Jos cu dictatura lui Dever! Catolicism cu față evanghelica! Destul cu secta Magna Gratia!

Voi aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Nu vă faceţi dar robi oamenilor! (1 Cor 7:23)

Am trait sub opresiunea comunista. Stiu ce insemna teroarea prezentei reprezentantului de la Departamentul Cultelor pentru noi credinciosii evanghelici. Domnul ne-a daruit libertate. Nu ne vom face robii lui Mark Dever si a sectei 9 Marks, indiferent de manipularile subtile a lui Dever si aliatilor lor din Romania, secta Magna Gratia. 

Individul din poza se numeste Mark Dever. Are burta si jaca de piele. Este stapan pe sine ca un geambaș. Acest om nu poate fi respectat, s-a lepadat de Domnul Isus pentru pasiunea de muzica golaneasca satanica numita rap. Il citez pe Dever: “Uită-l pe Isus in asta; am un interes artistic”. Este initiatorul sectei opresive numita 9Marks. Promovatorii acestei secte este organizatia Magna Gratia si ei o alta secta. In caz ca nu ai citit un articol anterior care introduce cazul Dever, vezi aici

In poza din stanga este Johnathan Leeman, mana dreapta a lui Dever. Asta este poza lui de pe Twitter. Acesta a scris cartea Disciplina Bisericii. Cartea lui Leeman este plina de aberatii si erezii. Este folosita ca un instrument al opresiunii spirituale si psihologice de secta 9 Marks a lui Dever. Aceasta carte pe care o sa o discut in randurile care urmeaza, a tradus-o secta Magna Gratia din Romania. Johnathan Leeman este un eșec complet in teologie.

Intoarcerea la Catolicism. Erezia gigantica a lui Leeman 

In cartea Disciplina Bisericii, Leeman prezinta Evanghelia ca fiind impacarea cu Dumnezeu dar si impacarea cu biserica! Citez: “Dumnezeu deasemenea te împăca cu familia Lui, Biserica.”
A spune ca Evanghelica inseamna impacarea cu Dumnezeu si cu biserica este o erezie pentru care Leeman nu poate fi iertat!!! Nu exista nici un verset in privinta aceasta. Este o deformare grava a Evangheliei. Leeman are un limbaj Romano-Catolic, unde se vede definirea bisericii ca unealta a opresiunii. Dar asta este si scopul lui, si a lui Dever! Ei folosesc bisericile care sunt loiale organizatiei 9 Marks sa controleze pe membrii la nivel individual, asmutind biserica asupra lor. Aceasta tactica prin care multimea este folosita din umbra impotriva diferitilor membrii este o mare perversiune. 

Mark Dever este un Papa evanghelic
iar Johnathan Leeman este Inchizitorul şef

Mark Dever are autoritatea unui Papa la nivelul sectei 9 Marks dar desigur isi foloseste puterea intr-un mod foarte subtil. Oamenii cheie din organizatia 9 Marks sunt cardinalii lui iar Johnathan Leeman este inchizitorul şef. El este obsedat cu excomunicarea. Inca din prefaţă, la pagina 13, Leeman explica cum un oarecare “Johnny” trebuie excomunicat pentru ca nu a mai venit la biserica de vreo doi ani. Cu o placere sadistica, Leeman spune cum excomunicarea il ajuta pe Johnny, ba chiar si pe prietenii lui necrestini, inclusiv colegii de lucru. Serios?!? Este cazul excomunicarii cuiva care a ales liber sa numai vina la biserica? Care-i baza Biblica? Niciuna! In realitate cand prietenii si colegii lui Johnny afla decizia sectei 9 Marks o sa spuna ca intradevar asemenea acte nebunesti sunt caracteristice sectantilor fanatici. 

La Johnathan Leeman totul este cu susul in jos 

Inchizitorul Leeman vrea sa il excomunice pe Johnny de care nu se mai stie de doi ani, dar vrea sa o protejeze pe una “Jill” din biserica lor care s-a lepadat de credinta. El si ceilalti din conducere au spus bisericii sa o primeasca la ei in casa, sa o trateze cu prietenie (p. 119-120). Asemenea gandire si actiune irationala, cand cel ce numai vine la biserica de vreo doi ani este excomunicat iar o apostata este tratata preferential, ne arata cat de grava este situatia in secta aceasta. 

Johnathan Leeman are diploma de masterat la teologie
dar se exprima ca un incompetent si ca un eretic 

Am vazut mai sus marea erezie a lui Leeman, Evanghelia pentru el inseamnand impacarea cu Dumnezeu si impacarea cu biserica. Iata un alt exemplu de hermeneutica folclorica. Leeman ia exemplul curvarului din Corint (1 Cor 5:4-5) explicand ca prin excomunicarea lui, acesta devenine membru a imparatiei lui Satan (p. 31-32). Pavel spune cu totul altceva: si anume, ca acel pacatos trebuie dat pe mana satanei pentru distrugerea carnii, dar duhul lui va fi salvat. Asa cum stim din 2 Corinteni, pacatosul s-a pocait si Pavel ii indeamna pe Corinteni sa il primeasca inapoi. Daca ne luam dupa gandirea bizara a lui Leeman, individul din Corint pierde membralitatea in imparatia lui Dumnezeu si devine membru in imparatia Satanei, dar dupa pocainta trece din nou in imparatia lui Dumnezeu si pierde membralitatea in imparatia diavolului. Asemenea plimbari dintr-o imparatie in alta nu au deaface cu teologia Biblica ci cu gandirea defecta, o teologie de la coltul strazii a ereticului Leeman. 

Cum vad Papa Dever si Inchizitorul şef Leeman pe membrii bisericii din secta 9 Marks?

Citez: “Biserica locala exista in parte sa ne protejeze pe noi de noi insine.” (p. 129). Pentru asta exista biserica? Sa ne protejeze pe noi de noi insine?! Oare biserica nu este locul cresterii spirituale si vindecarii de suspiciuni bolnave? Ce, biserica este un fel de spital de nebuni, iar credinciosii sunt niste pacienti tinuti sub observatie de catre pastori?!  Cam asta vor sa spuna Papa Dever si Inchizitorul şef. 

Dever, Leeman si alti şefi de la secta 9 Marks sunt atat de bonlavi de mandrie si de dorinta de dominare si de decimare a credinciosilor incat credinciosii sunt un fel de cobai pentru experimentarile lor “spirituale”. 

Cine trebuie excomunicat? 

Evanghelicii din Romania, daca iubesc adevarul si libertatea spirituala, trebuie sa excomunice din bisericile lor orice influenta Dever si 9 Marks. La fel secta Magna Gratia care a fost avertizata despre ce este 9 Marks si a continuat sa ii promoveze, zic aceasta secta trebuie excomunicata. Sunt cu atat mai periculosi cu cat amesteca literatura crestina de calitate cu ereziile si aberatile celor de la 9 Marks. Iar Ninel Lazar, initiatorul lui Magna Gratia si traducatorul a multor carti de pe siteul lor ii spun sa se pocaiasca in regim de urgenta pentru ca face mult rau prin amestecarea graului cu neghina. 

 

Pozele luate de aici: 

sursa

sursa

Bibliografie:

Leeman, Johnathan. Disciplina Bisericii. Wheaton, Il. Crossway, 2012.

9 thoughts on “Jos cu dictatura lui Dever! Catolicism cu față evanghelica! Destul cu secta Magna Gratia!

 1. Pingback: Jos cu dictatura lui Mark Dever! Catolicism cu față evanghelică! – ARMONIA MAGAZINE – USA

 2. – “Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să nu fie dezbinări între voi; ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere.”
  (1 Corinteni 1:10);
  – “Toţi aceştia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile şi cu Maria, mama lui Iisus şi cu fraţii Lui.”.(Fapte 1:14).

  Protestantismul, prin multele lui ramificații, nu prea aduce cu Biserica primară (a primului secol), că acolo se făcea referire la un singur cuget, cum ar veni, aceleași învățături, că unde este “unitatea Duhului” din Efeseni 4:3?

 3. Frate Paul, mulțumim pentru articol. Suntem în cunoștință de acest adevăr, că “De altfel, toti cei ce voiesc să traiăscă cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti.” (2Tim.3:12).
  În timp ce omului firesc îi place popularitatea; este neînfrânat, neîmblânzit și neiubitor de bine; mai mult caută să placă lumii decât bisericii lui Hristos; sunt mândri, iubitori de sine, însă nu-și iubesc aproapele și nici pe Domnul Hristos! Ei se poartă ca vrăjmași ai Crucii lui Hristos.
  Însă, omul evlavios, caută să placă lui Dumnezeu, în toate lucrurile, mari sau mici, el caută să trăiască după tot planul lui Dumnezeu (Fapte 20:27). Asta înseamnă practic evlavie, creștinul care ia seama la voia lui Dumnezeu în orice loc și în orice împrejurare. De aceea suntem bucuroși de atenționările care ne îndeamnă la dragoste și la fapte bune, la ascultare de Dumnezeu, ținând sus Cuvântul vieții.
  În esență, îndemnul primit prin articol este ca cel dat de Pavel lui Timotei: “Caută să fii evlavios”. (1 Timotei 4:7). Doamne, ajută-ne! Amin.

 4. Mihai, in acest comentariu al tau, eu (ioan8) am inserat cu bold, raspunsul meu.

  Nu sunt nici un susținător al organizației Magna Grația și nici un cititor al acestui site.

  Foarte rau Mihai ca nu citesti nimic de la Magna Gratia. Nu esti un reformat cu adevarat. 😉 Ei au London Confession of Faith si literatura Reformata puritana. Crezi ca esti superior?…

  Dar limbajul din acest articol este cel mai penibil dintre toate câte le-ați scris, este ca un articol de tabloid. Ceea ce dumneavoastră numiți ”erezie gigantă” este pur și simplu o doctrină creștină susținută de toate bisericile (răsărit și apus) din toate veacurile (antichitate, ev mediu și modernitate).

  Mihaita, sa stii ca nu te-am uitat. Iti amintesc ca acum doi ani, ai trimis doua comentarii in favoarea crislamistului Emanuel Contac. Ai dovedit ca esti un ecumenist, un incompetent, nu ti-ai facut tema. Eu am citit cartea lui Miroslav Volf la scurt timp dupa ce a aparut, si am facut si recenzia. De fapt esti un tradator. Ai coalizat cu islamul prin Emanuel Contac. Am comentariile tale, si daca Domnul ma ajuta, ele vor face obiectul unui articol dedicat tie. Ai nevoie sa fi pus la punct pentru ca obraznicia si tradarea ta sunt fara limite. Asa ca mai incet cu penibilul. Folosesti termeni fara acoperire.
  Esti diversionist. Biserica adevarata nu sustine niciodata ca evanghelia inseamna impacarea cu Dumnezeu si impacarea cu biserica. Asta este catolicism sadea. Este cum am zis- Leeman este vinovat de o erezie gigantica, de o falsa Evanghelie.

  Ceea ce susțineți dumneavoastră este o abatere de la credința creștină, o zvâcnire a anarhismului anabaptist și a unei pietăți individualiste ce este scăldată în misticismul gnostic.

  Anarhist esti tu! Esti un rebel fara o cauza. Ceea ce spui mai sus este un colaj de concepte fara legatura intre ele.

  Marea Trimitere (Mat. 28) este o trimitere la plantare de biserici, a fi creștin nu înseamnă să fii o stea plutitoare și autonomă ci membru în biserica vizibilă pe care Hristos și apostolii ne-au lăsat-o. Nu ai cum să fii un mădular al lui Hristos separat de trup. Trupul este vizibil și are o exprimare locală, congregația creștină modelată de învățătura apostolică (în special epistolele pastorale).

  A fi in trupul lui Cristos este ceea ce sustin si eu, manifestat prin biserica locala. Dar daca tu numesti Trupul lui Cristos secta 9 Marks, esti una cu ei in abaterile lor. Datoria oricarui madular sanatos din trupul lui Cristos este sa se fereasca de a se face robi unora ca Leeman sau Dever. Lasa-te de predicare pentru ca tu aici pledezi ca credinciosii sa se lase opresati, striviti, manipulati de “pastori” cu manifestari sociopatice. Rusine!

  ”Extra ecclesia nulla salus.” ”Nu poți să îl ai pe Dumnezeu ca Tată dacă Biserica nu îți este mamă.” (Sf. Ciprian)

  Unde ai citit Mihaita ratacitule vreun verset ca biserica iti este mama?? Chiar metaforic vorbind? Si ce daca a spus Ciprian asta? Ciprian a fugit in fatza persecutiei, eu nu il condamn, dar faptul ca il citezi arata cine esti. Biserica nu este niciodata prezentata ca mama spirituala! Biserica este trupul lui Cristos, este un templu spiritual, mireasa, este reprezentata de bisericile locale.

  Bineînțeles că Roma interpretează și aplică acest principiu în alt mod decât antichitatea sau decât Reforma. Această doctrină este ”catolică” în sensul catolicității bisericii creștine universale, nu în sensul Romei. ”Romano-catolicismul” este o sectă medievală ce s-a îndepărtat de la credința creștină, în mod special prin conciliul Lateran 4 și conciliul de la Trent. Reforma nu a fost o revoluție anarhistă precum impulsurile anabaptiste din secolul 16 și impulsurile pietismului din secolele următoare.

  Esti nedocumentat. Biserica romano-catolica s-a departat de la credinta crestina incepand cu anul 310 A.D. cand a introdus rugaciunea pentru morti. Mai tarziun in 375 A.D. s-a introdus rugaciunea la sfinti si inchinarea la ingeri. Dupa aceea in 431 A.D. s-a introdus inchinarea la Maria. Sunt cu totul de partea reformei Luterane dar nu uita ca o consecinta nedorita a fost razboiul impotriva tzaranilor unde au murit peste 100,000 de tzarani revoltati. Asa ca nu numai anabaptistii au avut probleme (si vreau sa stii ca voi scrie un articol impotriva curentului anabaptist). Nu incerca sa ma bagi acolo ca nu iti merge. Iti reamintesc ca esti un mare rebel si pro-crislamist.

  Ceea ce ați scris dumneavoastră în acest articol ignoră complet învățătura apostolului Pavel din epistolele pastorale precum și texte ca Evrei 13:17. Această atitudine ignorantă are rezultatul scontat: vă transformă pe dumneavoastră și pe toți cei ce adoptă această atitudine în papi autonomi.

  Pentru stiinta ta, sunt pastor Baptist ordinat si Evrei 13:17 nu se aplica in cazul meu cum ai vrea tu. Prin harul Domnului am un Masters degree la Talbot School of Theology.
  Ai dovedit ca esti gresit la toate obiectiile aduse si indraznesti sa ma acuzi de ignoranta cand de fapt tu esti “dux inscius”.

 5. Excomunicarea lui Johnny generează o întrebare:

  – L-a căutat cineva pe Johnny în intervalul de timp al celor doi ani, pentru a afla din ce cauză a ajuns să nu mai frecventeze biserica locală?

  Iar „teleportarea” dintro împărăție în alta de către oameni ține mai mult de cea ce spune apostolul Pavel în 2Timotei 6:3-5.

  Excluderea de către oameni a unui membru dintro biserică locală nu înseamnă în toate cazurile și excluderea de către Dumnezeu a acelui membru din Biserica Universală.

  Apostolul Petru avertizează în 2 Petru 3:16 că, în epistolele apostolului Pavel „sunt unele lucruri grele de înţeles pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor”.

  Iar apostolul Pavel în 2 Timotei 6 a scris:

  3 Dacă învaţă cineva pe oameni învăţătură deosebită, şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi de învăţătura care duce la evlavie,

  4 este plin de mândrie, şi nu ştie nimic: ba încă are boala cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din care se naşte pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele,

  5 zădarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi care cred că evlavia este un izvor de câştig. Fereşte-te de astfel de oameni.

  6 Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig.

  7 Căci noi n-am adus nimic în lume, şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.

  8 Dacă avem, deci, cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns.

  9 Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd, şi pierzare.

  10 Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.

 6. De-am avea “ceva” rabdare, nu am sari asa de repede si fara un discernamant solid biblic, sa promovam, traducem, idolatrizam, etc. diverse “nume” care apar periodic pe scena “new evangelicalism”-ului: intai ca ” promitatori”, apoi ca “dezamagitori” (“nori fara apa” Iuda 12). Credea cineva ca Driscoll & Co e doar un episod trecator?! In setea de putere, influenta, faima etc vor mai apare multi care “rasar” si apoi apun , tragand pe multi (?) dupa ei, insa o postare ca acesta (sau ca cea referitoare la “guru-MacArthur & Co.” e o datorie a adevaratilor strajeri (sic!) de a ne tine mintea treaza.
  Multumim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s