ACTUALIZARE! In vremurile din urma cunostinta creste exponential! Ai nevoie de aceste doua resurse!

ACTUALIZARE: Cele doua comentarii de exceptie de la Dallas Theological Seminary, sunt traduse in limba romana! Este o veste extraordinara! Iata linkurile unde se gasesc cele doua comentarii: 

Comentariu al Vechiului Testament
Comentariu al Noului Testament

Iti sugerez sa citesti articolul acesta daca ti-a scapat. Cu siguranta vei fi binecuvantat/ă! 

Este o profetie implinita care continua sa se dezvolte 

In cartea Daniel capitolul 12 se vorbeste despre cresterea vertiginoasa a cunostintei cat si a calatoriilor. Iata versetul: “Tu, însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte, şi pecetluieşte cartea, pînă la vremea sfîrşitului…multi vor calatorii in toate directile, si cunostinta va creste.” (Dan. 12:4) 

Daca unii se mai indoiesc ca ne aflam in vremurile din urma, iata una dintre dovezile de necontestat: cresterea cunostintei in toate directile, si inca in mod exponential. Va las dvs. placerea sa cercetati pe internet cat de astronomic a crescut cunostinta in ultima suta de ani. 

La fel stau lucrurile si in teologie; cunostinta maxima pentru a face fata vremurilor de sfarsit. Insa cunostinta fara sfintenie duce la apostazie. 

Ai timp putin, si te gasesti intr-un ocean de informatii. Ce faci? 

Cand spun asta m-am referit la cunostinta Biblica si teologica. Si Romania tine pasul cu teologia crestina la toate nivelele. 

Dumnezeu stie aceste lucruri cu care ne confruntam noi si a dat o viziune de lucrare unica corpului profesoral de la Dallas Theological Seminary. Acum vreo 30 de ani, profesorii de acolo au scos doua volume de comentarii la intreaga Biblie. Am interactionat cu serii de comentarii biblice care iti ocupa o jumatate de raft de biblioteca mare. Totusi, nici unii nu au reusit o sinteza mai buna ca si comentariul de la seminarul teologic amintit. Iata titlul la acest comentariu sinteza de exceptie. Apasati pe poza sau titlu pentru detalii pe Amazon. 

The Bible Knowledge Commentary

De ce a reusit seminarul teologic din Dallas aceasta performanta? 

Este o poveste mai lunga, dar am sa ii dau forma scurta. In America, seminarele teologice care reprezentau diferite denominatiuni au produs lucrari teologice influentate de confesiunele de credinta ale denominatiei respective. Lucrul acesta nu totdeauna a fost bun. 

Prin anii ’70 cand revolutia Hippiota incepea sa apuna in America, populatia si-a dat seama ca denominatile de atunci falimentasera. Ele nu au reusit sa explice sau sa raspunda la criza uriasa a tineretului American care au fost luati de un val de imoralitate si misticism hindus. 

Astfel au aparut un nou stil de biserici bine ancorate in Biblie si fara afiliatie denominationala. Ele au devenit bisericile care au dominat crestinismul American. In acest context, seminarul teologic din Dallas fiind nedenominational, prin harul Domnului a pus in mainile crestinilor Americani cel mai bun set de doua volume de comentarii biblice. 

In Romania fenomenul este invers ca in America

Bisericile independente nu au o reputatie buna. Reteaua Harvest Metanoia practica pirateria de biserici fara ca sa fi fost sanctionati pentru asta, in special din Uniunea Baptista. Biserica Baptista Speranta Oradea este un alt exemplu de biserica independenta dupa modelul lui Barbosu care merge rapid spre modelul emergent. 

Desigur ca la varful miscarii bisericilor independente in ce priveste dezastrul teologic si ecclesiastic, se afla bisericile carismatice, ca de exemplu Raul Vietii  din Bucuresti, cat si secta carismatica Harul din Zalau sau catastrofele carismatice din Oradea si Arad.

Romania a avut parte de un har special prin educatia biblica prin extensie 

Acum aproximativ 35 de ani, sub plina opresiune comunista in Romania s-a inceput in subteran educatie biblica teologica cu materiale traduse de la Dallas Theological Seminary. Multi pastori mai invarsta din Romania au beneficiat de acea lucrare remarcabila. Nu vreau sa ofensez pe nimeni dar nu cred ca s-a ajuns in seminarele noastre din Romania la performanta ce Domnul a dat-o prin educatia biblica prin extensie de atunci. 

Toti copii mei mai mari si-au cumparat setul de comentarii biblice 

Toti copii mei au Biblii cu comentarii la subsolul paginii, insa am decis sa folosim in familie comentarile de la Dallas Theological Seminary despre care am discutat in acest articol. Va recomand calduros in caz ca cititi engleza, sa va cumparati aceste comentarii chiar daca nu sunt noi, deoarece vor fi mai ieftine. Asa au luat si copii mei.
Domnul sa va binecuvinteze cu sete pentru cunoasterea precisa a Cuvantului Sau, care se face si prin folosirea unor comentarii adecvate. 

28 thoughts on “ACTUALIZARE! In vremurile din urma cunostinta creste exponential! Ai nevoie de aceste doua resurse!

 1. Frate Paul, iti multumim pentru aceasta pretioasa informatie! Cu ajutorul Domnului comentariile respective de la DTS nu vor lipsi din biblioteca mea. L-am informat deja si pe fratele meu din SUA despre ele. Mi-a promis ca si le cumpara.

 2. Pingback: În vremurile din urmă cunoștința crește exponențial! – ARMONIA MAGAZINE – USA

 3. Frate Paul , pentru că ați adus vorba de Daniel 12:4 , vă rog , aș dori să știu de ce Cornilescu traduce ,, … Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.“
  Vă mulțumesc.

  • Romanii astazi au bani sa isi cumpere drones, expensive cameras, expensive sporting goods, asa ca nu e o problema sa isi cumpere si aceste comentarii 🙂
   Am folosit Constable adesea, foarte documentat si detaliat. El este tot de la Dallas Theological Seminary. Matthew Henry a fost un presbiterian care a scris foarte concis. Am interactionat si cu scrierile lui.
   In ce-l priveste pe Schultz cred ca te referi la luteranul Schultz. Nu am citit nimic de Schultz.

   • Am si comandat deja 3 comentarii pe V.T. in limba romana de DTS.

    Domnul sa-l binecuvinteze si pe fratele care ne-a indicat aici si link-ul de la editura de unde se pot cumpara.

  • Multumim MULT pentru linkurile cu comentarii GRATIS!
   Pe cel cu comentariile biblice ale lui Thomas Constable il voi folosi in mod special!

   Dar asa cum spunea si fratele Paul Dan, pentru majoritatea romanilor de azi, mai ales din orasele mari, nu mai e o problema financiara cumpararea de carti chiar si scumpe. Eu mi-am cumparat din S.U.A, si partial din Romania, o groaza de carti crestine noi, reviste, dvd-uri cu documentare crestine apologetice, etc., cu o suma de bani pe care o familie de romani de nivel mediu o “sparge” intr-un concediu de vara de 7 zile la greci sau la turci.😉

   Concediul se duce, cartile cu informatia lor scrisa raman…!

 4. Frate Paul, de unde pot cumpara cateva exemplare din cartea ta “Romani pentru Romania”? Stiu ca se poate descarca gratis pdf-ul de pe blogul tau, dar as vrea sa am cateva exemplare in format de carte ca sa le dau la cativa frati cadou si unul sa-l am pentru mine. M-am uitat de cateva ori pe ea pe blog si am citit unele lucruri chiar si recent si este foarte utila! Explicatiile sunt deosebit de interesante si bine documentate si argumentate biblic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s