Un monument contemporan: O lovitura grea data ateismului- Arca lui Noe reconstruita!

Domnul ne-a dat harul ca si familie sa vizitam replica in marime reala a corabiei lui Noe, reconstruita in localitatea Williamstown in statul Kentucky. Acest monument face parte dintr-o misiune evanghelica numita Ark Encounter si este sub tutela lui Answers in Genesis 

Ateii s-au opus constructiei si au mintit ca s-au folosit fonduri de la taxe. Au mai spus ca nu o sa vina nimeni. In realitate vin aproximativ 4,000 de vizitatori pe zi si inca mai incapeau in corabie 🙂 Au venit oameni din toata lumea sa vada acest monument.

Patru lucruri fundamentale despre Noe si corabia lui

1. Arca lui Noe este simbolul Domnului Cristos: “Cînd îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în aşteptare, în zilele lui Noe, cînd se făcea corabia, în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, şi anume opt” 1 Petru 3:20. Usa de la arca lui Noe este iarasi un simbol a lui Cristos: “El a zis, Eu sunt usa” Ioan 10:9. Orice simbol al usii din Biblie care duce la mantuire este Domnul Isus. 

2. Dumnezeu este arhitectul, Noe este executantul, iar rezultatul este salvarea omenirii si a vietii terestre. Replica corabiei lui Noe este cea mai mare constructie din lemn din lume. 

3. Adam si Eva, generatiile care i-au urmat, inclusiv Noe si familia lui, nu au fost niste retardati cum le-ar place incompetentilor de atei sa spuna, ci au fost oameni supra inteligenti. Prelucrarea fierului si instrumentele muzicale din bronz erau cunoscute pe vremea aceea. 

4. Animalele expuse in arca sunt reconstruite dupa fosile gasite in diferite regiuni ale pamantului utilizandu-se un program special computerizat, inclusiv 3D printer, iar firele de par ale animalelor in multe situatii au fost implantate unul cate unul. 

Dedesubt sunt cateva din imaginile pe care le-am luat eu si familia mea. Nu neaparat sunt in ordine cronologica, iar ici si colo este data cate o mica explicatie. Dati click pe prima imagine sa le vizualizati. 

Sugerez celor din America, sau care vin in vizita in America, sa nu arunce banii pe minciunile de la Disneyland sau pe pacatele de la Las Vegas, ci mai degraba sa viziteze acest monument al adevarului.  

14 thoughts on “Un monument contemporan: O lovitura grea data ateismului- Arca lui Noe reconstruita!

 1. Multumim pentru detalii si imagini !
  Un mesaj puternic pentru Adevar
  Cu adevarat a fost o binecuvantare aceasta calatorie si ne-ati binecuvanrtat si pe noi .
  Toata slava sa fie a Domnului Isus !

 2. “Sugerez celor din America, sau care vin in vizita in America, sa nu arunce banii pe minciunile de la Disneyland sau pe pacatele de la Las Vegas, ci mai degraba sa viziteze acest monument al adevarului.”

  AMIN!

  • Biblia nu abordeaza toate lucrurile, deoarece Dumnezeu in mod intentionat a lasat oamenilor sa descopere multe fatzete ale realitatii. Cei care sustin ca pamantul este plat sunt ignoranti in mod voit iar altii sunt rebeli. Nici unii dintre ei nu merita nici cea mai mica atentie.

 3. Frate Paul,
  Sunteți binecuvântați de Dumnezeu, dumneavoastră și întreaga familie, pentru faptul că ați vizitat ARCA LUI NOE RECONSTRUITĂ, acest MONUMENT CONTEMPORAN”, menit, așa cum ați scris, să trezească credința oamenilor cu privire la existența lui Dumnezeu și să combată ateismul.
  *******
  Mă bucur mult pentru imaginile postate de dumneavoastră pe Blog. Sunt imagini de o valoare inestimabile pentru cei ca mine care n-au vizitat acest „MONUMENT CONTEMPORAN”.
  *******
  Sunt imgini simbolice, purtătoare de informații biblice excepționale, indicatoare a unei istorii din trecutul omenirii, pe care mulți o neagă vehement.

  Imaginlie îmi amintesc și de povestea imaginară din filmul american „Evan Almighty” (Evan atotputernicul – care în timpul secolului XX a primit porunca de la Dumnezeu de a construi o corabie, după dimensiunile din Geneza 6:14-16).
  *****************************************
  Iată un fragment din cartea lui Willem J.J. Glashauwer, ASA A APĂRUT LUMEA, pe care am citit-o în luna februarie a anului 1995. Cartea aceasta m-a fascinat și a fost un argument care mi-a întărit credința că Dumnezeu există.

  ARCA LUI NOE
  …………………………………………………………………………
  „Muntele Ararat se înalţă golaş şi lipsit de copaci pînă la 5165 metri, fiind o graniţă pentru trei ţări: Rusia, Iran şi Turcia. În toată istoria găsim relatări că arca, care a fost părăsită de Noe, de familia lui şi de animale, se găseşte în continuare pe acest munte.

  – Flavius Josephus relatează că după părerea preotului babilonian Berossos (475 î. Cr.) se puteau găsi resturi ale arcei pe „muntele kurzilor”, şi că încă pe vremea lui armenii posedau părţi din ea.

  – Părinţii Bisericii relatează lucruri asemănătoare. În timpul Evului Mediu şi după aceea s-au făcut cercetări serioase.

  – Olandezul Jan Sfruys a vizitat în 1670 pe numitul munte un eremit. Acesta i-a dăruit o cruce confecţionată din lemnul arcei, şi i-a dat o confirmare scrisă în care se putea citi că el tăiase personal lemnul din arcă.

  – O mănăstire în care erau păstrate resturi din arcă a căzut din nefericire pradă unui cutremur în anul 1840.

  – În 1856, cînd discuţiile între uniformişti [ateiștii] şi catastrofişti [ateiștii] erau foarte încinse, trei învăţaţi britanici (uniformişti) au vizitat Araratul. Ei au fost însoţiţi de o călăuză armeană şi de fiul acestuia. Deşi au găsit arca, învăţaţii şi călăuza au depus un jurămînt ca să nu vorbească cu nimeni despre descoperire. Totuşi, pe patul morţii, călăuza a destăinuit unei persoane istoria. Ea a fost notată de predicatorul Harold H. Williams. De asemenea, unul dintre învăţaţii britanici a dat înaintea morţii sale o explicaţie asemănătoare.

  – Arca pare să fie îngropată sub un gheţar, şi jumătate din ea să fie într-un lac de sub vîrful muntelui. La sfîrşitul unei veri foarte calde devine uneori vizibilă o parte.

  – În anul 1902 şi 1904, un tînăr armean (numit mai tîrziu George Ucell) şi cu unchiul lui au urcat muntele şi au găsit arca. Băiatul a emigrat mai tîrziu (sub presiunea persecuţiilor şi masacrului împotriva armenilor) în America, şi a murit acolo în 1972. Există o înregistrare pe bandă a relatării sale.

  – Una din cele mai bine dovedite relatări este cea a unei expediţii ruse din anul 1916, care a avut loc la ordinul ţarului Nicolae II. Potrivit relatării unor piloţi, el a trimis 150 de bărbaţi care au găsit curînd arca. Cînd s-au întors în Rusia cu tot materialul, printre care şi fotografii, acolo izbucnise deja Revoluţia și de atunci materialul a dispărut. Mulţi soldaţi fugiţi din ţară au confirmat însă independent unul de altul rezultatele acestei expediţii.

  – Apoi, expediţiile au continuat, printre altele cea a francezului Navarra. În anii 1952, 1953 şi 1954, el a vizitat muntele şi a găsit într-o gaură a banchizei de ghiaţă o bucată mare de lemn aproape negru. O descoperire remarcabilă într-o regiune lipsită de copaci!

  – Din cauza situaţiei politice în regiunea Araratului (care, cum s-a amintit, se află în ţinutul de frontieră a trei ţări) şi a modului adesea fără pricepere în care unele expediţii s-au apucat de lucru, guvernul turc de astăzi are mari rezerve în acordarea aprobărilor pentru ascensiunea Araratului.

  – Totuşi, în anul 1972 satelitul ERTS (Earth Resources Technology Satellite) 1ansat de NASA a luat imagini detaliate a regiunii. Pe una din fotografii, chiar în locul pe care cercetători anteriori îl indicaseră drept acela unde se afla arca, se descoperă un obiect ciudat, paralelipipedic, care după cît se pare este străin de munte.

  – O arcă la altitudinea de 4000 de metri ar fi o descoperire interesantă, căci ar dovedi definitiv că la potop a fost vorba de mai mult decît numai de o catastrofă locală.

  – POTOPUL A FOST O CATASTROFĂ MONDIALĂ…

 4. Frate Dan, sunt recunoscator Domnului pentru dumneavoastra si continutul acestui blog. Sunt binecuvantat prin ceea ce scrieti si Domnul e glorificat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s