Cunoscutul teolog R.C. Sproul a plecat la Domnul

R.C. Sproul s-a nascut in 1939 in orasul de oțelari, Pittsburgh din statul Pennsylvania SUA. 

El a fost teolog, pastor și fondator al misiunii Ligonier, a murit pe 14 decembrie 2017, la vârsta de 78 de ani, după ce a fost spitalizat din cauza complicațiilor de emfizem pulmonar. 

Dedicatia lui R.C. față de conceptul sola Scriptura la determinat să joace un rol-cheie în elaborarea și susținerea Declarației de la Chicago privind inerranța biblică (1978). De asemenea, a fost președinte al Consiliului Internațional pentru Inerranță Biblică. Datorita angajamentului său față de principiul sola fide, justificarea doar prin credință, R.C. a luat o poziție curajoasa opunand asocierea evanghelicilor cu catolicii care se numea evanghelici și catolicii împreună (ECT), în 1994. (compliat, sursa)

Cu toate ca s-a asociat cu John MacArthur si alti neo-calvinisti, totusi R.C. Sproul nu a acceptat compromisuri cu carismatismul si nici cu oribila muzica golaneasca hip hop rap. 

15 thoughts on “Cunoscutul teolog R.C. Sproul a plecat la Domnul

   • Sa ma fac Inteles cu privire la R. C.Sproul.Trebuie sa luom seama la ce are Cuvantul de zis cu privire la viata aceasta trecatoare. Iata ce i-a spus Dumnezeu lui Moise slujitorul Lui; Numeri 27;13……. şi tu vei fi adăugat la poporul tău, cum a fost adăogat fratele tău Aaron.

    Trebuie sa ne Impacam cu acest gand ca vom fi si noi adaogati. Ce sa mai spun ca:Duhl si Mireasa zic;Vin-o Doamne Isuse. Nu zice asa ceva biserica orcare ar fi ea si oricum sa-r denumi.Venirea Domnului Isus este tot una cu Intalnirea cu El. Sunt doua alternative de a ne Intalni cu Domnul Isus.

    Una fie ca vom fi In viata pana la venirea Lui cum spune Pavel tesaloniceniloe or o alta alternativa este ca vom pleca noi la un anumit timp de a ne Intalni cu El. Personal sunt convins ca vom pleca noi sa Il Intalnim ca si;R. C.Sproul. In niciun caz nu vad ca ar fi trist sa-L Intalnim pe Scumpul nostru Mantuitor.

   • Cred ca nu m-ati inteles corect, frate John Fischer. Evident ca NU e TRIST ca R. C. Sproul a INTRAT in raiul lui Dumnezeu prin faptul ca venindu-i ceasul a decedat si sufletul lui a plecat in imparatia cerurilor. Asta e BUCURIE, mai ales pentru R.C. Sproul! 😉

    E TRIST insa ca din acel moment un om ca si R.C. Sproul care a luptat cu MARE IMPACT, la nivelul teologic cel mai inalt, pentru INERANTA BIBLIEI, lipseste si va lipsi dintre noi, mai ales acum in finalul zilelor din urma cand INERANTA BIBLIEI este atacata si contestata in si de majoritatea seminariilor si universitatilor crestine, mai ales din occident.

    • Daca a intrat in rail Lui Dumnezeu,cu ata tea packetde Tigari ,atunci ce sa Mai zi Ca In rai nu se intra nici cu Pete sau ceva de felul acesta.I-a lasat Pete pe pelamani.Este destul de Trist nu.?

 1. De asemenea, evanghelistul Daniel Strugari a plecat la Domnul:

  D.S. locuia in Kitchener, Canada si a plecat din aceasta lume in timp ce se afla in misiune in Romania impreuna cu grupul Speranta.

 2. Sigur a fumat, a recunoscut chiar el.
  A fost tot un om și el…

  “Arthur: You don’t have to answer this … but what would you prefer people not know about you?

  RC: What would I prefer people not know about me? That I smoked for 40 years.

  Arthur: You know, that’s one thing I was going to ask you since you are RC Sproul, the Christian hero, and in your mind you didn’t really want to smoke but … Can you talk about what was going on in your soul and what you were thinking during those days?

  RC: It almost destroyed my soul. I mean I never prayed about anything so much about what I did as much as I did about that. I’m the one who proved the adage that it’s easier to quit smoking because I did it a thousand times. I hated it … but it was an addiction, a physiological addiction and I just couldn’t kick it.

  Arthur: You didn’t do it in public, during conferences, or anything like that …

  RC: With conferences, that was later, but earlier on when I was teaching, when I was in the church, and with certain colleges, it wasn’t all that big of a deal. If you would go to conferences at Westminster Seminary, and everyone would have a smoking break – Van Til and Murray, and everybody … ‘cuz everybody smoked, especially those Dutch guys. It wasn’t a big deal then as it is now … but then there came a time where I was careful not to blatantly smoke in public because people just couldn’t handle that. I remember once, the last cigarette that (he names a prominent Christian leader) ever smoked, he borrowed from me. One time, he was smoking and somebody came and he didn’t want him to see him, so he handed the cigarette to his associate … his associate put it in his pocket and it started to burn up his pants! (laughing) I could tell you some funny stories …”

  https://totaldevotionmbcla.wordpress.com/2014/06/16/a-personal-conversation-with-rc-sproul-pt-3-of-3/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s