Actualizare: Va rog ajutati cu rugaciune impotriva asaltului carismatic la BER!

Iata ce s-a intamplat marti saptamana asta la adunarea din Carol Davila , Bucuresti.

Marti au facut intradevar mare prapad.
Am avut in apropiere pe V. fostul militian care a luat cu asalt asezamantul Magurele.
El incita la violenta si fiind langa mine, l-am batut pe umar si i-am spus: “Nu te temi tu de Dumnezeu , Domnul Hristos este viu!”
Mi-a raspuns “satanisto”
Iar pe o sora care la fel a vrut sa-l atentioneze a agresat-o fizic, luand-o de brat si impingand-o

...as fi chemat 112 , …dar am socotit ca nu este intelept , mai ales ca nu cerusem parerea fratilor.

Domnul ne descopera din zi in zi tot mai mult ca acesti oameni nu L-au vazut si nu L-au cunoscut pe Domnul.
Am multumit Domnului pentru Emi care a inaltat o rugaciune puternica , care parca i-a ars .
Maine vineri , zi de rugaciune dela 17-21 ,e o zi grea , dar stim ca Domnul Isus este cu noi si vom experimenta din nou puterea Sa.
 

Scoală-Te, Doamne, ca să nu biruie omul; neamurile să fie judecate înaintea Ta!
Aruncă groaza în ei, Doamne, ca să ştie popoarele că nu sînt decît oameni! (Psalmul 9:19-20)

Iubiti frati si surori,

Fara a intra in amanunte, fac apel la cititorii acestui blog care iubesc adevarul ca sa va rugati intens pentru credinciosii din BER.  Asa cum ati citit pe acest blog, carismaticii vor sa ia conducerea BER-ului. Atacurile lor s-au intetit pana acolo ca au dat afara pe directorul de la casa de batrani BER din Magurele (langa Bucuresti) si au schimbat toate ialele de la usile birourilor. Mai mult, se opun fizic vorbitorilor programati din adunare din Carol Davila , Bucuresti, nelasandu-i sa ajunga la amvon. In acelasi timp au o galerie de haidamaci care fac zgomot ca sa acopere vocea fratilor sau surorilor in biserica. Si toate aceste lucruri de perturbare a servicilor de inchinare publica se petrec fara ca autoritatile sau Ministerul Cultelor sa intervina in vreun fel. 

Se ne rugam ca Domnul sa zadarniceasca complet orice plan carismatic si ca autoritatile sa intervina. Rugati pe liderii din biserica unde va aflati sa se roage toata biserica. 

Multumesc,

Paul Dan

p.s. Acest apel l-am facut personal fara a fii initiat de nimeni de la BER, in acelasi timp stiu in amanunt ce se itampla acolo si ma doare pentru fratietatea BER.

65 thoughts on “Actualizare: Va rog ajutati cu rugaciune impotriva asaltului carismatic la BER!

  1. Cand credinciosii se strang pe principiul lumii, organizati dupa principiile lumii si nu dupa ale lui Dumnezeu, in cult, cu functii, nu manifesta unitatea Trupului si nu se pot astepta la binecuvantare. Ce se intampla acum in BER nu este decat o secerare a ceea ce a fost semanat. Vrei sa fii cult si sa primesti bani de la buget? Trebuie sa joci cum ti se canta. Va fi bataie pe ciolan, vor fi alegeri, vor fi vorbitori programati la amvon. Unde se respecta invatatura Scripturii “atunci cand va adunati, 2 sau 3 sa vorbeasca” ?
    “tot carnali sunteţi. Pentru că, atunci când între voi este invidie şi ceartă, nu sunteţi voi carnali şi nu umblaţi voi în felul omului? Deoarece, când unul spune: „Eu sunt al lui Pavel!“ şi altul: „Eu, al lui Apolo!“, nu sunteţi voi oameni?”
    La ce sa se astepte credinciosii din BER? Ca Dumnezeu sa ii binecuvanteze atunci cand ei se strang dupa principiile lumii? Poate ca El lucreaza tocmai prin evenimentele acestea sa le arate ca ceea ce practica ei este un lucru gresit.

  2. Raspuns la Scrisoarea fr. Aninoiu,de la Targu Jiu,Acest comentariu l-am scris si pe site-ul despreber.ro,dar nu a fost publicat .Am mai adugat si alte analize.

    Ma plec in fata varstei venerabile ,pe care o aveti ,fr. Aninoiu.Dar ,aceasta Scrisoare a dv. nu arata realitatea.Sunteti un frate batran ,al carui loc ar trebui sa fie alaturi de cei 10 batrani ,in frunte cu fr. Bebe Miu,Mircea Balaceanu si altii ,a carui pozitie e de mijloc si impaciuitoare. In acest scop au convocat ei AGR pe data de 30 noiembrie. M-as fi asteptat sa fiti prezent alaturi de acesti frati ,care ,cu lacrimi in ochi ne rugau sa nu facem ceva care sa duca la ruperea Fratietatii noastre. Dar am vazut cat va pasa de Fratietatea, care v-a ales de 23 de ani in Sfatul de Frati pe Tara.
    Fratietatea noastra, are ca traditie,mersul dupa sfatul batranilor si mai putin dupa Statut. De aceea spun ca as fi vrut sa fiti pe lista batranilor nepartinitori si care lupta pana la ultima suflare ,sa lase in urma lucrarea inaintasilor nostrii ,unita.
    Dar din pacate ati luat calea preotului Abiatar ,care dupa o viata alaturi de imparatul David ,la urma a trecut de partea lui Adonia ,ca nu e asa(!) era firesc sa fie el mostenitorul tronului ,comform “statutului”.Dar cu Voia lui Dumnezeu ,cum ramane.Eu sunt tanar ,fata de dv. si s-ar spune ca eu sunt mai vulnerabil la greseli ,dar dumneavoastra,cu 23 de ani in SFT?
    Daca e vorba de Statut si cvorum ,sa va spun cum sta treaba.Statutul modificat in 2011 sau cand a fost modificat ,stiti mai bine ,nu a fost aprobat de Guvern. Daca nu a fost aprobat de Guvern si totusi s-au facut alegeri ,atat in iulie-augus ,pe zone ,dar si la Pitesti pe 31 august ,inseamna ca nu sunt valabile.Daca ne cramponam ca unele sunt valabile si altele nu ,fara aprobarea Secretariatului de Stat pentru Culte ,inseamna ca suntem o Secta si nu un Cult aprobat de Stat.Intr-o Secta ,nu prea conteaza Statutul si aprobarile Statului ,ci vointa liderului sau a grupului care conduce Secta.
    Acum ,ca Statul nu a aprobat noul Statut ,inseamna ca Biserica Evanghelica Romana ,functioneaza dupa Statutul din 2008.Atunci s-a ales un SFT ,din care inca faceti parte si dv.,si care a ales un Birou Executiv ,cu fr. Ionel Botgros,ca prim-delegat.Acest SFT ,au decis ,comform Statutului din 2008 si aprobat de Stat,cu doua treimi ,suspendarea calitatii oficiale din functia de prim-delegat a fr. Ionel Botgros. Dansul ,ca sa nu se supuna, a creat debandada pe care o traim astazi.
    Cine a decis modificarea articolului 15 din Marturisirea de Credinta ,cu privire la siguranta Mantuirii.O AGR la Pitesti pe 31 august ,dar care a fost nestatutara ,in primul rand a fost convocata de fr. Ionel Botgros ,care a fost suspendat din functie, dar si ca acea AGR de la Pitesti ,nu a fost convocata cu cel putin 30 de zile inainte.
    Deci , toate hotararile care s-au luat, incepand cu Conferinta din Martie 2013 de la Ploiesti ,atat de o parte cat si de cealalta ,sunt ilegale si nestatutare ,pentru ca s-au luat pe baza unui Statut nevalidat. Asa ca in mod legal ,Cele doua treimi ,care l-au suspendat pe fr. Ionel Botgros ,conduc de fapt ,in fata legii Statului Biserica noastra.
    Cu toate aceste dovezi ,fratele Sergiu Iorgulescu poate merge la tribunal si sa va dea in judecata pentru infaptuirea de ilegalitati.
    Vi se pare deplasat ce spun ? Ca o e solutie nebiblica? Dar ruptura ce ati produs-o e biblica? La o actiune fireasca ,vreti sa vi se raspunda cu o actiune Duhovniceasca? Vi s-a raspuns ,prin cei 10 batrani ,care ne-au chemat pe toti la unitate si impacare. V-ati batut joc de aceasta mana intinsa,si fr.Robu ,la fel,prin scrisorile publicate le site-ul despreber .ro.
    Acum, e bine ca falsul Birou Executiv ales la Pitesti ,sa raspunda in fata legii pamantesti ,mai ales pentru actele de hugalism infaptuite asupra Adunarilor din Bucuresti din 8 septembrie ,si de la Campulung Muscel.
    Poate va treziti ,spre binele dv si al Fratietatii ,inainte de a pleca in vesnicie.
    O alta ilegalitate s-a facut ,prin inlaturarea fr. Sergiu Iorgulescu ,de la conducerea Ansamblului Social de la Magurele.
    Ii contestati pe fratii Sergiu Iorgulescu si echipa sa de devieri doctrinare ,care la o critica mai profunda ,din punct de vedere teologic ,nu are suport.Dar il sustineti pe fr. Mircea Iorgulescu de la Pitesti ,care a fost colaborator al Securitatii comuniste.Nu va dati seama cum ar fi ca BER sa iasa in spatiul public cu un asfel de om ,ce sensibila e Societatea romaneasca ,la subiectul colaborarii cu fosta securitate?. Dansul a facut o marturisire formala si din pozitia de ales intr-un birou executiv al BER,bineinteles nestatutar,aruncand in derizoriu pocainta reala.
    Adrian Stan,afiliat la secta periculoasa KSB,l-ati ales membru in acelasi birou executiv.Ma intreb, daca acest frate ,va ajunge sa conduca destinele BER-ului,masurile ce le va lua ,vor fi in favoarea BER sau al KSB,stiind ca intre cele doua entitati religioase sunt diferente majore in teologie si practica inchinarii.Frate ,sa stiti ca nu se poate sluji la doi stapani.

  3. Și pe mine m-a mâhnit poziția fr.Aninoiu exprimata în acea scrisoare.Aveam altă impresie despre dânsul,dar uite,că apar surprize incredibile.L-am auzit odată spunând de la amvon(și mi s-a părut înțelept cum a gândit),că unele deosebiri de înțelegere ale unor versete din Biblie,nu trebuie să producă dezbinare și dușmănie,ci fiecare să le țină pentru el,și să promoveze pacea și înțelegerea între frați.Ori,schimbarea de poziție pe care am văzut-o ,mă face să-mi fie milă și părere de rău pentru dânsul.Nu este de mirare,fiindcă am asistat în toată această perioadă de manifestare a duhurilor necurate ,cum,frați care ai fi jurat că au un suflet curat,au ajuns să fie așa de ușor antrenați în acea propagandă murdară,demonică a unui individ care s-a pretins păstorul și veghetorul turmei atâția ani,și care,brusc,s-a trezit (după douăzeci de ani)că există un pericol în turmă ,și că trebuie apărată.De cine ? de…și a inventat o denumire,de darbyști.Adică de cei care atâta timp nu au avut curajul să ducă în ”rătăcire” Adunarea,și cu care s-a înțeles frățește atâția ani,ci abia acum (când trebuie ales menegerul,că păstor nu se poate numi).Și uite așa,a atras după el o treime din îngerii căzuți.
    Dragi frați din Adunarea Carol Davila,care aveți demnitatea unei credințe curate,părerea mea este,că,chiar dacă se pare o pierdere a dreptății și curăției inimii voastre,suferiți toate acestea pentru Domnul Isus Cristos,și depărtați-vă,ieșiți din mijlocul acelui mușuroi de viespi,și căutați un loc în care să aveți iarăș pacea și bucuria când mergeți la Casa Domnului.Lăsați-i în întunericul lor,închipindu-și că slujesc Domnului dar în fapt,au înebunit,s-au fălit că sunt înțelepți…Asta este o părere frățească,dar hotărârea vine de la Domnul.El să vă de înțelepcine ce trebuie să faceți.

  4. Cine i-a fost mentor acestui om care a ravacit adunarea, sa iasa in fata.Este obligatia lui sa linisteaca apele in Casa lui Dumnezeu. El le-a tulburat inpreuna cu cel pe care l-a pus in fruntea fratilor

    .Adunarea nu a avut Presedinte. Dupa schimbarea in tara, au inceput ca viespile care mai de care sa se aciueze pe linga o pozitie in Adunare.Si de aici a pornit fabricarea de partide, de relatii firesti intre ei.Cei mai multi sunt naivi si as zice si eu cu prorocul iona, ” Nu stoiu sa deosebeasca stinga de dreapta”

    Nu gasim in Sfintul cuvint ca ar fi fost instituita o astfel de pozitie de presedinte, care sa iasa la pensie de pe urma adunari.Nici Batrinii adunari nu au iesit la pensie din Adunare ca slujea Domnului Hristos printre frati.

    In Adunarile pe care Scriptura ni le arata.Erau frati care aveau trecere spirituala in mijlocul lor.Fratii cu un caracter intregu, care erau stimati, apreciati pentru felul lor de viata traita.Acest frate care a facut compromis de a ingaduit altora sa vina in Adunare sa vorbeasca si au fos rasplatit cu bani, acestia au denaturat aceasta adunare.El, si altii sunt direct raspunzatori de desmatul care e acum.

    Sunt ani buni decind circula in aceasta adunare carti cu caracter carismatic. Ce i-a determinat sa accepte asa ceva? Negresit ca banii. Uni si-au lasat serviciul chipurile ca se dedica pentru lucrarea lui Dumnezeu.

    Au facut din Casa lui Dumnezeu un mijloc de a suge cit mai mult. Sa ai serviciu, ai raspundere mare, oricare ar fi acest servici. Nimenea nu te angajaza sa te plateasca si sa nu ai raspundere.Te scoli dis de dimineata si te intorci in famile estenuat de oboait. Dar ai demnitate ca iti cresti familia nu cu compromis.

    Ca sa stai pe functie in adunare in vremurile acestea tulburi trebuie sa faci compromis. Altfel te impinge afara cei care sunt gata sa faca compromis. Pentru acestia care fac compromis nu este nimic care sa-i deranjeze. Acesta este mediul lor in care is traiesc viata de zi cu zi.Ei pot trece drept, “ratele cutare s-au fratele cutare.Am mai spus si cu alte ocazii care sunt vinovatii de Adunarea a ajuns in situatia aceasta de neconceput.

    Dar sa nu scapam din vedere ca, va veni si timpul cind vor plati scump pentru felul in care au administrat bunurile lui Dumnezeu.Judecata sta sa inceapa dela casa lui Dumnezeu. Si casa lui Dumnezeu sunteti voi care, “chipurile va stringeti in jurul Domnului Hristos”

    Dumnezeu sa aiba mila de Toti cei care au contribuit intrun fel s-au altul la degradarea acestie Adunari, a Casei lui Dumnezeu.

    John Balarie

    Los Angeles

  5. Fratilor care postati pe acest blog si in oricare parte ar fi. Fiti integri, oameni de caracter. Nu va mai dat pseudonime s-au apelati la diferite forme de a posta. Domnul Isus a vorbit lumi pe fata.Eu daca as fi in locul fr, Paul nici nu v-as da voi sa postati cu anonim.

    O astfel de stare duce inevitabil la ce se intimpla acum printre frati. Sa nu stie nimenea cine sunt, si de care parte ma aflu. Caracterul Domnului Hristos era vazut de toti oamenii.I-a cecetativa putin toti care va dari nume false sau anonimate, cu m stt in fata Cuvintului.

    Altfel ar fi situatia printre frati daca sinceritatea ar prima in vierile noastre.Dumnezeu sa va dea lumina tuturor care dintrun motiv s-au altu nu aveti curajul sa va expuneti inaintea fratilor.

    John Balarie

  6. Cand primesti amenintari nu stiu daca iti vine sa-ti mai dai numele…
    Ce conteaza la urma urmei numele celui ce posteaza sau adevarul?

  7. Ce fel de amenintri Fratele meu? Daca sunt de natura finically,corporala,sunt authoritatile care pot interveni.Daca sunt ca va da afara din Adunare,si atunci poate fi o solutie.Fie ca ma retrag ca Ilie in pus tie,asteptind intervention lui Dumnezeu.Ete grea starea prin care Trec acum credinciosii sinceri din Adunare.Dar acestea sunt vremuri le din urma.Trebuie sa ne impacam cu gindul ca a inceput déjà ca Dumnezeu sa treaca la disciplina.Dumnezeu sa va dea har sa puteti induration.supt pseudonime sunt ascunsi si Acestia care fac rau in Adunare.Practic nu stiu cu cine comunic.Dceia Zic, Este necesar sa fim deschisi orce s-ar intimpla.

    John

    • Disciplina lui Dumnezeu a fost dintodeauna in Biserica chiar de la inceput (vezi cazul cu Anania si Safira); de ce sa treaca acum la disciplina Domnul Dumnezeu daca ea ESTE permanenta?
      Problema este ca oamenii nu au frica de Dumnezeu, si asta este in mod specific o problema a oamenilor din vremurile din urma.
      Uitati-va la un presedinte de cult ce pretinde, cand stie clar ca pe tron este DUMNEZEU…
      Credeti ca daca Ionel Botgros se crede “seful cultului” se va da DUMNEZEU jos de pe tronul Sau ca sa-l recunoasca pe omul acesta?
      Niciodata in vecii vecilor nici macar o fractiune de secunda nu se va intampla asa ceva.
      Oamenii se considera “sefi” peste trupul lui Hristos care este Biserica Lui…Dar Capul a fost, este si va fi Hristos Domnul in veci de veci. Amin

  8. Nu toți sunt dintre ai noştri
    „Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai
    noştri, ar fi rămas cu noi; ei au ieşit, ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noştri“ (1 Ioan
    2.19). Erau deci din rândul celor care au ascultat Cuvântul lui Dumnezeu şi s‐au dat drept
    credincioşi, dar la urmă s‐au ridicat împotriva Domnului Isus şi a credincioşilor Lui.
    Întoarcerea acestor oameni n‐a mers departe, până la naşterea din nou, ci a fost numai o
    îmbunătățire, iar după aceea s‐au lăsat stăpâniți de ură, de ambiție, de cine ştie ce, şi au
    întors spatele credincioşilor şi au devenit vrăjmaşi ai evangheliei.
    Credința este un lucru preasfânt şi Dumnezeu îngăduie ca ea să fie pusă la încercare.
    Dacă este adevărată, se curățeşte prin încercare, se întăreşte; dacă însă nu este adevărată,
    piere. Aici nu merge cu imitații. În lume sunt o mulțime de imitații, ca şi în creştinătate; dar
    ele nu merg înaintea lui Dumnezeu. Omul poate fi dus un timp de curent, dar pe urmă îşi dă
    pe față firea păcătoasă şi necredința şi poate ajunge chiar stăpânit de duhul lui Antihrist. Dar
    cine este născut din nou trece biruitor prin încercarea credinței lui.

  9. Ce spune Teodor Popescu e imprtant …
    Ce este acum in Carol Davila BER? Cernere! Încercarea credinţei …adică ori eşti ori nu eşti ….
    Si dacă esti credincios de ce să te temi de ameninţări?
    Dece să mergi pe nume ANONIM … ?.

    ANONIMUL
    CINEVA din BER… să citească Psalmul 56 …tot si va gasi raspuns la versetul 11.

    Transparenţa egal adevăr!

    iar in Proverbe scrie:
    Frica de oameni este o cursă!

  10. Si totusi cunosc pe cineva in Hristos care a fost rapit in al 3lea cer…
    Nu isi da numele…
    Ei bine sunt cineva din BER, nu am mintit spunand acestea pentru ca asa e!
    Am voie sa nu-mi dau numele. Eu vreau sa raman in aceste postari anonim, in orice caz nu-mi este frica de oamenii care au colaborat cu securitatea care asculta telefoanele si care pot inscena accidente, otraviri, imbolnaviri incurabile si sa pleci usor din lumea aceasta ca un “martir modern” ci mi-e frica doar de Dumnezeu.

    • Frate s-au soro, ca nu stiu cine sunteti.Dar Oricum, comparatia cu ap, Pavel nu este potrivita.Ap, Pavel nu vroia sa arata in fata fratilor acest pacat al mindriei,ca el si nimeni altul nu a fost Unde a fost el.Deacia nu a spus despre el.Cu noi lucrurile stau cu Totul diferit.Relatia noastra trebuie, imperativ sa fie o relatie de partasie daca suntem frati.

      Nu avem nici unul dintre noi cu ce sa ne laud unul fata de altul.Deaceia ,pentru o Mai mare incredere, sa inlaturam suspiciunile,este de neaparata nevoie sa fim transparenti in contractual nostru unul cu altul. Ne ascunde de frati, dar nu si de Dumnezeu,care patrunde totul.Este bine ca fratii sa mediteze daca sunt sinceri.

      John Balarie(fischer)

      • Cand fariseii il intreaba pe Ioan Botezatorul cine este acesta raspunde : Sunt un glas care striga .

        Ce importanta are numele. Ne intereseaza ce gandesc anumiti oameni? Pe acest blog poate citesc sute sau mii de oameni. Pentru ce trebuie sa stie toata lumea parerile unui frate sau altul? CA apoi sa fie criticat si atacat in adunare. Dumnezeu cunoaste inima omului.

        Noi din gandurile scrise putem lua cunostinta sau putem sa le ignoram.

        Le putem privi ca din partea oamenilor sau putem sa le luam ca din partea lui D-zeu, si atunci nu ne intereseaza prin cine vorbeste Dumnezeu.

  11. Un dezavantaj tot exista …
    cand folosesti un nume anonim poti fi confundat ….
    …iar un adevar spus pe jumatate …scrie in Cuvant ca e minciuna ..

    CINEVA din BER poate sa sune un VIP…adica nu oricine ..
    daca ar fi fost UN OARECARE din BER … suna altfel..

    Dar apropo … si Adam se ascundea de Dumnezeu, printre pomii din gradina …
    numai ca el a facut asta dupa ce a cazut in pacat …
    N-am vazut pe unul din tabara asa zisei triade antidarbysta sa-si dea numele real … dupa Adam sunt fratii nostrii… incontestabil…
    Pavel spune ca a fost intre fratii mincinosi ….
    Facand legatura cred ca el se referea cand spunea FRATI … la frati in Adam …
    Nu cred ca li se adresa … Mai frate mincinos …!
    A trai in lumina e un Har … si daca umblam in Lumina … avem binecuvantari pe care le savuram. Una dintre aceste binecuvantari este pacea cu Dumnezeu … si certitudinea ca nu ne rusinam nu de numele nostru ci de Numele LuiEL a fost totdeauna transparent,
    NUMELE Lui de DUMNEZEU este …EU SUNT …
    Suntem chemati sa calcam pe urmele LUI!

  12. Este bine sa ne pregatim pentru vremurile care vin.
    Propun sa va cunoasteti fratii in Bisericile locale BER.
    Raspundeti la intrebarea daca in momentul urmator se intampla ceva rapid la nivel mondial, cati frati poti informa in 30 minute?
    Cate adrese de ale fratilor cunosti si ai vizitat?
    Cate nr. de telefon ale fratilor ai in agenda?
    Cate emailuri de ale fratilor cunosti?
    Ei bine acel “cineva din BER” este sau poate fi cel care nu este in agenda ta…
    Si apoi vreau sa trag un semnal de alarma pentru BER, daca cineva ia abuziv cladirea de adunare si ii schimba destinatia ce se intampla cu credinciosii care nu se cunosc intre ei dar se aduna la program?
    Vor dispare ca biserica…
    Daca va cunoasteti si daca aveti partasie va veti strange in locatii particulare, va veti ruga in locuri impreuna cunoscute de voi.
    Intelegeti?
    Cineva din BER este asa pentru ca asta este realitatea pentru multe Biserici locale.
    Cam doare ce scriu aici.

  13. Frate s-au soro, poate sa doara pe cel care e bolnav.Cel ce e sanatos-a nu are durere.Fie fizica cit si spirituala.Daca va dati numele, pot fratii sa va aiba si emailul,telefonul si alte informatii.Cum poate sa le aiba ,atit timp cit stati in anonimat? Vedeti ca nu face sens anonimatul cu partasia.Ori ramineti in anonimat si nu avem partasie, ori va dati numele sincer si atunci da vom fi in partasie unul cu altul.

  14. Frate s-au soro, de durut nu doare decit pe un bolnav. fie el bolnav fizic s-au spiritual.cel care e sanatos in credinta lucreaza deschis printre frari.cel care este bolnav, cauta sa is ascunda boala. si asta nu e bine. trebuie sa mergi la Doctorul care poate vindeca sufleteste. sa lasam boala fizica ca nu e asa de grava ca cea spirituala. daca cea fizica bu se gaseste leacul, pentru cea spirituala Domnul Isus care este Doctorul care poate vindeca orce fel de boala sufleteasca.

  15. Domnul vindeca sau ne spune Harul Meu iti este indeajuns.
    Asteptam de 8 luni sa vindece El Adunarea din Campulung unde 50 de frati si surori au fost dati afara pe motiv de darbysm (abuzuri); Asteptam de asemenea sa vindece adunarea din Pitesti unde sufera 70 de frati de “sefia” unuia care se autointituleaza seful BER (iorgulescu mircea).
    Asteptam ca Doctorul Cel Mare sa vindece inimile fratilor care pleaca intristati din Adunari dupa vorbirile desarte ale acestor oameni care nu-i intereseaza decat banul si functia in BER cum bine zicea unul din sustinatorii lui iorgulescu mircea intr-un moment de luciditate. (aninoiu gheorghita)
    Asteptam, asteptam, asteptam…

  16. Stiati ca fratii din Pitesti l-au scos de la cina pe Iorgulescu Mircea inca din 14.01.2014?
    Dar el nu respecta aceasta decizie…
    Iata scrisoarea:

    Data: 14.01.2014
    Către dl. Iorgulescu Mircea,
    BCE Pitești va scrie aceasta scrisoare cu indemnul sincer, si fara ura de a va întoarce la Dumnezeu cu pocăința pentru următoarele fapte abuzive făcute de dvs. in Adunare Domnului:
    1)Prezentarea unui mesaj de la amvon cu ura si îndreptat cu predilecție împotriva unor frați lucrători cu vechime in Adunarea din Pitești.
    2)Prezentarea deformata a Adevărului din Cuvântul Lui Dumnezeu cu un accent profund fanatic.
    3)Scoaterea abuziva de la cina a unor frați lucrători pe baza unor acuzații nefondate ceea ce contravine Cuvântului Lui Dumnezeu, precum si îndepărtare celor ce nu sunt de acord cu pretențiile dvs.
    4)Folosirea unui limbaj plin de jigniri la adresa surorilor si fraților in prezentarea prelegerilor dvs. pe teme biblice.
    5)Monopolizarea din partea dvs. a timpului programului lucrării in BCE Pitești nerespectând astfel ordinea si disciplina lucrării Lui Dumnezeu.
    6)Alungarea tineretului prin mijloace meschine, interzicerea programului de tineret de Duminica seara si menținându-va o poziție fara dragoste fata de Adunarea Lui Dumnezeu.
    7)Scoaterea abuziva a mijloacelor folosite in adunarea publica pentru proiectarea textelor cantarilor si Cuvântului Lui Dumnezeu predicat de frați lucrători.

    Pentru toate aceste fapte mai sus menționate BCE Pitești va impune sancțiunea da a fi scos de la Cina Domnului si din lucrarea de vestire a Cuvântului in orele de program publice începând cu data de 14.01.2014 pana când Domnul vă va da pocăința si veți da dovada unei vieți transformate înaintea Lui Dumnezeu dar si a fraților pe care i-ați agresat.
    Domnul sa va dea lumina sa va vedeți starea in care sunteți, si pocăința, si El sa va reabiliteze.

    Aceasta decizie este semnata de următorii membrii BCE Pitești:
    vezi foaia cu semnaturi.

  17. Din Romanul Decizie istorica sau Fanatism?
    8 septembrie 2013, Pitesti.

    DF : -A marturisit ?
    JG : – Da ! A spus ca a colaborat cu securitatea ca era “cartita”
    DF : – A spus si pe cine a “turnat” ?
    JG : – Nu ! Nu era dispus sa spuna tot, dar zicea ca facea rapoarte si le semna Sandru Florin ; incepeau cu : Baza va informeaza…
    DF : – Iti aduci aminte cand ne urmarea securitatea si noi ne intrebam de unde stiu ei ce facem noi, unde evanghelizam sau de planurile noastre. Pana si peretii aveau urechi.
    JG : – Bine ca ne-a eliberat Domnul de acele vremuri. Si azi vezi ce mult ne iubeste ca l-a dat pe fata pe Iorgulescu Mircea. De fapt care este numele lui real inaintea lui Dumnezeu? Sandru Florin sau Iorgulescu Mircea.
    DF : – Inaintea lui Dumnezeu conteaza inima daca e predata lui Isus Hristos.
    JG : – Inca suntem sub Har, e un mare avantaj putem sa-i slujim lui Dumnezeu cu incredere ; Acum am vazut cum ne apara El si dupa atatia ani sa ne descopere cine ne-a turnat la securitate.
    DF : – Pacat ca e in structura BER, are si adepti dar daca Dumnezeu la dat pe fata si l-a facut sa marturiseasca va duce la bun sfarsit aceasta lucrare de eliberare.
    JG : – Da ultimele reminiscente ale securitatii, palpairi prin oamenii lor.
    DF : – Da, bine ca au vazut si fratii cine e acesta care se da “crestin” din familie de crestini cu traditie.
    JG : -Sa stii ca nici tatal lui nu a fost departe de Mircea…Din cauza lui au plecat fratii pe Crinului in 1982.
    Vorbirea lui era monotona, nu avea nimic de spus din partea Domnului.
    DF : – Asa e, dar se vede ca azi Dumnezeu are planuri mari cu noi, Biserica Lui. Acum ne izbaveste de reminiscentele comunismului. Vezi ce Dumnezeu mare avem ?
    JG: Slava Lui!

  18. Ieri seara la Pitesti au fost fratii in grup si Iorgulescu M cu Ghitescu Ion si cu Calin Cornel si cu Golas au atacat pe fata pe frati in predici si in rugaciune pana acolo ca “se ruga “Calin Cornel cu aceste cuvinte: Cum Doamne mai sunt printre noi?”
    Da! Dumnezeu ne iubeste si conform PS 124
    Stam in picioare:
    1 De n-ar fi fost Domnul de partea noastră – să spună Israel acum! –
    2 de n-ar fi fost Domnul de partea noastră când s-au ridicat oamenii împotriva noastră,
    3 ne-ar fi înghiţit de vii, când li s-a aprins mânia împotriva noastră;
    4 ne-ar fi înecat apele, ar fi trecut râurile peste sufletul nostru;
    5 ar fi trecut peste sufletul nostru valurile năprasnice.
    6 Binecuvântat să fie Domnul, care nu ne-a dat pradă dinţilor lor!
    7 Sufletul ne-a scăpat ca pasărea din laţul păsărarului; laţul s-a rupt, şi noi am scăpat.
    8 Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul.

    Fratilor va rugam in Numele Domnului Isus sa ne sprijiniti in rugaciune ca cei 4 numiti mai sus din care 3 colaboratori cu fosta securitate (Iorgulescu M, Golas I, Ghitescu I)sa nu puna mana pe Adunare!

    Calin Cornel este cel mai agresiv este de etnie roma si a fost platit de Botgros ca sa-i fie garda de corp.

    Slava Lui Dumnezeu ca ne apara si ne va apara definitiv de acesti oameni deosebit de violenti, demonici, cu gharele gata sa injunghie si sa prapadeasca ca tatal lor Satana.

  19. Fratilor este de neconceput ca cineva sa intre intr-o adunare si 4 persoane de acolo sa inceapa sa atace in limbaj dur in predici si sa “se roage” impotriva lor!
    Este inadmisibil asa ceva.
    Oare fratii acestia din Targoviste care se strang nu vad lucrurile astea, spre astfel de atitudine vor sa se indrepta si adunarea lor?
    Dati afara raul acela pe colaboratorii cu securitatea, daca cei din lume ii condamna si nu-i lasa in structuri de putere cu atat mai mult voi cei credinciosi trebuie sa luati masuri cu astfel de oameni corupti pana in maduva oaselor pentru un castig marsav.
    Uitati-va cat de intelepti sunt fratii din Carol Davila care i-au interzis accesul lui Iorgulescu M (Sandru Florin) in Adunarea din Bucuresti:
    FRATI DIN TARGOVISTE TREZITI-VA LA REALITATE!
    NU MAI VOTATI CU SATANA!
    AU NIMICIT DOUA ADUNARI MARI: CEA DIN CAMPULUNG SI CEA DIN PITESTI; IAR ADUNAREA DIN CAROL DAVILA ESTE ATACATA CONSTANT, PENTRU SALARILE LOR MARSAVE!
    DOMNUL SA-I MUSTRE!
    AMIN!

  20. stiti ceva despre misiunea vocea martirilor? apoi se aud vorbe ca Richard Wurmbrand nu ar fi intrat in puscarie pe motivele cunoscute de noi…. Ce sa fie oare?

      • Fr. Dan,

        cu multi ani inainte de revolutia din 89, deci cam prin 62, deci acum 42 de ani, tatal meu mi-a povestit despre un credincios care a fost arestat de militie, pe nume Richard Wumbrand. El si ceilalti credinciosi aveau o admiratie deosebita fata de acest om pentru ca asa cum spuneau ei, a avut curajul sa intre in sinagogile evreiesti din Bucuresti si sa raspandeasca literatura crestina, sub forma de fluturasi, pe care ii arunca in sinagogi. Prin acesti fluturasi ii indemna pe evrei sa se pocaiasca venind la Domnul Hristos. Aceasta actiune se desfasura uneori chiar atunci cand acolo se tineau slujbele mozaice..Bineinteles ca a fost reclamat la militie.
        Acest act de bravura a fost considerat de militie la vremea respectiva drept tulburarea linistii publice in locase de cult.
        Ma intreb daca astazi ar face cineva asa ceva cum ar fi considerat ?.
        Din punctul meu de vedere, asa ceva nu este corect.
        Oricum istoria o cunoaste cel mai bine cei ce au trait atunci, ca in urma razboiului multi viteji se arata! Si sunt si multi care falsifica istoria … cu siguranta!

        Vai de cei care falsifica istoria unui credincios precum Teodor Popescu!

        P.I. Covasna 20 martie 2013

  21. @repussuper
    decat sa dai atentie la orice “vorbe” care aduc ‘lumina” dupa atatia ani; mai bine sa rememoram ce stim, ca a marturisit Wurmbrand; ca a fost inchis pentru ca vorbit public impotriva comunistilor; azi noi avem conducatori mai vicleni decat comunistii, si toti ne ascundem dupa “umbrar” pana trece necazul; si apoi Wurmbrand are un biograf si pe fiul sau Mihai, ce-ar fi sa-i intrebam pe ei?

  22. Cineva a intrebat , daca se stie mi mult de Wulbrand?Uie cum ne hranim cei mai multi dintre noi care ne consideram crestini.Cu Wulbrand si ce a facut el, cu Bil Gotherd si ce a facut el si sunt multi cu care se hranesc “Credinciosii”. Este foarte interesant ca nici unul dintre ei, sau mai marii filozofi ai vremi nu au fost cuprinsi in Scriptura. Dupa unii, ar fi trebuit Dumnezeu sa mai intirzie cu inchiderea carti sfinte, ca sa cuprinda si pe acestia care face subiect de delectare spirituala pentru multi din ei.

    Dar cu privire la Wulbrand vreau sa spun ceva pe scurt. Nu este treaba mea sa analizez viata cuiva. In primul rind spun o relatare pe care unul de aici care a facut ani de puscarie cu Wulbrand mi-a spus intr-o imprejurare ca a suferit politic si inainte de a veni comunisti si dupa aceia.

    Apoi cind a fost bolnav l-a chemat pe Preotul Calciu care avea o parohie la New York sa is marturiseasca pacatele inaintea Preotului si sa il blagoscoveasca acesta. Cind era bolnav se tot perindau pela el prin tinutul acela luxos din Palos verde unde traiesc milionari ba unul ba altul din simpatizanti ai lui. Cineva care a fost si el in pelerinaji pe acolo ca, “Wulbrand a spus asa” Dece ma pedepseste Dumnezeu pe mine ca doar am lucrat pentru El.A stat paralizat la pat 5 ani.
    M-am intrebat intotdeauna, a fost el un copil al lui Dumnezeu? Am intilnit asa zisi credinciosi care scot in evidenta mai mult pe un om sau altul decit pe Domnul Isus.Ce sa faci? asta e. Depinde cu ce te hranesti aia esti.Nu Wulbrabnt sau mai stiu eu care din acestia”mari ai vremi” va sta pe scaunul de Judecator, ci Domnul Isus.Recent am primit o scrisoare dela fiul lui Wulbrand Michael, care a fost dat afara dela acea misiune “vocea martirilor? pe care Tatal lui o vinduse unuia.Spunea ca nu prea are bani.

    Cu alte cuvinte facea apel la naivi sa doneze. Uite asa stau lucrurile printre oamenii carnali. Se ocupa cu pamintul. Asa stau si in BER.Nu e de mirare ca Casa lui Dumnezeu a fost transformata intr-o pestera de tilhari.Fac aluzie la cuvintele Domnului Isus despre templu.Care sunt ai Domnului Isus cauta lucrurile de sus unde Mintuitorul lor sta la dreapta lui Dumnezeu.Ei nu se incurca cu ce e pamintesc.

    PS; Cer scuze daca am ofensat pe care va care il zeifica pe Wulbrand. Nu l-am auzit nici-o data pronuntind, Domnul Isus.Intot deauna era cu basme evreiesti si cu parabole.Asta este parerea mea.Spun si eu ca Ap, Pavel si eu am duhul lui Dumnezeu de a-mi exprima oppinia, cu privire la un lucru sau altul.

    • Wurmbrand scrie deseori in carti despre Isus, eu l-am auzit personal folosind numele Isus, in Oradea prin 1991, (apropo nu ne-a cerut bani nici-odata ) probabil el nu folosea des cuv.de politete “Domnul”. Cititi va rog putin viata lui, scrierile lui, inclusiv scena cand a aparut prima oara in public in Pensilvania, cand aproape s-a intors in Europa frustrat fiind ca bisericile nu-i baga in seama apelul impotriva crimelor comise de comunisti in Romania. Wurmbrand a confruntat o comunista americana inraita Madelaine Murray O’Hare, la tv in direct. El avea o vorba, daca vezi un cazut, nu te repezi sa-l ajuti daca tu nu ai cazut niciodata, lasa pe altul. Daca dv. nu a-ti suferit o palma pt. Dumnezeu, nu cred ca este corect sa comentati macar o zi din viata acestui titan al suferintei contemporane. Ca nu a fost teolog in publicatii, cred ca a fost destul sa ne arate teologia suferintei purtate in trupul lui cand greii evanghelici s-au l;epadat de Christos semnand si dand informatii despre fii bisericii. Wurmbrand in schimb a aplicat o teologie a iertarii. Pana in ultima zi a vietii d-sului, nu a cerut razbunare sau recompensa tiranilor, in schimb i-a iertat cu iubire; Noua, ne-a raspuns la o intrebare solitara suferintelor lui, “daca eu i-am iertat, voi de ce nu puteti sa-i iertati”? I-ati vazut vreodta privirea blajina? Eu da. Iar chestia cu Mihai, fiul lui Wurmbrand, nu am fost noi acolo, cei care vorbim despre aceasta misiune, de fata cand Wurmbrand a lasat misiunea si pe mainile cui a lasat-o. Mihai este cu ale lui, iar misiunea merge mai departe, asa cum a lasat-o Wurmbrand. Ca si oameni liberi si puternici ce santem, sa facem si noi numai cat a facut acest erou (evreu in tara romaneasca), s-apoi se va schimba multe in ale evangheliei.
      Sa fim atinsi din nou de dragostea lui Isus.

  23. Nu are nici o legatura R Wurmbrand cu situatia din BER.
    Noi ne rugam pentru situatia din BER.
    Domnul Isus a fost dat la o parte si s-a inscaunat omul in locul Lui.
    Un sitemul cultic lumesc conduce BER-ul.
    Cand te duci la o adunare BER este acelasi lucru ca si participarea la o Biserica Ortodoxa cu preoti platiti si cu scoala, numai ca la BER nu au icoane pe pereti…
    Cumva asemanator cu Catolici ca si BER au deschidere mare spre carismatism, insusi cei trei reprezentanti sunt mana in mana cu KSB.
    Cine paraseste BER o face la fel ca si cel care paraseste sistemul Catolic sau Ortodox atunci cand se intoarce la Dumnezeu.
    Cand era in BER situatia cat de cat sub controlul lui Dumnezeu credinciosii se rugau sa se intoarca la Dumnezeu cei din cultele Ortodox, Catolic etc. Azi ne rugam noi cei care am ramas credinciosi sa se intoarca la Dumnezeu cei din BER…Este de datoria noastra sa facem aceasta slujba.

    • Replica catre UN NIMENI ( no coment, … fiindca nu ai nume)
      Singurul NUME care reprezinta TOTUL este NUMELE care este mai presus de orice NUME… si care nu s-a rusinat de NUMELE LUI…. DOMNUL ISUS HRISTOS
      Legaturi dela sine intelese:

      1. Declaratia lui Hans Coler cu privire la legaturile misterioarse ale lui Wumbrand cu KSBul

      http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2014/02/misiunea-kwasizabantu-raspunde.html

      2. Punctul 1 poate duce la ideea ca : De zeci de ani KSBul urmareste acapararea BERului.Acest lucru e dovedit dupa cum urmeaza:

      3. Vizita istorica a liderului KSB ERLO STEGEN, prin anii 2003..2005, care a predicat in sala din Carol Davila, convorbirile din spatele usilor inchise intre acest lider si liderii BER, din vremea respectiva … nu au nici o legatura?

      Nici iesirea BER, din Alianta Evanghelica nu a fost dictata de Erlo Stegen? Atunci ce s-a discutat in secret? NIMIC care ne intereseaza …pe noi.! OK!

      4. In urma acestor contacte mai pe fata sau mai secrete a condus la raspandirea cu acordul liderilor BER, in randul credonciosilor BER a cartii de capatai a sectei KSB .. DUMNEZEU PRINTRE ZULUSI , in care se face propaganda spiritistei de culoare Lydia DUBE, care a r fi avut o moarte clinica , a intalnit zice ea pe Isus la portile iadului, a fost inviata si a venit cu mesaje din cer ..
      .
      5. Pelerinajele multor credinciosi din BER la intrunirile sectei anticriste KSB in Africa de sud, la Bilten Elvetia … si mai nou la cele lunare de la Voiteg … spun clar despre legaturile BER cu KSB…sa nu mai vorbim de activitatea febrila in randul tinerilor din Tabara dela Albesti … a liderului KSB, Hans Coler

      6. Oare acest amestec cu invataturi anticriste… nu a starnit GELOZIA lui DUMNEZEU, care a permis declansarea JUDECATII la CASA DOMNULUI… la care asistam si in aceste zile?

      7. Revin la punctul 1. Chiar nu este nici o legatura a relatiei lui Wumbrand cu Hans Coler si nu a condus acest lucru la situatia actuala, din BER.. pai daca inceputul BERului a fost in legatura cu un mit pe nume R. Wumbrand …si acesta avea relatii f. bune cu KSBul …nu sunt decat doua variante, din care una ar fi HANS COLER, MINTE cu nerusinare in ce sustine mai jos, a doua MITUL WUMBRAND a intristat pe DOMNUL HRISTOS …:

      http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2014/02/misiunea-kwasizabantu-raspunde.html

      Cercetarile pe aceasta linie pot duce fara indoiala la dezbinari si mai mari…, dar oare e normal ca cei ce stiu mai multe sa taca, si sa nu se stie tot adevarul?

      Asta e COMPLICITATE cu fortele intunericului… si nu poate conduce decat la dezastru …( pacatul lui Acan)

      RECOMAND Cartea lui Wolfgang Buhne JOCUL CU FOCUL…e foarte pe faza …

      Har …tuturor celor ce sunt in HAR, si PACE prin acceptarea Harului celor ce cred ca MANTUIREA SE MAI POATE PIERDE!

      P.I. Bucuresti 24.03.2014

  24. Da este adevarat ca BER a devenit un sistem lumesc cu reprezentanti pe salariu de la stat. Sunt fosti colaboratori cu securitatea care s-au inscaunat cu violenta in fruntea BER…
    Este o razbunare a celui rau care in vremea comunista nu a reusit sa prapadeasca pe credinciosii de atunci si care fara teama au tinut sus steagul Evangheliei bazandu-se pe Domnul Isus.
    Insa cel rau a infiltrat de atunci prin acesti colaboratori ai securitatii oameni care s-au dat credinciosi, care au invatat memorand sa predice, care au invatat sa pupe pe obraz pe credinciosi si sa le zica frate, frate… iar seara ei le scriau rapoarte la securitate!
    Deci de oamenii acestia infiltrati se foloseste cel rau azi la conducere ca sa se razbune pe credinciosii care au fost “pupati pe obraz” cu rapoarte la securitate iar acum da o lovitura tot celor “pupati pe obraz” sa li se ia adunarile(cladirile) si sa fie aruncati in strada.
    Domnul sa aiba mila de credinciosii din BER persecutati de fosti colaboratori cu securitatea, indiferent de numele pe care vor ei sa ne convinga ca il poarta. Credincios, copil al lui Dumnezeu, om mantuit, e un nume mare pe care nu orcine in lumea asta il poarta ci doar aceia care s-au pocait cu adevarat. In cazul celor trei reprezentanti inscaunati cu forta, nu este cazul sa folosim cuvinte asa de valoroase scumpe noua dar si Domnului Isus. “Sa nu aruncam margaritarele noastre de pret la porci”.

    • Adi,
      cel rau are limite pe care nu le poate trece decat cu permisiune dela Dumnezeu.
      … cel rau e folosit de Dumnezeu ca un instrument de testare. Deci el nu face ce vrea.
      In Luca 22:31 şi 32 scrie: Domnul a zis: Simone, satana v-a cerut ca să vă cearnă ca grâul, El adaugă: … dar Eu M-am rugat ca să nu se piardă credinţa ta …., deci de aici rezultă că cernerea este cu consimţământul lui Dumnezeu, care putea să refuze cererea celui rău.
      Dar, Dumnezeu de fapt foloseşte pe cel rău pentru a face această cernere, dar are o motivaţie clară pentru care face cernerea.
      Petru trebuia să se întoarcă la Dumnezeu. Nu era El întors la Dumnezeu?
      În versetul 32 scrie: …şi după ce te vei întoarce la Dumnezeu să întăreşti pe fraţii tăi.
      Deci Dumnezeu urmăreşte un scop: Petru trebuia să fie folosit după această încercare în lucrarea de a întări pe fraţi.
      Cernerea din BER e în planul lui Dumnezeu …şi Dumnezeu care este SUVERAN, urmăreşte cu siguranţă prin această cernere ca PLANUL LUI să fie dus la îndeplinire.
      Domnul Isus care a promis se roagă cu siguranţă pentru cei care sunt ai Lui, şi pe care vrea să îi desăvârşască prin această cernere ca să nu se piardă credinţa lor, şi aici încă o dovadă că nici unul din ai Lui nu va pieri … .
      Important că în urma cernerii unii din BER care sunt în planul lui Dumneyeu se vor întoarce la EL!.
      Mijlocirea Domnului Isus pentru ai Săi conduce totdeauna la GLORIFICAREA tatălui Ceresc!
      Ce a declanşat cernerea? … despre asta am scris mai sus, în comentariut adresat celui ce s-a intitulat … un nimeni !
      Mult Har!
      P.I.

  25. Cernerea din BER si in special in zona Argesului a fost mai degraba o lucrare de restrangere a activitatii credinciosilor.
    Cred ca putem face un bilant:
    Desfiintarea Adunarii de tineret la Pitesti de Duminica seara a condus la plecarea tinerilor in Adunarile din alte confesiuni.
    Acum Adunarea din Pitesti dar si C-lung si C. de Arges nu au tineri.
    Au ramas credinciosii in varsta cu invatatura ca mantuirea se pierde.
    Cei de la varf nu au familiile mantuite sau copii lor se duc de mult timp la Penticostali sau alte culte. Acum au plecat si copiii faratilor care au mai ramas in adunare.
    Este o stare deprimanta in aceste adunari, nu au bucurie si sunt reci sau apatici…
    Cei mai cu inima au fost alungati fie de conducatori fie de situatia deprimanta in sine.
    Din punctul asta de vedere cernerea a fost facuta as putea spune cu succes .
    In perioada urmatoare se vor clarifica toate lucrurile cu ce a devenit BER prin actiunea celor de la varf.

  26. Proorocie facuta de Teodor Popescu cu zeci de ani inainte despre Botgros Ionel

    Citat din cartea DIN CUVINTELE LUI TEODOR POPESCU
    Pg 208

    Nu toți sunt dintre ai noştri
    „Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ei au ieşit, ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noştri“ (1 Ioan 2.19). Erau deci din rândul celor care au ascultat Cuvântul lui Dumnezeu şi s‐au dat drept credincioşi, dar la urmă s‐au ridicat împotriva Domnului Isus şi a credincioşilor Lui.Întoarcerea acestor oameni n‐a mers departe, până la naşterea din nou, ci a fost numai o îmbunătățire, iar după aceea s‐au lăsat stăpâniți de ură, de ambiție, de cine ştie ce, şi au întors spatele credincioşilor şi au devenit vrăjmaşi ai evangheliei.Credința este un lucru preasfânt şi Dumnezeu îngăduie ca ea să fie pusă la încercare.Dacă este adevărată, se curățeşte prin încercare, se întăreşte; dacă însă nu este adevărată,
    piere. Aici nu merge cu imitații. În lume sunt o mulțime de imitații, ca şi în creştinătate; dar ele nu merg înaintea lui Dumnezeu. Omul poate fi dus un timp de curent, dar pe urmă îşi dă pe față firea păcătoasă şi necredința şi poate ajunge chiar stăpânit de duhul lui Antihrist. Dar cine este născut din nou trece biruitor prin încercarea credinței lui.

  27. Astazi, Sambata este zi de post si rugaciune pentru sitatia de plans din Pitesti!
    Dupa 8luni de la decizia istorica a lui Iorgulescu Mircea s-au desfintat pe rand Adunarea de tineret, Adunarea de copii, au fost dati afara din lucrare frati lucratori cu vechime (cei care ar fi putut sa-i ia locul si care stiau adevarul despre Iorgulescu Mircea) apoi ca sa-i indeparteze definitiv cu amenintari golanesti.
    Au fost dati afara de la cina Domnului cativa frati si alungati “ca sa se descurce” in strada.
    Dar azi este o zi mare, o zi de libertate si de Har in Domnul Hristos.
    Sa profitam de aceasta libertate si sa venim inaintea Domnului folosindu-ne de darul rugaciunii pe care l-am primit de la Dumnezeu.
    Rugaciunea insotita de post este ca un amplificator al cererilor noastre inaintea lui Dumnezeu.
    Domnul sa ne izbaveasca de Iorgulescu Mircea , sa-i deie Domnul pocainta.
    Sa lucreze Domnul Isus care are toata autoritatea in Cer si pe Pamant, sa vina pe primul loc in Adunarea din Pitesti si sa alunge cu biciul sau pe cei ce au facut din casa Tatalui o “pestera de talhari”…pe omul cu salariu de la stat care este platit si face toate mizerile pe care le vedem si ii afecteaza pe fratii si pe surorile noastre.
    Domnul Isus sa ne izbaveasca de oamenii acestia, care azi se falesc cu ce au facut, cu toate mizerile lor de la Bucuresti pe 8septembrie2013, de la Campulung pe 10noiembrie2013.
    si azi zic i-am biruit este pace, pace.

    1 Tesaloniceni 5:3 Când vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.

    Doamne Isuse plangem si astazi pe ruine, plangem si astazi inaintea Ta caci noi am pacatuit si este drept ce Ai ingaduit in fratietatea noastra, dar azi apelam la Bunatatea Ta, la Mila Ta, la Harul Tau.
    Iarta-ne faradelegea si vino inapoi pe tronul Tau in Adunarea Ta, si da la o parte pe impostorii care Ti-au batjocorit autoritatea.
    Binecuvantat si laudat sa fie Numele Tau!
    Amin!

  28. Adi,
    este o diferenta mare intre Poporul Israel si Adunare. Pe ruine plange acest popor asteptand pe Mesis. dar copiii lui Dumnezeu care formeaza Adunarea Lui, nu are decat motive de bucurie …chiar si cand trec prin necaz.
    Rabdarea aduce biruinta in incercare…
    Daca ne legam deci ne punem increderea in oameni, in cladiri in locasuri de cult… sa ne punem intrebarea daca place aceasta Domnului Isus!
    Separarea prin cernere este pe plan spiritual … daca si fizic are loc o separare… acolo unde sunt 2 sau trei adunati pentru Domnul Isus ..EL e prezent…
    Ce va impiedica sa va adunati impreuna …in case, sa cantati si sa laudati pe Domnul Isus??
    Intrebarea trebuie sa porneasca din fiecare…
    Altfel.. unde e dorinta dupa Domnul Isus?
    Daca nu e aceasta dorinta..orice strangere e religie… forma.. traditie..

    Cea mai mare unitate s-a format in prigoana ..
    Profitati de aceasta si considerati-o ca pe o binecuvantare. Domnul Isus sa va intareasca!

  29. Si totusi in BCE Pitesti este cea mai grava situatie din toata tara.
    Spun ruine comparativ cu ce a fost la Pitesti…
    Doua adunari de copii cu doua sali ocupate pe grupe de varsta care functionau de la ora 10.30 la 12 in paralel. Si azi nici tipenie de copil.
    O adunare cu 40-50 de tineri care functiona Duminica seara si astazi nici tipenie de tanar.
    Au ramas circa 40 de credinciosi majoritatea trecuti de 50 de ani, risipiti asa prin sala de adunare rece, ca nu mai au bani de caldura , de intretinere, si au datorii de 3000lei si daca nu era nea Gica (la 86 de ani) care le-a donat o suma sa iasa la linia de plutire ca sa nu inchida localul de adunare.
    Cum sa compar cu ce a fost decat cu ruine astazi.
    Si de data asta se vede zgarcenia celor platiti la stat cu salarii de 7000lei. 🙂

    Da ASA ESTE LA PITESTI pentru cei care au cunoscut aceasta adunare si nu le vine sa creada.

  30. Asta e situatia.Si daca fr. Sergiu Iorgulescu si STF ales in 30 noiembrie 2013 ,nu trece la masuri radicale ,situatia asta se va intinde in toata Fratietatea.

  31. De cand s-a intrerupt plata salariului lui Iorgulescu M acesta isi cauta de lucru la diversi patroni si intreaba in stanga si dreapta cum se face un CV.
    Dupa 31aug 2013 si-a dat demisia din functia de profesor de la Elim si din motivul ca cei din conducere i-au pus in vedere asta ca nu vor sa strice prestigiul liceului cu un fost colaborator cu securitatea.
    Demisia era obligatorie, acum sa ne rugam pentru Iorgulescu M sa-si gaseasca un serviciu la un patron in meseria lui de instalator (asa cum spunea in predica de pe 8sept la Pitesti).
    Domnul sa-l binecuvinteze cu pocainta si serviciu, sa munceasca daca e nevoie si 12ore pe zi ca sa dea si celui lipsit conform Cuvantului lui Dumnezeu.

  32. Fratilor stiati ca in Adunarea din Pitesti acum banii stransi la cina sunt folositi la discretia lui Iorgulescu M care nu mai primeste salariu…
    Atat am avut de spus.

  33. Este momentul sa va scriu fratilor un mesaj clar, concis si sa va pun in tema cu partea legislativa impactata de acesti trei Botgros I, Adrian Stan si Iorgulescu Mircea.
    In primul rand actiunea care a fost pe 31august 2013 organizata de acestia, nu a fost validata de Ministerul Cultelor ca atare tot ce au facut ei dupa se poate incadra la: INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII

    Art. 240
    Uzurparea de calităţi oficiale

    Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

    Exact! Si cei din Minister stiu lucrul acesta, vor solutiona este adevarat ca in timp acest lucru insa finalul acesta va fi.
    Cei trei au incalcat legea si au incasat de la stat niste bani (mai multi) dar statul le va cere socoteala prin autoritati.
    Este simplu.
    Ei nu se tem acum pentru ca nu ii intereseaza ce zice legea, dar in momentul cand procurorul de caz acesta isi va face treaba; din doua motive:
    A) Pentru ca noi ne-am rugat ca Dumnezeu sa lucreze si potrivit cu cuvantul Sau:
    Romani 13:1
    3 Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.
    2 De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda.
    3 Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele, şi vei avea laudă de la ea.
    4 El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.
    5 De aceea, trebuie să fiţi supuşi nu numai de frica pedepsei, ci şi din îndemnul cugetului.

    B) Pentru ca la ora actuala autoritatile au fost sesizate prin 4 plangeri si ele au demarat deja o ancheta.

    Ce se mai intampla in BER este datorita faptului ca sunt inca in libertate dar in momentul cand grupul acestor trei va fi cercetat de catre autoritati si se va solutiona cazul.
    Noi vrem repede dar lucrurile sunt pe fagasul lor si se scurg asa cum vrea Dumnezeu.
    In Pitesti Iorgulescu Mircea continua sa “tune si sa fulgere” de la amvon si acuza adunarea ramasa ca de ce “boceste pe cei ce au plecat”.
    Biblia ne spune ca “Bocitul isi are vremea lui”…
    Trupul sufera ca i s-au amputat madularele, de catre un “doctor” iresponsabil ca Iorgulescu Mircea.
    Locul fratilor este in Adunare pentru ca Domnul Isus i-a asezat acolo, iar ce face Iorgulescu Mircea este impotriva Trupului Domnului Isus.
    Domnul Isus sa lucreze cu putere sa fim eliberati de “egiptul acestui faraon”.(ma refer la sistemul lor de conducere)
    Amin!

  34. Domnule Paul, nu puteti sta linistit,pina nu aruncati putin venin amar.Ce-ti mai place balacareala!Ce treaba ai mata cu adunarea asta?Vede-ti omule de baftisti matale!Sau ai ceva cistig-ca Istrate nici nu seamana nici nu secera,dar cheltue sute de milioane pentru el si familiuta.Terminati bre,cu minciunile ca ne-m saturat de voi si toti ucenicii lui socoteanu!!!!

    • “Castigul” care il am eu de pe urma articoleler despre Carol sa ti-l dea tie Domnul si nimic altceva! Esti un nemantuit care nu stii ce este nici harul si nici iertarea!

    • Scriu cite ceva pentru “iertat prin har” si nu numai,ci pentru toti care impartasesc o astfel de invatatura omeneasca.Daca Ai fi iertat prin har, nu Ai sustine pe cei din Carol care spun ca,Omul trebuie sa contribuit la mintuirea Lui.

      Sau Mai recent in discutia pe care am avut-o cu Botgros ,cu privire la a te lepadada de Hristos.Adica, el vrea sa spunea ca, poti sa the imbraci si sa te desbraci ori decite ori vrei. Cu acest Hristos imaginary nu cu Cel care a adus mintuirea in dar.

      Daca impartasesti o astfel de invatatura,atunci schimba acest pseudonim “iertat prin har”ca lasi impresia ca nu sti ce vrei.Or iertat prin Harul Lui Dumnezeu,ori Avind o mintuire pe care si-o fair este omul.

      O noapte sau o zi binecuvintata!

  35. Scurt profil: Anonimul acesta nu este nici de la tara nici un simplu batranel, cum vrea sa lase sa se inteleaga din limbajul folosit, nu este nici indurerat de ce se intampla in aceasta adunare, nu este nici la limita rabdarii cum incearca sa transmita prin fraza disperata de la final. Cu siguranta nu este nici biserica (locala sau cult BER), nu este din trupul Domnului Hristos. Este doar unul din “agitatorii” care imprastie minciuni. Lucreaza la norma iar anonimatul “digital” ii ofera o buna acoperire (in mintea lui). Ce nu stie si nu are cu ce sa priceapa este ca inaintea Domnului totul este descoperit.

  36. Pentru cel ce isi zice: Iertat?prinHar?
    cred ca iti bati joc de cele mai inalte cuvinte care se pot spune pe pamant.
    Iertarea este prin Sangele Domnului Isus.
    Harul si Adevarul au venit prin Domnul Isus.
    Valoarea lor inestimabila.
    Nu sunt doar cuvinte ci sunt din Dumnezeu pline de putere pentru salvarea celor pacatosi. Prin ce a facut El pot merge in cer.
    Pocaieste-te si crede in Evanghelie altfel te vei trezi dintr-o data pierdut pentru vesnicie, desi ai folosit cuvinte mari nu le-ai inteles Intelesul.
    Amin?

  37. Iubiti frati va propun un plan de criza in BER:
    1.Nu mai donati bani la cina sau in alte imprejurari de colecta!
    Banii se vor duce la Botgros Ioan si complicii lui Iorgulescu Mircea si Adrian Stan (Iorgulescu Mircea detine deja un teren proprietate personala intentionand sa faca o vila…Deci are nevoie de bani!)
    2.Nu mai dati curs convocarilor lui Botgros si a asociatiilor lui satanisti!
    3.Rugati-va Domnului Isus pentru izbavire.
    4.Rugati-va ca autoritatile sa intervina.
    5.Inchideti usa “mesagerilor” lui Botgros sau ai lui satana.
    6.Nu acceptati nici un compromis facut cu fanaticii lui Botgros sau ai lui satana
    7.Respingeti invatatura carismatica mai ales in zona Timisoara, dar si Pitesti/ Campulung/Curtea de Arges, Carol Davila si chiar Targoviste /Ploiesti.
    8.Aparati-va familile de influentele satanice care vin in vauri peste adunarile BER.
    9.Fiti uniti si luptati-va pentru voi, pentru copiii si nevestele voastre, pentru Adunarea din care faceti parte.
    10.Nu plecati inima spre castigul de o clipa pe care il ofera Botgros sau satana.

    Domnul sa fie cu noi, cu toti, Amin!

  38. Buna ziua!
    Sunt un om trecut de 65 ani si m-am intors la Dumnezeu in BER cand eram de 24 ani.
    Mai baieti! – Dece va certati si aruncati cu noroi unii in altii daca sunteti crestini? Pe vremea Sfintilor Apostoli s-a iscat o neintelegere cu privire la “ajutoare” -Cum au rezolvat neintelegerea fratii nostri Apostoli care aveau Duhul lui Dumnezeu? -Au spus cam asa: “Daca voi considerati ca noi nu facem bine, alegeti voi, dintre voi, niste oameni vrednici pt. slujba aceasta.” Si asa s-a terminat nemultumirea!
    Acum dece nu procedam si noi la fel???
    Daca fratii pusi in conducerea BER, s-au abatut si nu mai corespund, sa alegem altii si sa-i punem in conducerea Biserici. Dece faceti atata praf ca sa rada de noi si lumea nepocaita si diavolul??? -Cine are castig din toata cearta aceasta? -Diavolul!
    “Noi n-am adus cu noi nimic in lume si nici nu putem lua ceva cu noi!” Cu drag, Calin.

      • Nu va cunosc cine sunteti dar la virsta asta pe care o aveti, eram si eu prin acea adunare.Cred ca expresie pe care Ati pus-0 ca v-Ati intors la Dumnezeu nu este corecta.Cind s-a indurat Dumnezeu de mine,corespunde cu Noul testament.

        Cu privire la alegerea unui sfat,trebuie sa stiti ca,acum in Carol domina cei ne taiati imprejur cu inima ,s-au cei ne nascuti din nou.As indraznit sa va intreb,”Ati sesizat in viata dvs, crestere in cunoasterea Domnului Hrisos de atunci si piña acum?”Sau in intelegere a Cuvintului? Repet nu va cunosc.

        O zi s-au o noapte binecuvintata!

  39. D-le Calin, am cateva intrebari:
    Ce puteti zice dupa “anii de credeinta” despre cu fratii care se aduna in podul Adunarii din Carol Davila, ca s-au schimbat usile si restrictionat accesul? Sau cu fratii acuzati de imaginara apartenenta la invatatura a 2 a inventata de Botgros si nu au Adunare unde sa se duca pe o raza de 80Km si sunt UMILITI PUBLIC, ce puteti zice?
    Sau cu banii furati de la cina?
    Sau cu betivii prezenti la masa Domnului?
    Daca nu sunt suficiente sa va mai intreb?

  40. Fanaticul alcoolic Botgrosist

    E dimineata iar dar sufletu-mi tanjeste la alcool
    Ma duc la bar sa beau doar o cinzeaca
    De whisky sau ceva cu wodka si lichior
    Sa-mi vajaie iar tampla de alcool

    Iar peste un sfert de ceas ma clatin bine,
    Si suna telefonul undeva pe hol;
    E Botgros si vrea sa vin la cina…
    Eu beat duhnesc numai alcool

    Eee! Asta-i buna, eu vina asa cum sunt.
    Baut si beat ma duc la cina si o sa predic!
    Nimic acum nu ma opreste ca sa sorb,
    Alcool in cap, in trup si-n sufletu-mi alcoolic

    Ma clatin bine si duhnesc alcool;
    Si intru iar in adunare…
    Privirea celor doi Botgrosi imi da fiori (vede dublu).
    Dar cu alcool in cap eu prind motor cu aripioare.

    Sunt la amvon si ce minune!
    Nu am cazut pe trepte iar…
    M-am ancorat de margini sa nu cad pe microfon.
    Si “predic” din marea mea iubire cu Bachus si alcool.

    Intrebare for :Botgros Ionel/ Adrian Satan/ Iorgulescu Mircea

    -„cugetul curat” înseamnă să vii în adunare cu ochii roșii de la consumul de alcool?
    ………………………………………………………………………………..
    Adi

  41. Dati dovada de oameni =MURDARI=!!!!!
    NU postati decat ce va convine, exact ca si COMUNISTII!!!!!
    RUSINE, RUSINE, RUSINE !!!!!
    Faceti numai rusine in cultul BER.
    Veti avea de-aface cu Dumnezeu.
    Numai diavolul strica de la inceput lucrarea lui Dumnezeu.
    “Cine vrea sa fie sef, sa fie slujitorul tuturor!”
    Rusine voua slujitori ai diavolului care lansati teorii mincinoase.

    • @ Banii se castiga cu sudoare,

      Da-mi voie sa iti explic ceva. Am fost ocupat si nu am putut sa iti raspund la comentarile tale belicoase. Iata insa ca amanarea a fost foarte folositoare pentru ca a dat pe fatza cine esti. Cuvintele “murdar”, “comunist”, “rusine” ti se potrivesc tie. Ti-ai facut un autoportret autentic. Pe deasupra mai ai si curajul sa iei apararea unor huligani care sunt pusi pe distrugerea BER-ului. Cu adevarat sa iti fie rusine!

      Paul Dan

  42. In Pitesti joi seara Calin Cornel s-a “rugat” in sala de adunare printre alte ineptii, ca cei care au parasit adunarea sa nu mai vina deloc. Facea referire la Cristian care era prezent in sala.
    Cat de mare fatarnicie?
    Sa stai in fata Dumnezeului celui Viu care stie toate lucrurile si sa sustii asemenea minciuni.
    Pai fratii nu au plecat din adunare…Au fost dati afara cu forta!
    Nu au plecat de buna voie. Ai fost tu, Calin Cornel, si l-ai amenintat sa plece, ca de nu…Si l-ai amenintat capital!
    Fratele te-a intrebat de ce sa nu mai vina in adunare? Ce i-ai spus?
    Sa-ti aducem aminte: Ca asa vrei tu!
    Si acum te”rogi” asa?
    Ce cuget ai dumneata?
    Crezi ca poti sa minti asa in fata Dumnezeului cel Viu?
    Ma cutremur ce lipsa de respect ai fata de El, de Dumnezeu.

  43. Fratior cea ce se intampla acum in Scumpa noastra fratietate BER este ceva de neinchipuit.Va spun sincer ca am asistat la nenumarate descinderi din acestea lumesti, firesti si cum vreti dumneavoastra sa le spuneti, este ceva STRIGATOR la Cer.Sa numia zicem ce vocabular folosesc fatilor am trait aceste nenumarate clipe de groaza, va marturisesc ca te umpleau de manie si te faceau ca sa te iei cu ei la vorba.Fratilor este cumplit cea ce se intampla in BER, o spun cu mare durere in suflet si in inima nu putem decat sa ne RUGAM si sa POSTIM, acestea sunt armele noastre si sa ne RUGAM pentru fratii care au o mare responsabilitate sa nu de.a inapoi si sa fie fermi cum au fost pana acum. DOMNUL ISUS sa.i tina in continuare asa, stiu ca intr.o buna zi DOMNUL DUMNEZEU va face DREPTATE pentru nici o data DOMNUL DUMNEZEU nu se lasa batjocorit.

    Mult doresc o zi buna si DOAMNE AJUTA!

Leave a comment