Pastorul adventist Iacob Coman alias Adrian Paunescu si cei trei apostati; toti cu legaturi la Institutul Teologic Pentecostal

Pastorul adventist Iacob Coman, o istorie foarte interesanta

De ce l-am numit “Adrian Paunescu”? Sub nici o forma intr-un sens peiorativ. Vrea nu vrea, Iacob Coman seamana la fatza si la mimica cu Paunescu. Mai mult, este un excelent povestitor ca si Paunescu si are o carisma ca si el.

Dar mimica, povestirile, carisma nu inlocuiesc o predicare biblica, teologica, structurata care trebuie sa fie fundamentul oricarui pastor mai cunoscut. Pastorul Iacob Coman nu are aceste calitati. El este o personalitate compozita, am putea spune complexa, reprezentand adventismul la Institutul Teologic Pentecostal. Si aici este problema. Acest institut teologic este un loc unde se poate intampla orice la nivelul ideilor sub pretextul demersului academic. Deci la Institutul Teologic Pentecostal un adventist preda teologie comparata si apologetica! Ce fel de apologetica? Ecumenica si pro-adventista? Aveti ceva de spus frate Ioan Brie si frate Moise Ardelean? 

Apropo, articolul Criza Adventista in conectie cu predica ratata a pastorului Coman a atins un record de 22500 de accesari din anul 2014 pana acum! Asta ne demonstreaza ca adventismul se ruineaza deoarece este cladit pe minciuna iar adventistii sinceri sunt in cautare de raspunsuri.

Dar sa revenim la pastorul Coman. In acord cu CV-ul domniei sale, este absolvent al Universitatii Emanuel din Oradea in 1996. A excelat ca student si la terminare s-a facut pastor adventist. Asta a fost un act de apostazie! Isi ia doctoratul in teologie Ortodoxa si in filozofie. Deci are doua doctorate. Si cu toate acestea are o deplina neclaritate in predicare. Am sondat doua predici de ale lui. Una se numeste “Zidul” iar alta se numeste “Nu vă mai încredeți în voi și in oamenii ca voi”. In predica “Zidul”, Coman spune ca primirea Duhului este prin daramarea unui zid de prejudecati, iar in predica cealalta, el spune ca “trebuie sa inveti sa fi copilul lui Dumnezeu” si trebuie sa “inveti sa faci binele”.
Nu contest sinceritatea pastorului Coman, dar contest total predicarea intesata de efort adventist de care el nici macar nu isi da seama. Duhul Sfant este darul Tatalui in urma credintei noastre in lucrarea deplina a Fiului. Esti copil a lui Dumnezeu prin nasterea din nou, iar faptele bune sunt roada Duhului in noi. Acestea sunt lucruri elementare ale Evangheliei harului. Ii doresc din toata inima pastorului Coman sa cunoasca Evanghelia harului.

Acest articol este scris si cu ocazia intalnirii a trei mari apostati ai Romaniei la o conferinta despre reforma Luterana de acum 500 de ani. Acesti apostati, crislamisti (crestinism+islamism), sunt Danut Manastireanu, Corneliu Constantineanu si Emanuel Contac. Te rog citeste articolul scurt dinainte daca nu ai facut-o! 

Conferinta a avut loc recent pe 27 aprilie anul acesta, iar unul dintre cei care a adus pe Contac si pe Manastireanu la conferinta este Constantineanu, pe care il vedeti in poza cand accesati linkul. Nu cred ca legaturile dintre cei trei apostati s-au rupt asa cum aparent se credea. Un student care a participat a spus ca substratul conferintei a fost ecumenism si evanghelia sociala. 

Cultul Pentecostal are o criza la nivelul Institutului Teologic!

ITP a fost poarta de intrare a crislamismului in Romania sub conducerea lui Constantineanu si Contac. Lucrurile s-au “rezolvat” maturandu-se sub pres totul, adica Constantineanu a fost rasplatit cu un post de profesor universitar la Arad la sectia Pentecostala a universitatii de acolo, iar Contac a sters de pe blog orice urma care ar fi putut sa-l inculpe ca si crislamist, si isi vede de “profesorat” mai departe. John Tipei, omul care a instrumentat din umbra lansarea lui Contac si a lui Constantineanu (vezi articolul), inca figureaza printre cadrele didactice de la ITP. 

Tot la ITP mai preda si Marcel Valentin Măcelaru, persoana cu relatii puternice la Osijek, Croatia, unde parintele crislamismului Miroslav Volf are pe sora lui casatorita cu ecumenistul Peter Kuzmic .

Institutul Teologic Pentecostal ar trebui numit Institutul Ecumenic Pentecostal cum de fapt si este in realitate.

 

20 thoughts on “Pastorul adventist Iacob Coman alias Adrian Paunescu si cei trei apostati; toti cu legaturi la Institutul Teologic Pentecostal

 1. Am participat direct la mai multe predici expuse de predicatori penticostali cunoscuți în RO.
  În mare parte s-a cam scos cuvîntul pocăință, iar în unele chiar total.
  Aceasta este de dată recentă [pentru mine]…ultimii 2-3 ani. Mă refer la interacțiunea mea cu „mesajele” lor evanghelistice, nu la cele de învățătură sau alt tip.
  Să nu cumva să facă infarct sărăcuțele capre venite să socializeze, nu să se schimbe.
  Domnul Dumnezeu să aibă milă fiindcă problema nu e doar la penticostali, ci la toți cei care permit liberalismul în „teologia” lor.

 2. Si-a incheiat in mod oficial cariera de profesor universitar la ITP! Probabil ca nu au sters cei care se ocupa de administrarea siteului…

 3. Pingback: Pastorul adventist Iacob Coman și criza de la I.T.P. BUCUREȘTI – ARMONIA MAGAZINE – USA

 4. Ce am observat este ca dintre cei care predica mai ales in mediul penticostal – si incepe sa fie trasata o directie in acest sens foarte periculoasa – oamenii necredinciosi sunt chemati sa se impace cu Dumnezeu ca sa fie fericiti, sa fie despovarati, sa nu aibe probleme. O Evanghelie fara cruce. A trebuit sa atrag atentia la doi tineri predicatori penticostali despre aceasta Evanghelie straina de Scriptura pe care o predicau ei.

 5. Potrivit marturiei acelei femei toti oamenii se duc in Rai. Ea spune ca in momentul “plecarii” era o femeie foarte pacatoasa. Cu toate acestea ea experimenteaza o stare de fericire in clipa mortii. Concluzia din declaratiile ei este ca, indiferent de starea noastra in clipa mortii, toti plecam intr-un loc al fericii. Normal ca nu sunt de acord cu aceasta teorie.

  • Aş aadăuga:
   Nu vreau să fiu absolutist, aşa că voi spune despre aceste experiențe supra-normale ca nu sînt de origine divină în majoritatea cazurilor.
   Domnul Dumnezeu vorbește în primul rînd prin Cuvînt, rareori prin viziuni…şi niciodată nu contrazice Cuvântul!

   • Lucian, ai raspuns si pentru mine; dar mai adaug ca in zilele din urma Satana vine cu tot felul de falsuri (ca cel in discutie ) cu pretentie de spiritualitate ca devieze pe credinciosi de la Cuvant.

 6. Satana poate veni.Dar cei nascuti din Dumnezeu sunt la adapost sigur.Citim ca;voi sunteti Ascunsi cu Hristos In Dumnezeu.Iata acest scut protector Unde nu numai satan nu are acces dar nici invataturile abatute dela Adevar nu au loc,sau,nu prind la cei rascumparati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s