Atentie! Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit!

Am sa fiu foarte succint. Inca lucrez la ce s-a petrecut in spatele scenii in falsa trezire din Ţara Galilor, dar pana atunci am pe inima sa impartasesc acest avertizment pentru noi toti. Te indemn sa nu sari peste articolul anterior

Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit”. Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică. Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă. (Galateni 6:7-10)

Versetele de mai sus se adreseaza credinciosilor, nu necredinciosilor. Versetele de mai sus sunt şocante dar necesare. Trebuie sa ne puna pe ganduri pe noi toti. Principiul este foarte clar- daca semanam lucruri rele in viata de credinta, cand vine vremea secerisului nu ne va conveni si nici Dumnezeu nu ne va scuti de consecinte! Putem insa sa semanam lucruri bune in viata de credinta si vom avea bucuria unui seceris ce ne va face cinste. 

Semănături în firea pământeascăUn lider evanghelic din Romania care imi era prieten, undeva prin anul 2001 era dispretuitor cu privire la cartile de doctrina pe care le-am scris. Mai tarziu s-a dus la carismatici si mai mult, a trimis pe copilul cel mai mare sa-l dea pe spate vrajitorul Cris Oyakhilome in Africa de Sud. Astazi o parte din copii lui sunt atinsi de diferite nivele de ocultism. 

In America, in general mancarea nu este o problema, insa este o problema stapanirea apetitului. Dependenta de internet si social media a ajuns un drog psihologic printre evanghelici. Evanghelicii americani sufera de mai multe boli metabolice decat cei din lume datorita abuzului alimentar, iar rata de divort este mai mare decat la necredinciosi datorita saturatiei cu Hollywood. Pe acelasi drum se afla si evanghelicii romani din ţara si din diaspora. 

Consecintele semănării in firea pamanteasca

Cuvantul spune ca putrezirea este consecinta semanarii in firea pamanteasca. In limbajul original “putrezirea” (phthora) are si sensul de descompunere, si distrugere. O viata egoista, o viata care consuma ce Dumnezeu a dat pentru altii, se va descompune. Va fi o existenta ca a lui Solomon la sfarsitul vietii marcata de deprimare, relatii in familie ravasite, si confuzie in toate directiile.

Semănături in Duhul: Versetele citate mai sus ne spun in esenta ca semanarea in Duhul nu sunt experiente mistice carismatice de tipul falsei treziri din Ţara Galilor, ci lucruri foarte practice ce tin de o viata altruista

Domnul Isus a fost altruismul intruchipat: Pentru că nici Fiul omului n’a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi. Matei 20:28

In Galateni altruismul este numit Legea lui Cristos: Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos. Gal. 6:2

Viata in Duhul trebuie luata in context aici in Galateni. In capitolul 5 versetele 22-23 roada Duhului inseamna dragoste dar nu de sine, care este egoism, ci dragoste de altii, care este altruism. Viata in Duhul mai inseamna bunatate, credinciosie, facerea de bine…

Deci facerea de bine este roada Duhului, este o viata altruista si spre aceasta vrea sa ne conduca apostolul in capitolul 6. Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, …cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă. 

Consecintele semănării in Duhul

Cuvantul ne spune ca, cei ce seamana in Duhul vor secera viata vesnica. Credinciosul are deja viata vesnica , dar cei ce traiesc prin calauzirea Duhului vor experimenta viata vesnica in mod existential prin toate beneficiile ce Domnul le daruieste celor care traiesc pentru altii asa cum a facut El insusi.

In incheiere

Imi aduc aminte de anii 80 cand evanghelicii romani veneau cu gramada in Los Angeles si pentru primii ani fratii se ajutau in toate domenile fara sa carteasca, dinpotriva cu bucurie, cu dragoste. A trecut timpul; majoritatea s-au ajuns. Majoritatea au trecut de la altruism la egoism, si de la egoism la competitie de case, masini, si mai nou de indecenţa.

Imi aduc aminte de anii 90 de dupa revolutie. Am fost in Romania intre 1993-1995. Fratii se ajutau in toate domenile, cu bucurie, cu dragoste. A trecut timpul si evanghelicii din Romania in multe lucruri ii depasesc pe evanghelicii romani din America. Si in Romania s-a trecut de la altruism la egoism; de la egoism la competitie de case, masini, si tobe in biserici. Nuntile multor evanghelici romani au ajuns o rusine nationala. Se bea, se danseaza, se bat tobe, si se etaleaza spatele miresei etc. 

Dragi evanghelici, in ce semanam! Ce semanam aceea vom culege. Teme-te de Dumnezeu, El nu se lasa batjocorit! 

 

5 thoughts on “Atentie! Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit!

 1. Daca privim din punct de vedere firesc, asa stau lucrurile cum sunt descrise. Dar asta numai la biserica corporala de adunatura. Biserica vie a Domnului Hristos este compusa din suflete nascute din nou.

  Cu alte cuvinte, aduse la viata spirituala.I-mi aduc aminte de unul care mi-a zis pe aici prin America aceste cuvinte, pe care le-am avut Intr-o discutie cu el.Frate spunea el; America ne-a schimbat In tara nu eram asa.I-am raspuns categoric ca nu America ne-a schimbat. Am venit pe aceste meleaguri asa cum am fost si In Romania. Numai ca In Romania nu aveam libertatea de care am dat aici.

  Si aici ne-am dezvaluit adevaratul caracter urat pe care nu-l are un Copil al Lui Dumnezeu nascut din nou. Spuneam cu alta ocazie ca; Nasterea din Dumnezeu aduce un nou caracter cu simtaminte, atitudini, preocupari noi. Cu alte cuvinte, este o structura noua care cauta lucrurile de sus unde Domnul Hristos se afla.

  Regret ca, cei mai multi nu pot face diferenta Intre “crestin si Copil al lui Dumnezeu.Apoi, mai regret ca nu se citeste Cuvantul cu atentie, cu seriozitate.Si iata dece: Citim ca Intr-o casa mare sunt vase de cinste si de ocara. Cu alte cuvinte, le deosebesti dupa Intrebuintarea lor.

  Prea mult suntem preocupati de gramada.De biserica corporala de adunatura.Cel nascut din nou nu face competitie orcare ar fi ea. Am vazut pe aici din acestia care pretind ca pot da Invatatura In Adunare care nu-i deosebesti cu nimic dintre cei deafara.Este trist, dar asta e realitatea. Dece? Pentruca ne ocupam cu lucruri cu caracter pamantesc nu cu lucruri spirituale.

  Am Intalnit pe aici dar si prin Romania cand am fost In vizita, pe unii care daca le aduce-ai ceva In atentie din Cuvant spuneau ca se grabesc ca nu au timp. Dar daca le spune-ai ce mai face unul si altul te asculta si nu se mai grabeau.Din discutie Iti dai seama dac persoana respectiva este nascuta din Dumnezeu sau din cele trei descrise In Ev, dupa Ioan 1;13.

 2. Pingback: Paul Dan: Atentie! Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit! – ARMONIA MAGAZINE – USA

 3. Intr-o discutie cu mama mea care e ortodoxa , m-a intrebat cum sunt nuntile la adunare acum , cand i-am spus ce fast si cheltuieli sunt ( ea cunostea cum se faceau nuntile inainte de ’89, avand vecini evanghelici care erau exemple bune) imi spune ce diferenta este pocaiti si cei din lume?Mi a spus ca nu se mai vede diferenta dintre cei din lume si cei din adunare! A trebuit sa i dau dreptate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s