Am trait minuni, dar resping marturia ocultului William Branham

In loc de introducere

William Branham cat si urmasii lui au afirmat ca el a fost, fie proorocul Ilie, sau un fel de aparitie mesianica in zilele din urma. El a pretins ca este implinirea Scripturilor din Maleahi 4:6, Luca 17:30, Apocalipsa 3:14 si 10:7. Aceaste afirmatii extrem de grave trebuie sa dea de gandit cititorului. Branham a fost un amestec de ocultism si prostie la un nivel neatins in istoria Biericii. A fost si cel mai mare lucrator de minuni false!

William Branham cateodata intrece in minciuna si enormitati pe Ellen G White si Joseph Smith Jr.
Iata cateva exemple:  Branham afirma ca Diavolul s-a prezentat lui Eva sub forma unei creaturi mai evoluata decat un cimpanzeu dar inferioara omului. Cei doi au avut relatii sexuale din care a rezultat Cain.  Mai mult, explica Branham, ei au trait impreuna un timp si pe urma au venit la Adam.

Una din ereziile gigantice ale lui William Branham este afirmatia ca “la inceput” Dumnezeu nu a fost Dumnezeu ci a fost prima creatie; atributele lui Dumnezeu sunt ganduri…

Daca unor cititori li se pare ca ceea ce am spus pana aici este de necrezut, ii rog sa aiba rabdare sa parcurga materialul pana la sfarsit si atunci vor crede.

Majoritatea afirmatiilor pe care Branham le-a facut in predicarea lui, ulterior le-a negat sau contrazis intr-o oarecare masura. Citindu-le ai senzatia ca esti martor la un episod patologic, sau ca ai deaface cu un mincinos cronic. In esenta totul este o manifestare demonica.  Iata un link care dovedeste aceasta din scrierile lui www.caftucson.com/mr__william_branham_vs__the_bi.ht

Am tradus cateva exemple pentru cititorii care nu stiu engleza:

Branham afirma: Dumnezeu a făcut pe Eva din coasta lui Adam. Femeia are o coasta in plus astăzi în ce priveste anatomia si alcatuirea omului, pentru că o coastă a fost luat din trupul lui Adam.

(“Questions And Answers On Genesis,” 7/29/1953, Conduct, Order, Doctrine,page 27, sermon paragraph 96).

Branham neaga ce a spus: Tu ma-i întreba despre faptul ca Satan este proiectantul femeii, dar acesta este adevarul. Satana a proiectat-o. El încă o face. (“Marriage And Divorce,” 2/21/65M, Voice Of the Prophet, Vol. 3, Number 13, sermon page 20, paragraph 5).

Branham afirma: Știați că Satana a fost co-egal cu Dumnezeu intr-o zi? Sigur ca a fost. A fost tot, dar nu creator, el era totul, a stat la dreapta lui Dumnezeu în ceruri, un mare lider heruvim. (“Marriage And Divorce,” 2/21/1965, V-3B, N-13, page 71,sermon page 17-7).

Branham neaga ce a spus: Dumnezeu a creat pe Diavol. Dumnezeu a creat fiecare înger căzut care există. (“Questions and Answers in Genesis,” 1/3/54, COD, page 81).

Falsul profet si vrajitor William Branham este promovat la OTV Bucuresti si RTN Chicago prin predicile ereticului Edwel Frank

Edwel Frank, eretic german, apare Sâmbăta dimineaţa la OTV Bucuresti si de mai multe ori in cursul saptamanii prin RTN sau RCT fie la Chicago sau prin satelit pe tot teritoriul american. In America, prezentatorul lui E. Frank este Petru Amarei, credincios penticostal de la biserica Philadelphia din Chicago. Este vital ca aceste emisiuni sa dispara. Asta se va intampla daca factorii de raspundere au Duhul Sfant cu adevarat.

Actualizare: Am vorbit la telefon cu fratele P. Amarei director la RTN si mi-a spus ca de saptamana trecuta nu se mai transmite nimic cu Edwel Frank. Cel care a mediat pe E. Frank la RTN nu a spus ce hram purta emisiunea lui. Sper ca va fi sters orce progam cu acest eretic care a mai ramas in arhivele RTN. Ma bucur ca fratii actioneaza cu discernamant.

Marturie personala

In cele ce urmeaza sunt experiente comune celor credinciosi. Am fost nevoit sa dau aceasta marturie deoarece subiectul de fatza are de-a face si cu minuni.

In urma cu doi ani am avut o ruptura partiala de tendon la umarul stang. Pentru prima data dupa o saptamana de chin, am fost gata sa lesin. M-a vazut un specialist si mi-a spus ca recuperarea va dura o luna si ceva, binenteles cu terapia de rigoare.

Intre timp familia mea cu mine cat si frati si surori din grupul de rugaciune prin email, ne rugam intens pentru o vindecare mai rapida daca va voi Domnul. La doua zile dupa ce m-a vazut specialistul, Domnul Isus m-a vindecat fara nici macar sa iau vreun tratament. Am avut constienta ca El se va indura de mine. Slava Lui! Sa nu se inteleaga gresit, cei care primesc tratament sa il ia, dar mai ales sa se roage.

Am mai trait si alte minuni dar tot ca rezultat al rugaciunilor mele alaturate altor rugaciuni ale credinciosilor. Ce vreau sa spun este ca, nu am avut nevoie de “vindecatori” sau de ungeri speciale. Domnul raspunde in felurite moduri, chiar miraculos cand El vrea indiferent din ce denominatie crestina fac parte copii lui. Nici o denominatie nu detine monopolul vindecarilor.

Cine a fost William Branham?

William Branham a fost nascut pe 16 Aprilie 1909 la o ferma langa Birksville in muntii statului Kentucky din America. Numele lui intreg este William Marrion Branham. Parintii lui se numeau Charles si Ella Branham. Cand el s-a nascut, mama lui avea 15 ani si tatal lui 18. El era primul din 9 copii.

Nota: De acum inainte pe tot restul textului, numele William Branham va fi prescurtat cu WB. Exceptii o vor face titlurile. 

Parintii lui WB erau preocupati cu ghicitoria asa cum ne spune marele cercetator in ocultism, Dr. Kurt Koch, autorul cartii de renume “Occultism ABC, Expunerea Practicilor si Ideologiilor Oculte”. In acest context demonic este conceput si nascut WB, cel mai mare vindecator fals. 

Tatal lui WB era tot timpul beat. Mama lui WB i-a spus acestuia ca la scurt timp cand el s-a nascut in rasaritul zorilor, un cerc luminos cam de 30 centimetri ar fi aparut deasupra patului unde se afla mama cu pruncul. Semnalez aici cititorilor ca biografia lui WB este presarata cu “semne” care vrea sa-l faca asemanator lui Mesia. Asa cum ingerii s-au aratat la nasterea lui Mesia si slava Domnului a stralucit in jurul lor, si acest fals mesia isi atribuie un cerc luminos ca in icoanele cu sfinti. Trebuie stiut ca WB a fost toata viata un om de o incultura si o prostie crasa. El predica Biblia dupa urechie. Astfel el a devenit candidat perfect pentru demoni care sa il foloseasca ca prooroc mincinos. 

Cartea Daniel ne spune ca Anticrist va fi un om de nimic, fara cunostinte deosebite dar cu abilitati speciale in ocultism. M’am uitat cu băgare de seamă la coarne, şi iată că un alt corn mic a ieşit din mijlocul lor, şi dinaintea acestui corn au fost smulse trei din cele dintîi coarne. Şi cornul acesta avea nişte ochi ca ochii de om, şi o gură…, care vorbea cu trufie (Daniel 7:8).  La sfârşitul domniei lor, când păcatele răzvrătiţilor vor fi la culme, se va ridica un împărat semeţ şi iscusit în uneltiri. (Daniel 8:32). Observam ca Anticrist era cornul mic dar cu o aroganta mare. WB a luat o postura de om modest dar permanent spunea audientei ca el este profetul unic a lui Dumnezeu pentru zilele din urma si ca oamenii trebuie sa creada, in afara de Cristos, si in el.

WB spunea ca, la varsta de trei ani i-a vorbit o pasare care i-a spus ca va locui in orasul New Albany. Mai mult, a pretins ca a avut prima viziune la un an jumatate. Peste cativa ani, un vartej de vant agita un mesteacan si el a auzit o voce care ii zicea ca sa nu bea sau sa fumeze sau sa isi spurce trupul ca va fi o lucrare pentru el de facut cand va fi mai invarsta. Experienta aceasta s-a repetat mai tarziu. 

Este simplu de observat ca aceste fenomene paranormale n-au nimic din Dumnezeu in ele sau din Scriptura, ci sunt clare elemente de initiere  in Shamanism. Intamplarile de care vorbim, WB le-a impartasit in scris si prin biserici, iar majoritatea “credinciosilor” dornici dupa “treziri spirituale” nu s-au sesizat deloc. Noi insa ne sesizam si atentionam suflarea Evanghelica Romana asupra influentei oculte Branhamiste! 

Lucrurile nu se opresc aici. Mai tarziu se duce intr-o baraca de lemn incercand sa se roage si apare o lumina in forma de cruce si o voce ii vorbea intr-un fel in care el nu intelegea. Fenomenul s-a repetat, si el a simtit ca ceva ca ploaia ii lovea trupul, si ca Dumnezeu il ierta si il boteza cu Duhul Sfant. Asa sunt mantuiti oamenii? Prin experiente ocult-mistice? Mai tarziu dupa ce se casatoreste, el spune ca el a fost convertit printr-o serie de viziuni si dupa ce a avut o boala care i-a amenintat viata. Asa se pocaieste cineva? Cu viziuni? Nu ca rezultat al lucrarii Cuvantului care aduce condamnarea pacatelor si pocainta impreuna cu credinta? 

WB spunea ca vocea care a auzit-o in copilarie l-a urmarit toata viata si a controlat lucrarea lui de vindecare. Mai tarziu a pretins ca de fapt era un inger insotitor. In 1933 vara, la un botez facut de WB la raul Ohio, el relateaza ca de sus din ceruri a venit rostogolindu-se, o stea care facea un zgomot de vant puternic, sunetul fiind auzit de toti. Steaua, zicea WB, a planat deasupra lui si la aceasta s-a adaugat o lumina care a stralucit in jos tot peste el si a auzit un glas care spunea ca asa cum Ioan Botezatorul a pregatit calea lui Cristos la prima venire, mesajul lui WB va pregatii a doua venire a lui Cristos. Din nou trebuie sa observam ca el aici combina elemente mesianice (Cristos la Iordan) cat si profetice (el pretinzand ca va avea o lucrare ca Ioan Botezatorul). Dincolo de absurdul si neadevarul relatarii lui, WB a fost clar un tip de profet mincinos care a pregatit calea lui Anticrist.

Cu toate aceste manifestari adanci oculte, WB ajunge pastor baptist. Dupa un timp intra in legatura cu o secta penticostala respinsa de restul penticostalilor, care se numeste “Oneness Pentecostals”. Un alt nume al acestei secte este si “Numai Isus” prin care ei isi definesc doctrina, negand Trinitatea si sustinand ca Dumnezeu este o singura persoana cu trei moduri de manifestare: Tatal devine Fiul, iar Fiul devine Duhul Sfant. Aceasta erezie este vechie si a fost lansata in primele secole de Sabellius. Astfel WB imbratiseaza erezia negarii Trinitatii cu care ramane pana la sfarsit si la care va mai adauga is alte blasfemii. 

WB s-a casatorit cu Hope Brumbach. Li s-a nascut un fiu pe nume Billy Paul Branham, mai tarziu au avut si o fetita. WB incepe sa aiba si transe. Toti din jur ii spuneau ca viziunile si transele lui sunt de la diavolul. El si-a pus intrebari dar nu stia ce spune Scriptura. Si era pastor. Dupa un timp, sotia si fetita lui au murit de o meningita infectioasa. A incercat sa se sinucida dar n-a reusit. Iese din criza si mai tarziu se casatoreste cu Meda Broy. 

Aventurile oculte ale lui WB continua. El a fost influentat de piramidologie, si astrologie. Vom avea inca doua episoade despre acest personaj intunecat. 

Bibliografie:

William Branham. My Life Story. 

William Branham. The Message to the Laodicean Age.

William Branham. How the Angel Came to Me, And His Commission. 

William Branham. Footprints on the Sands of Time. 

http://letusreason.org/Latrain3.htm

http://www.deceptioninthechurch.com/williambranham1.html

Cele doua episoade vor cuprinde urmatoarele subcapitole: 

Egipt, locul primelor minuni false

Ereziile si lucrarea blasfemiatorului William Branham

Moartea agonizanta a lui William Branham

Rolul lui William Branham in venirea lui Anticrist

Un indemn credinciosilor penticostali si nu numai 

Bibliografie

52 thoughts on “Am trait minuni, dar resping marturia ocultului William Branham

  1. Frate Paul ,Domnul sa te binecuvinteze pt. munca ce o faci !Nu am auzit pana acuma de William Branham si ereziile lui. Pe langa faptul ca sunt niste aberatii teologice eretice ce tin de sfera inspiratiei demonice, ceea ce ni se prezinta in articolul tau despre ” viziuniulie,vocile,transele”in care era implicat W.B ,eu cred ca omul asta avea serioase probleme ce tin de sfera pshiatriei,probabil din cauza unei crunte posedari demonice,avand in vedere ca si parintii lui se ”jucau” cu ocultismul. Sa nu-mi spui ca sunt frati penticostali care asculta pe cei ce propavaduiesc asemenea aberatii ???
    Abia astept celelalte 2 episoade despre W.B ! Ma intreb si eu exista vreo legatura intre el si T.D. Jakes ? Pt. ca amandoi neaga doctrina trinitatii.

    • Romi … scuză-mă dar întrebarea cu privire la ”penticostali” … din câte știu eu penticostalii nu neagă învățătura bibliei despre Trinitate și nu au legături demonice.

      Fi binecuvântat!

      • Va rog sa-mi spuneti si mie unde pot sa citesc in scripturi despre TRINITATE.Sau in care scripturi. La mine nu am gasit.
        Multumesc.

        • Domnule oarecare,

          Citeste cu atentie randurile care urmeaza:

          Iata un raspuns la intrebarile tale. Sa incepem cu Vechiul Testament. Primul verset al Bibliei in Geneza 1:1 Dumnezeu in ebraica este “Elohim”. Acest termen reprezinta un plural dar poate fii luat si la singular. Deci din start Biblia anunta ca Dumnezeu este unitate in pluralitate. Iata alt exemplu si mai concludent din Geneza unde in cadrul Dumnezeirii este un cosiliu cu privire la creiarea omului. Este o discutie intre persoanele Trinitatii. Dumnezeu nu se consulta cu ingerii in privinta creatiei. Omul a fost facut dupa chipul Lui, in sens spiritual. Doar Dumnezeu creaza, nici o alta fiinta nu face asta. Apoi Dumnezeu a zis: ,,Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpînească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pămîntul şi peste toate tîrîtoarele cari se mişcă pe pămînt.“ (Geneza 1:26).
          Iata o profetie Mesianica pe care o stii si care se refera la intruparea Domnului Cristos. Căci un Copil ni s’a născut, un Fiu ni s’a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: ,,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn al păcii.
          7 El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfîrşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi’n veci de veci: iată ce va face rîvna Domnului oştirilor. (Isaia 9:6,7)
          In profetia din Daniel pe Domnul Cristos si pe Dumnezeu Tatal, descrisi intr-un mod adecvat contextului din cartea Daniel. M’am uitat în timpul vedeniilor mele de noapte, şi iată că pe norii cerurilor a venit unul ca un fiu al omului; a înaintat spre Cel îmbătrînit de zile şi a fost adus înaintea Lui. I S’a dat stăpînire, slavă şi putere împărătească, pentru ca să -i slujească toate popoarele, neamurile, şi oamenii de toate limbile. Stăpînirea Lui este o stăpînire vecinică, şi nu va trece nicidecum, şi împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată. (Daniel 7:13,14)
          In ce priveste intrebarea despre fragmente de versete ca acesta “eu si cu Tatal una suntem”, pe care tu l-ai citat este simplu de observat ca lipseste contextul. Iata contextul: Tatăl Meu, care Mi le -a dat, este mai mare decît toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu. Eu şi Tatăl una sîntem.“ (Ioan 10: 29,30). Deci sunt doua persoane in discutie aici, Tatal si Fiul. Ei sunt una in puterea de a pastra pe credinciosi, nu ca sunt aceiasi persoana. O astfel de manipulare care scoate lucrurile din context apartine Iehovistilor, si a altora ca ei care sunt eretici iremediabili.
          Acum sa discutam celalalt fragment care l-ai citat. “cine a vazut pe Fiul a vazut pe Tatal”. Iata din nou contextul. Isus i -a zis: ,,De atîta vreme sînt cu voi, şi nu M’ai cunoscut, Filipe? Cine M’a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ,Arată-ne pe Tatăl?`Nu crezi că Eu sînt în Tatăl, şi Tatăl este în Mine? Cuvintele, pe cari vi le spun Eu, nu le spun dela Mine; ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui. (Ioan 14:9,10). Domnul Cristos afirma ca Tatal este in El si El este in Tatal spiritual vorbind. Deci sunt doua persoane, nu una. Cand Domnul Cristos a spus ca cine l-a vazut pe El l-a vazut pe Tatal, El s-a referit l-a faptul ca El il reveleaza pe Tatal. Iata un verset. Nimeni n’a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sînul Tatălui, Acela L -a făcut cunoscut. (Ioan 1:18).
          Iata Trinitatea prezenta in actul botezului. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu -i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh. (Matei 28:19).
          Dumnezeu este distinct fatza de Fiul Sau si marturisete despre El. Deci avem deaface cu doua persoane diferite. Dacă primim mărturisirea oamenilor, mărturisirea lui Dumnezeu este mai mare; şi mărturisirea lui Dumnezeu este mărturisirea, pe care a făcut -o El despre Fiul Său. Cine crede în Fiul lui Dumnezeu, are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu, Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea, pe care a făcut -o Dumnezeu despre Fiul Său. (1 Ioan 5:9,10)
          In acelasi capitol, iata un verset despre persoana Duhului Sfant. Şi trei sînt cari mărturisesc (pe pămînt): Duhul, apa şi sîngele, şi aceşti trei sînt una în mărturisirea lor. (1 Ioan 5:8)

    • eu nu iteleg de ce atata replica,daca nu credeti ca branham a fost profetul lui D-ZEU,nu credeti si gata dar se vede ca voi faceti exact ca si ateii si vreti sa demostrati ceva ce nu este real,ha,ha,daca nu este real lasatil asa sa creada cei care aleg lucrul asta,oricum D-ZEU lucreaza la inimile oamenilor si nici unul nu se va pierde din cei alesi,asa ca voi astia foarte spirituali mai bine aveti grija de voi nu de altii,eu ma numesc BARDAN NICOLAE si sunt din hunedoara si cred ca acel om este omul lui DUMNEZEU,parerile voastre chiar ma plictisesc si ma intreb de unde atata prostie,ma uit la dovezile care le aveti impotriva omului lui D-ZEU si imi vine sa rad si mila de voi imi este,exact ca farisei aveti probleme si lipsa de intelegere spirituala a scripturi,nu va mai obositi ptr ca oricum totul este in mana celui DIVIN,

  2. Am citit (nu chiar tot inca) ceea ce scria le linkul care l-ai postat la jumatatea articolului tau,despre W.B,editat de Cristian Awareness Fellowship. E uimitaoare teologia lui W.B. o suma de contradictii repetate ,teza-antiteza specifica dialectului hegelian. Omul asta am inteles ca era un incult ,needucat,SIGUR a avut o devastatoare inspiratie demonica ca sa poata scrie acele aberatii eretice. Imi aduce aminte de ocultista madame Elena Blavatschi. Domnul sa ne fereasca pe toti de asemenea erezii venite dun fundul iadului !

  3. Despre W.M.Branham, ai scris aici din auzite, ai luat de bune nişte bîrfe, care nu s-ar cade să le duci mai departe. Pt.că el este slujitorul lui Dumnezeu din Maleahi 4.5-6. Eu te iert că te-ai pronunţat aşa, însă să să ştii că nu eu l-am trimis, Dumnezeu l-a trimis, l-a confirmat şi adeverit în mod supranatural, pentru vremea aceasta a sfârşitului, Dumnezeu a trimis pe Ilie profetul, aşa cum este scris în Maleahi 4.5-6, este o lucrare de reaşezare a tuturor lucrurilor, despre care se vorbeşte şi în Noul Testament: Fapte 3.19-21, Apoc.10.7, Mat.17.10-11, etc. Cei mai mulţi cînd le spuni de aceasta, zic că este o rătăcire, că biserica lor nu învaţă aşa ceva. Dar frate este în Biblie, nu o da tu la o parte că nu eşti mai mare ca Dumnezeu…
    Şi să ştii că eu nu mă închin la fratele Branham, mă închin la Dumnezeul fratelui Branham. Însă tu n-ai înţeles, şi eu ţi-am zis că te iert, însă dacă huleşti şi zici că diavolu l-a trimis, pe cînd Dumnezeu l-a trimis, asta e treaba ta…că Dumnezeu nu cheamă pe om la judecată fără ca mai întâi să-l avertizeze.

    • Grigore

      Chiar nu ai ochi sa vezi din dovezile documentate ca Branham a fost un shaman? Te inteleg, Branham a avut cel mai puternic spirit ocult in epoca moderna si tu esti orbit de acelasi spirit. Vei vedea si alte dovezi mai puternice in partea a doua a articolului

    • Grigore … nici după ce ți-am trimis articolul ăsta nu îți dai seama de înșelătoria în care te afli?

      Preferi să ai doar impresia că mergi bine decât întradevăr să fi salvat. Acceptă adevărul pentru că adevărul ne face slobozi.

      E mai greu de crezut că această lucrare despre iubitul tău Branham e o erezie decât să vezi realitatea pe care o scoate în evidență asupra influenței oculte sub care aceasta a activat.

      ufff

  4. Buna seara.
    Daca ati trait minune e pe baza credintei d-vs Dumnezeu vindeca pe toti oamenii care cred in El ,dar daca ziceti ca fr.Branham a fost un eretic ,sau vrajitor atunci pe d-vs cine va pus judecator peste altii ,de la cine aveti imputernicire sa opriti RTN sa difuzeze mesajul fratelui Branham prin pastorul Ewald Frank?!!! Oare nu satana?!!
    Asa ceva W.M.B.nu a facut niciodata ,prin el Domnul Isus doar a vindecat,a ajutat oameni saraci si a invatat pe oameni adevarul 100% doar din scriptura, dar nu afacut rau nimanui chiar daca l-au respins oamenii,nu a oprit nici o lucrare, caci in camp iasa la semanat si Dumnezeu si diavolul si Este scris ca dupa faptele lor ii veti cunoaste.
    Sunteti un spion securist pe post de popa sau pastor sau omul faradelegii care opreste lucrarea Lui Dumnezeu si umbla sa faca rau altora ?!!Oare cine-i drac?!! Cel care face bine sau cel care face rau?!!
    Cercetati-va pana nu e prea tarziu si cereti-va scuze de la cei carora le-ati facut rau in indelungul aniilor,ca d-vs stiti de cand umblati cu paratul si telefoanele pentru oprirea lucrarii Lui Dumnezeu.
    Cine va credeti Dumnezeu?!!Vai de d-vs!!!
    Cu regret pt d-vs,va anunt ca Mesajul fr.Braham s-a incheiat si prin acest mesaj Mireasa Domnului sa pregatit ,e gata si asteapta venirea Domnului .
    Nimeni si nimic nu a putut opri mesajul Adevarat al Duhului Sfant care a fost transmis prin fr.W.M.B.,fr.Ewald Frank si multi alti slujitori din toata lumea ,din 1965 pana azi .
    TOTUL ESTE TERMINAT .Din pacate pt,unii e prea tarziu ca si pt.d-vs ,de altfel orcine a respins mesajul si mesagerul Domnului Isus va fi osandit ,bisericiile de azi deja au pustiit, umbla sacalii prin ele si tradatorii,lacomii si vedetele dupa bani ,totu-i goana dupa bani si paraturi.
    Obiectiile si prigoanele de rigoare sunt inutile ,
    MIREASA ESTE GATA ,E AFARA DIN TOATE CULTELE SI BISERICILE DENOMINATIONALE,prin mesajul fr.W.M.B si Duhul Sfant.

    MARANATA.

    • Comentariul dvs. este o mostra de fanatism, si de orbire spirituala. Nu va dati inapoi nici de la insulte, pentru ca sunteti roaba altui dumnezeu, nu cel al Scripturii. INDEMN CITITORII CA SA SE ROAGE SI DOMNUJL SA O ELIBEREZE PE ACEASTA FIINTA DIN MANA CELUI RAU!

  5. Frate Dan Paul,
    foarte la obiect articolul, am intrat si eu pe linkul in limba engleza si am vazut cateva aberatiisi erezii ale lui WB. Nu mai pierd timpul sa citesc totul, este pacat ca sunt unii oameni orbiti, si nu vad ereziile clare, si nu asculta de Cuvant. Pentru cei care il apara pe WB am un verset la care ar putea sa mediteze:
    2 Tesaloniceni 2:9-10
    “Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase
    şi cu toate amăgirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiţi. ”
    Dupa rapire , celor nemantuiti si ramasi chiar Domnul le va trimite o lucrare de ratacire.

  6. Citesc blogul dvs de ceva vreme, fara a comenta ptr ca nu prea am ce sa comentez la modul serios vb. Personajul numit WB /dogma/ il cunosc de ceva vreme in amanunt. Cu toate ca punctati bine partile lejer acatabile totusi observ ca va depaseste problema aceasta, sunteti lipsit de argumente solide in multe puncte pe care le puneti in discutie. W,B are câtva puncte extrem de solide cu care va poate demola, dar observ (din fericire), ca nici sutinatori sai nu au habar as apara “profetul”.

    Va asigur, îi cunsoc fff bine biografia /lui Wb/, deasemeni am seiszat in aceasta biografia si punctul sa-i zicem malefic al caderi si in adevar, penticostali (mai ales astia noi asa-zisi carismatici), ar trebui sa ia aminte ptr a nu calca pe urmele acestuia.

    Ma intristeaza reactia fantizata a sutinatorilor lui WB si pe acest blog.. Articolul este bine venit si stringent necesar dezbate dar nu ideologizat!

    Cu stima, si un santos Doamne ajuta tuturora!

    • Puncte extrem de solide? despre ce vorbim aici? Ce puncte solide poate sa aiba o erezie crasa, limpede ca lumina zilei? Ne place prea mult vorbaria si dezbaterile teologice in detrimentul ascultarii simple de Cuvant. Daca esti bine intemeiat in invatatura sanatoasa, ereziile nu ti se mai par solide, ci niste biete trestii in care oamenii incearca sa se sprijine. Pacat, intr-adevar, de oamenii care se lasa orbiti de bunavoie de inselatoriile acestor falsi profeti si care sucesc Scriptura, aproape divinizandu-l pe Branham. Oricine fura din gloria lui Hristos, care singur este vrednic de ea, este un eretic si trebuie sa ne indepartam de el.

  7. prietene paul daca bine spun defaimator al mesajului de sfirsit ,nuti place ca prin profetul legitimat cu stilpul de foc si lumina supranaturala dovedita chiar si de stiinta (fbi) si martorii oculari, ca cain era samanta celui rau .1ioan 3. 12 nu este cuvintul unui om ci a lui dzeu sarpele inainte de blestem nu era reptila pt ca reptilele se inmultesc prin oua acesta a avut samanta genesa.3.15 proverbe30 20 citestel si vezi . femeia din acest contest este preacurva sinuzice…nam mincat nimic ci zice nam facut nimic cu ce fel de gura a mincat?… dzeu a blestemato in locul unde a pacatuit nu cu durere sa manininci mere ci cu durere sa nasti fii …. de unde nu ti tu ca cain tie frate? pt ca ai aceleasi apucaturi ca el ..URASTI PE APROAPELE TAU . AI GRIJA …LICA CA DAI DE STINCA)

    • Claudiu, esti inca un exemplu de gandire haotica tip W. Branham. Iti postez articolul ca sa vada si cititorii cum gandesc branhamistii. Branham nu este aproapele meu, este aproapele tau si al diavolului. Dar Domnul mantuie si oameni din secte. Domnul sa aiva mila de tine si sa iti dea pocainta si credinta care duc la mantuire.

      Paul Dan

  8. Amin mă bucur care Paul ca am primit aceste articole, unde merg in aceasta biserica datorită circumstanteleo se bazează pe vedeni,proorociri vorbire in limbi , si caut ușor fara judecată in adunarile lor sa presar Samanta buna a cuvantului,uni dacă nu cunosc liderul arbitru nu discuta se retrag repede ca martori lui iehova si alți,bă de adventisti aii in Anglia nu prea se aud si adunarile lor sunt goale mai mult la carismatici si invazia celor din Nigeria negri, sunt adunarile pline si generează scripturile prin profetul,invatatorul lor bun la auzit poate am timp sa va trimit câte ecva sau linkul,vb stima

      • fiti foarte atenti ce vorbti,caci de multe ori vorbiti din ce nu stiti 100% si aceasta este greseala multora in general si in viata de zi cu zi …..DAR MAI INTAI VINE ATENTIONAREA SI APOI JUDECATA !

        • Horatiu, multumesc pentru clarificare. Se pare ca esti un branhamist. Daca asa este, te asteapta judecata asa cum ai zis. Tu ignori documentatia articolelor despre W Branham si incerci sa ne sperii cu amenitari care de fapt ti se potrivesc tie si branhamistilor.

          Paul Dan

    • adevarat Horatiu, interesant ca nimeni nu baga de seama asta, pentru ca Dumnezeu inainte de toate a avut gandul, asa ca si noi oamenii avem in subconstient pregatit gandul care Dumnezeu il cunoaste si stie ca va iesi la suprafata, chiar daca va lovi, va rani, sau va face ce va face, nu degeaba ne spune despre limba Biblia ca fiind un organ foarte periculos!

  9. Va salut.

    Am inceput sa ma documentez despre acest domn Branham si am gasit blogul dumneavoastra. Ceea ce am gasit eu pana in acest moment intra in contradictie cu postarea dumneavoastra “El a pretins ca este implinirea Scripturilor din Maleahi 4:6, Luca 17:30, Apocalipsa 3:14 si 10:7”

    Puteti sa-mi spuneti care este sursa acestei idei postate de dumneavoastra?

    De asemenea, tocmai am terminat de “studiat” despre Ellen G. White. Puteti sa-mi dati 2, 3 exemple de “minciuni si enormitati” spuse de aceasta femeie?

    Va multumesc!

    • Adrian, te rog intai sa citesti aceasta lucrare cu privire la Ellen G. White si ai sa vezi ca intreaga ei viata a fost cladita pe minciuna. In ce priveste pe Branham, eu am documentat cu surse scolastice si alte surse demne de incredere. Care sunt sursele tale?

      Paul Dan

    • Vaiii, Ellen White,
      stie orice crestin despre femeia aceasta.
      Despre Branham ce sa mai vorbim?
      pai, daca tot citim, de ce nu be fereste Duhul oare ca sa nu cadem
      crezind in invataturi straine?
      Ori nu e sinceritate, ori nu e nanstere din nou;
      si cind nu e nastere din nou, nu este intelepciune de sus.

  10. Va salut.

    Probabil ati uitat sa-mi dati link-ul cu privire la Ellen White … sau cel putin pe site la dumneavoastra nu am gasit. Chiar sunt curios de lucrarea respectiva pentru ca am citit cateva carti ale dansei dar si ce spun altii despre ea. Si mi se pare corect sa pun ambele “dovezi” fata in fata.

    Despre Branham, am reusit sa citesc Viata lui Branham, Latter Rain si am spicuit inca vreo 2 carti. De asemenea, am folosit si wikipedia insa aceasta sursa este doar informativa … nu pot lua ca adevar absolut.

    Cam acestea sunt sursele mele.

    V-am intrebat de surse pentru ca imi place sa ma informez insa faptul ca la intrebarea mea mi-ati raspuns cu o alta intrebare … imi pun cateva semne de intrebare in legatura cu cele scrise de dumneavoastra.

    Va multumesc 🙂

    • Iata din nou link-ul despre Ellen White: http://www.wdjd.ro/adevarul.pdf

      Te-am intrebat ce surse ai despre Branham pentru ca este foarte probabil sa ai surse branhamiste. Iata una din sursele mele: The Healer-Prophet, William Marion Branham: A Study of the Prophetic in American Pentecostalism By C. Douglas Weaver, Mercer University Press, Macon, Georgia 2000.
      “Pentru Branham, mesajul si profetul-mesager erau unu si acelasi lucru. Profetul din Maleahi 4 avea semnul mesianic din Luca 17:30, a deschis petcetile din Apocalipsa…” (p. 140)

      La articolul “William Branham, occultism si false minuni” https://ioan8.wordpress.com/2012/10/26/william-branham-ocultism-si-false-minuni-continuare-la-articolul-precedent/, in bibliografie figureaza profesorul Weaver citat mai sus. Ti-am facut o favoare. Data viitoare fa-ti temele.

      Adrian, eu imi pun un mare semn de intrebare cu privire la tine. Vad ca te interesaza nu doctrina sanatoasa ci eretici de frunte a istoriei recente a bisericii.

      Deci din nou, care sunt sursele tale despre Branham?

      Paul Dan

  11. Cred totusi ca v-am raspuns in legatura cu Branham … (?!) … nu inteleg ultima intrebare. Multumesc pentru link-ul cu Ellen White. Il voi studia

    Un pont … pentru mine conteaza mai mult ceea ce au scris persoanele respective cu mana lor, decat ceea ce au scris altii despre ei sau anumite interpretari … adica ceea ce a scris Branham sau White decat ce spun altii. Asa mi se pare cel mai normal si corect!

    exemplu pana citesc materialul despre White: inca nu am gasit scris de Branham cum ca el ar fi ingerul din Apocalipsa. Unii au spus ca el ar fi, insa nu am gasit scris de Branham lucrul acesta. De aceea v-am intrebat de surse.

    Legat de persoana mea … singurul cuvant care conteaza pentru mine si dupa care incerc sa-mi ghidez viata este Biblia. Este si va fi singura carte pentru ca prin ea am aflat mantuirea! Doar Dumnezeu te poate mantui prin jerfa de pe Golgota & credinta … nu White, Branham, etc etc.

    • Adrian,

      In cele ce urmeaza ti-am dat pasajul in care Branham spune ca el este proorocul Ilie si la-m si tradus. Limbajul lui Branham este agramat si ocult ca a unei persoane stapanite de legiuni de demoni. Nu era nevoie ca Branham sa pronunte Maleahi 4:5-6 ci el a spus ca este Ilie care va face lucrarea deschisa in Maleahi 4:5-6.

      “When that Angel, that you see in that picture over there, come down on the river down there that day, thirty years ago come this coming June or thirty-three years ago, rather, this June, and said, “As John the Baptist was sent forth, (before 5,000 people or more) the hour has come when your Message will stray the world” “See, immediately after the coming of THIS Elijah, the earth will be cleansed by hate and the wicked burned to ashes” (THE MESSAGE TO THE LAODICEAN AGE, p.13).

      “Atunci când acel înger, pe care le vedeți în poza aia de acolo, vine jos pe râu în jos acolo în acea zi, acum treizeci de ani vine in urmatoarea luna iunie sau treizeci și trei de ani, mai degrabă, în acest iunie, și a spus,” Așa cum Ioan Botezătorul a fost trimis, (în fatza la 5000 sau mai multe persoane) a venit ceasul când Mesajul tau va abate lumea “” Vezi, imediat după venirea Acestui Ilie, pământul va fi curățat de ură și răi si ars în cenușă “(MESAJUL DE VARSTA Laodicea, p.13).

      Nu mi-ai dat titlurile cartilor pe care le citesti despre Branham (iata ca nu esti sincer!) si White, dar mi-ai zis ca pentru tine conteaza ce au scris acesti eretici cu mana lor. Desigur ca este nevoie sa vedem sursele primare. In acelasi timp, consultam si pe altii care au mai multa experienta, integritate, si inspiratia Duhului Sfant cu privire la scrierile acestori apostati despre care discutam.

      Pretentia ta ca te ghidezi numai dupa Biblie denota mandrie. Tu nu esti autosuficient in interpretarea Scripturii. Trebuie sa verifici si cu altii care sunt mai maturi spiritual in ceea ce priveste intelegerea Cuvantului. Eu fac lucrul acesta si aceasta practica este impamantenita in istoria bisericii.

      Te banuiesc ca esti un branhamist care vrei sa te dai crestin autentic. Interesul tau pentru Branham si White mie imi spune ca esti condus de un duh strain de evanghelie.

      Cand te-ai intors la Dumnezeu? Cum te-ai intors la Dumnezeu? Ce biserica frecventezi? De ce ai interes pentru Branham si Ellen G. White?

      Astept raspunsul tau fara viclesuguri si evitari.

      Paul Dan

  12. Deoarece cititi doar ceea ce va place sau doar ce va intereseaza din posturile mele, consider discutia incheiata si fara rost. De 2 ori mi-ati spus sa va dau titlurile ceea ce am si facut intr-un post anterior insa poate monitorul dumneavoastra nu arata ceea ce arata si al meu. Alta explicatie nu am. (cautati mai sus titlurile cartilor cu Branham).

    Nu ma cunoasteti si nu va dau dreptul de a ma judeca. Aveti dumneavoastra o gandire mai sanatoasa? Felicitari! Va da Dumnezeu dreptul de a ma judeca? NU! Mai studiati odata Biblia dupa care va ghidati …

    Mi-ati dat o carte al domnului Paul Dan (pe care il considerati inspirat de Duhul Sfant)… permiteti-mi sa o sterg din computer si sa uit multe pasaje pe care le-am citit deoarece interpreteaza Cuvantul lui Dumnezeu intr-un mod tendentios si totodata nu ia decat ce-i convine pentru a-si impune ideile.

    De asemenea nu ma intereseaza ce ma banuiti dumneavoastra … pot fi si budist sau ateu … care-i problema? De ce ar trebui sa fie o problema faptul ca nu gandesc ca dumneavoastra? Oamenii din Berea puneau la indoiala tot ce auzeau insa se duceau si studiau Cuvantul ca sa vada daca este adevarat. Asa trebuie facut cu scrierile oricarei persoane … inclusiv ale domnului Paul Dan (+ Branham sau White).

    Faptul ca nu raspund asa cum doriti dumneavoastra inseamna ca am viclesug nu? 🙂 (funny)

    Multumesc.

    P.S. Incercati sa cititi DOAR ceea ce apare pe monitor, nu ceea ce este in spatele lui (in cazul de fata, nu exista ceva in spate). Faceti acelasi lucru si cu Cuvantul lui Dumnezeu.

    O zi binecuvantata!

    • Adrian,
      Incerci sa pozezi ca o persoana spirituala dar nu ai acoperirea necesara. Nu poti sa ascunzi ca te atrag ereziile, si in mod voalat aperi pe Branham si pe Ellen G. White. De ce n-ai avut curaj sa citesti pana la capat cartea “Adevarul Despre Miscarea Adventista”? Pentru ca acea carte i-a versetele in context, are o doctrina a harului, si o bibliografie adecvata. Mai mult, cartea contine marturii devastatoare a unei persoane care a fost in echipa vrajitoarei si mincinoasei Ellen G. White. In ce-l priveste pe William Branham acesta a fost premergatorul prorocului mincinos a lui Anticrist. Nu esti pregatit sa lecturezi nici pe Ellen G. White, si nici pe vrajitorul W. Branham. Din start ai vorbit ca o persoana afectata de aceste duhuri necurate ce au manat pe acesti monstrii eretici.

      Inchei aici, Domnul sa se indure de tine,
      Paul Dan

  13. Fr Paul,
    daca as avea blog, dar timp mai putin, asa ca dvstra,
    nu cred ca as mai da apa la moara la cei care au o atitudine
    voit”inteleapta” dar cu lacune considerabile in ceea e priveste Cuvintul,
    i-as lasa sa mai studieze BIBLIA, si numai dupa aceea as purta un dilaog.
    Sunt foarte multe persoane care numai de adevar nu au chef,
    de orice altceva in rest:
    sa jigneasca, sa aprecieze asa cum cred ei unele idei, unele
    ginduri, fara a fi obiectivi, avind doar o forma de cunoastere
    a lucrurilor adevarate.

  14. Ioan8, acesta este “actul” prin care tu ti-ai semnat singur sentinta!
    ce sentinta? intr-o zi o vei cunoaste cu siguranta! am un singur cuvant pentru tine: Matei 22.29

    • Parca in Biblie se scrie sa ne ferim de proorocii mincinosi de felul lui Branham. “Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt LUPI rapitori.” (Matei 7,15). Iar tu esti un alt mincinos de branhamist.

  15. Pingback: Sunt anumiti lideri de la Crestinii dupa Evanghelie in cadere libera? | ioan8

  16. “William Branham cateodata intrece in minciuna si enormitati pe Ellen G White si Joseph Smith Jr.
    Iata cateva exemple: Branham afirma ca Diavolul s-a prezentat lui Eva sub forma unei creaturi mai evoluata decat un cimpanzeu dar inferioara omului. Cei doi au avut relatii sexuale din care a rezultat Cain. Mai mult, explica Branham, ei au trait impreuna un timp si pe urma au venit la Adam.”–
    ———
    In primul rind asa ceva el nu a spus ca Diavolul sa prezentat ca sau sub forma unui cimpanzeu!
    Iar ca au avut relatii sexuale este adevarat si sint dovezi biblice!
    Cercetati scripturile sa aflati adevarul!
    Este o descoperire sa stii asa ceva si asa ceva ati poate da doar dumnezeu!

    DUMNEZEU nu se descopera la orisicine!

  17. Pingback: William Branham – Celebru ocult-vrăjitor – ARMONIA MAGAZINE – USA

  18. Wiliam Marion Branham a fost Maestru Mason de gradul 33 , iar la mormântul lui nu este crucea ca semn creștin ci o piramida masonica , asta este dovada ca Branham nu la slujit pr Adevăratul Dumnezeu , ci pe Lucifer .

Leave a comment