Jurnal de Duminica pentru sufletul tau – calauzirea Duhului -Barbosu si Neo-Marxistul Chandler, parteneri in inselarea multimilor

Calauzirea Duhului pentru sufletul tau cand totul e in deriva

Te-as ruga sa citesti cu atentie aceste versete:

Dar Mîngîietorul, adică Duhul Sfînt, pe care -L va trimete Tatăl, în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile, şi vă va aduce aminte de tot ce v’am spus Eu. Ioan 14:26

“Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.” Ioan 16:13

Ai nevoie de premiza! Sa stabilim de la inceput premiza versetelor de mai sus. Domnul Isus le-a spus ucenicilor aceste lucruri in ultima intalnire cu ei inainte de cruce. Pentru ucenici in momentul acela, toate lucrurile erau in deriva. Ei simnteau ca moartea Lui este iminenta. Ei refuzau sa accepte ca Mesia va muri. Nu credeau versetele din Vechiul Testament cu privire la suferintele lui Mesia ci vroiau doar un Mesia politic care sa ii scape de romani si sa stabileasca imparatia lui Israel.

Si noi traim intr-o lume in deriva spre evenimente apocaliptice. Multi dintre noi si-au construit mici imparatii; nu mai asteapta imparatia cerurilor. Ce a spus Domnul atunci are valoare si acum. Ca atare lucrurile sunt de maxima importanta. 

Vrei ajutorul Duhului? Trebuie sa ai o intelegere corecta a lucrarii Sale. De retinut ca Duhul Sfant il prezinta pe Fiul. Multi pun accentul pe persoana Duhului ca si cand Duhul Domnului ar vorbi despre El insusi. Este bine sa ne supunem ordinii divine in ce priveste persoanele Trinitatii. Fiul vorbeste din partea Tatalui, Duhul vorbeste din partea Fiului si a Tatalui, Tatal si Fiul lucreaza totul prin Duhul Sfant. 

Domnul ne promite ca Duhul Sfant ne va invata toate lucrurile. In primul rand ne va aduce aminte de invatatura Domnului Isus. Zidirea si teologia se fac prin lucrarea Duhului, nu exclusiv prin lucrarea mintii, dar nici fara folosirea gandirii cum fac misticii si carismaticii. 

Chiar toate lucrurile? Cand Domnul ne spune ca Duhul ne va invata toate lucrurile asta implica toate lucrurile. Adica va invata pe parinti cum sa isi creasca copii, va invata pe parinti cum sa exceleze la servici, va invata pe elevi si studenti cum sa asimileze materiale de studiu, va invata pe credinciosi cum sa navigheze pe social media fara sa devina dependenti si fara sa se murdareasca, va invata pe pastori sa predice expozitiv si in context, va invata biserica sa ii placa adevarul si sa se fereasca de secte si erezii. Esti invatat de Duhul in toate lucrurile? 

Duhul Sfant este Duhul adevarului nu duhul speculatilor! In Ioan 16 Domnul ne arata ca Duhul Sfant este Duhul adevarului. Biserica astazi nu prea mai este interesata de adevar, deoarece nu este in Duhul ci este prea mult in duhul lumii. Multi se feresc de Duhul Sfant ca fiind Duhul adevarului deoarece le place misticimsul si speculatiile filozofico-teologice. Daca esti in Duhul iti va place adevarul, in primul rand adevarul Biblic inteles in context si cu referinte la limbajul original. Daca esti in Duhul nu vei ocolii articolele de apologetica care deconspira pe neocalvinisti, carismatici, eretici, si apostati. Daca pastorul tau este in Duhul va aborda ereziile zilei si nu ii va fi frica sa spuna pe nume lupilor care ameninta biserica. 

Esti condus de Duhul adevarului? 

Barbosu este acelasi vanator de popularitate
Este condus de duhul carismatismului si ecumenismului ca si Chandler

Spuneti-i lui Croitoru ca ii vine prietenul Chandler in Timisoara. Sa fie sigur ca merge la conferinta si il elogiaza pe facebook.

Timisoara este sub asediu spiritual! Periculosul carismatic Neo-Marxist Matt Chandler vine sa vrajeasca multimile la Casa Tineretului din Timisoara. Sigur ca Chandler este un vorbitor articulat dar amesteca doctrina buna cu carismatism si Neo-Maxism. Dar ce conteaza? Multimilor le plac vedetele si oratoria, nu adevarul. 

Se vor duce si baptistii si penticostalii la marea manipulare de la Casa Tineretului? Ma tem ca da. 

Stiu ca fara sa vreau fac o publicitate negativa lui Chandler si acesta castiga temporar, iar oponentii adevarului jubileaza. Stiu ca in urma articolelor recente de pe blog, popularitatea lui Croitoru si Cruceru a crescut. Si Barbosu va avea mai multa popularitate, de aceea isi aduce trupa lui de rock sa intretina multimile la oratoria lui Chandler. Consolarea mea este ca asa cum s-a dovedit ca noi am avut dreptate in cazul lui Bill Hybels, Domnul va face dreptate la vremea Lui si cu privire la Barbosu, Croitoru, si Cruceru, cat si impotriva acelor urâtori de adevar care au doar o forma de evlavie dar fara putere, participand cu fanatism in sustinerea acestor idoli contemporani. 

Chandler

 • Neo-Marxistul Chandler – articolul este in engleza (vezi aici)
 • Sustine dialoguri interconfesionale cu grupuri extremiste islamice (vezi aici)
 • Practica rugaciunea “cultura lui Isus” peste biserici. Asta vine de la vrajitorul carismatic Bill Johnson
 • Promoveaza “profeteasa” Beth Moore care cade in transa 
 • Practica “legarea si dezlegarea” duhurilor
 • Sustine postul Pastelui in stil Romano-Catolic

Sursa: http://pulpitandpen.org/2017/11/21/we-need-to-have-a-talk-about-matt-chandler/#UwDe8oW9iRkcH51W.99

 

14 thoughts on “Jurnal de Duminica pentru sufletul tau – calauzirea Duhului -Barbosu si Neo-Marxistul Chandler, parteneri in inselarea multimilor

 1. Pingback: Jurnal de Duminică pentru sufletul tău – călăuzirea Duhului – premiza creștinului – ARMONIA MAGAZINE – USA

 2. Frate Paul, Nu te ingrijora ca prin ceea ce ai scris aici in acest articol faci publicitate celor ca, Matt Chandler si Cristian Barbosu, Croitoru si Cruceru, pentru ca in ochii oricarui crestin SINCER de azi care CAUTA ADEVARUL, aceste asa-zis”vedete” ale zilelor noastre nu vor avea de cistigat, si ei vor creste doar in ochii celor care sint ca si ei. Razboiul spiritual pe care-l traim cu totii azi este deosebit de dur, si se duce pe toate fronturile de un Satan turbat de furie ca zilele lui ii sint numarate. Numai ca amploarea si duritatea acestui razboi nu o vede si intelege oricine, decit cei care sint SINCERI in CAUTAREA ADEVARULUI. Este foarte util si mai ales foarte bine ceea ce faci aici pe acest blog, pentru ca deschizi ochii la multi prin articolele pe care le postezi aici. Dumnezeu sa-ti dea putere sa continui sa faci si mai departe aceasta munca deosebit de importanta si de valoroasa. Stiu ca vei primi si lovituri de la unii si de la altii, dar nu le lua in seama, pentru ca defapt acestia sint demni de mila cind te gindesti la viitorul lor. Dumnezeu sa te ajute sa faci mai departe aceasta munca.

 3. Pingback: ”Duhul vă va învăța ”toate lucrurile””. Un text abuzat. | Vestea Bună

 4. Frate Paul,

  Starul neo-calvinist MATT CHANDLER trebuie să recunoaștem are un excelent talent oratoric nativ și a avut și multe mesaje și biblice în cariera lui.

  Ai dreptate, dovezile arată că Matt Chandler suține dialogurile inter-confesionale cu grupări radicale islamice, dar acesta este privit ca fiind un proces benign de cei mai mulți evanghelici din cauza analfabestismului lor biblic care e pandemic azi și între liderii lor, căci ei se gândesc imediat ca acest “dialog” ar fi o cale de “evanghelizare” a islamiștilor, când de fapt nu e, ci e o metodă-capcană cunoscută a MARXISMULUI CULTURAL (NEO-MARXISMUL) care folosește Islamul pentru invazia cultural-spirituală a Occidentului.

  Dar ceea e și mai grav e că Matt Chandler susține și COOPERAREA între bisericile din subordinea lui și grupări islamiste radicale cum ar fi CAIR (Council on American Islamic Relations) și ISNA (Islamic Society of North America). Este BINE DOCUMENTAT că aceste două grupări islamiste au fost înființate de membrii ai FRĂȚIEI MUSULAMANE a cărui obiective in S.U.A erau și sunt: DISTRUGEREA SOCIETĂȚII AMERICANE DIN INTERIOR! Dar exact și acesta a fost și este și SCOPUL marxismului cultural (neo-marxismului) pentru lumea occidentală!

  Q.E.D.

  SURSA: http://pulpitandpen.org/2017/02/22/conservative-evangelical-leaders-enabling-radical-islamic-groups/

 5. Majoritatea liderilor evanghelici, mai ales cei “elitiști” cu pretenții de masterat, doctorat în teologie, atât din România cât și din S.U.A trăiesc în turnurile lor de fildeș imaginare, rupți de realitatea spirituală și istorică a vremurilor acestora din urmă, manipulați de păpușarii politici, de mass-media, de cultură post-modernă contemporană, de “MENTORII” lor în pseudo-teologie, de filozofie, psihologie, etc.

  Majoritatea din ei NU sunt EDUCAȚI cum trebuie apologetic, teologic ca să fie în poziția de lideri. NU au nici cultură generală combinată cu DISCERNĂMÂNT ca să cunoască și să înțeleagă din perspectiva BIBLICĂ istoria reală, atât a lumii cât și a Creștinismului și a marilor religii, apoi să înțeleagă politica internațională contemporană (globalismul), etc.

  EI SUNT ÎNSĂ FĂRĂ NICI O ÎNDOIALĂ NIȘTE ORATORI CARISMATICI, CA DE EXEMPLU: MATT CHANDLER, RICK WARREN, BILL JOHNOSN, IOSIF ȚON, IOANOVICI, PUSTAN, CRISTIAN BARBOSU, ETC.

 6. Recent la radio creștin ALTFM păstorul CRISTIAN BĂRBOSU (cu facultate, masterat și doctorat in teologie în S.U.A, dar la universități care au ajuns în ultimele două decenii NEO-evanghelice) recomanda în domeniul apologetic creștin într-o lume dominată de îndoieli și de atacuri ideologice asupra credinței creștine cărțile lui LEE STROBEL: “Pledoarie pentru Cristos” și “Pledoarie pentru credința creștină”. Deși aceste două cărți sunt interesante și oferă câteva răspunsuri inteligente și documentate totuși PERICOLUL, OTRAVA este camuflată foarte atent!
  CUM? Vă dau doar un simplu exemplu de acest fel, dar sunt evident mai multe. Unul din “eroii” apologeticii neo-evanghelice prezentați în cel puțin una din aceste cărți ale lui LEE STROBEL este și PETER KREEFT.

  CINE ESTE ACEST PETER KREEFT, UNUL DIN “EROII” APOLOGETICII POSTMODERNE DIN CARTEA LUI LEE STROBLE, RECOMANDATĂ IMPERATIV DE CRISTIAN BARBOSU???

  • Peter Kreeft este autorul cărții “JIHADUL ECUMENIC”. El este un FOST EVANGHELIC CALVINIST convertit la ROMANO-CATOLICISM! El este și un prestigios profesor universitar de filozofie și autor de cărți pe această specialitate, fiind considerat unul din cei mai importanți apologeți (apărători ai credinței) și filozofi creștini de azi! CULMEA…!!! Nici nu-i de mirare că apostazia (lepădarea de credință / lepădarea de creștinismul biblic) a devenit azi o epidemie cu asemenea lupi îmbrăcați în haine de oaie, pe post de “păzitori/apărători” ai credinței.

  • Peter Kreeft a fost și el semnatar al pactului ecumenic din 1994 din S.U.A, dintre catolici și prostestanți, dar din partea catolică. În cartea lui (“Jihadul Ecumenic”), Peter Kreeft, face niște afirmații absolut scandaloase și eretice din perspectiva Bibliei. Astfel el spune că cei care au fost întemeietori de religii păgâne ca și Confucius, Buddha, Mohammad, și au murit păgâni, sunt acum în rai (cu Dumnezeu)! Dar despre Martin Luther spune printre altele că a fost un “eretic”!

  • În cartea lui din 1994, “Manualul apologetului creștin”, Peter Kreeft argumentează asupra faptului că NU este necesar ca să auzi mesajul Evangheliei și să crezi în Isus pentru ca să poți să ajungi în rai. Se poate ajunge și altfel! De exemplu spune el, că păgânii, ca și filozoful grec Socrate, au ajuns în rai și FĂRĂ să se pocăiască de păcatele lor în fața lui Dumnzeu și FĂRĂ să creadă în Isus Cristos!

  sursele: http://www.faithdefenders.com/book-reviews/ecumenical-jihad-morey.html
  https://www.thebereancall.org/content/what-about-book-ecumenical-jihad

  • În cartea lui, “Jihadul Ecumenic”, Peter Kreeft spune:

  “Allah NU este un alt Dumnezeu … noi îl venerăm pe acelaşi Dumnezeu … . Acelaşi Dumnezeu! Chiar acelaşi Dumnezeu, pe care Îl venerăm în Cristos, este Dumnezeul pe care evreii şi MUSULMANII îl venerează.”

  sursa: http://apologeticindex.info/wpn/wp-content/uploads/2016/03/Noua-misiologie-Facind-misiuni-fara-Evanghelie-A-5.pdf

  • Peter Kreeft spune în cartea lui “Jihadul Ecumenic” faptul că, “creștinii au nevoie de UNITATE ecumenică cu Islamul pentru a izbăvi moral societatea!”

  sursa: http://archive.constantcontact.com/fs058/1101513513760/archive/1101973232889.html

  • Peter Kreeft, deși oficial el este un apologet și filozof creștin, care a renunțat la Calvinism pentru a îmbrățișa Romano-Catolicismul, el este deasemenea și un simpatizant BUDIST (cum ne semnalizează broșura apologetică evanghelică “Noua Misiologie”, de Lighthouse Trails, la pag. 10-11, tradusă în limba română la link-ul de mai jos, indicat de sursa)
  sursa: http://apologeticindex.info/wpn/wp-content/uploads/2016/03/Noua-misiologie-Facind-misiuni-fara-Evanghelie-A-5.pdf

 7. La linkul de mai jos veti putea vedea care sunt unele din problemele teologice grave ale popularului pastor neocalvinist Matt Chandler referitoare la simpatia lui adanca pentru scriitoarea misitică ANN VOSKAMP care scrie literatura New Age- “CRE(s)TINĂ”, TEO-EROTICĂ, in care sustine o perversiune mistica cu referire directa la a face dragoste / sex cu Dumnezeu:

  “In the last chapter of One Thousand Gifts, “The Joy of Intimacy,” Voskamp writes:

  MYSTICAL UNION. This, the HIGHEST degree of importance. God as HUSBAND in sacred wedlock, bound together, body and soul, fed by His body, quenched by His blood . . . God, He has blessed—caressed. I could bless God—caress with thanks. It’s our MAKING LOVE. God makes love with grace upon grace, every moment a making of His love for us . . . couldn’t I MAKE LOVE to God, making every moment love for Him? To KNOW Him the way Adam KNEW Eve. Spirit SKIN to spirit SKIN . . . The INTERCOURSE of soul with God is the very CLIMAX of joy . . . To ENTER INTO Christ and Christ ENTER INTO us—to cohabit.18

  SURSA:
  https://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=17334

 8. Pace, frate Paul Dan.
  Deși sunt evanghelic, mie nu mi se par deloc biblice manifestările în care mulțimea de oameni din adunare cad pe spate sau se scutură la comanda predicatorului. Altfel zis, cred că acel duh nu este de la Dumnezeu, ci de la celălalt. Cred că în acest caz se potrivește mesajul biblic din Matei 7:15-23. Dacă eu greșesc și sunt rătăcit, atunci Dumnezeu să îmi dea discernământ și înțelepciune. Un exemplu video https://www.youtube.com/watch?v=20tI5wVa3fg
  Cu stimă,
  Răzvan

 9. Oare publici răspunsul ăsta?
  Oare ai argument?
  Știu că anatemele sunt mai scurte și mai comode, dar să știi că voi analiza atent fiecare lucru pe care mi-l vei scrie cu dragoste.

  “”Cand Domnul ne spune ca Duhul ne va invata toate lucrurile asta implica toate lucrurile. Adica va invata pe parinti cum sa isi creasca copii, va invata pe parinti cum sa exceleze la servici, va invata pe elevi si studenti cum sa asimileze materiale de studiu, va invata pe credinciosi cum sa navigheze pe social media fara sa devina dependenti si fara sa se murdareasca, va invata pe pastori sa predice expozitiv si in context, va invata biserica sa ii placa adevarul si sa se fereasca de secte si erezii. Esti invatat de Duhul in toate lucrurile?”
  Citatul de mai sus e o mostră perfectă din felul cum credeam și eu până acum câțiva ani.
  Pentru că m-am vindecat, încerc să-i ajut și pe alții să se vindece.
  Confuzia minții este de fapt întuneric, mai rău, e orbire, iar singurul leac pentru orbirea minții este deschiderea ochilor minții.
  S-o luăm agale pe acest delicat subiect. Desigur, doar cei bolnavi vor citi rețeta mea, pe ceilalți îi rog să rămână la Biblie, dacă nu se simt bolnavi de febra asta teologică.

  Deci,
  cum gândește omul meu și cum gândeam eu înainte, să numerotăm afirmațiile :
  1.-duhul învață pe părinți cum să-și crească copiii.
  2.-duhul învață pe părinți cum să exceleze la servici
  3.-duhul învață pe elevi si studenti cum sa asimileze materiale de studiu
  4.-duhul invata pe credinciosi cum sa navigheze pe social media fara sa devina dependenti si fara sa se murdareasca
  5.-duhul va invata pe pastori sa predice expozitiv si in context
  6.-și tot acest duh multifuncțional va invata biserica sa ii placa adevarul si sa se fereasca de secte si erezii

  Le luăm pe rând, voi comenta cu verde:

  1. Zice Pavel lui Tit așa despre femeile bătrâne: ”Spune că femeile în vîrstă …..să înveţe pe alţii ce este bine, ca să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţi şi copiii.”
  Păi de ce să nu le învețe duhul pe cele tinere, ce, pe acelea nu le călăuzește acest duh în tot adevărul? Pe alții la fel, de ce să-i învețe femeile bătrâne? Lasă să-i învețe duhul.

  2. Cum să excelezi la serviciu zice că tot duhul te învață. Dar scrise sunt la Scriptură multe învățături pentru cei ce sunt sub jugul robiei. Ce rol au aceste învățături? Unii vor zice că și Scriptura și duhul împreună învață. Eu aș întreba: cât? Procentual, ordin de mărime. Că dacă lăsăm la alegerea omului, omul va pune 99% pe duhul și 1% pe el. Omul cu ”duhul” scapă astfel de o mare responsabilitate (de a fi învățat și de a învăța) și dacă nimeni nu-l mustră, e ok.

  3. Ca la 2.

  Înainte de a trece la punctele 4,5 și 6 să explic cum văd acum problema.
  Odată înțelegerea textelor:
  ”Dar Mîngîietorul, adică Duhul Sfînt, pe care -L va trimete Tatăl, în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile, şi vă va aduce aminte de tot ce v’am spus Eu. Ioan 14:26

  “Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul;”
  Ioan 16:13

  La Ioan 14 zice textul grec: ἐκεῖνος ὑμᾶς διδάξει πάντα, ekeinos hymas didaxei panta, panta adică totul, întregul, fiecare aspect.

  La Ioan 16 zice: ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς τὴν ἀλήθειαν άσῃ, hodegesei hymas en te altheia pase, vă va călăuzi în tot adevărul (pase, tot=fiecare parte)
  Ambele texte se referă la întregirea Cuvântului lui Dumnezeu făcută prin apostoli imediat după coborârea Duhului Sfânt.
  Am explicat în încă două postări (unu și doi) acest aspect și o fac cu bucurie și aici, mai ales că acum văd și mai clar. Expresiile „tot adevărul’ sau „toate (lucrurile)” se referă la TOT Cuvântul lui Dumnezeu, la Cuvântul lui Dumnezeu întregit prin revelația Noului Testament dată prin Duhul Sfânt apostolilor.
  Înțelegerea prietenului meu de condei face mult rău educației creștine în ansamblu.
  S-o zic pe românește: zi-i omului că duhul învață totul și ai dat un picior în dos la cea mai firavă tendință a cuiva de a-i educa pe alții și de a fi educat, de a-i învăța pe alții, pe frați, pe copiii tăi, pe oameni. N-o vei face, ca să nu-l jignești pe Duhul. Înțelegerea de mai sus e rețeta pentru a produce lucrători răi și leneși. E teologia dezertorului.
  Îmi pare bine că pot să scriu aceste lucruri, dar cu siguranță nu mi-am puricat blogul bine și sigur dacă veți căuta atenți, veți găsi prin anii de la început (2008-2009) idei asemănătoare cu cele pe care le desființez aici.
  Învățarea altora este Principala sarcină pe care Domnul Isus a lăsat-o ucenicilor.
  Îngerii fac altceva, ne slujesc celor ce învățăm, să ne facem bine treaba.
  Domnul Isus face altceva, mijlocește pentru noi la Tatăl.
  Nouă ne-a rămas treaba asta pe pământ: să învățăm pe alții.
  Ce-i place diavolului ca cei chemați la învățare să dezerteze, să tacă și mai ales să tacă explicat.! Ce-l ajută pe diavol astfel de explicații evlavioase!

  Dar să trecem la punctele 4, 5 și 6:

  4. ”duhul invata pe credinciosi …. cum sa navigheze pe social media fara sa se murdareasca” Oare duhul acesta cum te învață să nu dai click păcătos? Nu cumva citind despre un Iosif, despre un Iov, despre un Solomon, despre David, văzând din cele scrise, pe unii lăudați că s-au înfrânat, pe alții arătați cum au fost pedepsiți pentru că s-au desfrânat?
  Altfel n-ar fi scris ”luați ca pildă de înfrânare și de răbdare …pe cutare și pe cutare”.
  Dacă duhul ne-ar învăța altfel, de ce să luăm pilde?
  Scriptura oare nu este tocmai acest Duh atât de invocat?
  O fi Scriptura una și duhu’ altceva?
  Se va putea feri ”prin duhul” unul care nu știe Scriptura?
  Mai gândiți-vă vă rog, ce numiți duh?
  Dacă nu cunoști Scriptura, nu poți înlocui această lipsă prin nici un fel de ”călăuzire”.

  5. Asta cu ”duhul va învăța pe pastori să predice bine” e tare de tot. Că vorba fratelui Moldoveanu: ”unde-ai văzut tu în Biblie să scrie ceva bine de pastori”? În primul rând, Noul Testament vorbește foarte puțin de pastori. În afară de biserica din Antiohia unde scrie că erau câțiva păstori (cu dar de păstori) și învățători, nici pomeneală ca bisericile din Noul Testament să aibă fiecare câte-un pastor ca cele de astăzi. Nu era pastor la Corint, nici la Filipi, nici la Colose, nu erau. De fapt toată această industrie: ”bisericismul” este cu totul altceva decât creștinismul din Noul Testament. Asta ar fi trebuit să-l învețe ”duhul” pe colegul meu de blog.
  Și apoi de ce e discriminator duhul ăsta? De ce-i învață numai pe pastori?
  Pe ceilalți n-are voie?

  6. ” Duhul va învata biserica sa îi placa adevarul si sa se fereasca de secte si erezii” Păi dacă duhul învață biserica direct, ce-i mai rămâne pastorului să facă? Probabil să scrie pe blog.
  Dar nici de scris nu trebuia, trebuia să ne învețe duhul.

  Gata.

  (Rog scriitorul să se abține la a-mi scrie altceva decât păreri de rău.
  Să se roage, să facă duhul mai bine ca scrisul lui, reparațiile la capul meu.
  E mai comod.)

  Cu drag.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s