Update: Rebekah are un blog iar cartea ei este recomandata de doi teologi. Sarbatorim 500 de ani de la Reforma Protestanta

Update: Rebekah Dan a primit harul sa aiba si un blog de apologetica pentru tinere, iata adresa www.apologeticsgirl.com
Sugerez parintilor si liderilor de biserici sa dea adresa de blog a lui Rebekah, adolescentelor si tinerelor din biserica. 

Ne bucuram ca lucrarea lui Rebekah, cartea ilustrata pentru copii si tineret este recomandata de doi teologi: Dr. John Fesko, decan la Westminster Seminary California, si Dr. Alan Gomes, profesor de teologie istorica, Biola University. 

…………………………………..

Dragi cititori, 

Domnul a dat harul lui Rebekah Dan, fiica noastra cea mare, sa publice o carte ilustrata pentru copii si tineret in legatura cu Reforma Protestanta. O invit pe ea sa spuna cateva cuvinte. 

Anul acesta sarbatorim 500 de ani de la Reforma Protestanta. O eroina a Reformei mai putin cunoscuta a fost Jeanne D’Albret, o printesa din Franta. Ea a dorit ca poporul ei sa afle adevarurile proclamate de Martin Luther. Acesta a fost cel mai important reformator de la apostoli incoace.

Domnul l-a folosit pe Luther ca sa repuna Scriptura pe locul intai, si sa proclame indreptatirea prin credinta in Domnul Isus, si mantuirea prin har.  

Jeanne D’Albret a fost una din cele mai curajoase personalitati din nobilimea vremii. Am dorit ca povestea ei sa fie cunoscuta de copii si tineri ca sa vada un model demn de urmat. 

Mai jos puteti vedea o scurta prezentare video a cartii. Coperta fatza, spate sunt atasate mai jos. Cartea se poate gasii pe Amazon si la Barnes & Noble. Speram sa o traducem si in limba romana intr-un viitor apropiat.” 

Soli Deo gloria!

 

32 thoughts on “Update: Rebekah are un blog iar cartea ei este recomandata de doi teologi. Sarbatorim 500 de ani de la Reforma Protestanta

 1. Domnul sa o binecuvinteze si sa o rasplateasca pentru lucrarea facuta. Domnul sa te intareasca si pe tine frate Dan Paul in lucrarea ta. A Domnului sa fie toata slava si gloria in veci de veci. Amin

 2. Sincere felicitări, pentru Rebekah!

  Publicarea unei asemenea cărți, despre „o eroină a Reformei din Franța…prințesa Jeanne D’Albret”, despre care am citit acum pentru prima dată, este un eveniment care poate surprinde pe cei care cunosc mai puțin familia dumneavoastră.

  Pentru mine, care am călătorit cu întreaga dumneavoastră familie în două ocazii misionare când erați în România, acest eveniment editorial îmi confirmă faptul că împreună cu soția dumneavoastră v-ați crescut și educat copiii prin călăuzirea Duhului Sfânt în spiritul învățăturilor din Sfinta Scriptură.

  Îmi amintesc bine de copila Rebekah a anilor 2002-2004.

  Însă, citind acest scurt „Cuvânt înainte” descopăr o tânără cu discernământ spiritual, cu instruire biblică și istorică, cu talent literar, delicată și fermă în tot ceea ce face.

  Îndrăznesc să spun că un prodigios viitor literar biblic „a răsărit” acum pentru Rebekah .

  Îi doresc și vă doresc întregii familii călăuzirea Duhului Sfânt și protecția permanentă a lui Dumnezeu în tot ceea ce faceți.

  Harul Domnului Isus Hristos, şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfântului Duh, să fie cu familia dumneavoastră !

 3. Minunat, frate Paul. Ma bucur impreuna cu dvs. De-abia astept sa o am in fata si sa o citesc! Slava Domnului pt tinerii, ca Rebeca, ce promoveaza valorile crestine uitate in vremea actuala.

 4. Felicitari draga Becky pentru acest vis implinit !
  Domnul te-a ajutat sa finalizezi aceasta carte deosebita si asa cum ti-am spus El iti va rasplati munca.
  Foarte frumoasa si prezentarea pe YouTube,
  si muzica de fond.
  Ma bucur inca odata pentru tine si familia ta.
  Asa cum spune fratele Emi Zarnescu o voi comanda si eu curand pe Amazon .
  Gloria este numai a lui Dumnezeu desigur !

 5. Pingback: Rebekah Dan: Jeanne D’Albret, Princess of the Reformation | „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”

 6. Pingback: Rebekah are blog! Cartea ei, recomandată de doi teologi! – ARMONIA MAGAZINE – USA

 7. Hi Rebecha! Domnul Isus sa-ti dea curaj mai departe! De mult timp stiam ceva despre Jeanne d’Albret, din “L’histoire de l’Eglise” tradusa in romaneste si tiparita in 1993 de catre GBV. Urmare intoarcerii ei la Dumnezeu, catolicismul fusese inlaturat din Navara. E uimitor faptul ca in tara aeea atat de mica de pe coastele Pirineilor, intre Franta si Spania, devotate papei, ea a aratat mult curaj si Domnul Hristos a fost cunoscut de multi ca singurul Mantuitor. De asemenea imi amintesc ca Jeanne a fost otravita prin niste manusi care i-au fost oferite si a plecat acolo unde nu mai sunt dusmani, la Domnul Isus.

 8. Daniel Ciuciui (Centrul Crestin Salem din Oradea): “Biblia nu interzice tatuajele”

  Deci se pare ca nu e cum credeam noi…

   • Cine e Daniel Ciuciui, hipsterul carismatic din filmarea de mai sus?

    RĂSPUNS (citat de pe http://www.ccsalem.ro/conferinta-salem/vorbitori/) :
    “Dani Ciuciui este liderul lucrării cu liceenii și studenții din Biserica Salem. Duhul Sfânt a început să-i vorbească în mod AUTENTIC prin vise PROFETICE, voce AUDIBILĂ, experimentând în duhul lui prezența lui Dumnezeu încă de la vârsta de 9 ani.”

    NO COMMENT!

    P.S.
    Daniel Ciuciui (de mai sus), Ted și Monalisa Ciuciui (pastorul și pastor-ița, de acum, de la Salem, Oradea) precum și alți “Ciuciui” care mai “slujesc” pe acolo sunt toți progeniturile pastorului carismatic Ciuciui, dar și nevestele progeniturilor.
    În CARISMATISM se știe că activitatea de “slujire” a liderilor din biserică nu presupune doar regurgitarea unei avalanșe de erezii și practici oculte (pseudo-creștine) ci e în mod special o AFACERE DE FAMILIE…TAAARE BĂNOASĂ!

   • Unul din personajele extrem de găunoase spiritual care sunt mentionați ca vorbitori la secțiunea CONFERINȚE a Centrului Creștin Salem din Oradea este și carismaticul CLAUDIUS SAMARITEAN. Acesta este, culmea!, un fost absolvent al Universității (de teologie BAPTISTĂ) EMANUEL din Oradea.
    http://www.ccsalem.ro/conferinta-salem/vorbitori/

    Claudius Samaritean este liderul IHOP-TM!

    PENTRU CEI CARE NU AU CUNOȘTINȚE DE APOLOGETICĂ CREȘTINĂ CONTEMPORANĂ:
    “Casa Internationala de Rugaciune Timisoara” (IHOP-TM) este versiunea romaneasca a miscarii IHOP din SUA fondata de Mike Bickle, care a facut parte din grupul cunoscut sub numele de Kansas City Prophets. Mike Bickle este liderul miscarii IHOP-KC (International House of Prayer – Kansas City) si un foarte cunoscut apostol NAR (Noua Reforma Apostolica). Invataturile IHOP isi au radacinile in miscarea eretica “Latter Rain” iar agenda lor este in concordanta cu cea promovata de miscarea NAR: Dominionismul.
    http://vegheaza.com/2014/05/17/casa-internationala-de-rugaciune-timisoara-2/

    http://vegheaza.com/?s=Casa+Internationala+de+Rugaciune+Timisoara&submit=Search

   • Îmi amintesc că era prin anul 1997 când am fost prima dată la “biserica” carismatică a pastorului Teodor Ciuciu într-o sală la subsolul Casei de Cultură a Sindicatelor din Parcul 1 Decembrie, Oradea. Eram împreună cu unicul meu fratele de corp. Tocmai ne pocăisem de câteva luni în Biserica Baptistă Emanuel din Oradea venind complet din lume dintr-o familie care nu era creștin biblică (evanghelică). Eram bine familiarizați cu muzica contemporană și cultura ei din care ne adăpasem până atunci. Cineva, un creștin naiv, avusese proasta inspirație să ne îndrepte atenția spre această “biserică” carismatică a lui Ciuciui.

    De când am intrat în această “biserică” carismatică ne-a lovit “atmosfera” de acolo! Muzica URLA de-ți crăpa timpanul și era o muzică modernă, dar modernă rău de tot! Două sau trei fete îmbrăcate în haine uluitor de mulate încingeau atmosfera în fața bisericii unduidu-și senzual partea mediană a corpului lor în ritmul fierbinte al muzicii de tip rock. Ne-am uitat mirați unul la altul (eu și fratele meu), aveam doar 21 de ani atunci. Toată “atmosfera” din acea “biserică” carismatică ne amintea de un singur lucru: EGIPTUL spurcat pe care tocmai îl părăsisem la chemarea Domnului!

    Am ieșit de acolo după o vreme scârbiți și convinși că aceea nu este o biserică ci o discotecă pentru “pocăiți” (păcăliți)!

  • Daniel Ciuciui a crescut in puf, la fel ca si fratii si sora lui, extrem de arogant si TOTAL NEPREGATIT din punct de vedere biblic s-a gasit sa dea lectii ? La vocabularul pe care il aren nici la copii de la gradinita nu ar putea sa dea lectii de limba romana de nivel incepator. Ascultati-i cu atentie aberatiile pe care le debiteaza si in acest videoclip, vrind din rasputeri sa para credibil si documentat cind defapt este exact un dezastru pentru oricine are capul pe umeri si mai si gindeste cu el. Si nu as da neaparat vina doar pe el, cit pe parintii lui care i-au permis si dat orice, pentru ca de aici i se trage toata aroganta si aerele de atotstiutor pe care le afiseaza cu orice prilej, mai ales in “biserica”.. Daniel imi aduce aminte de copii rasfatati ai celor bogati care nu au nici un respect pentru nimeni ci doar pentru ei si clanul din care fac parte. L-am cunoscut personal pe acest personaj si am ramas la fel de zamagit si acum, ca si atunci cind l-am cunoscut cu mai multi ani in urma. I-as da insa un sfat pe aceasta cale: Daniele, lasa-te de predicat, pentru ca aceasta ar fi ultimul lucru care ti s-ar potrivi. Caciula asta ESTE MULT, MULT PREA MARE PENTRU CAPUL TAU SI ABILITATILE TALE, si pocaieste-te cu adevarat, pentru ca altfel in veci nu vei vedea Raiul.

 9. Precizare: Centrul Crestin Salem este localizat la cativa metri de Universitatea Emanuel din Oradea (la capatul cartierului Nufarul). Este o “biserica” la care participa multi studenti de la Emanuel. Credeti ca ar trebui sa li se interzica studentilor sa frecventeze aceasta “biserica”?

  • Da, studentii ar trebuii sa nu fie lasati sa mearga la acea plaga carismatica numita Centrul Crestin Salem, dar lucrurile sunt mai complexe. Mai vorbim.

   • Dacă studenții de la Emanuel (Oradea) ajung să meargă la carismaticii de la “Centrul Crestin Salem” din Oradea (creatia răposatului pastor pentecostal Teodor Ciuciu, convertit mai apoi la carismatism) înseamnă că au făcut facultatea de teologie DEGEABA!

    O să revin cu niște clarificări necesare despre acest “CENTRU”…”CRE(Ș)TIN”.

  • “Centrul Crestin Salem” nu este altceva decit o SINAGOGA A SATANEI A ZILELOR NOASTRE, fara nici o exagerare. Sau daca vreti, este pedeapsa lui Dumnezeu pentru cei care o frecventeaza, amagindu-se ca sint pe calea cea buna, cind defapt sint 100% pe drumul spre IAD. Daca Cristos ar fi spus caci calea spre Rai este lata doar de UN METRU, ce fac cei de la “Centrul Crestin Salem” au largit aceasta cale si au facut-o de cel putin 1KM. Daca nu credeti, mergeti sa vedeti ce se intimpla acolo, dar inainte de a merge, RUGATI-VA LUI DUMNEZEU SA VA DEA PUTEREA SA REZISTATI LA CEEA CE VETI VEDEA SI AUZI ACOLO PINA LA TERMINAREA “SERVICIUL DIVIN.” Pentru acest clan, Ciuciui, RAIUL este AICI PE PAMINT, si el traieste regeste din cei 10,000$ sau mai mult pe care ii primesc LUNAR din America, si asta de circa 20 de ani. Vila din Sinmartin, de linga Baile Felix, in care acestia locuiesc aduce mai mult a PENSIUNE decit a VILA, si l-ar face si pe Benny Hinn invidios. Nu le mai lipseste decit un elicopter sau un avion personal la citi bani au. Dar ce este cel mai grav este faptul ca ereziile lor carismatice INFECTEAZA MINTILE TINERILOR (si nu doar tinerii, din pacate) care le frecventeaza “biserica” Pentru clanul Ciuciui, RAIUL ESTE AICI si ACUM, si spre nenorocirea lor, acestia NU VOR VEDEA NICI MACAR PORTILE RAIULUI, NU CA SA MAI si INTRE PE ELE. Fie ca Dumnezeu sa le deschida ochii pina nu este prea tirziu, atit pentru ei, cit si pentru membrii care le frecventeaza “biserica/sinagoga” !

 10. SUPER! Felicitari, frate Paul Dan, pentru cartea și pentru blogul apologetic a lui Rebekah, fiica ta!
  Am citit putin pe blogul ei si e SUPER! Ce tanara binecuvantata de Domnul!

  Am vazut ca a devenit registered nurse și a reușit să obțină și bachelor’s degree in nursing cu apreciarea universitară superlativă “magna cum laude”‘. FELICITARI!

 11. Unul din personajele extrem de găunoase spiritual care sunt mentionați ca vorbitori la secțiunea CONFERINȚE a Centrului Creștin Salem din Oradea este și carismaticul CLAUDIUS SAMARITEAN. Acesta este, culmea!, un fost absolvent al Universității (de teologie BAPTISTĂ) EMANUEL din Oradea.
  http://www.ccsalem.ro/conferinta-salem/vorbitori/

  Claudius Samaritean este liderul IHOP-TM!

  PENTRU CEI CARE NU AU CUNOȘTINȚE DE APOLOGETICĂ CREȘTINĂ CONTEMPORANĂ:
  “Casa Internationala de Rugaciune Timisoara” (IHOP-TM) este versiunea romaneasca a miscarii IHOP din SUA fondata de Mike Bickle, care a facut parte din grupul cunoscut sub numele de Kansas City Prophets. Mike Bickle este liderul miscarii IHOP-KC (International House of Prayer – Kansas City) si un foarte cunoscut apostol NAR (Noua Reforma Apostolica). Invataturile IHOP isi au radacinile in miscarea eretica “Latter Rain” iar agenda lor este in concordanta cu cea promovata de miscarea NAR: Dominionismul.
  http://vegheaza.com/2014/05/17/casa-internationala-de-rugaciune-timisoara-2/

  http://vegheaza.com/?s=Casa+Internationala+de+Rugaciune+Timisoara&submit=Search

  • Cartile lui MacArthur pe blogul ficei mele au fost puse foarte demult. Dezvaluirile despre MacArthur sunt mai recente. Oricum, orice este de la MacArthur a fost dat la oparte de pe blog.

   Intrebare, daca pretinzi ca esti crestin, de ce ti-ai pus ca pseudonim numele acelui pervers calugar rus? Ti-am scurtat numele pentru binele tau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s