Pastorul adventist Iacob Coman alias Adrian Paunescu si cei trei apostati; toti cu legaturi la Institutul Teologic Pentecostal

Pastorul adventist Iacob Coman, o istorie foarte interesanta

De ce l-am numit “Adrian Paunescu”? Sub nici o forma intr-un sens peiorativ. Vrea nu vrea, Iacob Coman seamana la fatza si la mimica cu Paunescu. Mai mult, este un excelent povestitor ca si Paunescu si are o carisma ca si el.

Dar mimica, povestirile, carisma nu inlocuiesc o predicare biblica, teologica, structurata care trebuie sa fie fundamentul oricarui pastor mai cunoscut. Pastorul Iacob Coman nu are aceste calitati. El este o personalitate compozita, am putea spune complexa, reprezentand adventismul la Institutul Teologic Pentecostal. Si aici este problema. Acest institut teologic este un loc unde se poate intampla orice la nivelul ideilor sub pretextul demersului academic. Deci la Institutul Teologic Pentecostal un adventist preda teologie comparata si apologetica! Ce fel de apologetica? Ecumenica si pro-adventista? Aveti ceva de spus frate Ioan Brie si frate Moise Ardelean? 

Apropo, articolul Criza Adventista in conectie cu predica ratata a pastorului Coman a atins un record de 22500 de accesari din anul 2014 pana acum! Asta ne demonstreaza ca adventismul se ruineaza deoarece este cladit pe minciuna iar adventistii sinceri sunt in cautare de raspunsuri.

Dar sa revenim la pastorul Coman. In acord cu CV-ul domniei sale, este absolvent al Universitatii Emanuel din Oradea in 1996. A excelat ca student si la terminare s-a facut pastor adventist. Asta a fost un act de apostazie! Isi ia doctoratul in teologie Ortodoxa si in filozofie. Deci are doua doctorate. Si cu toate acestea are o deplina neclaritate in predicare. Am sondat doua predici de ale lui. Una se numeste “Zidul” iar alta se numeste “Nu vă mai încredeți în voi și in oamenii ca voi”. In predica “Zidul”, Coman spune ca primirea Duhului este prin daramarea unui zid de prejudecati, iar in predica cealalta, el spune ca “trebuie sa inveti sa fi copilul lui Dumnezeu” si trebuie sa “inveti sa faci binele”.
Nu contest sinceritatea pastorului Coman, dar contest total predicarea intesata de efort adventist de care el nici macar nu isi da seama. Duhul Sfant este darul Tatalui in urma credintei noastre in lucrarea deplina a Fiului. Esti copil a lui Dumnezeu prin nasterea din nou, iar faptele bune sunt roada Duhului in noi. Acestea sunt lucruri elementare ale Evangheliei harului. Ii doresc din toata inima pastorului Coman sa cunoasca Evanghelia harului.

Acest articol este scris si cu ocazia intalnirii a trei mari apostati ai Romaniei la o conferinta despre reforma Luterana de acum 500 de ani. Acesti apostati, crislamisti (crestinism+islamism), sunt Danut Manastireanu, Corneliu Constantineanu si Emanuel Contac. Te rog citeste articolul scurt dinainte daca nu ai facut-o! 

Conferinta a avut loc recent pe 27 aprilie anul acesta, iar unul dintre cei care a adus pe Contac si pe Manastireanu la conferinta este Constantineanu, pe care il vedeti in poza cand accesati linkul. Nu cred ca legaturile dintre cei trei apostati s-au rupt asa cum aparent se credea. Un student care a participat a spus ca substratul conferintei a fost ecumenism si evanghelia sociala. 

Cultul Pentecostal are o criza la nivelul Institutului Teologic!

ITP a fost poarta de intrare a crislamismului in Romania sub conducerea lui Constantineanu si Contac. Lucrurile s-au “rezolvat” maturandu-se sub pres totul, adica Constantineanu a fost rasplatit cu un post de profesor universitar la Arad la sectia Pentecostala a universitatii de acolo, iar Contac a sters de pe blog orice urma care ar fi putut sa-l inculpe ca si crislamist, si isi vede de “profesorat” mai departe. John Tipei, omul care a instrumentat din umbra lansarea lui Contac si a lui Constantineanu (vezi articolul), inca figureaza printre cadrele didactice de la ITP. 

Tot la ITP mai preda si Marcel Valentin Măcelaru, persoana cu relatii puternice la Osijek, Croatia, unde parintele crislamismului Miroslav Volf are pe sora lui casatorita cu ecumenistul Peter Kuzmic .

Institutul Teologic Pentecostal ar trebui numit Institutul Ecumenic Pentecostal cum de fapt si este in realitate.

 

Advertisements

30 thoughts on “Pastorul adventist Iacob Coman alias Adrian Paunescu si cei trei apostati; toti cu legaturi la Institutul Teologic Pentecostal

 1. Am participat direct la mai multe predici expuse de predicatori penticostali cunoscuți în RO.
  În mare parte s-a cam scos cuvîntul pocăință, iar în unele chiar total.
  Aceasta este de dată recentă [pentru mine]…ultimii 2-3 ani. Mă refer la interacțiunea mea cu „mesajele” lor evanghelistice, nu la cele de învățătură sau alt tip.
  Să nu cumva să facă infarct sărăcuțele capre venite să socializeze, nu să se schimbe.
  Domnul Dumnezeu să aibă milă fiindcă problema nu e doar la penticostali, ci la toți cei care permit liberalismul în „teologia” lor.

 2. Si-a incheiat in mod oficial cariera de profesor universitar la ITP! Probabil ca nu au sters cei care se ocupa de administrarea siteului…

 3. Pingback: Pastorul adventist Iacob Coman și criza de la I.T.P. BUCUREȘTI – ARMONIA MAGAZINE – USA

 4. Ce am observat este ca dintre cei care predica mai ales in mediul penticostal – si incepe sa fie trasata o directie in acest sens foarte periculoasa – oamenii necredinciosi sunt chemati sa se impace cu Dumnezeu ca sa fie fericiti, sa fie despovarati, sa nu aibe probleme. O Evanghelie fara cruce. A trebuit sa atrag atentia la doi tineri predicatori penticostali despre aceasta Evanghelie straina de Scriptura pe care o predicau ei.

 5. Intrebarea mea este: cum a ajuns oare Coman la institutul Penticostal, ei l-au ales, sau le-a fost recomandat de adventisti,? ca buna “treaba” face !
  A doua ar fi : cum de l-au numit Alias… cu paganismul lui Paunescu si nu-i asa de rau?
  lista cu toti pastorii si predicatorii instruiti de el, acumuleaza tot paganismul la un loc doar sa-i recunosti repede.. De Coman au scapat, dar ce va fi cu restul potirului!

 6. nu mai este niciun strugure de mâncare, nici cea dintâi smochină, dorită de sufletul meu!
  2 S-a dus omul de bine din ţară şi nu mai este niciun om cinstit printre oameni; toţi stau la pândă ca să verse sânge, fiecare întinde o cursă fratelui său.
  3 Mâinile lor sunt îndreptate să facă rău: cere daruri, judecand cere plată, îşi acopera faţă ce doreşte cu lăcomie, şi astfel merg mână-n mână cu comunisti dupa stiinta securistilor acoperiti in toate privintele.
  4 Cel mai bun dintre ei este ca un mărăcine, cel mai cinstit este mai rău decât un tufiş de spini; judecă pentru daruri, învaţă pe popor pentru plată şi “prejica” pe bani; rătăcesc pe popor, chiar daca nu au de muşcat ceva, cu atat mai mult daca ii superi, vorbesc si printre dinţii, vestesc pacea. Le scapara ochi de precurvie, suferinta vaduvelor sa nu vada decat a celor mai tinere. Strabat mari si tarii in cautarea sufletului pierdut, ca este mai banos, ca iese bani mai multi, traiesc in fericire si lacomie. Apoi zice : Oare nu este Dumnezeu cu noi si binecuvantarea lui nu suntem noi! Uite frate ce a facut Domnul prin noi!
  ca niste faclii ce aprinde miristea uscata…
  Visatori si gicitori, pedeapsa sa aproprie si uluiala unui hot, asa vor fi prinsi si ei si lepadati cu “pastorii” si “profesorii” lor “universitari”: Doamne, n-am predicat noi…
  Fereste -ma Doamne de Nebucadnetar si chipul lui!

 7. Preoţii lui calcă Legea Mea şi Îmi pângăresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nicio deosebire† între ce este sfânt şi ce nu este sfânt, nici nu învaţă pe oameni să facă deosebire între ce este necurat şi ce este curat, îşi întorc ochii de la Sabatele Mele şi sunt pângărit în mijlocul lor.întrebaţi şi căutaţi în pieţe, dacă se găseşte un om, dacă este vreunul care să înfăptuiască ce este drept, care să se ţină de adevăr.

  1 ‘Israele, de te vei întoarce, dacă te vei întoarce la Mine, zice Domnul, dacă vei scoate urâciunile tale dinaintea Mea, nu vei mai rătăci.
  2 Dacă vei jura: «Viu este Domnul!» cu adevăr, cu neprihănire şi cu dreptate, atunci neamurile vor fi binecuvântate în El şi se vor făli cu El, «Desţeleniţi-vă un ogor nou şi nu semănaţi între spini!

  4 Tăiaţi-vă împrejur pentru Domnul, tăiaţi-vă împrejur inimile, oamenii lui Iuda şi locuitori ai Ierusalimului, ca nu cumva să izbucnească mânia Mea ca un foc şi să se aprindă fără să se poată stinge din pricina răutăţii faptelor voastre!»
  Domnul face să tune glasul Lui înaintea oştirii Sale, căci tabăra Lui este foarte mare şi Cel ce împlineşte cuvântul, Este puternic.
  Dar mare este ziua Domnului şi înfricoşată, foarte. Cine o poate suferi?
  12 „Dar chiar acum, zice Domnul, întoarceţi-vă la Mine cu toată inima, cu post, cu plânset şi bocet!”
  13 Sfâşiaţi-vă inimile, nu hainele, şi întoarceţi-vă la Domnul, Dumnezeul vostru. Căci El este milostiv şi plin de îndurare, îndelung răbdător şi bogat în bunătate şi-I pare rău de relele pe care le trimite.
  14 Cine ştie dacă nu Se va întoarce şi nu Se va căi? Cine ştie dacă nu va lăsa după El o binecuvântare, daruri de mâncare şi jertfe de băutură pentru Domnul, Dumnezeul vostru?
  15 Sunaţi cu trâmbiţa în Sion! Vestiţi un post, chemaţi o adunare de sărbătoare!
  16 Strângeţi poporul, ţineţi o adunare sfântă! Aduceţi pe bătrâni, strângeţi copiii şi chiar pruncii de la ţâţă! Să iasă mirele din cămara lui şi mireasa din odaia ei!
  17 Preoţii, slujitorii Domnului, să plângă între tindă şi altar şi să zică: „Doamne, îndură-Te de poporul Tău! Nu da de ocară moştenirea Ta, n-o face de batjocura popoarelor! Pentru ce să se zică printre neamuri: ‘Unde este Dumnezeul lor?’”

 8. Iertati-ma ca raspund neintrebat, dar este vorba de credinta care este una si viata este una si Aceiasi pentru toti dela Dumnezeu.
  Infumurarea, impotrivirea, mandria si toata viclenia, toata faradelegea si neascultarea, cu mare groaza va cadea la judecata, pentru ca răzbunătorul sângelui să nu mărească prăpădul şi să nu se nimicească fiul! Peştii mării şi păsările cerului vor tremura de Mine, şi fiarele câmpului, şi toate târâtoarele care se târăsc pe pământ, şi toţi oamenii care sunt pe faţa pământului; munţii se vor răsturna, pereţii stâncilor se vor prăbuşi şi toate zidurile vor cădea la pământ.
  Amos 3:14 «În ziua când voi pedepsi pe Israel pentru fărădelegile lui, voi pedepsi şi altarele din Betel; coarnele altarului vor fi sfărâmate şi vor cădea la pământ.(daca pe Israel pedepseste, negresit va pedepsi chiar si oastea cereasca)
  Acest slujitor si propovaduitor al lucrurilor ce au sa se intample, Duhurile necurate, când Îl vedeau, cădeau la pământ înaintea Lui şi strigau: „Tu eşti Fiul lui Dumnezeu.”
  1 Corinteni 14:25 Tainele inimii lui sunt descoperite, aşa că va cădea cu faţa la pământ, se va închina lui Dumnezeu şi va mărturisi că, în adevăr, Dumnezeu Este în mijlocul vostru, daca va primi marturia, pocainta si
  Botezul in Numele Lui, Isus, Hristos Fiul lui Dumnezeu,
  in alt chip in zadar ati fi crezut. El Este Cel ce vede vedenia Celui Atotputernic, de ai carui ochi ce sunt deschisi, ca de para focului judecatii va fi mistuit!
  Deci fara botez si credinta nu este marturie, ci mania lui Dumnezeu!
  Zaharia 14:17 “Dacă unele din familiile pământului nu vor voi să se suie la Ierusalim ca să se închine înaintea Împăratului, Domnul oştirilor, nu va cădea ploaie peste ele” am vazut-o in pilda bogatului si Lazar!

   • Poti sa elaborezi in ce consta aceste mari cuvinte pe care le-ai folosit in articolul tau; “o predicare biblica, teologica, structurata care trebuie sa fie fundamentul oricarui pastor mai cunoscut.” Tare as vrea sa se stie! Rezuma te rog!
    Multumesc, astept cu sufletul la gura explicatiile !
    Nu ca as fi de acord cu Coman, dar sunt convins ca oricine vrea sa stie pe ce se fundamenteaza biserica ., sau mai bine zis al pastorului “ideal” in ochii tai.

     • Intrebarea este nu numai evaziva, neclara, si care nu exprima o circumstanta corecta si desigur nici un adevar fundamentat. dar avand in vedere intrebarea, fara sa fiu nepoliticos, ci pentru mi se pare ca te comporti ca si cand ai un “deal” cu tine insuti, si nu cu mine, am sa-ti raspund: Si sinceritatea este o moneda, aceiasi pe ambele fetele, cel putin la, si intre frati in Domnul Isus Hristos, nicidecum fariseism si irodiean. Ce ii definitiva pe irodieni sau pe farisei era vanzarea.
      Deci, drept raspuns la intrebarea ta : DEPINDE IN CE ORAS SUNT!
      Sper ca intelegi ? ca eu nu inteleg nimic.

 9. 2 Imparati 10:10 Să ştiţi dar că nu va cădea nimic la pământ din cuvântul Domnului, din cuvântul pe care l-a rostit Domnul împotriva casei lui Ahab; Domnul împlineşte ce a spus prin robul Său Ilie.”

 10. 2 Imparati 10:10 Să ştiţi dar că nu va cădea nimic la pământ din cuvântul Domnului, din cuvântul pe care l-a rostit Domnul împotriva casei lui Ahab; Domnul împlineşte ce a spus prin robul Său Ilie.” Parca i se zice Ioan Botezatorul, !

 11. Potrivit marturiei acelei femei toti oamenii se duc in Rai. Ea spune ca in momentul “plecarii” era o femeie foarte pacatoasa. Cu toate acestea ea experimenteaza o stare de fericire in clipa mortii. Concluzia din declaratiile ei este ca, indiferent de starea noastra in clipa mortii, toti plecam intr-un loc al fericii. Normal ca nu sunt de acord cu aceasta teorie.

  • Aş aadăuga:
   Nu vreau să fiu absolutist, aşa că voi spune despre aceste experiențe supra-normale ca nu sînt de origine divină în majoritatea cazurilor.
   Domnul Dumnezeu vorbește în primul rînd prin Cuvînt, rareori prin viziuni…şi niciodată nu contrazice Cuvântul!

   • Lucian, ai raspuns si pentru mine; dar mai adaug ca in zilele din urma Satana vine cu tot felul de falsuri (ca cel in discutie ) cu pretentie de spiritualitate ca devieze pe credinciosi de la Cuvant.

 12. 1 Corinteni 12:3 De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: „Isus să fie anatema!” Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt.
  1 Corinteni 16:22 Dacă nu iubeşte cineva pe Domnul nostru Isus Hristos, să fie anatema! „Maranata!” (Domnul nostru vine!)
  Galateni 1:8 Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!
  Galateni 1:9 Cum am mai spus, o spun şi acum: Dacă vă propovăduieşte cineva o evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!
  in cazul tuturor celor ce au vedenii de genul acela, ca internetul este plin: Isus, chiar din cei ce amintesc Numele lui Isus, daca amintesc, propovaduiesc o alta evanghelie. In video redat, nu am auzit o sigura data. Vorbeste de dumnezeu, dar nu Isus.

 13. Judecand dupa fiecare verset in parte se formeaza o parere si mai puternica . Singurul lucru este cert: Cuvantul Lui Dumnezeu a fost propovaduit si Intregit .
  Singura descoperire dar, ramane asupra Cuvantului scris,prin Cuvantul scris si
  de nici o alta “viziune” deci nu poate fi vorba.

 14. Satana poate veni.Dar cei nascuti din Dumnezeu sunt la adapost sigur.Citim ca;voi sunteti Ascunsi cu Hristos In Dumnezeu.Iata acest scut protector Unde nu numai satan nu are acces dar nici invataturile abatute dela Adevar nu au loc,sau,nu prind la cei rascumparati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s