Prizonierii lui John Calvin. Nu fi unul din ei! Nu ignora cartea Daniel si profetiile viitorului!

Am prieteni calvinisti si ne-calvinisti

Nu sunt calvinist! Totusi afirm suveranitatea lui Dumnezeu in mantuirea oamenilor. Deaceea am scris Romani pentru Romania . Am prieteni calvinisti si ne-calvinisti. Un prieten calvinist imi spune ca voi pierde cititori calvinisti ai blogului. Alt prieten ne-calvinist imi spune ca nu trebuie abordat Calvin frontal, ca toti slujitorii Domnului au greseli. 

De ce trebuie Calvin deconspirat? 

Cand Luther era in plina Reforma, Calvin avea doar 8 ani. Calvin a avut suficient timp la dispozitie sa studieze Reforma facuta de Domnul prin Luther si sa vada imperfectiunile unor decizii facute de Luther. Apropo, Luther are toate scuzele! Intr-un articol viitor o sa abordam cu ajutorul Domnului o comparatie intre Luther si Calvin. Calvin nu numai ca nu a invatat nimic din greselile lui Luther, dar Calvin avand un caracter contestabil, a excelat in abuzuri si erori care nu pot fi trecute cu vederea!

Multi crestini dealungul secolelor au fost prizonierii cultului lui Calvin si tinuti la distanta de profetiile Biblice pe care insusi Domnul Isus le afirma. Apocalipsa este descoperirea finala glorioasa a lui Cristos, iar Calvin nici macar nu a scris un comentariu la aceasta carte pentru ca avea in vedere imparatia calvinista. Cum am mai spus, Calvin a fost un Papa protestant, conducand o politie secreta religioasa, o forma de inchizitie protestanta. Vom vedea aceste lucruri intr-un viitor. 

Multi evanghelici traiesc in confuzie in ce priveste viitorul omenirii

Nu este asa? Evanghelicii in mare parte sunt ba sus ba jos in functie de ce aud la stiri. Altii sunt atat de absorbiti in social media sau materialism incat nu ii mai sperie nimic. Te sfatuiesc sa iti iei timp si sa citesti acest articol esential in ce priveste viitorul. 

Recapituland importanta cartii Daniel 

Am sa expun aici in cateva puncte: 

  • Domnul Isus ne trimite la cartea Daniel in Matei 24:15 ca fiind cheia pentru intelegerea viitorului omenirii 
  • 25 la suta din Biblie este profetie; in Biblie sunt 31124 de versete, si dintre ele 8352 sunt profetii. Multe din aceste versete profetice privesc vremea sfarsitului
  • Evenimentele profetice majore ale cartii Daniel sunt explicate de Domnul Isus in mini-Apocalipsa din Evanghelii si clarificate final in cartea Apocalipsa

Intrebare: vrei sa ramai prizonierul lui Calvin si sa ignori ce va aduce viitorul? Lucurile se vor desfasura cum sunt prezise, asa ca este bine sa fim informati. 

Marea Mediterana, teatrul de operatiuni al viitorului si rolul Germaniei 

In Daniel capitolul 7:2 se spune despre cele patru vanturi ale cerului care rascoleau marea cea mare. Pentru evrei, marea cea mare este Marea Mediterana. Pentru umanitate, Marea Mediterana este marea strategica deoarece Europa, Africa si Asia se desfasoara in jurul acestei intinderi de ape. Doua imperii specific anticristice, grec si roman, sunt direct riverane la Marea Mediterana. 

Patru fiare ies din aceasta mare (v. 3-6). Este vorba de un leu, un urs, un leopard si o aparitie infricosatoare si puternica, care era a patra fiara. In articolul precedent am abordat cele patru fiare dar in continuare vom merge pe directia capitolului 7 din Daniel. 

Se spune despre a patra fiara ca avea dinti mari de fier (v. 7). Ce precisa e Scriptura! La vremea cand Daniel scria profetia, metalul folosit cel mai mult campanile militare era bronzul. Imperiul Roman este cel care experimenteaza cel mai puternic epoca fierului si datorita caruia are cea mai rapida expansiune in jurul Marii Mediterane de care vorbim. 

Dar profetia cu dintii mari de fier are implicatii in istoria Europei, mai specific a Germaniei, cel mai industrializat stat al Europei care a excelat in producția si prelucrarea oțelului. Bismark care a unit statele germane a fost numit cancelarul de fier, iar imperiul german a fost numit imperiul de fier. Germania este statul cel mai puternic al Uniunii Europene si va juca un rol decisiv alaturi de Italia cu privire la pregatirea lumii pentru Anticrist. Germania este cea mai mare promovatoare de emigratie islamica, adica anticristica. 

In versetul 8 Daniel vede cum unul dintre cele zece coarne care era mai mic, smulge din radacini pe altele trei. Cornul cel mic este Anticrist si vine la putere prin usurpare si manipulari psihologice in masa (şi o gură…, care vorbea cu trufie, v. 8). Faptul ca era cornul cel mic dovedeste ca Anticrist va fi un om de nimic asa cum a fost Iuda Iscarioteanul si Hitler. 

Aberatiile lui Calvin cu privire la “cornul cel mic”

Calvin a fost un expert in istoria antica. Stapanea la perfectie limba latina. A scris chiar o carte comentand in latina lucrarea filozofica a lui Seneca, numita De Clementia. Dar cum am mai spus, ambitiile dictatoriale ale lui Calvin cat si mandria lui nu l-au lasat sa vada ca in cartea Daniel este desfasurata intreaga istorie viitoare a umanitatii, si ca atare vede cartea Daniel consumandu-se toata pana in secolul I dupa Cristos.
In comentariul sau de la p. 62 pana la 67, Calvin ne spune ca cele trei coarne smulse din radacini sunt al doilea triumfirat roman. Ce a spus Calvin este fals! Din triumfiratul roman nu cad toti trei, ci ramane Octavian ca Cesar suprem dupa ce il elimina pe Marc Antoniu, care se sinucide, si ii ia puterea lui Lepidus. Practic pe 5 pagini in comentariul sau, Calvin abereaza in mod intentionat pentru a limita profetia Biblica la istoria Imperiului Roman. Iata cine este Calvin si iata de ce trebuie ajutati fratii sa se elibereze de dominatia de secole a lui. 

Imperiul Roman renascut va domina global nu regional cum spunea Calvin 

In versetul 23 din capitolul care il discutam, ingerul ii explica lui Daniel ca a patra imparatie va devora intregul pamant, il va calca in picioare si il va zdrobi. Aspectul global este aratat de Daniel, explicat de Domnul Cristos in Matei 24:22-30, si clarificat final in Apocalipsa 13:14-17. 

Dumnezeu Tatal ramane la fel de sfant pentru eternitate. Faradelegea lui Anticrist nu schimba lucrurile 

In sectiunea urmatoare din Daniel capitolul 7, Dumnezeu Tatal este portretizat ca Cel Imbatranit de zile. In cultura contemporana, cel care este foarte batran este vazut ca un neputincios. In cultura antica, cei cu parul alb reprezentau experienta si intelepciune, cat si autoritate.
In Apocalipsa 4:4 sunt aratati 24 de batrani, reprezentanti ai Israelului si ai Bisericii. Duhul Sfant a gasit cu cale ca sa ii portretizeze in acest fel, si nu in felul cum ne-ar place noua. Dumnezeu este aratat luand loc pe un tron alaturi de alte tronuri. Asta ne spune despre un tribunal care ia loc ca sa judece. El este descris ca avand haina alba ca zapada si parul alb ca lînă curată. Aceste simboluri ne spun despre Sfintenia desavarsita lui Dumnezeu care ramane constanta pentru eternitate. Multi evanghelici isi inchipuie ca Dumnezeu reduce din sfintenia Lui in acord cu mersul culturii contemporane care cere toleranta din ce in ce mai mare cu faradelegea. Scriptura spune Grozav lucru este să cazi în mînile Dumnezeului celui viu! (Evrei 10:31). 

Tron în flacari si rîu de foc, iar Anticrist aruncat in foc 

Toti stim ca in Scriptura focul inseamna judecata. Mai mult, focul aici reprezinta mania aprinsa a lui Dumnezeu, mania Lui ajunsa la apogeu care se va exercita prin focul iadului care va chinuii pentru eternitate pe Anticrist, pe Diavol, si pe toti ai lor. Fi sigur/ă că esti mantuit/ă cu adevarat. Crede in Domnul Isus, si sangele lui te va curatii de orice pacat. Iti spun asta pentru ca bisericile astazi sunt pline de oameni inselati. 

“…scaunul Lui de domnie era ca nişte flăcări de foc, şi roatele Lui ca un foc aprins.Un rîu de foc curgea şi ieşea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Îi slujeau, şi de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea Lui. S’a ţinut judecata şi s’au deschis cărţile. Eu mă uitam mereu, din pricina cuvintelor pline de trufie, pe cari le rostea cornul acela: m’am uitat pînă cînd fiara a fost ucisă, şi trupul ei a fost nimicit şi aruncat în foc, ca să fie ars. Şi celelalte fiare au fost desbrăcate de puterea lor, dar li s’a îngăduit o lungire a vieţii pînă la o vreme şi un ceas anumit” (Daniel 7:9-12). 

“Şi fiara a fost prinsă. Şi împreună cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care făcuse înaintea ei semnele, cu cari amăgise pe cei ce primiseră semnul fiarei, şi se închinaseră icoanei ei. Amîndoi aceştia au fost aruncaţi de vii în iazul de foc, care arde cu pucioasă” (Apoc. 19:20). 

Va urma! 

10 thoughts on “Prizonierii lui John Calvin. Nu fi unul din ei! Nu ignora cartea Daniel si profetiile viitorului!

  1. Daca eu sint unul din cei mentionati aici (“voi pierde cititori”), trebuie sa mentionez ca vorbesc despre lumea reformata, nu calvinista. Ceea ce se intelege prin “reformed theology”. Cristi Gruita

  2. Trebuie sa fim ai Lui Hristos si punct. Sa ne ferim de pacatul Corintenilor. Si eu cred in suveranitatea Lui Dumnezeu, in predestinare, mai inainte sa fi citit ceva din Calvin. Nu Calvin mi le-a descoperit ci Duhul Sfant. Ele sunt scrise in Scriptura sunt mentionate acolo. Sa ne bizium pe Duhul Sfant care ne conduce in tot Adevarul si ne invata toate lucrurile. Prea marit sa fie Dumnezeu.

  3. Pingback: Descifrând cartea Daniel: Temele majore, imperiile, vremurile… – ARMONIA MAGAZINE – USA

    • Ti-am sters din comentariu linkuri la youtube cu promovarea lui Ellen G. White. Crezi ca am sa iti las propaganda Adventista pe blogul meu? Esti naiv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s