“Celebrul” Tim Keller a blasfemiat!

Oamenii aceştia sînt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, cari se prefac în apostoli ai lui Hristos. Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.
(2 Cor 11:13-14)

Daca vrei sa fi “cool” intr-o discutie teologica si in Romania si in America, trebuie sa-l aduci in discutie in mod apreciativ pe Tim Keller. 

Blasfemia lui Tim Keller: Geneza 1 si 2 au fost puse impreuna de “un editor idiot” 

“Pastorul” Tim Keller este principalul “slujitor” la o biserica celebra din New York. El este un evolutionist. Iata blasfemia lui: 

“Pastorul Keller este citat spunând că el accepta Geneza cap. 2 ca fiind literala, dar nu și Geneza cap 1. Într-o expunere a Geneza cap 1 și 2, Keller a susținut că Geneza 1 și 2 se contrazic între ele. Mai spunea că, creștinii pot face oricare din următoarele lucruri: sa creada că Geneza 1 și 2 se contrazic reciproc și un “editor idiot” le-a pus în Biblie, sau sa adopte perspectiva că Geneza 1 este poezie, în timp ce Geneza 2 este istorie.”
https://answersingenesis.org/blogs/ken-ham/2012/02/26/misrepresented-by-leading-pastor/

Keller este un evolutionist 

Keller este un scriitor frecvent pe siteul BioLogos, care promovează evoluția teistă în biserici si în mediul academic creștin.

Keller ecumenistul

În 2009, Keller a fost unul dintre semnatarii declarației originale ecumenice Manhattan, cel mai recent efort de a aduce evanghelici nominali și romano-catolici împreună în promovarea unei „Evanghelii“ comune dar nedefinite sub stindardul dreptății sociale și culturale.

Keller este de asemenea, un om cheie în cadrul Gospel Coalition o organizație ecumenică a cărei lideri nu sunt de acord între ei cu privire la definirea Evangheliei.

Keller promovator de misticism romano-catolic

Biserica unde Keller slujeste practica rugăciunea contemplativă/misticismul catolic, ceea ce conduce pe oameni să îmbrățișeze învățăturile grave ale Contrareformei promovate de Ignatius de Loyola, Sfântul Ioan al Crucii, Sfânta Tereza de Avila (catolică mistica).

21 thoughts on ““Celebrul” Tim Keller a blasfemiat!

 1. Pingback: “Celebrul” Tim Keller a blasfemiat! – ARMONIA MAGAZINE – USA

 2. Cred ca ai interpretat gresit ceea ce scrie pe acel sit (am scris cu aldine ceea ce ai omis):
  „Christians can do either of the following: they can believe that Genesis 1 and 2 contradict each other and an “idiotic editor” put them together in the Bible, or Christians can adopt HIS perspective that Genesis 1 is a poem, while Genesis 2 is historical.”

  Ceea ce demostreaza ca Keller sustine a doua perspectiva, nu prima. Deci nu poate fi acuzat de blasfemie, ci, poate, doar de un limbaj neadecvat fata de Scriptura.

  Acea sesiune despre care se vorbeste se gaseste aici:

  Pe de alta parte Keller are destule probleme, iar cele mentionate de tine spre final sunt suficiente sa il descalifice, adica ecumenism si misticism.

 3. Blasfemia lui Keller ramane, deoarece Geneza 1 si 2 nu sunt in contradictie. Geneza 1 nu este poem,, iar el nu stie sa interpreteze corect. Deoarece el vede contradictie cand ambele capitole sunt literale, blasfemia lui ramane.

 4. “Doctorul” in teologie TIM KELLER, liderul de frunte de la The [Social] Gospel Coalition a spus:

  “Aproape toate din cele mai BUNE lucruri care au fost scrise sunt realizate de CATOLICI in perioada CONTRAREFORMEI: Ignatius Loyola, Francis de Sales, John of the Cross, St. Teresa of Avila—great stuff.” 😨😲😱
  SURSA: http://apprising.org/2011/01/27/tim-keller-recommending-roman-catholic-mysticism/

  Aceasta este ca si cum David Ben-Gurion (cel dintai prim ministru al statului Israel) ar fi spus urmatoarele:

  “Adolf Hitler, Joseph Goebbels, Heinrich Himmler, Rudolf Hess au scris in perioada Holocaustului cele mai frumoase lucruri despre UMANITATE si mai ales despre etnia EVREILOR”.

 5. Tim Keller se pretinde oficial a fi un prezbiterian de orientare CALVINISTA. Asta ar presupune ca el este IMPOTRIVA misticismului si mai ales a misticismului si teologiei CATOLICE al celor enumerati de el mai sus ca fiind cei mai buni scriitori in materie de crestinism.

  INSA TIM KELLER ESTE IN REALITATE UN “NEO-CALVINIST” ADICA UN “CALVINIST” CARE IMBRATISEAZA MISTICISMUL TEOLOGIEI BISERICII EMERGENTE.

 6. “Guru” TIM KELLER:

  “Meditatia este sa SIMTI cu MINTEA in loc ca doar sa GANDESTI… Cu alte cuvinte lasandu-ti inima SA SIMTA adevarurile in loc ca doar sa le INTELEAGA astfel incepi sa MEDITEZI”

 7. Timothy Keller pe Twitter:
  “Toata lumea ar trebui sa-l citeasca pe Nietzsche. Credinciosi si necredinciosi deopotriva.
  Scurt articol de ce trebuie da faca asta:”
  http://t.co/vuWIkqwYgf
  https://mobile.twitter.com/timkellernyc/status/557935914316746754

  Tim Keller’s Full Endorsement of Being Gay and Christian
  https://pulpitandpen.org/2018/08/24/tim-kellers-full-endorsement-of-being-gay-and-christian/

  Don’t Be Gay for Jesus: Understand Why the “Bride-Groom” Metaphor Doesn’t Work for Individuals
  https://pulpitandpen.org/2018/04/21/jesus-not-groom-ladies-men-not-jesus-bride/

   • Cu toate aceste lucruri grave facute de Tim Keller nu am vazut absolut nici un lider crestin din Romania care sa traga vreun semnal de alarma in aceasta privinta.

    Dimpotriva paginile de facebook ale unora dintre ei (vezi Andrei Croitoru de exemplu, etc.) contin citate ale lui Tim Keller cu aprecieri pozitive fata de acesta.

 8. Explicatia teologica pe care Keller o ofera aici asupra Genezei 1 si 2 este pusa in scena FOARTE SIRET de acest vulpoi batran neo-calvinist, sclav al evangheliei sociale si al teoriilor neo-marxiste ale Scolii de la Frankfurt. El spune ca exista doar DOUA explicatii posibile aici pe care un crestin le poate alege: una ca Geneza 1 si 2 se CONTRAZIC si un “editor idiot” le-a pus impreuna si a doua (pe care el o imbratiseaza) care afirma Geneza 1 este un POEM in timp ce Geneza 2 este ISTORICA.

  SIRETENIA vulpoiului deconstructionist Tim Keller e ca el ofera crestinilor doar doua varianteca fiind POSIBILE pentru explicatiile teologice asupra Genezei 1 si 2, cu specificatie ca el opteaza pentru a doua varianta! PROBLEMA e ca NICI UNA DIN VARIANTELE de explicatie oferite de Keller NU este CORECTA d.p.d.v al teologiei biblice si NICI UNA nu corespunde cu explicatia crestin-biblica clasica, istorica, conservatoare, a ortodoxismului protestant evanghelic.

  Asa cum spunea aici apologetul Paul Dan, intr-un comentariu, atat Geneza 1 si 2 sunt LITERALE, ambele sunt ISTORICE, “contradictia” e doar in mintea bolnava a deconstructionistilor Bibliei (teologia neo-liberala). Deasemenea Geneza 1 NU este un POEM decat in mintea afectata de MISTICISM a adoratorilor Exercitiilor Spirituale ale intemeietorului meschinului ordin catolic al IEZUITILOR, Ignatiu de Loyola, cum este neo-calvinistulTim Keller

 9. Cand cineva care isi zice crestin ajunge sa dea invatatura impotriva Scripturii in mod voit si premeditat – acest aspect este numit de Dumnezeu in Biblie razvratire impotriva Domnului. Multumesc pentru informare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s