Cum sa reuşeşti in 2019!

Spre ce ne indreptam? 

ONU, cea mai corupta organizatie, influentata din umbra de pro-islamista Merkel in privinta emigratiei globale, a declansat un proces de saturare cu islamisti. Scopul este islamizarea prin dominatie numerica si aplicarea legii Sharia in cat mai multe tari. Astfel, musulmanii devin cea mai privilegiata populatie a Europei. Pe de alta parte, Europa s-ar putea sa intre in recesiune economica.

Rusia, Turcia si Iran se aliaza pentru implinirea profetiilor Ezekiel cap. 38-39. 

Renmita revista Forbes face 10 preziceri pentru anul 2019 printre care telefoane flexibile, calatorii de divertisment in cosmos, taxiuri zburatoare, robotica cat mai multa, intr-un cuvant, tehnologia va domina.

Amatorismul stapaneste peste evanghelicii pe ambele laturi ale Atlanticului

In timp ce societatea seculara este din ce in ce mai incisiva in a-si implementa viziunea, bisericile sunt sub controlul diletantismului si declinului, fie in America fie in Romania. Se folosesc slogane crestine nedublate de realitatea puterii lui Dumnezeu. Lucrarea Duhului este inlocuita cu jocuri de lumini, tobe pentru ritmuri rock sau exotice, iar echipa pastorala trebuie sa fie “cool”, nu sfanta. Biserica emergenta este in plina desfasurare! 

Realismul Scripturii 

Ce face omul credincios in contextul aratat mai sus? Este inhibat, coplesit emotional, invins de acest tsunami tehnologic, insotit de abandonarea standardelor morale? Oare Dumnezeu este luat prin surprindere de avantul tehnologic?

Scriptura nu ne ofera optimism cu privire la viitorul pe care oamenii si-l pregatesc. Dimpotriva, Cuvantul Domnului este realist, abordand starea de fapt a vremurilor din urma. Haideti sa ne uitam in cateva locuri din Scriptura unde sunt aplicatii foarte practice pentru anul acesta.

Profetul Daniel a avut descurajari si anxietate
dar a invins prin rugaciune

Cînd a aflat Daniel că s’a iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, şi de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga şi lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea şi mai înainte (Daniel 6:10)

Viata intr-un imperiu, in cazul nostru, tehnologic, nu se traieste doar adancindu-te mai mult in sofisticarile tehnice contemporane ci dimpotriva, echilibrandu-le cu rugaciune care iti da viziune si solutii practice din parte Domnului. Cum este rugaciunea ta? O discutie practica cu Tatal ceresc in care tratezi concret detaliile vietii contemporane, sau un ritual mistic de care te achiti nestiind daca ai fost auzit sau nu? 

Domnul Isus a avut opozitie din partea
fanaticilor si liberalilor vremii
dar totdeauna i-a desfiintat cu Scriptura

Fanaticii pe vremea Lui erau fariseii care adaugasera 600 de porunci la cerintele Vechiului Testament. Liberalii erau partida saducheilor, mari admiratori ai culturii greco-romane. Domnul Isus nu a fost deacord cu fariseii pe care ii aducea permanent la ce este scris, nu la ce au spus rabinii, iar pe saduchei la fel, ii cobora din speculatiile lor filozofice in realitatea Scripturii. 

Ce faci tu? Interactionezi direct cu Scriptura, analizand textul in context cu rugaciune, folosindu-te de dictionare biblice cand este nevoie? Sau de comentarii de felul acestora? Vechiul Testament si Noul Testament

Fara o dieta adecvata de Cuvant citit, meditat, risti sa fi doborat de cultura contemporana pervertita si pagana sau sa fi inghitit de misticismul carismatic care sapa constant la temelia teologica a bisericilor. 

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalm 119:11 

Pavel ii spunea unui tanar adult, Timotei,
ca nu se poate credinta si dragoste fara doctrina,
dar nici doctrina fara credinta si dragoste

Dreptarul învăţăturilor sănătoase, pe cari le-ai auzit dela mine, ţine -l cu credinţa şi dragostea care este în Hristos Isus. Lucrul acela bun care ţi s’a încredinţat, păzeşte -l prin Duhul Sfînt, care locuieşte în noi. 2 Timotei 1:13,14

Cand apostolul Pavel ii scrie lui Timotei ultimele lui cuvinte in a doua epistola adresata lui, pe parcursul a patru capitole scurte, ii repeta de cateva ori cat de importanta este doctrina strans legata de credinta si dragoste in puterea Duhului Sfant. 

Timotei era tanar, iar lumea din jurul lui era rafinata, sofisticata si seductiva. Pavel stia acest lucru si il cheama pe Timotei sa inflacareze darul spiritual care il avea, dar sa si fie un om al doctrinei biblice. Noua romanilor nu prea ne place doctrina. Ni se pare ca este “seaca”, “desconectata de realitate”, “fara aplicabilitate practica imediata”. Deaceea impostorii carismatici acapareaza din ce in ce mai mult din membrii bisericilor, apeland la emotional. 

Doctrina are aplicabilitate maxima deoarece incadreaza gandirea, predicarea si viata credinciosului in parametrii foarte precisi, asa cum ii vrea Domnul. Pavel este insa atent sa spuna ca doctrina este vie, deoarece este insotita totdeauna de dragostea fatza de frati care vine din Domnul Isus cat si din credinta care vine tot de la El. Doctrina este lasata de Domnul pentru a fi traita, nu doar discutata lejer pe fotolii. Deaceea credinta si dragostea dinamizeaza doctrina. 

Ce fel de doctrina ai? Te astept sa imi spui scriindu-mi pe blog la comentarii. Domnul sa iti dea izbanda in anul 2019!

VA URMA!

12 thoughts on “Cum sa reuşeşti in 2019!

 1. As incerca un raspuns la una din multele intrebari si probleme ridicate:
  “Ce faci tu? Interactionezi direct cu Scriptura, analizand textul in context cu rugaciune, folosindu-te de dictionare biblice cand este nevoie? Sau de comentarii de felul acestora?”
  Nu sunt individualist in studierea Scripturii. Cred ca in momentul in care consider suficient cadrul “eu + ratiunea mea + Biblia + dictionare”, sunt cel mai vulnerabil in fata celui rau.
  Litera Scripturii este relativ usor de citit si memorat. Spiritul ei este insa greu de prins, de inteles. Se spune ca smerenia nu se preda, ci se molipseste. La fel si cunoasterea lui Dumnezeu. Este nevoie ca Timotei sa stea mult timp langa un Pavel ca sa se “scurga” in el aceasta cunoastere, care are foarte putin de-a face cu ratiunea. Cred ca doctrina suficientei ratiunii si “firului scurt” in rugaciune cu Dumnezeu nu ne ajuta. Fiecare din noi are nevoie de un Pavel. Duhul nu poate fi pus in ecuatie matematica si nu poate fi insusit rational.

  • Draga frate George,
   Ai punctat bine. Putini astazi citesc cum trebuie Scriptura sau se roaga constant. Ce am spus eu in articol sunt aspecte personale de baza ale credinciosului, dar nu ca sa le excluda pe celelalte. Articolulul va fi continuat.

   Multumesc, si te mai astept!

  • Orice credincios crestin nascut din nou poate sa inteleaga / patrunda prin citire atenta, studiere si meditare (cugetare adanca) doctrinele Scripturii.

   Ratiunea umana e un dar special al Domnului doar pentru rasa umana care ne deosebeste de dobitoace. Ratiunea ne da posibilitatea de a reflecta asupra divinitatii. IN MISTICISM CAND OAMENII AU FOLOSIT TEHNICI SPIRITUALE DE SUPRIMARE / BLOCARE A RATIUNII AU AJUNS SA SE COMPORTE EXACT CA SI DOBITOACELE CARE NU AU RATIUNE. Folosirea ratiunii impreuna si sub CONTROLUL calauzirii Duhului Sfant este esentiala in patrunderea intelesului doctrinelor Scripturii. Desigur unii credinciosi sunt mai haraziti si vor intelege poate mai repede ca si altii sau mai mult ca si altii din Scriptura. Important e sa o faca.

   Rolul “mentorului” sau “invatatorului” e important si deloc de ignorat! Daca toti credinciosii ar pricepe usor si fara probleme profunzimea Scripturii atunci nu ar mai fi nevoie de darul de invatator mentionat de Scriptura.

 2. E plina Romania de oameni care spun ca ei cred in Dumnezeu ca si ei Il iubesc pe Dumnezeu insa dupa capul lor si nu dupa invataturile Scripturii. Bine ati punctat ca nu e posibil sa ai credinta si dragoste fara doctrina Biblica. De fapt Invatatura biblica este invatatura sanatoasa care conduce in a avea o minte sanatoasa dupa cum spune Scriptura. Credinta si dragostea fara doctrina biblica sunt maladii.

 3. Analiză acceptabilă, dar nu și pentru „teologii de catedră”.
  Titlul și abordarea ulterioară pune accent însă pe puterea omului, nu pe har.
  Dacă mesajul ar fi fost asemenea atitudinii lui Daniel, altul ar fi fost efectul.

  • Frate Constantin,
   Multumesc de interventie. Rugaciunea pune accent pe efortul nostru, de aceea o majoritate nu au o viata de rugaciune, ca efortul de rugaciune este foarte mare. Cand apostolul spune despre credinta si dragostea care vin din Domnul Isus, oare aceasta nu este har deplin? Sau cand spune ca doctrina trebuie pazita prin Duhul Sfant nu este acesta harul lui Dumnezeu?☺ Va mai astept sa participati. Multumesc!

 4. Efortul personal trebuie să fie acela de a avea curajul să abandonezi „problema” în mâna Domnului, fără să-i propui soluții.
  Bătrânii pe care i-am mai apucat în viață (și eu sunt acum bătrân) aveau puțină carte. Erau oameni simpli de la țară și n-aveau un Pavel lângă ei, dar se întâlneau mai mulți și se întrebau cum au înțeles un verset sau mai multe.
  Dacă toți aveau aceeași înțelegere considerau că au găsit răspunsul corect -și nu greșeau-.
  Dacă aveau înțelegeri diferite, nu căutau să arate ,fiecare, că are el dreptate, ci spuneau că Duhul Sfânt nu are părei diferite, deci nu luau de bună nicio „interpretare”.

 5. Pingback: Cum poți poți învinge ispita în 2019 – ARMONIA MAGAZINE – USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s