Update!! Crestinismul detesta fanatismul! Refuzam etichetarea domnului Iohannis!

Update: Biroul federal german al politiei a raportat ca emigrantii islamisti au comis 142,500 de infractiuni doar in primele 6 luni din 2016. Doua treimi din aceste grave infracituni sunt furt de masini, falsuri de tot felul si furturi financiare. Deci islamistii au comis cam 780 de infractiuni pe zi. Tot acest cosmar se datoreaza lui Merkel

Liderii germani in general au ajuns de rasul lumii! Compania Volkswagen asa cum stim, a falsificat programe de emisie in computerul masinii, iar acum trebuie sa plateasca aprox. 18 miliarde de dolari. Banca germana Deutsche Bank este penalizata cu 14 miliarde de dolari pentru practici bancare inechitabile. Integritatea germana a ramas doar o pretentie. Dar ei, alaturi de Uniunea Europeana vor sa impuna Romaniei cote de islamisti si homosexualitate. Daca nu ai citit articolul care urmeaza, fa-o. 

Se discuta mult pe marginea fanatismului religios de cand domnul Iohannis a ofensat grav 3 milioane de crestini din Romania, acuzandu-i de “fanatism religios”. Prin extensie domnul Iohannis a ofensat pe toti crestinii din Romania cat si crestinismul ca atare.

Ii reamintesc domnului Iohannis elemente grave de fanatism religios din istoria germana

Un fanatic religios pagan a fost compozitorul german Richard Wagner (1813-1883). Acest rasist si antisemit a compus opere oculte ca si Der Ring des Nibelungen si Die Walküre. El a spus ca vrea sa renasca spiritul german pre-crestin care inseamna mitologie nordica de cea mai periculoasa spetza cu care a infestat cultura germana pentru totdeauna. 

In 1850 Wagner a scris o violenta carte antisemitica numita Das Judebthum in die Musik. Fanaticul Richard Wagner a fost un socialist, prieten cu radicalul August Röckel si anarhistul Mikhail Bakunin. Anarhistul si preacurvarul Wagner a trait 13 ani in exil cand a fugit din Germania la Paris si de acolo in Elvetia, in urma revolutiei din 1849 care a fost inabusita de guvernul Saxon. 

Fanatismul ocult a lui Richard Wagner a schimbat istoria Germaniei, culminand cu venirea altui fanatic la cârma Germaniei, si anume Adolf Hitler. Opera oculta a lui Wagner a fost inspiratia esentiala a anticristului Adolf Hitler care spunea ca opera wagneriana este intruparea viziunii lui pentru Germania.

În timp ce Hitler a fost la Viena in anii 1908-1913, incercand o cariera ca arhitect și artist, și-a petrecut timpul liber în librării oculte și biblioteci, a luat cunoștință cu misterele metafizice si practicile de magie “albă” și magie “neagră”. Mana dreapata a ocultului Hitler era Heinrich Himmler seful SS si Gestapo. Acesta era mare preot de practici secrete oculte cu sefii SS la castelul Wewelsburg din Germania.

Iata deci unde avem deaface cu fanatism religios, si anume- fanatism ocult pagan a lui Richard Wagner si Adolf Hitler! 

Domnul Isus s-a opus fanatismul religios!

Sa vedem o caracteristica fundamentala a Domnului Isus care ne ajuta sa intelegem ca El era opusul fanatismului religios. El este Cuvantul intrupat. “La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu.” In Ioan 1:1 in textul grecesc “Cuvantul” este Logos.  La greci logos insemna ratiune, discurs, comunicare. Deci Logosul divin creaza toate lucrurile, pune ordine in universul creat, si ii confera sens. Fanatismul este irational, necomunicativ, distructiv, actioneaza neprevazut, si este vecin cu posesiunea demonica. 

Iata cum prezinta Luca pe Mantuitorul: “Şi Isus creştea în înţelepciune, în statură, şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor.” (Luca 2:52). Versetul citat descrie o persoana care se dezvolta echilibrat si frumos avand un comportament social ideal. 

Toate evangheliile ne arata conflictul deschis intre Domnul Isus si fanaticii religiosi din Israel, si anume fariseii si carturarii. O mare parte din lucrarea publica El a petrecut-o combatand practicile fanatice ale fariseilor si carturarilor, care erau devotati traditiei si nu Cuvantului scris a lui Dumnezeu. In privinta rugaciunii El a recomandat expres ca sa nu fie facuta in stil pagan, ca o insiruire de bolboroseli irationale, ci o adresare coerenta Tatalui ceresc. “Cînd vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgînii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi.” (Matei 6:7) 

Fanaticii religiosi din Israel, pazitori de sabat, il rastignesc pe Mesia pentru ca nu au inteles Scriptura care spunea ca El a implinit toate simbolurile Vechiului Testament.

Apostolul Pavel combate fanatismul religios

Guvernatorul Festus in Fapte 26, il acuza pe Pavel de fanatism religios: “Festus a zis cu glas tare: ,,Pavele, eşti nebun! Învăţătura ta cea multă te face să dai în nebunie.” (v. 24). Pavel raspunde linistit ca un om rational, nu ca un fanatic religios: “Nu sînt nebun, prea alesule Festus” a răspuns Pavel ,,dimpotrivă, rostesc cuvinte adevărate şi chibzuite. Împăratul ştie aceste lucruri, şi de aceea îi vorbesc cu îndrăzneală” (v.25-26). In limbajul original, termenul chibzuit este sóphrosuné, si are sensul de minte sanatoasa, auto-control si moderatie. 

La sfarsitul vietii apostolul Pavel este acelasi, reamintindu-i lui Timotei ca Dumnezeu ne-a dat o minte sanatoasa, rationala, nu fanatica: “Căci Dumnezeu nu ne -a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de minte sanatoasă (sóphronismos).” 2 Tim. 1:7

 

Lideri si credinciosi evanghelici respingeti eticheta lui Iohannis si a oamenilor lui!

Citeam de curand un articol scurt a unui pastor reputabil in care dadea de inteles ca ce este asa de grav ca suntem numiti fanatici. Domnul Isus nu a fost fanatic. Pavel nu a fost fanatic, sfintii dealungul istoriei bisericii nu au fost fanatici, noi nu suntem fanatici! 

Fanaticii cu tot felul de deviatii sexuale, fanaticii Proiectului European, fanaticii neopagani, fanaticii ecumenici, toti acestia vor sa acuze pe crestini de grava boala de care ei sufera ca sa ii poata incrimina in mod oficial pe crestini. Este timpul sa le-o servim inapoi si sa le-o spunem ca orice intolerantza fatza de crestinism si valorile sale este fanatism contemporan deghizat in democratie. 

5 thoughts on “Update!! Crestinismul detesta fanatismul! Refuzam etichetarea domnului Iohannis!

 1. Domnul Iohannis habar nu are ce inseamna cuvintul “fanatism”. Daca ne luam nu doar dupa aparente ci si dupa trecutul sau “luminos” cu tot felul de afaceri dubioase si murdare, cred ca nici limba germana nu o stapineste cum trebuie, ce sa mai zicem de limba romana. Sint absout convins ca atunci cind a mers la scoala a fost un elv mediocru si asta se vede foarte usor de catre oricine ii urmareste discursurile telvizate. E ca si cum cineva vrea sa se apuce sa faca literatura si sa scrie romane, dar el nu cunoaste inca toate literele alfabetului. Domnul Iohannis a fost pus in functie de straini, care in nici un caz nu vor binele Romaniei, ci isi urmaresc interesele lor politice meschine si financiare in detrimentul Romaniei. Si “domnul Iohannis” le face jocurile cu placere pentru ca el o duce si traieste foarte bine din aceasta functie. Imi este rusine ca sint roman cu un asa “presedinte”. Si inca ceva! Dmnul Iohannis, din punct de vedere religios, nu are absolut nici o legatura cu Dumnezeu, sau mai bine zis, Dumnezeu nu are nimic cu el. Oricine poate declara orice, dar in realitate faptele sale sint cele care pina la urma il tradeaza. De ce oare ne-a pedepsit Dumnezeu pe noi romanii cu asa presedinti ?!!! Am inceput cu iliescu, apoi am continuat cu Basescu, iar acum cu acest Iohannis care nu are nimic, nici cu romanii, dar nici cu Romania pe care este evident ca nu o iubeste. Oare cum va fi umatorul si ce ii mai asteapta pe romani… ?

 2. „Înşelător” ai fost numit, Isuse (Cântările Harului 12, nr 42)
  „Înşelător” ai fost numit, Isuse, Domnul meu,
  cum aş putea să fiu privit mai altfel, astăzi, eu?
  Ref Acelaşi drum, acelaşi fel şi mie-mi este dat,
  căci sunt al Tău, acelaşi Ţel, Isus, am de urmat!
  Să ceară ajutorul Tău, vrăjmaşii nu veneau.,
  Oricât i-ar fi zdrobit cel rău, pe rău îl alegeau.
  „Ieşit din minţi”, Ţi-au zis ades, preoţi şi cărturari!
  Te-au alungat – n-au înţeles; Te-au pus între tâlhari.
  Aceeaşi soartă-mpărtăşesc ca Tine-acum, Isus,
  dar orice-ar fi, vreau să plinesc Cuvântul cum l-ai spus!
  „Eretic” pentru lume sunt, şi Ţie-aşa Ţi-au zis;
  dar Tu ai arătat ne-nfrânt Cuvântul cum e scris.
  Isuse scump, dă-mi Tu puteri să-Ţi semăn tot mai mult
  să n-am nici plus, dar nici scăderi Cuvântul când Ţi-ascult!”
  Ioan 15:19″Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, ptcă nu sînteţi din lume, şi ptcă Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăşte lumea”.
  Ioan 17:14″.. lumea i-a urît, pt.că ei nu sînt din lume, după cum Eu nu sînt din lume”.

 3. Matei10:25 “Ajunge ucenicului sa fie ca invatatorul lui, si robului sa fie ca domnul lui. Daca pe Stapanul casei L-au numit Beelzebul, cu cat mai mult vor numi asa pe cei din casa Lui?”
  Nu ar trebui sa fim asa uimiti de calificativele pe care ni le ofera lumea; exprima doar intunericul in care traieste..
  Domnul nostru nu a fost uimit, nici nu a ripostat..
  Ioan15:25 Dar lucrul acesta s-a intamplat ca sa se implineasca vorba scrisa in Legea lor: “M-au urat fara temei.”

  • Dan, tu ai citat aceste doua versete in comentariul anterior.

   Ioan 15:19 ″Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, ptcă nu sînteţi din lume, şi ptcă Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăşte lumea”.
   Ioan 17:14 ″…lumea i-a urît, pt.că ei nu sînt din lume, după cum Eu nu sînt din lume”.

   Daca te uiti in context vei vedea ca Scriptura iti da raspunsul corect. In versetele din Ioan cap. 15 si cap. 17 care tu le-ai citat, Domnul Isus spune ucenicilor la ce sa se astepte din partea lumii, nu cum sa raspunda acuzatilor false. Mai mult, in discursul din camera de sus nu era o disputa cu fariseii ci revela ultimele lucruri ucenicilor.

   Matei10:25 “Ajunge ucenicului sa fie ca invatatorul lui, si robului sa fie ca domnul lui. Daca pe Stapanul casei L-au numit Beelzebul, cu cat mai mult vor numi asa pe cei din casa Lui?”
   Nu ar trebui sa fim asa uimiti de calificativele pe care ni le ofera lumea; exprima doar intunericul in care traieste..

   In Matei cap. 10 din nou avem deaface cu instruirea ucenicilor pentru lucrare, nu instruirea ucenicilor pentru apararea credintei.

   Daca citeai cu atentie articolul scurt pe care l-am scris observai ca Domnul Isus a fost intr-o disputa continua cu oponentii lui, fanaticii farisei si carturari. “Iudeii I-au răspuns: ,Nu zicem noi bine că eşti Samaritean, şi că ai drac?” “N’am drac” le -a răspuns Isus; ,,ci Eu cinstesc pe Tatăl Meu, dar voi nu Mă cinstiţi.” (Ioan 8:48-49).

   In capitolul 8 Domnul Isus ii numeste in esenta, diavoli!! “Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru.” (v. 44) Vrei sa spui ca el nu le raspunde cu aceasi masura? Oare cand apostolul Pavel se afla in fatza lui Festus, oare nu era Duhul lui Cristos in El? Este bine ca ai scris pentru ca din dialogul acesta multi frati vor invata ca trebuie sa apere demnitatea crestina si credinta crestina, desigur cu intelepciunea care vine de sus.

   Multumesc de participare! Te mai astept!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s