Creationism stiintific neglijat intre evanghelicii romani (se pare)

 

Dragi, dragi cititori,

Urma o prezentare a cartii Daniel care va fi postata in cateva zile. Fata mea Rebekah are lucrarea ei de apologetica pentru femei si tinere. Articolul despre parintele creationismului stiintific in America este un interviu pe care Rebekah l-a realizat prin email. Cu cine? Cu Rebecca Morris Barber, fata lui Dr. Henry M. Morris, fondatorul creationismului stiintific.
Articolul este in engleza. Va sugerez sa folositi Google translate si veti intelege tot. 

Amazing Interview with Key Scientist’s Daughter!

 

Cu apreciere pentru voi toti,
Paul Dan 

16 thoughts on “Creationism stiintific neglijat intre evanghelicii romani (se pare)

 1. Pingback: Rebekah Dan: Interviu cu Rebecca Morris Barber, fiica fondatorului creaționismului științific, Dr. Henry M. Morris – ARMONIA MAGAZINE – USA

 2. Este foarte adevarat faptul ca acum in postmodernism creationismul stiintific este neglijat de catre bisericile evanghelice romanesti! Am observat cu dezamagire acest aspect in timp. De fapt in multe biserici el lipseste cu DESAVARSIRE. Dar vrem ca tinerii nostri, sufocati in scoli si universitati de teorii anti-biblice ale creatiei (seculare sau nu), derivate sau influentate din evolutionismul darwinian, sa CREADA fundatia / baza Bibliei: cartea Geneza.

 3. Este foarte adevarat faptul ca acum in postmodernism creationismul stiintific este neglijat de catre bisericile evanghelice romanesti! Am observat cu dezamagire acest aspect in timp. De fapt in multe biserici el lipseste cu DESAVARSIRE. Dar vrem ca tinerii nostri, sufocati in scoli si universitati de teorii anti-biblice ale creatiei (seculare sau nu), derivate sau influentate din evolutionismul darwinian, sa CREADA fundatia / baza Bibliei: cartea Geneza.

 4. Interesant interviul și pentru mine este original modul cum a fost realizat.
  Am descoperit lucruri interesante din viața și familia Dr. Henry M. Morris.
  Apreciez cercetarea făcută de Rebekah pentru a promova creaționismul științific și în rândul femeilor și tinerelor din America și nu numai.
  *
  * *
  Rebekah,felicitări!
  ******************************
  *
  * *
  Am două cărți scrise de Dr. Henry M. Morris traduse în limba română de Societatea Misionară Română,
  apărute
  în anul 1992 – CREAȚIONISMUL ȘTIINȚIFIC și
  în anul 1993 – BAZELE BIBLICE ALE ȘTIINȚEI MORDENE.
  *
  * *
  În ambele lucrări Dr.Henry M. Morris scrie și despre
  „TEORIA POTOPULUI LOCAL”,
  dar combătând această teorie
  și ARGUMENTÂND în favoarea unui POTOP UNIVERSAL.
  *
  * *
  În CREAȚIONISMUL ȘTIINȚIFIC prezentarea și combaterea „Teoriei potopului local” se găsește la paginile 263-266.

  În BAZELE BIBLICE ALE ȘTIINȚEI MORDENE prezentarea și combaterea „Teoriei potopului local” se găsește la paginile 301-303.

 5. Sergiu
  Te salut frate Paul,
  In anii ’80 chiar inainte de revolutie, am avut favoarea de a citi si studia la cursul BEE de apologetica doua din scrierile lui H. Morris traduse si in limba romana si anume ‘Creationism stiitific’ si “Bazele biblice ale stiintei moderne”. Domnul se ingrijeste sa echipeze slujitori speciali pentru lucrari speciale.
  Multumim tot Lui si pentru un alt mare apologet cunoscut al secolului, poate un continuator al lui H.M., John Lennox, de la care ne-a ramas o replica celebra data lui Stephen Hawking, cel plecat de curând in ïntuneric”. La afirmatia lui S.H. “crestinismul este creatia unor oameni care se tem de intumeric”, Lennox i-a raspuns: “materialismul este creatia unor oameni care se tem de Lumina” (citatele sunt aproximative).
  Har, spor si succes lui Rebekah!

   • Pe mine m-a impresionat placut modul in care a fost condus acest interviu ; felicitari Rebekah !
    Cunoscand mai mult despre preocuparile tale ,
    ma bucur foarte mult si doresc sa fie de folos ,
    nu numai pentru tineri , ci chiar pentru adulti din biserici.
    Am retinut un raspuns al sorei Morris ;
    “Toti putem experimenta harul , dar maturitatea vine din Cuvantul lui Dumnezeu , nu numai citit ci si studiat cu meditatie .”
    Este mare nevoie de crestere in maturitate ,
    cel putin in mediul in care eu merg.
    Fratii au sesizat aceasta nevoie si au gasit cu cale un studiu biblic in fiecare vineri , cu teme frumoase pentru creste spre maturitate.
    Mult har in tot ce ti-ai mai propus pentru viitor!

 6. Dr. Morris, printr-una din cartile lui (nu imi mai aduc aminte acum care din ele) mi-a aparins intereseul pentru crestinismul stiintific inca din timpul liceului si subiectul m-a fascinat.
  Acest interviu aduce putin lumina si din viata privata a autorului si familiei lui, ceea ce da o greutate si mai mare lucrarii de pionierat pe care a dus-o Dr. Morris. Pentru ca daca profetii falsi sunt cunoscuti dupa faptele lor tot asa si profetii adevarati sunt cunoscuti tot dupa faptele si roadele pe care Duhul Sfant le lucreaza in ei si prin ei.
  Felicitari Rebecai ptr acest inteviu interesant si folositor. Sper sa fie citit de cat mai multi. L-am preluat si eu pe facebook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s