Dr. MacArthur de acord cu semnul fiarei si alte grave erezii! Partea a II-a

Nota foarte importanta: sunt convins ca noi ca si evanghelici romani putem avea un impact international spre slava Domnului prin rugaciune. Cel care are cea mai urgenta nevoie de rugaciune este Dr. John MacArthur care in ultimii ani a emis foarte grave erezii. Contez pe cititorii credinciosi Domnului ca se vor ruga pentru trezirea lui John MacArthur cat si a bisericii la care slujeste. 

Contrar Scripturii John MacArthur spune ca
cei ce vor primii semnul fiarei vor putea fi mantuiti 

Ce spune Scriptura cu privire la primirea semnului fiarei? 

Apoi a urmat un alt înger, al treilea, şi a zis cu glas tare: ,,Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei, şi primeşte semnul ei pe frunte sau pe mînă, va bea şi el din vinul mîniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mîniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.  Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n’au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi oricine primeşte semnul numelui ei! …,,Scrie: Ferice de acum încolo de morţii, cari mor în Domnul!” (Apoc 14:9-13)

Scriptura spune clar si raspicat urmatoarele lucruri in versetele de mai sus:
1. Cei ce primesc semnul fiarei vor fi chinuiti in foc si pucioasa, adica aruncati in iadul etern

2. Cei ce primesc semnul fiarei vor fi chinuiti in mod continu fara nici o pauza, pentru eterniate

3. Cei ce resping semnul fiarei vor fi omorati dar Scriptura spune ca acestia vor fi fericiti ca mor in Domnul si vor fi inviati de Domnul  

Ce spune John MacArthur in videoul de mai jos? 

MacArthur zice: “Acum, întrebarea este dacă trăiești în perioada Necazului cel Mare, și iei semnul fiarei, cu alte cuvinte, te identifici cu imperiul fiarei, vei putea fi răscumpărat? Și cred că răspunsul la acest lucru este da!, da! altfel nu va fi nici unul mântuit la sfârșitul Necazului cel Mare. Si trebuie să avem oameni mântuiti la sfârșitul Necazului cel Mare.”  

MacArthur vrea sa spuna ca este o necesitate primirea semnului fiarei in Necazul cel Mare, pentru ca o parte din acestia se vor pocaii si vor intra in imparatia Milenara. Cu alte cuvinte, el spune ca daca ne luam dupa Scriptura citata mai sus (Apoc 14:9-13), nu vor fi oameni care sa populeze Mileniul, deoarece toti cu semnul fiarei vor fi aruncati in iad. 

MacArthur ignora versete cheie cu privire la supravietuitorii Necazului cel Mare. In Isaia cap. 13 vedem profetit Necazul cel Mare. In versetul 12 Scriptura ne arata ca vor fi foarte putini supravietuitori, dar vor fi! Voi face pe oameni mai rari decît aurul curat, şi mai scumpi decît aurul din Ofir (Isaia 13:12). Anticrist nu va putea controla toate zonele pamantului. Vor fi oameni care vor supravietuii fara sa primeasca semnul fiarei. 

In ce priveste pe Israel, in Apocalipsa 12:6 se arata ca Dumnezeu pregateste un loc in pustie unde ramasita credincioasa a lui Israel va supravietuii. Şi femeia a fugit în pustie, într’un loc pregătit de Dumnezeu, ca să fie hrănită acolo o mie două sute şase zeci de zile (Apoc 12:6). 

John MacArthur stie toate aceste lucruri! Imi este imposibil sa inteleg cum a vorbit influentat de duhul lui Anticrist spunand ca este in regula primirea semnlui fiarei. Este cutremurator! 

Iata inregistrarea cu afrimatile lui MacArthur in ce priveste semnul fiarei. 

John MacArthur spune ca este in regula sa faci tort de nunta homosexualilor!

Afirmatia lui MacArthur a avut loc pe 9 iunie a acestui an, la sfarsitul conferinte a misiunii Ligoniers tinuta in Los Angeles. 

Intrebare: Este un păcat pentru o persoană de afaceri creștină, de exemplu, un cofetar, să facă un produs pentru o nuntă homosexuală?
MacArthur: Nu, nu este păcat pentru un cofetar să facă un tort pentru o nuntă homosexuală mai mult decât este un păcat pentru cineva care are un restaurant să servească pe unul care este homosexual si care stă la masa și mănâncă mâncarea, sau un (homosexual) care merge pe piață pentru a cumpăra o pâine și tu esti cel care esti propietarul pieții….de fapt eu cred că noi trebuie sa arătăm dragoste tuturor…

Crestini fara cunostinta lui MacArthur, dar tematori de Dumnezeu, au refuzat sa faca tort de nunta pentru homosexuali, si iata ce s-a intamplat: În 2015, un cuplu creștin care aveau o patiserie in Oregon au fost amendati cu peste 135.000 de dolari pentru că au refuzat sa facă un tort pentru o nuntă de homosexuali. Acești cofetari au dat faliment ca rezultat. (sursa)

Ce spune Scriptura despre homosexualitate? 

Din pricina aceasta, Dumnezeu i -a lăsat în voia unor patimi scîrboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într’una care este împotriva firii; tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s’au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvîrşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scîrboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor. (Romani 1:26-27)

Afirmatia lui MacArthur este contrara Scripturii si contrara logicii. Una este ca un homosexual sa manance la un restaurant apartinand unui crestin unde nu ii se va refuza mancarea, si cu totul altceva este un tort de nunta facut de crestini in mod constient, care va fi folosit intr-o ceremonie ce consfinteste casatoria homosexuala. 

Iata unde s-a ajuns! Lideri crestini la nivel global cedeaza in lucruri esentiale crestinismului. Sunt vremuri de apostazie, suntem la un pas de rapire. Sa ne rugam fierbinte pentru John MacArthur si altii ca el. Vom fi martori la un curent similar printre pastorii evanghelici. 

45 thoughts on “Dr. MacArthur de acord cu semnul fiarei si alte grave erezii! Partea a II-a

 1. Pingback: MacArthur de acord cu semnul fiarei! – ARMONIA MAGAZINE – USA

 2. Pingback: John MacArthur de acord cu semnul fiarei! – ARMONIA MAGAZINE – USA

 3. Frate Paul, creștinii s-au obișnuit tot mai mult cu lucrurile sfinte, dar în același timp și cu lucrurile lumii, cu ce gândește lumea. Se vorbește mult, tot mai mult de dragoste și bunătate; de dragostea și bunătatea lui Dumnezeu; și tot mai puțin despre păcat și pocăință, cât și despre începutul înțelepciunii… și că Dumnezeu este un Dumnezeu gelos… Degustătorul de vinuri, să poată să-și facă bine slujba, nu consumă decât ce-i este îngăduit; la fel cum un expert bancar care e pus să depisteze bancnotele false, el mereu și mereu va privi la cele adevărate ca să aibă bine imprimat adevărata față a Adevărului tipărit. Bănuiesc că unii teologi greșesc deoarece au lăsat prea mult timp departe de ochii lor originalul și în ziua de azi este atât de ușor asta!
  Mulțumim pentru atenționare și pentru îndemnul de-a ne ruga.
  George

  • “Bănuiesc că unii teologi greșesc deoarece au lăsat prea mult timp departe de ochii lor originalul ” – Ma intreb oare cat cunosti despre John Macarthur? Daca ai ascultat macar una din miile de predici pe care le are publicate ti-ar fi imposibil sa faci asemenea afirmatie despre el . John MaCarthur este unul dintre cei mai inversunati invatatori biblici,cu unul dintre cele mai clare si mai bine teologic pregatite mesaje . “Solo Scriptura” a fost si ramas deviza acestui om al Domnului!

   • O sa raspunda si fratele George. Nu am intentionat, dar cunosc mai multe decat iti inchipui despre Dr. MacArthur. Si este trist ce se intampla. O sa aflii in articole viitoare.

    • Nu este nimic trist,ai grija doar ca denigrezi un lucrator al Domnului si fara sa iti dai seama lucrezi pentru tabara opusa . Persevereaza in rugaciune si foloseste iscusinta pe care Domnul ne-o da gratis

     • Generalizezi. Ma rog pt. Dr. MacArthur de ani de zile. Vine si ziua cand adevarul trebuie spus. Ce este neadevarat in ce am scris despre el? De ce folosesti termeni fara acoperire?

     • @ MArio
      Interesant cont de Twitter pentru un admirator al lui Pustan.

      Acum, referitor la comentariul tău:
      A DENIGR//Á ~éz tranz. (persoane) A vorbi de rău; a huli; a ponegri; a ponosi; a blama; a defăima; a cleveti; a calomnia; a bârfi. /<fr. dénigrer, lat. denigrare

      Nu s-a vorbit fără dovezi, iar ideea articolului este aceea de a prezenta niște probleme, nu de a strica imaginea unei persoane.
      Orice om greșește, dar dacă greșește public, tot public se face și corecția.

      Dacă s-a corectat…asta nu știm…nu s-a publicat. 🙂

      • Admirator ? Nimeni nu este perfect,nici Pustan , nici MacArthur , doi oameni diferiti dar avand acelasi lucru in comun dragostea de Domnul!
       Interesant ? Ce anume gasesti interesant ? Chiar nu pre-a este interesant acc asta cu doar 9 Tweets 11 Likes 🙂

      • Ceva este in neregula cu tine, nu am de gand sa fac nici o vendetta personala sa aflu exact ce, nu am timp si mai important, nu l-a asta m-a chemat Domnul. Gandeste-te la ce ti-am spus ! Domnul sa se indure de tine!

     • @MArio
      Decît să vii doar cu generalizări, încearcă să aduci dovezi contra a ceea ce spune articolul. Dacă spui că este denigrare, arată că așa este sau păstrează pentru tine subiectivismele ieftine.

     • Mario, nu înțeleg un lucru la tine. Dai de înțeles în comentariul tău către Editor că l-ai ascultat destul de mult pe dr. John MacArthur. Dacă chiar este așa (ar trebui să fii și fluent în engleză pentru asta că nu prea e tradus în română), nu zic că nu ai făcut un lucru bun. Dar atunci, prietene, cum mai poți șă-l asculți pe Pustănel?!? Adică după ce ai mâncat mult din cele mai rafinate și mai bine gătite mâncăruri evanghelice, cum mai poți să-ți mai placă mămăliga aia mucegăită de Beiuș? Lămurește-mă!

      Dacă mai ai dubii în legătură cu probitatea morală a lui Pustan încearcă să dai de fostul lui sunetist ca să-l întrebi cu cine l-a prins în pat când a intrat la el în camera de hotel. De ce crezi că l-au dat afară din cult? O fi fluerat prin biserică…

      • T, Nu stiu amanunte de genul asta despre Pustan , si cum am spus mai sus,nimeni nu este perfect. Greselile lui sunt intre el si Domnul . Personal imi place felul lui de predica fiind diferit de alti predicatori prin siumplul fapt ca vorbeste mai pe intelesul “Crestinului Ortodox” din Romania. Alt predicator roman pe care il ascult este fratele Paul Negruti . Din nou, un stil foarte diferit 🙂
       John MacArthur este unul din principalii invatatori biblici pe care ai urmaresc de aproximativ cinci ani ,pot sa spun ca nu este un singur mesaj publicat pe gty.org pe care sa nu il fi ascultat, la fel pe Youtube. Deasemenea, John MacArthur Study Bible este una din principalele mele resurse de studiu biblic. In acelasi timp ai urmaresc in deaproape pe John Piper,Paul Washer,Charles Spurgeon si altii,majoritatea in engleza-da sunt fluent , am dubla cetatenie)
       Mi-au atras atentia in deosebi titlurile “incendiare” de genul cancan.ro din aceasta pagina : “Dr. MacArthur de acord cu semnul fiarei si alte grave erezii! Partea a II-a” , “Dr.John MacArthur : no such think as gay” So I’m like : Seriously ??Who this guy is ?? He is either : A great ignorant ,or a Charismatic ,or a who knows what else,but whatever is he,he is definitely wrong! Cu afirmatii de genul asta nu face altceva decat sa induca neincredere in inimile acelora care poate sunt la inceput si au ausculat poate un mesaj-doua de ale lui MacArthur ,Domnul le-a vorbit prin el si in continuare prin “lucrarea” fratelui de aici vine cel rau si le inspira neincredere . In plus , pare sa aiba si ceva probleme de temperament ,adaugand si “secretul” de a nu impartasi cu bucurie numele bisericii de care apartine il face ce-l putin cidat,sa nu zic altfel..In fine ,I-am spus ce am avut de zis
       Pacea Domnului

      • Mario,

       O sa-ti raspunda si T. dar trebuie sa-ti raspund si eu, deoarece continui sa aduci acuzatii fara acoperire. Raspunsul meu este in bold.

       T, Nu stiu amanunte de genul asta despre Pustan , si cum am spus mai sus,nimeni nu este perfect. Greselile lui sunt intre el si Domnul .

       Imoralitatea lui Pustan e un pacat grav inaintea Domnului, dar si inaintea oamenilor. De unde ai invatat asta ca pacatele cu implicatii publice sunt doar intre pacatosi si Dumnezeu? De unde ai invatat ca “nimeni nu este perfect” si ca atare fiecare poate face ce vrea? Ma indoiesc ca esti regenerat. Iata dovada despre Pustan pe care cultul Penticostal a considerat ca imoralitatea lui nu este doar intre el si Dumnezeu, ci Dumnezeu insusi cere excluderea preacurvarilor.”abateri grave şi repetate de ordin moral şi spiritual care au stat la baza suspendării temporare a lui Pustan Ioan” https://www.stiricrestine.ro/2015/01/20/un-nou-comunicat-din-partea-cultului-penticostal-din-romania-cu-privire-la-pastorul-vladimir-pustan/

       Personal imi place felul lui de predica fiind diferit de alti predicatori prin siumplul fapt ca vorbeste mai pe intelesul “Crestinului Ortodox” din Romania. Alt predicator roman pe care il ascult este fratele Paul Negruti . Din nou, un stil foarte diferit 🙂

       Mario, esti ambivalent si asta te pune intr-o situatie foarte critica. Cine cu adevarat ii place predicarea lui Negrut, nu poate sa il asculte pe Pustan.

       John MacArthur este unul din principalii invatatori biblici pe care ai urmaresc de aproximativ cinci ani ,pot sa spun ca nu este un singur mesaj publicat pe gty.org pe care sa nu il fi ascultat, la fel pe Youtube. Deasemenea, John MacArthur Study Bible este una din principalele mele resurse de studiu biblic. In acelasi timp ai urmaresc in deaproape pe John Piper,Paul Washer,Charles Spurgeon si altii,majoritatea in engleza-da sunt fluent , am dubla cetatenie)

       Se confirma ce am spus, ii asculti pe cei enumerati mai sus si nu ai discernamant pentru ca esti un om cu inima impartita.

       Mi-au atras atentia in deosebi titlurile “incendiare” de genul cancan.ro din aceasta pagina : “Dr. MacArthur de acord cu semnul fiarei si alte grave erezii! Partea a II-a” , “Dr.John MacArthur : no such think as gay” So I’m like : Seriously ??Who this guy is ?? He is either : A great ignorant ,or a Charismatic ,or a who knows what else,but whatever is he,he is definitely wrong!

       Titlurile pe care tu le vezi incendiare sunt descriptive ale realitatii cu privire la John MacArthur. In alte ordine de idei tu nu imi cunosti calificarea teologica data de Domnul, nici experienta mea in spatiul teologic si eclesiastic American. Tu folosesti vorbe incendiare la adresa mea care te vor arde pe tine, pentru ca orice neadevar se plateste.

       Cu afirmatii de genul asta nu face altceva decat sa induca neincredere in inimile acelora care poate sunt la inceput si au ausculat poate un mesaj-doua de ale lui MacArthur ,Domnul le-a vorbit prin el si in continuare prin “lucrarea” fratelui de aici vine cel rau si le inspira neincredere .

       Dr. John MacArthur este descalificat in a fii ascultat pana la momentul cand se va pocaii de toate ereziile enuntate. Deconspirarea lui MacArthur este un serviciu pentru toti credinciosii indiferent de varsta spirituala. Da, trebuie neincredere in lucrarea lui pana isi va recastiga credibilitatea.

       In plus , pare sa aiba si ceva probleme de temperament ,adaugand si “secretul” de a nu impartasi cu bucurie numele bisericii de care apartine il face ce-l putin cidat,sa nu zic altfel..In fine ,I-am spus ce am avut de zis
       Pacea Domnului

       Tu ti-ai dat numele adevarat? Imi ceri mie date personale sa le public pe un blog unde multi eretici si rauvoitori citesc? Tu crezi ca sunt chiar asa de naiv? Nu vei afla niciodata.

      • In plus , chiar nu am incredere in nici o decizie luata de conducerea Cultului Penticostal din Romania . Nu spun ca ar fi s-au nu adevarate acuzatiile respective , nu stiu asa ca ma abtin

      • Mario,
       Tu nu ai incredere in nici o decizie luata de cultul penticostal din Romania, si spui asta ca sa il scuzi pe Pustan. Esti complice la pacatul lui Pustan prin ce ai spus. Si tu vrei sa am incredere in tine si sa iti dau date personale? Participarea ta pe blog s-a expirat. Stiu ca vei incerca sa scrii din nou dar nu am sa iti citesc comentariul.

      • Mario,

       Așa cum ți-am mai spus, este o enigmă pentru mine cum poți face combinațiile respective, alegând să asculți și să-ți PLACĂ pastori aflați în poziții teologice total diferite. Aici nu e vorba doar de “STILUL” (felul) de predicare a cuiva, ci de doctrină. Și NU mă refer în mod expres doar la disputa cesaționism vs. continuaționism; sunt alte aspecte legate de ortodoxia (autentică, biblică) și ortopraxia (autentică, biblică) mult mai importante! Un exemplu în acest sens ar fi următorul: MacArthur e anti-ecumenic, fiind conservator biblic în doctrină în această privință, pe când Pustan e un pro-ecumenic fiind liberal în doctrină în acest sens; chestiunea Ecumenismului are implicații teologice profunde atât de doctrină cât și de practică, atât d.p.d.v soteriologic, eclesiologic cât și escatologic! Apoi un alt exemplu ar fi: John MacArthur a scris cărți (unele sunt traduse și în lb. română de Edit. Agape) care au demascat CE este PSIHOLOGIA și impactul ei dezastruos asupra teologiei creștine contemporane (în special d.p.d.v al alterării soteriologiei dar și eclesiologiei, etc), pe când Pustan nu mai contenește să ridice în slăvi PSIHOLOGIA și pe PSIHOLOGI. Mai nou Pustan scrie cărți pentru cre(ș)tini, pe partea de “consiliere spirituală”, împreună cu doctori psihiatri (care tratează nebuni). Și exemplele pot continua!

       Imi pare tare rău, Mario, că nu ai putut sesiza până acum diferențele acestea evidente! Ăsta nu-i un “semn” bun, Mario!

       Crezi că stilul (felul) lui Pustan de predicare e mai pe înțelesul românului ortodox răsăritean (că Pustan ar contextualiza cumva Evanghelia pentru ortodoxul mioritic din sec. 21)…?!? Cred că dacă cineva ar face o statistică obiectivă și documentată, despre CÂȚI ortodocsi practicanți s-au POCĂIT cu adevărat și au RENUNȚAT la “ortodoxia” răsăritean idolatră a celor de la B.O.R în urma ascultării predicilor lui Pustan, rezultatul te-ar ȘOCA PROFUND! Pustan este cunoscut (filmat video) că își făcea “semnul crucii” și se ÎNCHINA la icoana fecioarei Maria când mergea la greco-catolici în biserică să ”predice” și el nu le predica Evanghelia, ci predica o “evanghelie” diluată (nu-i chema la pocăință de practicile lor idolatre).

       Majoritatea celor care s-au botezat în urma predicilor lui Pustan din ultimii 10 ani sunt în general cei din generația millenials crescuți în familiile de evanghelici români (din Romania) după revoluția din ’89. Aceasta s-a întâmplat fiindcă Pustan și-a adaptat în timp, cu o istețime populară, o parte din strategia de predicare și metodologia bisericilor emergente occidentale la (in)evoluția spațiul “creștin” mioritic. Nu că Pustan ar ști cumva neapărat CEEA CE presupune cu adevărat și care este SCOPUL teologiei Bisericii Emergente, dar s-a contaminat cu teologia emergentă citindu-le scriitori lor sau ascultându-i (nu neapărat citindu-i în engleză fiindcă am mari dubii dacă Pustan are nivelul intelectual să poată citi o carte într-o limbă de circulație internațională, ci citindu-i în lb. română, fiincă sunt abundent traduși deja de majoritatea editurilor “evanghelice” din Românica). Apropo, MacArthur a demascat și înfierat extins teologia bisericilor emergente occidentale!

       Mario, spui că “Greselile lui (Pustan) sunt intre el si Domnul”. Nu te “iau la rost” ci te întreb doar: UNDE ai învățat acest lucru nebiblic?!? UNDE ai învățat că mizeria trebuie băgata sub covor?!? Cu siguranță că nu la MacArthur, ori Paul Washer sau Charles Spurgeon și cu siguranță că NU în Biblie! Așa a făcut oare și David cu păcatul lui cu Batșeba după ce l-a confruntat profetul Natan?!?

       IATĂ CE SPUNE SCRIPTURA ÎN ACEASTĂ PRIVINȚĂ:
       “Cine îşi ASCUNDE fărădelegile NU propăşeşte, dar cine le MĂRTURISEȘTE şi se LASĂ de ele, capătă îndurare.” – Prov. 28:13

       Paul Dan a sumarizat-o foarte bine în răspunsul său către tine, sintetizând diferențele teologice importante în privința atât a ortodoxiei (autentice, biblice) cât și a ortopraxiei (autentice, biblice): “Cine cu adevarat ii place predicarea lui Negrut, nu poate sa il asculte pe Pustan.”

       [ te rog documentează-te din surse apologetice serioase americane despre CINE este și CE face neo-calvinistul (carismatism + calvinism) John Piper astăzi, în cârdășie publică cu apostatul ecumenic Rick Warren, guru-l (pseudo)evanghelic al megarețelei internaționale PDC; dacă ai fi fost familiarizat cu sursele apologetice redutabile, serioase, documentate, din SUA, ai fi aflat până acum despre gravele probleme ale lui John Piper de azi și modul cum acesta poate “juca la ambele capete” ]

       Mario, Paul Dan nu a făcut DELOC articole de “cancan”! El a DOCUMENTAT oferind INFORMAȚII VERIFICABILE despre aceste câteva erori GRAVE de doctrină ale lui John MacArthur! Dacă te-ai fi documentat mai serios studiind (chiar și rapid și selectiv) din numeroasele articole de apologetică ale lui Paul Dan, ai fi realizat că dr. John MacArthur a fost unul din PREFERAȚII de top al lui Paul Dan, pe care el l-a dat ca și exemplu pozitiv de multe ori! Chiar încă de la începutul articolelor sale recente despre MacArthur, Paul Dan a precizat aceasta! Dar, Mario, s-au adunat deja destule chestiuni greșite de eroare teologică în privința lui MacArthur (cu atât mai grave, cu cât nivelul său teologic de înțelegere a problemelor teologice este de ELITĂ), care-l obligă pe Paul Dan ca și apologet să tragă semnalele de alarmă necesare și să cheme la post și rugăciune pentru ÎNDREPTAREA lui MacArthur (pentru care el se roagă cu credință și dăruire de MULT TIMP).

       DR. MACARTHUR ARE URGENTĂ NEVOIE DE CORECȚIE ȘI DE POCĂINȚĂ ÎN ASPECTELE DOCUMENTATE DE PAUL DAN!

   • Vorbesc în general, de aceea spun “unii teologi”.
    Dar cine vorbește sau scrie sub anonimat, are pretenția să-i ceară celuilalt să-i dea date personale? În timp ce el tocmai zice “să nu judecăm”? Dacă voi tăceți, pietrele vor vorbi. Cine are blog, e ca o meserie, iar omul își face meseria. Unii stau sub anonimatul unor “Gică contra”, o lașitate și o obrăznice mare. Adică noi, cei cuu blog, vorbim cu duhurile…!

    Vizavi de comentariul de mai sus, e de precizat că nu caut la fața omului, e vorba de oricine. Starea omenească nu îmi e străină. Apoi zice undeva Scriptura “să urmărim lucrurile care duc la pacea şi zidirea noastră” […] dar “când faptul acesta ajunge pentru altul un prilej de cădere, este rău […] şi să te fereşti de orice lucru care poate fi pentru fratele tău un prilej de cădere, de păcătuire sau de slăbire.”
    Nu judecăm pe nimeni, analizăm ce spune fiecare, luăm ce e bun și acolo unde găsim că e gândul vrăjmașului, nu e bine, dezaprobăm (condamnăm) ideea, nu omul.

    Modul de interpretare a ceea ce trebuie să facem noi (creștinii de rând), când suntem constrânși a primi semnul Fiarei, e o treabă de ori … ori, devine o chestiune de viață și de moarte (dublă), atât duhovnicească cât și fizică. Aici nu mai avem nici o cale de mijloc, e de ales “da” ori “nu”. Putem aplica (greșit) teoria struțului, Dumnezeu cu mila! și să ne bazăm pe har… Dar Cuvâtul zice că “v-am scris aceste lucruri ca să știți”, vi le-am spus mai dinainte. Dacă nu prindem sau nu ne prinde acel timp, ne îngrijorăm degeaba, dar dacă vom sta în fața acestei decizii de a accepta sau a nu accepta semnul Fiarei – și nu ne încredem pe deplin în Dumnezeu cum s-a încrezut Avraam, acolo pe muntele Moria, ce va fi de noi? E mai important și iminent acel eveniment, după cum evoluează lucrurile în UE și în lume, decât cel al Eclipsei de AZI – de aceea suntem gata să așteptăm semnale care să ne întărească credința.

    Dar ce zicem de martirii ultimilor ani? Care pentru că nu se leapădă nici formal de credința lor, și nu primesc să se dezică măcar declarativ de Domnul lor, în fața armatei islamice care sunt gata pregătiți să-i decapiteze, pe părinți și copii împreună. Ce spun eu, e mai puțin important sau semnificativ, dar marii teologi , păstorii de renume sunt demni de încredere (din principiu) – însă când ei greșesc e … de jale.

    Cum ne vom întări în credință pentru acel moment al alegerii, vând păreri îndoielnice, contrare, fiind nehotărâți, știind totuși că “Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul.”?

 4. Frate Paul,
  Cu tota dragostea, ce spune fr MacArthur este foarte adevarat si biblic. Problema este ca fr MacArthur este inteles gresit, si anume; ce spune disnsul este ca daca un om care traieste in timpul necazului cel mare si este necredicios si primeste semnul fiarei dar ulterior Domnul i-l cheama la mintuire, aceea persoana va fii mintuita. MacArthur spuna ca evrei vor fii mintuiti in partea a doua a necazului cel mare la fel ca si multe suflete dintre neamuri care deja au primit semnul fiarei. Aceasta inseamna ca oamenii acestia fiind necrediciosi initial, si totusi au luat semnul fiarei din nestiinta (adaug eu) dar Domnul i-i cercetaza si i-i cheama la mintuire – vor fii mintuiti.

  MacArthur NU vorbeste de un credicios al Domnului care stiind bine despre semnul fiarei si totusi i-l accepta, va fii mintuit. Un copil al Domnului nu va putea fii inselat de Satana, toti ceilalti oameni vor fii inselati.

  Deci este nentelegere a ceea ce spune fr MacArthur.

  • Vio
   Ma bucur sa aud de la tine. Cei predestinati pentru mantuire nu vor primi semnul fiarei si vor fi omorati, doar cei nepredestinati vor primi semnul fiarei. Oricine n’a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc. Rev. 20:15

  • @ Viorel Cocis
   Vă rog să indicați un text al Scripturii ca să susțină ceea ce spuneți.
   Scrie doar că cei care primesc semnul vor fi condamnați. Nu găsiți referințe depre cineva care chiar dacă a primit semnul, va putea să se pocăiască.
   Nu există neștiință!
   În zilele noastre se știe despre acel semn și se fac tot felul de [greșite] presupuneri cam care ar fi [de ex. cipul din buletin, din cardul de sănătate etc.] și sînt destui care resping vehement acest lucru.
   Deci este clar că la apariția Anticristului oricine va accepta semnul o va face în mod voluntar și conștient [probabil vor fi și păcăliți, dar nu se exclude responsabilitatea lor].

  • NU ESTE NICI O “NEÎNȚELEGERE”…DIN PARTEA NOASTRĂ!
   Dr. John MacArthur nu a ÎNȚELES în această chestiune că NU poate TRECE peste ceea ce este scrIs (1 Cor. 4:6)!

   IATĂ CE ESTE SCRIS (și nici un masterat și nici un doctorat în teologie nu poate DESFIINȚA ceea ce este scris în Scriptură):

   Apocalipsa 14:11 — “Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea nu au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei şi O-R-I-C-I-N-E PRIMEȘTE SEMNUL NUMELUI EI!”

   Q.E.D

  • Imaginea “generală”…?!? Despre ce imagine “generală” vorbești în această chestiune?!? A ta sau a lui John MacArthur?!?

   IATĂ MAI JOS IMAGINEA GENERALĂ A LUI DUMNEZEU (LIMPEDE ȘI CLARĂ ÎNREGISTRATĂ ÎN CUVÂNTUL SĂU) ÎN CHESTIUNEA DISCUTATĂ ÎN ACEST ARTICOL:

   “DACĂ se ÎNCHINĂ cineva fiarei şi icoanei ei, şi PRIMEȘTE semnul ei pe frunte sau pe mînă, va bea şi el din vinul mîniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mîniei Lui; şi VA FI CHINUIT în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n’au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi O-R-I-C-I-N-E PRIMEȘTE semnul numelui ei! …,,Scrie: Ferice de acum încolo de morţii, cari mor în Domnul!” (Apoc 14:9-13)

   • Cum justifică dr. John MacArthur (un redutabil învățător biblic de altfel) cuvântul “O-R-I-C-I-N-E” din v. 11 din APOC. 14?!? ORICINE înseamnă ORICINE, adică ABSOLUT TOȚI (care vor primi semnul fiarei). E limpede ca și cristalul! Nu e fizică cuantică!

 5. Asta e veche taaaare cu semnul fiarei, cred ca are cel putin 20 de ani de cand a spus prostia aia. Credeam ca a repetat-o mai nou.
  Cu gay cakes, Johnny Mac nu zice ca nu ar avea personal vreo problema, zice ca tine de constiinta fiecaruia. E altceva decat ce concluzie tragi matale.

  • @ReMinder

   Trebuie sa incep prin a spune ca esti incoerent. In comentariul tau repeti de doua ori acelasi lucru- a trebuit sa te editez fiindca esti obraznic. Esti si incompetent, si iata de ce! Daca erezia cu semnul fiarei este vechie de 20 de ani, timpul nu atenueaza greseala ci o agraveaza. Dar tu si alti neregenerati ca tine isi fac iluzia ca timpul si uitarea rezolva erezia.

   MacArthur trece peste ce spune Scriptura foarte explicit si ofera o solutie de om compromis la problema gay wedding cakes. Practic MacArthur a consfintit gay wedding by default.

   Eu nu sunt “matale” cu tine. Esti descalificat pentru toate problemele pe care ti le-am enumerat. Pocaieste-te si treci de la adularea oamenilor la slujirea Domnului!

  • O fi ea veche…de 20 de ani, dar nu a fost corectată nici până în ziua de azi ( https://www.gty.org/library/sermons-library/1301-I/ ). Nici măcar nu a fost retrasă de pe blogul celor de la GTY, ba dimpotrivă ea este reiterată în anul 2013 prin “explicațiile” lui Phil Johnson (asistentul lui MacArthur) asupra acestei chestiuni, prin care el nu face nimic altceva decât să CONFIRME că ceea ce a spus John MacArthur cu aproape trei decenii în urmă e “CORECT” d.p.d.v biblic, și că ei, cei de la Grace Community Church merg mai departe cu erezia aceasta (legată de semnul fiarei).

 6. DR. JOHN MACARTHUR ARE DISPERATĂ NEVOIE DE RUGĂCIUNILE NOASTRE!

  De departe aceasta este cea mai GRAVĂ eroare teologică a lui John MacArthur! Știam de această erezie a lui de câțiva ani. E foarte, FOARTE trist!

  E trist fiindcă dr. John MacArthur NU este un clown al “teologiei” ca și Joel Osteen, ori ca și (ereticii) new age-ri “evanghelici” Bill Johnson, Kris Vallotton, Kanneth Hagan, ori Benny Hinn… sau ca și fanii lor mioritici înfocați de genul lui Iosif Țon & Co.

  Dr.John MacArthur NU este un “Ion Creangă al povestirilor țărănești hazlii în varianta evanghelic-pentecostală”, ca și amorezatul propăvăduitor al evangheliei prosperității, Vladimir Pustan (zis și “Don Juan ge Binș”). Dr. John MacArthur este un TEOLOG, un învățător biblic, el nu este un măscărici povestitor “evanghelic”, amorezat de fusta secretarei lui cu care a fost prins în patul de hotel. Dr. John MacArthur NU este un Pustan care distrează țapii și caprele miorotice din beserică pe cheltuiala oilor !

  E trist fiindcă dr. John MacArthur NU este o nulitate teologică ca și Joyce Meyer (“păstorița”-psiholoagă, o eretică analfabetă biblic, ce e dIfuzată masiv de A&O TV), sau ca și popularul pastor-psiholog T.D. Jakes (care nu ar trece nici măcar un singur examen serios de teologie sistematică; poate doar la profilul “teologic” New Age sau secțiunea “psihologie populară pentru idioții utili din biserică”)!

  E trist fiindcă dr. John MacArthur NU este “o” Beth Moore (păstorița isterică devoratoare de misticism ocult contemplativ) care-i socotește pe catolici creștini.

  E trist fiindcă dr. John MacArthur NU este pastor al “evangheliei de zahăr” ca și Bill Hybels (organizatorul Summitului Global de Conducere) și nici a pseudo-evangheliei “condusă de SCOP” a ecumenicului și crislamistului pastor Rick Warren!

  Aceștia toți de mai sus sunt doar niște nulități teologice în comparație cu dr. John MacArthur, aceștia toți de mai sus sunt burdușiți de erezii în mesajele și în practica lor!!!

  Dr. John MacArthur este însă un teolog evanghelic, în adevăratul sens al cuvântului, un învățător biblic extrem de bine pregătit și documentat! El este autorul unui comentariu biblic complet, foarte bun, de la Geneza la Apocalipsa!

  TOCMAI DE ACEEA E FOARTE GRAVĂ ACEASTĂ EROARE TEOLOGICĂ A LUI JOHN MACARTHUR ȘI TOCMAI DE ACEEA EL ARE NEVOIE DE RUGĂCUNILE NOASTRE CA DUMNEZEU SĂ-L CORECTEZE ȘI SĂ SE POATĂ TREZI DIN ACEASTĂ GREȘALĂ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s