Vladimir Pustan si Ion Creanga, Florin Antonie si Mircea Eliade, trupa Iris si Cristian Barbosu

Tu, însă, ai urmărit de aproape învăţătura mea, purtarea mea, hotărîrea mea, credinţa mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, răbdarea mea…De altfel, toţi ceice voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniţi. Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii, şi se vor amăgi şi pe ei înşişi. (2 Tim 3:10-13)

Promit sa fiu scurt si incep cu Pustan

In gandirea noastra ca natiune, suntem atrasi de oamenii care ne vrajesc cu intamplari povestite pe un ton sfatos si cu inflexiuni actoricesti. Acesta este Pustan. Este Ion Creanga versiunea evanghelica. L-am expus pe blog cu blasfemiile ce le-a avut, dar cum era de asteptat, popularitatea lui a crescut si mai mult. Spune-le romanilor evanghelici sa fuga de blasfemiatori si de eretici, te vor urâ, si vor imbratisa si mai tare pe Pustan. El este regele predicatorilor intre romani.

Florin Antonie, mai marele proorocilor mincinosi dintre romani

Cand a venit covidul, Antonie striga ca s-a terminat cu totul, bursa va cadea si nu se va mai recupera. A spus ca America va intra in colaps subit foarte curand. Nu s-a implinit nimic din profetiile lui Antonie impostorul. Cu siguranta ca suntem in zilele din urma, dar lucrurile nu se intampla dupa ceasul lui Antonie. Mai mult, Antonie este un mare blasfemiator. Am dovedit-o pe acest blog. Mii de evanghelici himnotizati de gestica, cuvintele bombastice si aproximatii ebraice kabalistice ale lui Antonie l-au facut pe Antonie marele mistic apreciat la nivel national si in diaspora. De ce asta? Romanii au o inclinatie majora spre speculatii religioase, iar omul care a fost genial in privinta aceasta a fost Mircea Eliade. Si acum Eliade este adorat, apreciat de multi evanghelici carora nu le pasa ca el de fapt a fost in ocultism si hinduism. Am scris articole documentate despre Antonie, citandu-i blasfemiile, si reactia a fost cea asteptata. Audienta lui Antonie a crescut astronomic pentru ca spiritul religios speculativ a lui Eliade nu a parasit mintea evanghelicilor, chiar daca acestia nu au citit prea mult din Eliade. Acesta este etosul romanesc.

Iris si Cristian Barbosu

Nu este nici o legatura directa intre trupa de rock Iris si Cristian Barbosu. Totusi, au comun acest spirit de avangarda care place tineretului. Cei tineri mai trag cu urechia la Pustan dar interesul lor este in abordarea contemporana de tip concert rock a servicilor religioase a lui Barbosu. Ce daca am publicat pe blog articole dezvaluind ocultismul din muzica rock si rap? Nevoia tinerilor evanghelici de modern si extravagant este rezolvata de Barbosu. Acesta continua sa rupa biserici si din tara si din diaspora ca sa le faca “vertical” de moderne si are succes pentru ca evanghelicii romani sunt de unii singuri fara lideri care sa ia pozitie fata de un Pustan, un Antonie sau Barbosu.

Ce invatam din ultimele cuvinte a lui Pavel?

In versetele de mai sus observati ca Pavel in enumerarea care o face, pune intai invatatura. Romania are valori teologice, dar pentru mine este o enigma cum se face ca poporul evanghelic roman este asa de ahtiat dupa eretici sau modernisti. Romanilor nu le place doctrina, nu le place Scriptura abordata sistematic si structurat. De aceea cei care au de spus lucruri biblice, documentate, structurate, nu gasesc audienta in masele de evanghelici. Mai este un lucru. Felicitari tuturor care s-au ocupat de evanghelizare in Romania in ultimele trei decenii. Lucrarea lor este monumentala. Dar nu au existat conferinte de doctrina biblica si apologetica care an de an sa intareasca pe cei evanghelizati. Fara suparare, fac un repros cu respectul cuvenit liderilor evanghelici romani care ii lasa pe Pustan, Antonie, Barbosu, Zac Poonen si pe carismaticii care devoreaza Clujul baptist sa isi faca de cap ca niste pradatori intr-o vie fara gard si fara paza.

Luaţi seama dar la voi înşivă şi la toată turma peste care v’a pus Duhul Sfînt episcopi (Sau: priveghetori.), ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a cîştigat -o cu însuş sîngele Său. Ştiu bine că, după plecarea mea, se vor vîrî între voi lupi răpitori, cari nu vor cruţa turma; şi se vor scula din mijlocul vostru oameni, cari vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor. Fapte 20:28-30

17 thoughts on “Vladimir Pustan si Ion Creanga, Florin Antonie si Mircea Eliade, trupa Iris si Cristian Barbosu

 1. Pingback: Vladimir Pustan și Ion Creangă, Florin Antonie și Mircea Eliade, trupa Iris și Cristian Barbosu – ARMONIA MAGAZINE – USA

 2. Cu duhurile care insotesc cititorul in lectura cartilor lui Mircea Eliade nu este de glumit!
  Pastorul baptist Corneliu Marcu din Sibiu povestea de caderea sa spirituala de cateva saptamani (sau luni), survenita imediat dupa… citirea cartii “Istoria Credintelor si Ideilor Religioase” de Mircea Eliade.
  Este foarte probabil sa fiti atacati de aceleasi duhuri necurate daca audiati “epigonii” lui Eliade…

 3. Sunt predicatori care au dat pe fata cam pe toti pe care i-ai amintit dumneata aici, doar ca ei nu isi trambiteaza reusitele si nici nu ii ataca pe fratii lor care cred la fel pentru lucruri marunte sau secundare, nici nu sunt ipocriti sa zica una si sa traiasca alta, doar ca sa capete notorietate publica.

 4. Excelent diagnostic pentru”crema ,spuma si smantana” pe care o reprezinta cei numiti in articol.Eu insumi am fost martor cum dupa ce a fost criticat de d-voastra frate,audienta lui Antonie, a explodat.Si de unde inainte de demascarea lui era urmarit de 2500-3000 de oameni,dupa ce ati scris despre el a sarit de 20 000 foarte repede.
  Despre calitatea invataturilor lor,pot sa spun doar ca pentru infinit mai putin,altii au ramas in istorie cu denumirea eretici si evanghelicii care se respecta cat de cat invata despre ei ca sa nu mai repete greselile care i-au facut celebri; drept exemple care nu trebuie urmate.

  Se pare totusi ca cei la care va referiti, au studiat atat de putin incat nu au auzit despre ei sau,goana dupa celebritate ori bani le-au sucit mintile.
  Oricum ar fi,mai dureroasa este concluzia ca mediul evanghelic care pretinde ca are oameni cu carte,profesori,pastori respectati, oameni care spun ca slujesc pe Domnul,este mut si surd in fata acestei ofensive care de multe ori rupe oameni mai slabi din bisericile lui Cristos.

  Si pentru asta ma incearca o mare rusine.

  Felicitari pentru curajul de a arata fata urata a evanghelismului romanesc!

 5. Cred ca audienta celor mentionati a explodat mai ales in randurile celor din diaspora europeana, care consuma pe banda rulanta acele gogomanii. Mai. ales din cauza unei acute (cronice!?) lipse de discernamant si de lideri ca pastori si invatatori biblici, cu adevarat înrădăcinati in Scripturi. Enoriasii acestora consuma pe ascuns aceste regurgitatii (plagieri uneori), spre dezastrul comunitatilor.
  Nu ca in Romania lucrurile ar sta mai bine: nu auzi si nu vezi pastori care sa-si pazeasca oile avertizandu-le prin a identifica pe nume (!!!) lupii si ereziile sau compromisurile lor.
  O fi păcat sa-i arati cu degetul pe acesti Diotrefi,, Iminei sau Caldarari, ce credeti? De ce aceasta tacere vinovata sau prefacere de a nu vedea si auzi?
  PS: fr Dan, eu l-am citit si-mi amintesc cu drag de Creanga.. Insa cred ca ar trebui sa va cereti scuze pentru comparatia cu Ion Creanga si snoavele lui….
  …De la urmasii scriitorului, desigur, care nu stiu sa fi coborât stacheta blasfemiei Scripturilor sau a Domnului atat de jos.

 6. No! nu stiam de ce nu pusca teologia mea cu cea a lui antonie…am incercat sa-l urmaresc pe stimabilul pe youtube, fiind recomandat de o prietena. Nu stiu de ce, dar in felul in care comunica seamana mult cu Osteen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s