Papa Francisc, Otniel Bunaciu si ortodoxia romana

“…avea două coarne ca ale unui miel, şi vorbea ca un balaur” Apoc. 13:11

As fi vrut sa scriu despre vizita Papei in Romania inainte ca sa vina el, dar nu am putut si a fost mai bine asa. Acuma avem in fatza lucrurile care s-au intamplat si care sunt de o gravitate deosebita, spiritual vorbind. 

Nici un Papa nu a slujit interesele lui Anticrist ca si Papa Francisc. In primul rand acest Papa este una dintre cele mai notorii personalitati in istoria Papala in ultimele sute de ani. El loveste puternic in biserica Romano-Catolica, si-a tinut gura inchisa de multe ori cand islamistii au masacrat zeci de mii de crestini in orientul apropiat, si lucreaza de zori la unirea fortzata a crestinismului cu islamismul si iudaismul (sursa aici).

Si-a permis sa schimbe rugaciunea Tatal Nostru. A fost de acord cu islamizarea Europei, incurajand migratia in masa a musulmanilor stiind bine ca aceasta v-a schimba demografia cat si religia continentului European.

Si acum cateva lucruri despre Otniel Bunaciu. Il cunosc personal si pot sa spun ca este un om de inteligenta rara. Mai mult, pe vremea cand eram in Romania si am interactionat cu el, a fost amabil, incurajator, avand o personalitate foarte placuta. Ce s-a intamplat cu fratele Otniel Bunaciu intre anii 2000 si prezent nu stiu, dar stiu cu precizie ca in videoclipul de mai jos in mod cu totul nefericit Otniel Bunaciu il numeste pe omul lui Anticrist, Papa Francisc, “om a lui Dumnezeu”. De ce? Pentru ca i-a adus pe romani impreuna pentru cateva ore, intr-o euforie religioasa si extrem de periculoasa spiritual.
Otniel Bunaciu este prea inteligent si prea bine informat ca sa faca asemenea afirmatii. El nu reprezinta vocea majoritatii Baptiste din Romania. II sugerez cu respectul cuvenit sa se roage, sa reflecteze, si sa aduca o corectie publica la ce a facut. Ma rog pentru el de mult timp.

In ce priveste primirea regala data Papei de catre sefii Ortodoxiei Romane, asta nu este altceva decat capitularea Ortodoxiei Romane in fatza unui Papa anticrist. Ortodoxia Bulgara a dovedit ca a stiut cum sa isi pastreze identitatea. Primirea papei de catre ortodoxia romana este tot atat de grava ca intrarea Rusilor in Romania in 1945. Eram curios daca alti Ierarhi Ortodocsi au exprimat dezaprobarea fatza de ce a facut conducerea Ortodoxiei Romane. Prin vizita Papei s-a dovedit ce fortze intunecate sunt la lucru in Romania.

“Apoi am văzut cerul deschis, şi iată că s’a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă ,,Cel credincios“ şi ,,Cel adevărat“, şi El judecă şi Se luptă cu dreptate”
Apocalipsa 19:11

Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită, ca să lovească Neamurile cu ea, pe cari le va cîrmui cu un toiag de fer. Şi va călca cu picioarele teascul vinului mîniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu.
Apoc 19:15

21 thoughts on “Papa Francisc, Otniel Bunaciu si ortodoxia romana

 1. Pingback: Papa Francisc, Otniel Bunaciu și Ortodoxia Română – ARMONIA MAGAZINE – USA

 2. Întru totul de acord.Cât privește schimbarea traduceri în pasajul în care se vorbește despre posibila ispitire făcută de Dumnezeu,este corect că s-a renunțat la acea traducere absurdă.De când mă știu,nu am acceptat traducerea care susține că Dumnezeu poate să ducă pe om în ispită.De altfel chiar Ap.Iacov.lămurește corect acest aspect.

  • Cuvantul in greaca este peirasmos care in primul rand inseamna incercare. Aminteste-ti ca Domnul Isus a fost dus de Duhul in pustie ca sa fie incercat de diavolul si ca sa castige batalia aceea spirituala. Iov a fost lasat sa fie atacat de diavolul ca sa castige lupta cu cel rau. Dumnezeu ne duce pe campul de batalie ca sa castigam nu ca sa cadem. In cazul rugaciunii din Matei, Domnul Isus ne ajuta cu aceasta rugaciune ca atunci cand suntem prea slabi sa cerem sa nu fim expusi la mai mult decat putem duce. Acesta este sensul pentru contextul de fatza. Papa a inceput cu schimbarea asta, si vor urma si altele. Va aflati pe un drum periculos fiind deacord cu acest papa anticrist.

   • Cum rămâne atunci cu referirea din Ep.Iacov”13. Nimeni, cand este ispitit, sa nu zica: “Sunt ispitit de Dumnezeu.” Caci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni.

    14. Ci fiecare este ispitit, cand este atras de pofta lui insusi si momit”?.În cultura noastră,și în înțelegerea acceptată de dicționarul limbii române,ispita este.;..”ISPÍTĂ, ispite, s. f. I. 1. Ceea ce exercită o mare forță de atracție; tentație, ademenire, seducție; (în concepția religioasă) îndemn pe care îl simte cineva de a săvîrși un păcat”: Uite și cum se exprimă Pavel în această problemă: ”Astfel, in nerabdarea mea, am trimis sa-mi aduca stiri despre credinta voastra, de teama ca nu cumva sa va fi ISPITIT ISPITITORUL, si osteneala noastra sa fi fost degeaba.” (1Tes.3:5).Deci,este foarte clar că cel care duce în ispită cu scopul de a distruge pe cel ispitit prin a practica păcatul este DIAVOLUL SAU ISPITITORUL.Ori,în așa ceva Dumnezeu nu are nici un amestec.Cu adevărat,Dumnezeu ÎNGĂDUIE(nu DICTEAZĂ,HOTĂRĂȘTE pentru că nu este în esența LUI așa ceva) ca Ispititorul să aibă putere de a ispiti pe credincioși la un anumit nivel și timp,cu scopul bun de a întări pe cel credincios în lupta pe calea credinței.Nu este o testare,fiindcă la Dumnezeu nu este ceva care să nu-I fie cunoscut mai dinainte.O traducere corectă ar trebui să fie ceva de genul:”Ferește-ne pe noi de ispită”,sau ”Dă-ne biruință în ispită”. Nu trebuie să avem această percepție radicală că orice zice Papa,este de la Diavolul.

    • O LAMURIRE CARE TE POATE AJUTA!

     Sursa:
     Why does God test us?https://www.gotquestions.org/why-does-God-test-us.html

     “(…) cand Dumnezeu TESTEAZA / INCEARCA pe copiii Sai, scopul Sau este sa DOVEDEASCA faptul ca, credinta noastra este adevarata. El face aceasta nu pentru ca El are nevoie cumva sa-si dovedeasca Lui Insusi acest lucru, deoarece El stie oricum toate lucrurile, ci El de fapt ne dovedeste noua ca, credinta noastra este reala, ca noi suntem intr-adevar copiii Sai si ca nici o incercare nu ne va birui credinta noastra in El.

     In Pilda Semanatorului, Domul Isus ne arata ca cei care cad de la credinta sunt cei care au primit samanta Cuvantului lui Dumnezeu cu bucurie, dar, indata ce apare in viata lor un timp de incercare / testare, ei cad de la credinta. (…)”

 3. În ce privește afirmația lui Otniel Bunaciu despre Papa Francisc că ”este om al lui Dumnezeu”,nu este primul și singurul care face afirmații fără să fie călăuzit de Duhul lui Dumnezeu,În ianuarie 1981,Billy Graham l-a descris pe papa ca”cel mai mare lider moral al lumii și cel mai mare evanghelist mondial”(Extras din cartea ”Toate drumurile duc la Roma”? pag.129 scrisă de Michael de Semlyen.

  • La momentul prezent, Otniel Bunaciu este mult mai documentat decat a fost Billy Graham. Nu ne asteptam la asemenea afirmatie de la Otniel Bunaciu iar de la Billy Graham era de asteptat sa spuna asemenea lucruri deoarece a fost mare evanghelist dar amestecat cu politica.

 4. Sunt zilele de pe urma.Din dorinta de imagine de a fi in trendul vremii iata ce pot face unii lideri neoprotestanti. Cei alesi nu pot fi inselati datorita Lui Hristos. Adevarata Biserica Il are ca si Cap doar pe Hristos.

 5. Da,Otniel Bunaciu,nu trebuia să se amestece în așa ceva.Billy Graham de fapt a exprimat și făcut multe prostii care nu au fost călăuzite de Duhul lui Dumnezeu.Au fost oameni ai lui Dumnezeu în istoria creștinismului,și sunt în prezent, care sunt cu mult mai duhovnicești decât Billy Graham dar pentru că nu li se face publicitate,rămân anonimi.

 6. Citiți cum este scris și, dacă nu înțelegeți, mergeți la Deuteronom 29.29.
  Nu ne duce în ispită înseamnă că nu mă grozăvesc că voi ieși biruitor. Nu zic: pe mine nu mă vor puitea birui ispitele; eu sunt tare.

 7. „Încercările (conform Luca 22:28; Faptele Apostolilor 20:19; Iacov 1:2; 1 Petru 1:6; 2 Petru 2:9) sunt atât lucrarea lui Dumnezeu cât şi a diavolului.

  ********************
  Ele sunt situaţii de testare în care slujitorul lui Dumnezeu este confruntat cu posibilităţi noi de a face atât bine cât şi rău, şi este expus la diferite îndemnuri de a prefera răul.

  ********************

  Din acest punct de vedere, ispitele sunt lucrarea lui Satan; dar Satan este în acelaşi timp unealta şi duşmanul lui Dumnezeu (conform Iov 1:11- 22; 2:5-10) şi în ultimă instanţă Dumnezeu este Cel care îi conduce pe slujitorii Săi la ispită (Matei 4:1; 6:13), permiţându-i lui Satan să-i ispitească pentru ca să împlinească voia lui.

  ********************

  Totuşi, deşi ispitele nu separă pe oameni de voia lui Dumnezeu, ÎNDEMNUL DE A FACE RĂUL NU ESTE DE LA DUMNEZEU ŞI NICI NU EXPRIMĂ PORUNCA LUI (conform Iacov 1:12-15).
  Dorinţa care îmboldeşte la păcat nu este de la Dumnezeu, ci de la om, iar cedarea în faţa ei este fatală (conform Iacov 1:14-15).

  ********************
  Domnul Isus Hristos i-a învăţat pe ucenicii Săi să-i ceară lui Dumnezeu să nu-i expună la ispită (conform Matei 6:13), să vegheze şi să se roage ca să nu „cadă în” ispită (adică, să nu cedeze sub presiunile ei) atunci când Dumnezeu găseşte cu cale să-i încerce prin ispită (Matei 26:41).

  Ispita nu este păcat. Domnul Isus Hristos a fost ispitit la fel ca şi noi, dar a rămas fără păcat (conform Evrei 4:15; Matei 4:1-11; Luca 22:28). Ispita devine păcat numai atunci când omul cedează în faţa ei şi acceptă sugestia celui rău.”

  • Domnule Dobrescu,problema în discuție nu este ispita în sine ci cel care duce în ispită.Ispititorul este clar că este Diavolul.După dialectica d-tale,atunci ar trebui și pe Dumnezeu să-l putem numi Ispititorul sau tatăl minciunii(ispita este ceva fals,o minciună,o momeală,pentru a face pe om să păcătuiască).Pe Domnul Isus sau pe Iov nu au fost ispitiți de Dumnezeu ci a fost o permisiune dată de Dumnezeu. Îmi dau seama că din dorința conservatoare de a nu crede că poate să fie o greșeală în Biblie,sau și din resentimentele care sunt pentru Papa,născociți tot felul de improvizații ciudate și chiar neserioase.Cert este că folosirea expresiei în rugăciunea”Tatăl nostru”;”Nu ne duce în ispită”, nu este inspirată de Duhul Sfânt.Cineva a făcut greșeala.La comentariul lui-Aonymous-din 09 iunie,am arătat detaliat retorica acestui subiect.Să fim onești !

 8. Astazi am ascultat din curiozitate pe youtube expunerea unui calugar din Moldova(Ieronim Oasa) , care deplangea orbirea spirituala de care dau dovada ierarhi ortodocsi din Romania si pericolul papismului . Voci sunt impotriva Papei in Biserica majoritara oficiala, dar sunt numiti lupi rapitori. Calugarul spuneau ca trebuiau exclusi cei care au legatura cu Papa.

 9. Probabil că Domnul Bunaciu a spus asta luat prin surprindere, pentru a fi corect religios. Sau poate chiar asa si gândește ?! In orice caz, faptul că papa i-a adus pentru cateva ore pe români impreună nu este o garanție că el este si omul lui Dumnezeu. Citeam in treacăt că ieri, în Viena, s-a desfășurat un marș anual (Life Ball) – o adunătură “Pride” de jumătate de milion de oameni. Cineva i-a adunat acolo. Altcineva adună un milion la o manifestație politică, etc., dar asta nu înseamnă că adunare impreună este neaparat lucrarea lui Dumnezeu, din contră, El uneori mai si desparte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s