adevarul despre miscarea adventista”. A fost descarcata in format electronic de 15.000 de ori. Articolul cu titlul “Criza adventista este fara iesire” a fost accesat aproape de 20.000 de ori. Fiti siguri ca aceste descarcari si accesari de material ce deconspira adventismul sunt facute de adventisti! Va recomand macar citirea acestui articol mentionat anterior, si veti vedea adevarata fatza adventismului. Si totusi, secta aceasta in criza de neimaginat vine sa se dea in spectacol la biserica baptista Betania din Los Angeles.

O paradigma falsa: fratii nostrii adventisti

Adventistii nu sunt fratii nostrii! Intre adventisti sunt cativa frati de ai nostri dar rataciti. Fratii rataciti printre adventisti trebuie sa iasa cat mai repede afara. Existenta unor frati rataciti intre adventisti nu valideaza vreo colaborare cu secta adventista. Absolut niciuna!

Cine a facilitat incursiunea adventista a grupului Noblesse la biserica baptista Betania din Los Angeles? 

Cordonatorul acestei  grave experiente a fost fratele Eugen Capatina. Promovatorul a fost pastorul Daniel Branzei de la biserica Betel din Anaheim. Cel care a cedat a fost pastorul Liviu Tiplea de la biserica Betania, Los Angeles.

Cum a cantat grupul adventist Noblesse? 

O mare parte din repertoriu au fost interpretari stil Broadway. Dupa aceea celelalte cantari erau dominate de lipsa de speranta pe care adventistii nu o pot ascunde. O piesa a fost chiar un cantec adventist, promovator de sabat. Mai mult, Ramona Ghioaldă (parte din grup), a spus ca se bucura ca este cu biserica Betania in ziua aceasta de sabat. Adventistii sunt inchinatori la sabat si uratori de ziua de Duminica, ziua inveierii Domnului Isus. Acesta este anticrism!

Cateceva despre cei trei cordonatori ai incursiunii adventiste la Betania

Fratele Eugen Capatina

Acesta este un exceptional inginer, iar cand ani in spate eram membru la aceiasi biserica, fratele Eugen era unul din membrii comitetului. El a investit enorm in biserica, era un exemplu, si era foarte bine echipat doctrinar. Intre ce stiam despre fratele Eugen atunci, si promovarea adventista facuta acum la Betania, este pur si simplu șocant! Nu am putut sa cred urechilor cand Eugen le tot lauda in fatza bisericii pe adventiste, si mai mult, le-a spus sa vina si la anul si sa mearga pe urmele corului ProDeum prin America la bisericile baptiste romanesti. Intreb, frate Eugen, ce sa faca adventistele astea? Sa infesteze cu atitudini pro-adventiste pe acei baptisti neinstruiti doctrinar?

Pastorul Daniel Branzei

Cartea pastorului Branzei numita “Amintiri cu Sfintii” este o capodopera. El a surprins ca nimeni altul portretele sufletesti a unor evanghelici de referinta din Romania. Deasemenea, el este extrem de bine documentat, atat teologic cat si politic, in sensul bun al cuvantului. Si acum tin minte predica care a avut-o de la 3 Ioan. Dupa felul cum acest pastor evolua acum 20 de ani, se parea ca va fi unul din reprezentantii cei mai de seama al evanghelicilor romani din Romania si diaspora. Dar nu a fost asa. Stirile de tot felul domina blogul lui, facand imposibila implinirea teologica a acestei personalitati remarcabila daruit de Dumnezeu. Imi pare foarte rau de directia fratelui nostru in ultimii 15 ani.

Am amanat ani de zile, in timp ce constant m-am rugat, ca sa scriu despre ecumenismul grav al pastorului Daniel Branzei. De data aceasta a trebuit sa rup tacerea. Pastorul Daniel ii numeste pe adventisti frati, si este prieten de mult timp cu propagandistul adventist Nicu Butoi. La evenimentul adventist de la Betania, Branzei a spus ca performanta adventistelor il ajuta sa se atinga de Domnul Isus. In realitate concertul adventist a creat o senzatie stranie, deoarece nu avea performanta grupurilor seculare, si nimic din zidirea facuta de muzica crestina autentica.

Pastorul Daniel a scris un articol clarificator ecumenist in revista asociatiei baptiste SUA si Canada, numita Luminatorul, editia 2010. Articolul se numeste “Intre frati” https://app.box.com/s/ocrxiwvldgm93o277uhy. In articol Branzei spune ca a fost la o inmormantare la biserica adventista din Loma Linda, unde prietenul lui adventist Nicu Butoi, l-a facut sa se simnta “ca intre frati”. Cu o alta ocazie Mihai Oara, fostul baptist devenit apologet ortodox, predica la biserica unde slujeste Branzei fiind prezentat ca bun prieten al acestuia. M. Oara a avut urmatoarea evolutie: baptist infocat, carismatic infocat la Toronto blessings, si pe urma ortodox infocat impotriva evanghelicilor. De curand in septembrie (Facebook), M. Oara fiind in vizita in Grecia, a trecut pe la manastirea sfantul Nektarios, si si-a pus urechia pe mormantul lui ca sa auda ceva, asa cum se spune printre vizitatori. El nu a auzit nimic, dar spune ca l-a inundat o pace mare si o iluminare launtrica. Asa fac si ucenicii vrajitorului carismatic Bill Johnson, tragand “putere spirituala” din morminte.

Pastorul Branzei l-a promovat pe marele inselator Rick Warren pe blogul lui. L-a sprijinit pe marele crislamist Emanuel Contac, cu comentarii pe blogul acestuia. Eugen Matei, care este director la seminarul Fuller dar mare ecumenic, apare pe blogul lui Branzei. Cand Barbosu a plecat cu rusine de la biserica pe care o pastorea (Metanoia, Arad) Daniel i-a dat suport moral. Barbosu nici acum nu s-a indreptat, si continua sa recruteze biserici baptiste la imperiul Harvest. Pastorul Branzei este prieten cu marele vrasmas al fratilor, Danut Manastireanu, semnatarul odiosului pact cu islamistii, numit “Un cuvant comun intre noi si voi”.

Pastorul Liviu Tiplea

A abordat cu curaj carismatismul grav al lui Bill Johnson, dar a cedat presiunilor din biserica ca adventistii sa se manifeste la Betania. Nadajduiesc ca va primii putere pe viitor sa faca ceea ce trebuie.

Domnul sa se indure de noi toti in aceste vremuri de sfarsit!

“Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpînire, mai înainte de toţi vecii, şi acum şi în veci. Amin” Iuda 24-25

6 thoughts on “Incursiunea adventista la biserica baptista din Los Angeles

 1. Expresia „frații noștri adventiști” este de cele mai multe ori utilizată de către credincioși (sau nu) care nu știu (sau nu vor să știe) multe despre adevărata doctrină a lor; asta în prim plan.
  Aceasta se face pe principii rezultate din lozinci ca:
  – Nu există pădure fără uscături
  – Cunosc destui „frați” care sunt „ok” între ei (zic ei)
  – Nu judeca frate! Ce, tu ești mai bun?
  – Caută pacea, frate! (să nu fie „certuri de vorbe” între niște „creștini” – că rîd ceilalți din lume de noi)
  – Nicio „religie” nu este perfectă (prin „religie” înțelegînd grupuri cu doctrine/interpretări diferite)

  —————-
  Cîteva repere care indică faptul că o grupare susține o erezie/erezii:
  – în primul rînd „sună” ciudat la ”auz” – nu ai mai auzit niciodată așa ceva; nu corespunde nici cu ceea ce susțin mari teologi care au avut un final onorabil al vieții; nu reiese prea clar și prea literal din Scriptură.
  Expresia cuiva: …minciuna are nevoie de adevăr atît cît să o facă să plutească…
  – în general, interpretarea pe care o acordă unui verset/paragraf se bazează pe inducere în eroare, accentuînd ceea ce îi interesează și lăsînd la o parte contextul (chiar legînd ideile de alte versete care nu au legătură, dar care susțin ideea respectivă.
  – în ansamblu, direcția discursurilor/discuțiilor/scrierilor acelei grupări va conține mereu, ca laitmotiv, învățătura din pasajul/versetul respectiv (va fi ca picătura chinezească – uneori poate întîrzie, dar fii sigur că atunci cînd va cădea produce același efect enervant/deranjant/iritant).
  De cele mai multe ori, nici nu trebuie să intrebi din ce grup este, fiindcă discuția va aluneca aproape întotdeauna către acel ceva care este înțeles „într-o lumină nouă” datorită „cercetării” făcute pe text sau unei „descoperiri”.
  – uneori sunt lucruri secundare, care ar putea trece drept forme, dar care ascund și direcții fundamentale care sunt greșite.
  Dacă începi discuții teologice despre dogme (și doctrine), îi pierzi deja în primele minute, pentru li s-a inoculat prea mult (prin repetiții) de către lideri acel microb doctrinar.
  – pentru o doctrină nu ai nevoie de foarte mult spațiu de scris, dar acea grupare va etala „învățătura” sa pe cît spațiu consideră, ca să convingă (confundă calitatea cu cantitatea) – de fapt, mulți sunt prinși în această capcană din cauza „dovezilor solide” cu care aceștia își susțin afirmațiile/teoriile/doctrinele.
  – cînd vor atenta la exactitatea unei traduceri o vor face întotdeauna în dreptul acelor pasaje care îi avantajează.
  – aproape întotdeauna nu se pot asocia cu nimeni pe motiv că ceilalți sunt slujitori ai lui Satan – iar dacă mergi la ei trebuie neapărat să îți însușești „învățătura”, altfel nu ești privit ca membru.
  – de multe ori sunt grupuri mici, de care nu ai auzit, dar uneori se pot transforma în adevărate „tumori” ajungînd să fie recunoscuți drept cult „creștin”, cu foarte bună organizare.

 2. Când păstorii evanghelici încep să-și lase turma la cheremul lupilor camuflați în haină de oaie, care vin cu erezii nimicitoare (Eroare Galatiană este erezia iudaizatorilor adventiști) sau mai ales CÂND sunt prieteni cu lupii (în cazul lui Daniel Branzei care îl acuza pe Iosif Ton ca-l elogiaza pe Bill Johnson și teologia lui aberantă N.A.R, dar nu se uită la el, care îi pupă trena lui Rick Warren, care e un eretic mult mai bine camuflat și mai periculos pentru evanghelicii baptiști decât shamanul carismatic B.J.), atunci cred că în cel mai fericit caz acești pastori apropie de ceea ce este descris despre ei în Isaia 56:10-11:

  “10. Toti PAZITORII lui sunt ORBI, fara pricepere; toti sunt niste CAINI MUTI, care NU pot sa latre; aiureaza, stau tolaniti si le PLACE sa doarma.
  11. Totusi sunt niste caini LACOMI, care nu se mai satura. Sunt niste PASTORI care NU pot pricepe NIMIC; toti isi vad de calea lor, fiecare umbla dupa FOLOSUL LUI, fara abatere:”

  DOAMNE, DĂ-LE LUMINĂ SĂ VADĂ ÎNCOTRO ÎȘI CONDUC TURMA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s