Trezirea din Ţara Galilor deviata de posedatul Evan Roberts- Partea II

 

Dragii cititori ai blogului,

Va multumesc pentru ca v-ati rugat. Domnul a binecuvantat partea II a acestui articol extrem de important. Va fi si partea III cu ajutorul Lui, probabil peste o luna. Vreau sa va dau timp sa il cititi cu rabdare. Sunt si poze! 🙂 

Va rog sa-l popularizati pe toate caile posibile (inclusiv social media) deoarece implicatile sunt enorme pentru biserica contemporana. 

Apelez in numele dragostei crestine la cei care au tradus literatura sau biografii despre “trezirea” din Ţara Galilor, inclusiv carti despre Evan Roberts sau Jessie Penn-Lewis, zic dar, apelez in numele dragostei crestine sa citeasca materialul acesta si pe urma sa faca public corectiile necesare oprind orice publicare a unor astfel de erezii, cerand iertare cititorilor pe care i-au dus in eroare neintentionat. 

Apelez la sustinatorii lui Martyn Lloyd Jones sa faca acelasi lucru- sa abandoneze pe acest carismatic care trece drept mare teolog. Vor ramane uimiti cand vor afla cine a fost Martyn Lloyd Jones cu adevarat din biografia lui oficiala scrisa de Iain Murray. 

Click pe titlul de jos ca sa cititi materialul.

Trezirea din Ţara Galilor deviata de posedatul Evan Roberts (PDF) 

Trezirea din Ţara Galilor deviata de posedatul Evan Roberts (Word 97-2003)

Multumesc,
Paul Dan

 

23 thoughts on “Trezirea din Ţara Galilor deviata de posedatul Evan Roberts- Partea II

 1. Interesant că l-ați inclus şi pe Charles Finney în discuție.
  Se pare că mulți consideră că CF nu a fost atît de rău pe cît se zice.
  Descrierea de pe Wikipedia surprinde la început:
  Charles Grandison Finney (August 29, 1792 – August 16, 1875) was an American Presbyterian minister and leader in the Second Great Awakening in the United States. He has been called The Father of Modern Revivalism. Finney was best known as an innovative revivalist during the period 1825–1835 in upstate New York and Manhattan, an opponent of Old School Presbyterian theology, an advocate of Christian perfectionism, and a religious writer.

  Oare scrie undeva de specialişti în trezire?

 2. Reblogged this on Emanuel – un blog creștin and commented:
  O trezire spirituala falsa are cateva carcateristici care au fost criticate si de apostolul Pavel in biserica din Corint, si anume: debandada si lipsa de organizare a serviciilor publice, lipsa predicilor bine pregatite si argumentate biblic si logic, presiune emotionala, vorbire in sunete neintelese, manifestari anormale si vecine cu nebunia, predicarea femeilor.

  Toate aceste ingredinete se gasesc in multe asa zise treziri spirituale, iar trezirea condusa de Evan Roberts in Tara Galilor in 1903-1904, nu face exceptie.
  Recomand acest material foarte bine documentat.

 3. Victor

  Un articol excelent scris de apologetul Paul Dan despre „Trezirea din Țara Galilor deviată de posedatul Evan Roberts”.

  Articolul este bine documentat istoric, bine articulat logic și cu un profund caracter apologetic, dar și normativ pentru toți cei care trăiesc călăuziți de Duhul Domnului Isus Hristos.

  Descâlcirea tenebrelor din istoria vieții lui Evan Roberts și a colaboratorilor săi, dar și descâlcirea istoriei și implicațiilor pseudolucrării lui în Țara Galilor este meritul autorului Paul Dan, care cu deplină consecvență, tenacitate și vigoare spirituala expune atât de coerent și clar evenimente necunoscute majorității creștinilor din secolul XXI.

  Va invit sa citiți acest articol.

  Cine nu cunoaște istoricul erezilor, manifestate în istoria creștinismului, riscă să le repete.

 4. Lucrurile sunt clare!
  Inca o data se confirma faptul ca misticismul este ciuma spirituala care a bantuit bisericile din perioada moderna si a dus acuma in postmodernism la o pandemie spirituala apostatica in mai toate bisericile neoevanghelice.

  Oameni care ar fi trebuit infierati si demascati ca si eretici sunt venerati si apreciati in multe biserici, precum vracii/shamanii in triburile animiste, de catre o multime furibunda, de zombi spirituali, care sunt mereu in cautare de senzational, de misticism, de “SEMNE si MINUNI”.

  FELICITARI AUTORULUI ACESTUI MATERIAL APOLOGET DOCUMENTAT!

  • Excelent ce ai sinteteizat aici: “Oameni care ar fi trebuit infierati si demascati ca si eretici sunt venerati si apreciati in multe biserici, precum vracii/shamanii in triburile animiste, de catre o multime furibunda, de zombi spirituali, care sunt mereu in cautare de senzational, de misticism, de “SEMNE si MINUNI”.

   Multumesc de incurajare. A Domnului sa fie toata slava!

  • Mie îmi atrage cel mai mult atenția legăturile care se pare că sunt negate de foarte mulți.
   Un exemplu de misticism extrem (mai mult ocultism de cea mai joasă degradare a facultăților umane) am selectat astăzi să postez:
   https://recritix.wordpress.com/2017/03/27/osho-gurul-ocult/

   De mult timp urmăresc fenomenul…au fost publicate cîteva cărți ale acestui „reziduu infect” al ocultismului – Osho. Am observat oameni aparent culți care citeau acele aberații.

   Cel mai probabil, dorința de a fi „ca Dumnezeu” (manifestată și prin dorința de autorealizare și un control total al propriei ființe) îi forțează pe mulți să ajungă la descrierea din Romani 1:
   „Fiindcă, după ce L-au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au glorificat ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci au ajuns deşerţi în gândurile lor şi inima lor fără pricepere a fost întunecată. 22. Susţinând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni…” (GBV 2001)

   • Pentru că s-ar putea ca unii să nu vadă/facă legături principiale cu articolul dvs., la ceea ce am spus mai sus, adaug:

    Mintea omului ne-născut din nou nu poate să facă față la atacurile demonice, fiind predispusă la înșelare, oricît de inteligent ar fi un om.
    Dorința după o realizare a sinelui îi conduce pe mulți [cea mai mare parte necredincioși] să ajungă la experiențe extra-biblice, dar Duhul Sfînt îl ghidează pe credincios spre o glorificare a Lui Dumnezeu prin viața lui, fie prin înălțare, fie prin coborîre [iar un aspect cheie este că cei din jur nu vor cataloga întîmplările ca fiind ale unor nebuni – exceptînd cazul cînd le prezentăm evanghelia, dar acela este un aspect separat].
    Penticostalo-carismaticii merg pe principiul că viața creștină este lipsită de durere, boală, suferință, iar experiențele sunt un șir lung de binecuvîntări pozitive pe plan fizic.
    Ceea ce am citat mai jos arată modul cum este aplicat acel tip de logică inconsistentă și ne-biblică.

   • Tehnici New Age de manipulare și control a minții, folosite de guru OSHO
    E izbitor parelelismul (asemănarea) cu manifestările din transele oculte carismatice (Toronto Blessing – răsul, lătratul și cotcodăcitul “sfânt”, transele adepților Noii Reforme Apostolice – made in Bill Johnson, Rick Joyner și Heidi Baker)

 5. Pingback: Paul Dan: Trezirea din Ţara Galilor deviată de posedatul Evan Roberts | „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”

 6. Martin Lloyd Jones – promovat pe site baptist romînesc:

  „Nu există nimic altceva care să arate în acest fel autoritatea Duhul Sfânt decât astfel de întâmplări. Lunga istorie a bisericii poate fi pusă în forma unui grafic. Aceasta începe acolo la Rusalii în ceea ce poate fi descris ca o trezire măreaţă.
  După o scurgere de timp, vă amintiţi, puterea se pare că trecuse, şi Biserica a intrat într-o decădere. Diavolul şi lumea atacau şi totul se părea a fi pierdut. Biserica nu avea nici o autoritate şi nici o putere. Oamenii au devenit disperaţi. Deodată Dumnezeu îşi revarsă din nou Duhul Său. Are loc o măreaţă trezire, şi Biserica este ridicată încă o dată pe vârful valului.
  Aşa a progresat istoria Bisericii. Acesta nu a fost un nivel stabil. Ne-am fi dorit noi să fie aşa, dar nu a fost niciodată aşa. A fost întotdeauna aşa sus şi jos, şi partea de sus sunt trezirile, ‘revărsarea’ Duhului. Acesta este termenul folosit în al doilea capitol din Fapte şi pretutindeni.
  Sub astfel de revărsări măreţe oamenii au mărturisit că ei au învăţat mai multe despre Dumnezeu şi Domnul Isus Hristos într-o ora într-o întâlnire din timpul unei treziri decât au învăţat ei într-o viaţă întreagă de studiu biblic şi de citire a teologiei. În acelaşi timp bărbaţi şi femei care au aparţinut până atunci lumii şi care nu au auzit niciodată evanghelia înainte se păreau a fi puşi în poziţii egale în mod imediat.”

  Sursa: http://www.voxdeibaptist.org/Autoritatea_Duhului_Sfint.htm

  Ultimul paragraf din acel citat este specific carismatic!

 7. “Sub astfel de revărsări măreţe oamenii au mărturisit că ei au învăţat mai multe despre Dumnezeu şi Domnul Isus Hristos într-o ora într-o întâlnire din timpul unei treziri decât au învăţat ei într-o viaţă întreagă de studiu biblic şi de citire a teologiei.”

  Si totusi asta e marturia multor crestini de-a lungul secolelor. Sau nici ei nu erau nascuti din nou?

  Pornim de la premisa gresita ca Dumnezeu Duhul Sfant nu poate / sau nu vrea sa intervina in moduri miraculoase atunci cand doreste, si asta inseamna sa Il pui pe Dumnezeu intr-o cutie – asta e blasfemie.

  Vantul sufla incotro vrea…chiar daca noi i-am trasat doar anumite poteci pe care sa umble, ca sa se potriveasca cu doctrina noastra.

  • Adrian Cristea,

   Nu sunt sigur daca acesta este numele tau real. As fi curios sa stiu la ce biserica mergi. Am sa iti raspund sub diferite segmente ale comentariului tau.

   “Sub astfel de revărsări măreţe oamenii au mărturisit că ei au învăţat mai multe despre Dumnezeu şi Domnul Isus Hristos într-o ora într-o întâlnire din timpul unei treziri decât au învăţat ei într-o viaţă întreagă de studiu biblic şi de citire a teologiei.”

   Asemenea afirmatie ti-o va respinge Domnul Cristos. El este prin excelenta un Invatator si Biblia nu este o carte voluminoasa doar ca sa impresioneze prin marimea ei, ci Biblia este o carte vasta ca sa o studiem toata viata sub indrumarea Duhului Sfant si sa crestem in timp ce Domnul lucreaza prin Cuvant. Ce ai citat aici este o erezie!

   Si totusi asta e marturia multor crestini de-a lungul secolelor. Sau nici ei nu erau nascuti din nou?

   Propozitia de mai sus este o generalizare fara acoperire, iar tu nu ai reusit sa vezi in articol distinctiile dintre o persoana nascuta din nou si un mistic carismatic ne nascut din nou.

   Pornim de la premisa gresita ca Dumnezeu Duhul Sfant nu poate / sau nu vrea sa intervina in moduri miraculoase atunci cand doreste, si asta inseamna sa Il pui pe Dumnezeu intr-o cutie – asta e blasfemie.

   Daca tu il sustii pe Evan Roberts dupa toate dovezile date din gura lui insusi si din gura martorilor oculari, atunci rezulta ca tu esti un blasfemiator. Iti citez ce am spus eu: Personal nu neg miracolele dar resping făcătorii de “minuni” contemporani. Dumnezeu raspunde Bisericii la rugaciunile ei prin minuni, dar cand vrea El si cum vrea El. Nu cum vrem noi sau cand vrem noi. Oricum, o parte din minunile secolului I Dumnezeu nu le repeta astazi.

   Vantul sufla incotro vrea…chiar daca noi i-am trasat doar anumite poteci pe care sa umble, ca sa se potriveasca cu doctrina noastra.

   Din ce zici aici vad ca tu esti infestat cu doctrina falsa carismatica, iar Duhul Sfant nu merge dupa potecile trasate de tine si altii ca tine, ci dupa ce a spus El insusi in Cuvant pe care tu nu-l intelegi pentru ca nu esti condus de Duhul lui Cristos.

   • “Nu sunt sigur daca acesta este numele tau real. As fi curios sa stiu la ce biserica mergi. Am sa iti raspund sub diferite segmente ale comentariului tau.”

    Acesta este numele meu adevarat, si nu cred ca este relevant la ce adunare merg.

    “Asemenea afirmatie ti-o va respinge Domnul Cristos. El este prin excelenta un Invatator si Biblia nu este o carte voluminoasa doar ca sa impresioneze prin marimea ei, ci Biblia este o carte vasta ca sa o studiem toata viata sub indrumarea Duhului Sfant si sa crestem in timp ce Domnul lucreaza prin Cuvant. Ce ai citat aici este o erezie!”

    Sunt de acord cu ce ati spus, insa nu ati inteles conceptul. In timpul unei treziri, adevarurile pe care le-ai inteles din Scriptura sunt expuse mintii si inimii celui credincios intr-o lumina mai puternica.

    Iarasi, un teolog ne-nascut Il cunoaste mult mai putin PE Dumnezeu decat un crestin nascut din nou simplu, desi teologul cunoaste mult mai multe DESPRE Dumnezeu.

    Viata vesnica este sa Il cunosti PE Dumnezeu, nu DESPRE El, si atunci cand doar cunosti despre El devii un fatarnic dur si taios, un “suparacios si bagacios spiritual”, asa cum spunea Fenelon.

    “Propozitia de mai sus este o generalizare fara acoperire, iar tu nu ai reusit sa vezi in articol distinctiile dintre o persoana nascuta din nou si un mistic carismatic ne nascut din nou.”

    Nu este destul spatiu sa discutam, insa mi-ar facea placere sa vedem ce au spus si experimentat John Fletcher din Madeley, Jonathan Edwards, David Brainerd si multi altii ca ei.

    85% din oamenii care au intrat in adunari in acea vreme (din cei 100.000), au ramas in adunare si ani mai tarziu. Oare asta s-a intamplat prin puterea diavolului?!

    “Daca tu il sustii pe Evan Roberts dupa toate dovezile date din gura lui insusi si din gura martorilor oculari, atunci rezulta ca tu esti un blasfemiator. Iti citez ce am spus eu: Personal nu neg miracolele dar resping făcătorii de “minuni” contemporani.
    Dumnezeu raspunde Bisericii la rugaciunile ei prin minuni, dar cand vrea El si cum vrea El. Nu cum vrem noi sau cand vrem noi. Oricum, o parte din minunile secolului I Dumnezeu nu le repeta astazi.”

    Si eu neg facatorii de minuni contemporani, insa sa compari pe Evan Roberts cu acestia e absurd.

    James Edwin Orr este un bine-cunoscut crestin care a fost in Wales sa cerceteze despre aceasta trezire, si a vorbit chiar cu Evan Roberts.

    Oameni precum F.B Meyer, Campbell Morgan au fost acolo, si toti acesti au marturist ca acolo era o lucrare a lui Dumnezeu.

    “Din ce zici aici vad ca tu esti infestat cu doctrina falsa carismatica, iar Duhul Sfant nu merge dupa potecile trasate de tine si altii ca tine, ci dupa ce a spus El insusi in Cuvant pe care tu nu-l intelegi pentru ca nu esti condus de Duhul lui Cristos.”

    Oricine este de acord cu dvs. este un frate drag, oricine nu va sustine este un eretic si un carismatic, si asta poate sa constate oricine citeste putin din acest blog.

    • Adrian,
     Sper ca cititorii vor intelege ca ce este mai jos tu imi raspunzi mie, dar eu iti raspund tie din nou. Ce am spus eu este pus in ghilimele de tine, iar ce am sa raspund acuma va fi in bold.

     “Nu sunt sigur daca acesta este numele tau real. As fi curios sa stiu la ce biserica mergi. Am sa iti raspund sub diferite segmente ale comentariului tau.”

     Acesta este numele meu adevarat, si nu cred ca este relevant la ce adunare merg.

     Este foarte relevant la ce biserica mergi. Faptul ca folosesti termenul “adunare” este posibil sa fi din Carol Davila. In acea adunare este un grup carismatic care indiferent ce dovezi le aduci din Scriptura si din istoria bisericii ei raman credinciosi misticismului.

     “Asemenea afirmatie ti-o va respinge Domnul Cristos. El este prin excelenta un Invatator si Biblia nu este o carte voluminoasa doar ca sa impresioneze prin marimea ei, ci Biblia este o carte vasta ca sa o studiem toata viata sub indrumarea Duhului Sfant si sa crestem in timp ce Domnul lucreaza prin Cuvant. Ce ai citat aici este o erezie!”

     Sunt de acord cu ce ati spus, insa nu ati inteles conceptul. In timpul unei treziri, adevarurile pe care le-ai inteles din Scriptura sunt expuse mintii si inimii celui credincios intr-o lumina mai puternica.

     Am inteles ce ai spus, dar acum ai modificat sensul…

     Iarasi, un teolog ne-nascut Il cunoaste mult mai putin PE Dumnezeu decat un crestin nascut din nou simplu, desi teologul cunoaste mult mai multe DESPRE Dumnezeu.

     Depinde cum definesti “a cunoaste”. Nu cred ca un teolog nenascut din nou il cunoaste vreun pic pe Dumnezeu. Cunoasterea lui Dumnezeu este o lucrare a Duhului Sfant pe care teologul ne-nascut din nou nu o are. Pavel este clar la 1 Corinteni si spune ca omul firesc nu pricepe lucrurile lui Dumnezeu. Faci afirmatii aproximative. Asta nu te ajuta, te discreditezi!

     Viata vesnica este sa Il cunosti PE Dumnezeu, nu DESPRE El, si atunci cand doar cunosti despre El devii un fatarnic dur si taios, un “suparacios si bagacios spiritual”, asa cum spunea Fenelon.

     Te aflii in mlastina spirituala si esti si rau intentionat. Prin simplu fapt ca l-ai citat pe François Fénelon un catolic, te-a descalificat complet. Acesta a fost infestat cu ideile marei oculte Madame Guyon.

     “Propozitia de mai sus este o generalizare fara acoperire, iar tu nu ai reusit sa vezi in articol distinctiile dintre o persoana nascuta din nou si un mistic carismatic ne nascut din nou.”

     Nu este destul spatiu sa discutam, insa mi-ar facea placere sa vedem ce au spus si experimentat John Fletcher din Madeley, Jonathan Edwards, David Brainerd si multi altii ca ei.

     John Fletcher a fost un metodist plin de toate bubele si exagerarile metodismului plus a ramas in biserica Anglicana. Ramai sanatos cu el. In ce priveste Johnathan Edwards si David Brainerd i-ai pus aici doar ca sa iti dai putina credibilitate pe care de fapt nu o ai. Stii bine ca Johnathan Edwards si David Brainerd erau complet opusi metodistilor.

     85% din oamenii care au intrat in adunari in acea vreme (din cei 100.000), au ramas in adunare si ani mai tarziu. Oare asta s-a intamplat prin puterea diavolului?!

     Ai informatii false sau minti in stilul diavolului. Falsa trezire din 1904-1905 a fost un fiasco si au ramas foarte putini in biserici. Este un fapt stiut de toata lumea. Vei afla in urmatorul articol despre aceasta. Chiar Evan Roberts se plangea de faptul ca nu a mai ramas nimic din “trezirea” lui.

     “Daca tu il sustii pe Evan Roberts dupa toate dovezile date din gura lui insusi si din gura martorilor oculari, atunci rezulta ca tu esti un blasfemiator. Iti citez ce am spus eu: Personal nu neg miracolele dar resping făcătorii de “minuni” contemporani.
     Dumnezeu raspunde Bisericii la rugaciunile ei prin minuni, dar cand vrea El si cum vrea El. Nu cum vrem noi sau cand vrem noi. Oricum, o parte din minunile secolului I Dumnezeu nu le repeta astazi.”

     Si eu neg facatorii de minuni contemporani, insa sa compari pe Evan Roberts cu acestia e absurd.

     prin aceasta afirmatie imi demonstrezi ca esti irecuperabil si esti si partasi blasfemiilor lui Evan Roberts. Cum poti sa iti permiti sa negi fapte consemnate in ziarele vremii si de martori oculari a cine a fost anticristul Evan Roberts? Vei vedea in articolul urmator ce transe demonice avea in timpul asa zisor “treziri” de speria prin convulsile lui fiind la amvon, femeile si copii. Cine are Duhul Domnului, care este Duhul adevarului, avand dovezile clare care le-am dat in articol, il arunca la gunoi pe Evan Roberts si “trezirea” lui imediat. VERIFICA-TE DACA ESTI NASCUT DIN NOU!

     James Edwin Orr este un bine-cunoscut crestin care a fost in Wales sa cerceteze despre aceasta trezire, si a vorbit chiar cu Evan Roberts.

     Bine cunoscutul tau crestin James Edwin Orr a fost profesor de misiologie la Fuller Theological Seminary, cel mai liberal si degradat seminar teologic din America unde marele apostat Peter Wagner si vrajitorul John Wimber au predat clase de “power evangelism”. Si ce daca a vorbit cu Evan Roberts? Cu siguranta asta a fost in jurul anilor cand Evan Roberts parasise domiciliul fortzat a prieteniei lui vrajitoarea Jessie-Penn Lewis. Esti si mai adanc in mocirla!

     Oameni precum F.B Meyer, Campbell Morgan au fost acolo, si toti acesti au marturist ca acolo era o lucrare a lui Dumnezeu.

     F.B. Meyer a fost elevul vrajitoarei Quaker Jessie Penn Lewis. Acest om de nimic o sa apara in urmatorul articol. El a fost mare lider in erezia numita Keswick movement care de fapt este Quakerism cu o fatza crestina. Despre Campbell Morgan am scris in articol, un om de nimic. Ce nu ai inteles de acolo? Esti in mocirla pana peste cap.

     “Din ce zici aici vad ca tu esti infestat cu doctrina falsa carismatica, iar Duhul Sfant nu merge dupa potecile trasate de tine si altii ca tine, ci dupa ce a spus El insusi in Cuvant pe care tu nu-l intelegi pentru ca nu esti condus de Duhul lui Cristos.”

     Oricine este de acord cu dvs. este un frate drag, oricine nu va sustine este un eretic si un carismatic, si asta poate sa constate oricine citeste putin din acest blog.

     Oricine are Duhul Domnului si citeste acest blog va realiza repede ca eu sunt de partea Scripturii si a adevarului biblic. Ce faci tu aici este un subterfugiu ieftin folosit de carismatici si alti eretici care incearca sa incrimineze fara nici o baza lucrarea aceasta. Nu iti merge. Esti un carismatic invederat care refuza in mod fanatic dovezi clare, documentate deplin. POCAIESTE-TE CAT MAI E TIMP!

 8. Pingback: Paul Dan: Atentie! Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit! – ARMONIA MAGAZINE – USA

 9. Din experiența lui Dave Hunt [atins și el de penticostalo-carismatism]:

  “Ştiam că împărăţia lui Cristos … avea să fie zidită … pe dragoste autentică, izvorâtă din inimă. Acum eu eram convins că numai în acest cel mai înalt act al fiinţei Sale – prin dăruirea Sa completă în mâinile lui Dumnezeu ca răspuns la dragostea lui Dumnezeu – putea omul să experimenteze culmea cea mai înaltă în individualitate şi libertate. Numai atunci poate fi omul cu adevărat liber „să facă ce este plăcut“ trăind, printr-o unire cu Dumnezeu bazată pe dragoste, plinătatea vieţii pentru care a fost creat.”

  “Atinsesem un punct în care am încetat să mai cer să fiu umplut cu Duhul Sfânt şi am început să cred că Cristos mă va umple până la saturaţie. Cum aşteptam în tăcere, aceeaşi Voce care-mi făgăduise să mă treacă cu bine prin dificultăţile lumii de afaceri la Merced m-a asigurat că în curând, în cadrul celei mai mari treziri din istorie, Duhul Său va coborî asupra bărbaţilor şi femeilor din toată lumea, aducând scop şi realitate în vieţile mulţimilor din orice naţiune, atrăgându-i într-o relaţie vie cu Cristosul cel înviat.
  Evenimente cutremurătoare stăteau gata să se întâmple în istoria lumii!”

  “Studirea zilnică a Scripturii devenise o aventură palpitantă. În orice loc se deschidea
  Biblia, cuvintele săltau de pe pagină cu putere de convingere…”

  “Anumite cuvinte ce s-au repetat în vorbirea „în limbi“ … Dar adevărata dovadă de autenticitate a constituit-o puterea de nedescris cu care interpretarea mi-a cuprins inima.”

  “Aici nu găseai prilejul să auzi o predică pregătită dinainte… ci un timp de spontaneitate, în care descepereai şi împărtăşeai, ba chiar rezolvai probleme individuale pe loc, …”

  „Dacă se întâmpla ca cineva să caute serviciu sau vindecare sau ajutor financiar sau rezolarea orcărei alte probleme, era un sens de unitate şi iubire, precum şi o credinţă care părea să ajungă până la Dumnezeu,…”

  „ M-am întrebat dacă aceasta se înscria în trezirea ce-mi comunicase Dumnezeu că va cuprinde lumea chiar înaintea revenirii lui Cristos. ”

  „În timpul botezului meu în oceane de dragoste în acea noapte memorabilă de ianuarie 1963…”

  „Îmi amintesc de experienţa vorbirii în limbi ca de o minunată comuniune a duhului meu cu Duhul lui Dumnezeu.”

  ” Cuprins de disperare profundă, am strigat către Dumnezeu să mă umple cu Duhul Său cel Sfânt. …şi m-a umplut cu aşa o dragoste, bucurie şi pace încât nu le pot descrie!”

  “Atâţia ani de zile considerasem Biblia a fi o carte de doctrină, dându-mi toate străduinţele de a întocmi un sistem de teologie de pe paginile ei. Însă acum o priveam ca pe o succesiune de relatări privind felul în care Dumnezeu a încercat să-i câştige atenţia omului, încercând să-i arate calea spre adevăratul său destin.”

  “Călătorind împreună, eram în căutarea vibraţiilor trezirii, încercând să găsim semnele
  împărăţiei Sale viitoare… şi străduindu-ne să învăţăm de la El cum era să ne potrivim în
  planurile Sale, într-o revoluţie a dragostei care va stabili împărăţia Sa în toată lumea!”

  [Dave Hunt, Pe parginea prăpastiei – traducere Doru Motz]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s