Breaking News: In Zalau a intervenit Domnul cu mare putere!

Nota: stirile de mai jos mi-au fost furnizate de un fost pastor din Zalau. 

De la secta carismatica “harul” au plecat vreo 20 de familii! 

Majoritatea ne aducem aminte despre falsa trezire cu ani in urma de la biserica carismatica Harul din Zalau. Liderul lor, carismaticul Constantin Joldis a fost membru la Biserica Baptista nr. 1 din Zalau, dar de mult avea simpatii carismatice. A rupt biserica nr. 1 si si-a format o secta carismatica numita biserica Harul de care se stie. Joldis isi facuse planul sa carismatizeze tot Salajul si tot Ardealul.

Iata ca Domnul a intervenit si vreo 20 de familii au plecat reintorcandu-se la bisericile Baptiste sau Crestini dupa Evanghelie de unde plecasera. Mai mult, doi lideri importanti s-au rupt de sub influenta lui Joldis si s-au intors la bisericile lor. Acestia sunt: Dan Bercian si Nelu Pop. Cei doi lideri si familiile care au plecat au fost determinate sa faca asta cand Joldis a adus un profet mincinos din afara Romaniei si a chemat toata biserica sa se arunce la picioarele lui sa fie “umpluti cu Duhul”.

La temelia acestei secte carismatice se afla cartea oculta “Surprins de Puterea Duhului” careia i-am facut o recenzie aiciTot aici la Joldis a fost pista de lansare a ereticului carismatic Zac Poonen, vezi aici

Indemn pe cat mai multi membrii de la aceasta secta sa se trezeasca prin adevarata putere a Duhului si sa paraseasca cat mai repede secta carismatica Harul. Pe Constantin Joldis il indemn sa se pocaiasca cu adevarat deoarece prin cate a facut nu dovedeste ca are Duhul Domnului.

Neocalvinistul Andrei Croitoru s-a mutat din Zalau 

Andrei Croitoru, cu ceva timp in urma a facut un pas important si si-a cerut iertare pe Facebook pentru abuzul verbal in relatie cu foarte multi frati si lideri de biserici. Slava Domnului! Deja in Zalau, Croitoru nu mai avea un nume bun, deoarece a tratat cu dispret si brutalitate verbala pe foarte multi credinciosi. Neocalvinistul A. Croitoru, parasind Biserica Sfanta Treime din Zalau unde era copastor a dovedit ca trece printr-un faliment spiritual. Desigur ca se va invoca extinderea lucrarii, plantarea unei alte biserici, dar la biserica unde el activa, lucrurile se dezmembrau. 

Il indemn pe Andrei Croitoru sa ia o pauza si sa se smereasca, ca sa primeasca har ca sa vada ce vrea Domnul cu el. Si inca ceva, ii sugerez sa termine cu ziaristica si cu fuga dupa popularitate. Domnul sa ii dea har. 

O sugestie facuta cu respect liderilor evanghelici din Romania 

Dragi lideri evanghelici, va sugerez sa va rugati si sa vedeti daca Domnul va pune pe inima sa organizati conferinte de informare a evanghelicilor in intreaga tara cu privire la gravitatea carismatismului cat si la alte aberatii si erezii. Pentru ca s-a neglijat informarea si educarea fratietatii, Constantin Joldis cat si alte secte carismatice din Arad si Timisoara fac din ce in ce mai multi prizonieri spirituali. Domnul sa va dea intelepciune si actiune rapida. Ma rog in privinta asta.

“Prea iubiţilor, pe cînd căutam cutot dinadinsul să vă scriu despre mîntuirea noastră de obşte, m’am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna. Căci s’au strecurat printre voi unii oameni, scrişi de mult pentru osînda aceasta, oameni neevlavioşi, cari schimbă în desfrînare harul Dumnezeului nostru, şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpîn şi Domn Isus Hristos.” Iuda 3,4

39 thoughts on “Breaking News: In Zalau a intervenit Domnul cu mare putere!

 1. Pacea Domnului Isus in inimile d-voastra fratilor!
  Nu stiam ca Dan Bercean e intr-o biserica carismatica. Mie imi plac mesajele si predicile sale. Le gasiti pe canalul youtube Cybi.
  Despre ce profet mincinos e vorba?
  Domnul sa ne dea tuturor discernamant duhovnicesc si sa ne ajute sa ne pastram neintinati de lume!

 2. Chiar daca aveți Știrea de la un fost pastor tot o minciuna este !
  Ar fi bine sa va informați de la sursa nu din povestiri rău voitoare .

  • M-am informat de la sursa si am vazut pe website-ul sectei Harul cartea oculta “Surprins de puterea Duhului”. Deasemenea am vazut mesaje de Zac Poonen, un mare eretic carismatic. Te rog frumos ai curajul sa citesti pe blogul acesta articolele despre Zac Poonen si recenzia cartii “Surprins de puterea Duhului”. Multumesc.

 3. Domnule Paul Dan, l-ati intalnit vreodata pe Joldes C-tin, ati vorbit cu el, ati fost candva in biserica Harul? Daca raspunsul este NU, atunci ganditi-va daca este corect sa aruncati cu noroi in oameni si in biserici pe care nu ii cunoasteti. Si asta nici nu este atat de grav, pe cat de grav este sa aruncati cu ocari in lucrarea lui Dumnezeu. Oricum in aceasta postare ati vorbit despre niste lucruri concrete care sunt neadevarate.

  • Sora Goron,
   Se pare ca faceti parte din biserica carismatica Harul. Oricum ar fi, va sugerez cu respect sa cititi pe blogul acesta recenzia cartii “Surprins de puterea Duhului” si articolele despre Zac Poonen. Veti vedea ca nu era nevoie sa vorbesc personal cu Joldes C-tin si nici sa vin la biserica Harul. Domnul sa va ajute sa fiti de partea adevarului Biblic.

   • Fac parte dintr-o biserica baptista din Cluj. Inainte de va citi recenzia cartii “Surprins de puterea Duhului” am citit cartea. Este o carte minunata, scoate atat de bine in evidenta cauza lipsei de viata din multe biserici; dupa ce am citit-o am cumparat mai multe exemplare pentru a le darui si altora. Il asociati pe Jack Deere cu Paul Cain. Dar insusi Jack Deere vorbeste cu durere despre Paul Cain care a cazut din credinta, care incepuse bine si a sfarsit prost. Dar stim ca acest lucru trist se intampla si in biserici baptiste (chiar si cu pastori…cred ca aveti exemple). Iar biserica Harul nu este o biserica carismatica! In manifestari este o biserica penticostala, de felul acelora pe care le vedeam in tinerete. In ceea ce il priveste pe Zac Poonen, cred ca este unul dintre cei mai umili credinciosi pe care i-am intalnit, pe care i-am auzit vorbind. Scrierile lui le-au infuentat in bine pe cele doua fiice ale mele, le-au ajutat sa ramana statornice in credinta, sa il iubeasca pe Domnul.

    • Sora Goron,
     In ce-l priveste pe Paul Cain, el nu a avut un inceput bun cum spuneti. El este a treia generatie de ghicitori. Inainte de el, mama lui si bunica lui au fost ghicitoare. El a lucrat mana in mana cu marele vrajitor William Branham http://paulcain.com/read-it/testimonies/a-biography/
     Vad ca sunteti o cautatoare sincera si va indemn sa va rugati sa vedeti ce va spune Domnul despre cartea “Surprins de Puterea Duhului”.
     Cu privire la Zac Poonen, daca va uitati in biografia pe scurt care am dat-o in articol, veti vedea ca Poonen a cautat neaparat sa se roage pentru el marele carismatic Michael Harper care pe urma s-a facut preot Ortodox. Deasemeni Zac Poonen a fost sub influenta unei secte oculte periculoase numita “Prietenii lui Smith” din Norvegia.

     Sunteti pe un drum periculos cu o spiritualitate falsa de la Jack Deere si Zac Poonen. Nadajduiesc ca Domnul va va elibera din aceasta situatie.

 4. pffff… In primul rand ca “stirea de ultima ora” ca Dan Bercian este destul de veche, o stia deja jumate din Romania. In al doilea rand ca ruperea din Harul are deja peste 4 ani, iar majoritatea celor rupti de acolo au format Sfanta Treime pe unde a predicat si Andrei Croitoru (nu a fost co-pastor), au facut-o datorita altor cauze, nu a analizelor de aici.

  • E bine ca jumatate din Romania stia despre ruperea de la secta harul, dar trebuie sa stie si cealalta jumatate, plus diaspora 😉 O fi cum zici ca Andrei Croitoru nu a fost co-pastor, dar a avut o influenta foarte rea in Zalau si este bine ca a plecat.

 5. vorbiti mult si prost. De unde atat de multe informatii despre Andrei Croitoru si Biserica Sfanta Treime din Zalau? toate sunt minciuni.

 6. “ioan8” tu ești un om frustrat care nu a reușit să realizeze nimic în viață.
  Dacă nu se inventa internetul ramaneai un anonim.
  Fr. Zac pe lângă care te bagi si tu in seama, a fost ofițer in marina Indiei,după convertire a scris zeci de cărți, a scris mii de meditații zilnice, a plantat sute de biserici in India si in afara ei, a făcut misiune peste tot in lume,cum puțini au fost dispuși să facă , fiind o binecuvântare pentru creștinii de pretutindeni.
  Și vi tu, un neica nimeni ca un papagal ce esti să vorbești din auzite despre unul si altul.
  Bai baiatule ! revino-ti.

  • Zalau,
   Vorbesti urat. Sa stii ca dovada ca Zac Poonen are o lucrare intinsa nu este si faptul ca este de la Dumnezeu. Multe secte au lucrari mari, dar nu din adevar. De unde stii ca eu sunt om frustrat sau ca nu am realizat nimic in viata? Ne vom prezenta cu totii la scaunul de judecata. Domnul sa te ajute sa fi plin de zel pentru adevarul Scripturii.

  • Zalau, esti un exemplu de om care se crede crestin fiindca idolatrizeaza mistici ca si Zac Poonen, dar care are un limbaj de mahala pe care si ateii educati il ocolosesc. SUBCULTURA PSEUDOEVANGHELICA…, asa ar trebui sa-ti fie eticheta. Sa-ti fie rusine!

 7. Crezi prost . nu te lua dupa vorbele unor,,Frati sinceri” ca rau faci . dute si vezi cu ochii tai si simte cu inima ta despre ce si cum nu huli si nu iti bate joc daca habar nu ai . Vezi cu ochii tai daca chiar vrei sa judeci . Fi corect !

  • Mihai,
   Sa stii ca apostolii au fost frati sinceri si Domnul ne cere sa contam pe marturia lor. Desigur pastrand proportiile, contez pe marturia fratilor sinceri din Zalau. In rest, acuzi fara dovezi. Domnul sa te binecuvinteze cu discernamant.

 8. Ioan8 …bati câmpii….cercetează cu sinceritate și nu mai fi arogant crezând ca cunosti toată lucrarea Lui Dumnezeu

  Reply

  • Kosta,
   Nu bat campii, ci am scris lucruri gandite si dovedite cu bibliografie despre Zac Poonen si Jack Deere. Domnul sa te indrepte spre dragostea de adevar.

 9. Frate Paul, vă rog să-mi trimiteți și mie un sincerometru, sau să-mi spuneți de unde să-mi fac rost, că eu de 50 de ani tot caut și tot mereu dau greș.

 10. Pentru Kosta, Mihai, Zalau, Anonymous si alti lasi viteji care atacati in haita.
  Dupa felul obraznic in care vorbiti, nu sinteti deschisi in a afla adevarul sau realitatea. Documentarea cere gindire si efort domnilor. Veniti aici sa va varsati ura care dovedeste cit de spalati la creier sinteti cind alti incearca sa va deschida ochii. Sinteti religiosi dar nu nascuti din nou. Felul de vorbire de aici va dovedeste starea de orbire spirituala. Sa va fie rusine …

  • Ca unii care pretindem ca suntem credinciosi, ar trebui sa ne preocupe felul nostru de viata cum o traim. Sa lasam pe altii chiar daca ei se numesc crestini. Este Dumnezeu care In final face o rasplata.

   Daca as spune ca Copil al lui Dumnezeu prin nasterea din nou? Nu sunt convins ca toti cunosc acest termen al nasteri din nou. Cei mai multi care se strang Intr-o adunatura se numesc ei crestini.Acesta este si motivul de ei nu se ocupa cu lucrurile de Sus ci cu cele de pe pamant.

   Si-au dat si denumiri; unii sunt baptisi, alti penticostali, aventisti si mai stiu eu cum se vor chema ei. Dar nu auzi pe unul ca spune; Eu sunt un rascumparat al Domnului Hristos sau un Copil al lui Dumnezeu.

   Nu suntem chemati sa ne ocupam de vietile altora.As Intelege ca eu personal am de lucrat le viata me full time si daca am tot timpul ocupat cu analiza mea ca sa fiu placut Celui ce m-a rascumparat nu mai am timp pentru a judeca, analza pe alti oricare vor fi ei.

   Daca Intradevar suntem ai Domnului Hristos sa fim In asteptarea Intalniri cu El. Sa punem tot ceia ce ne tine de pamant deoparte si sa fim gata sa Intalnim pe Rascumparatorul nostru.

 11. Pace frate Paul si mult har,
  Dincolo de diferentele de doctrina(mai mici sau mai mari), exista totusi sufletul care (mi-ar placea sa cred ca nu doar instinctiv) cauta dupa Cel ce L-a creat(dat)..Faca Domnul sa fie un inceput si toata gloria sa fie numai a Lui.Faca El sa mai ridice apologeti care sa-si corecteze traictoria cautarii lor in apararea credintei tot timpul dupa Cuvantul lui Dumnezeu.Alta cale nu este.Fie ca Dumnezeu sa ne ajute sa comparam la fiecare pas (cat vom mai avea pe acest pamant)pozitia noastra in raport cu adevarata Busola(Cuvantul lui Dumnezeu).Numai asa nu vom iesi in decor…
  Pentru cei ce au deraiat deja, exista inca speranta:sa-si confrunte sufletul cu Biblia.Lauda sa fie numai a Lui.

 12. Prea multa facatura Si la penticostali si la carismatici ei vor tot timpu profeti Si minuni …. dar biblia spune ca sunt si azi dar adevarati proroci cam putini dispar si Ramane dragostea …. da bisericile Baptiste sunt ok dar totusi nu trebuie sa zice ca nu mai sunt proroci sunt dar nu prea …. cat despre carismatici care iati amintit vor fantastic si iosif ton la fel ca ei

 13. Călin eu zice ca e bine cum zici cum vrei tu sa merge un pic la școală pana creste nu i bai greșeli aici acolo dar numai un pic școală pentru tine în rest penticostali baptiști bine.

 14. L-ati intrebat pe Andrei Croitoru de ce a plecat din Zalau? Poate ca aflati un raspuns direct. Daca nu, atunci este doar rea vointa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s