Biserici, disciplină și abuz! Membralitatea de tip nou în Bisericile neoprotestante!

Fratele Simion Ioanas a venit de la Ortodocsi. Domnul i-a dat darul deosebirii duhurilor. Recomand calduros urmatorul articol scris de fratele nostru. 

Biserici, disciplină și abuz! Membralitatea de tip nou în Bisericile neoprotestante!

Am scris înca doua articole referitor la noua administrare a unor biserici neoprotestante, ca exemplu am dat fenomenul “9 Marks”  din unele bisericile baptiste americane, care se pare că încep să se transferă și la unele comunități românești.
N-ar fi nici o problemă dacă organizarea bisericilor ar avea ca scop Împărația lui Dumnezeu și Neprihănirea și ca fundament Scriptura, însă în spate la toate stă diavolul, cu abuz, materialism, dorința de putere, egoism și o dictatură care să privilegieze o “clasa de ierarhi” (prezbiteri, diaconi, comitete) din conducerile bisericilor.
Am privit împreună la motivația și definiția legământului scris, inițiat de învățătura “9 Marks”, văzute prin ochii unuia din conducătorii acestei organizații care-și propagă învățătura pe site-ul acestei organizații, anume Matt Schmucker. Acest articol se numește “Membership Matters – What is Our Church Covenant?” (“A fi membru contează – Care este legământul bisericii noastre?”) și-l găsiți la adresa: https://www.9marks.org/article/membership-matters-what-our-church-covenant/.

Ce este de amintit aici, este faptul că numele organizației sau rețelei de biserici care au acceptat învățătura aceasta, pleacă de la cartea cartea scrisă de pastorul Dever Mark, cu titlul “9 Marks of a Healthy Church” (9 semne a unei biserici sănătoase).
Toate ar fi bune, dacă practica unei biserici ar fi sănătoasă și bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu, nu pe legăminte scrise de oameni, însă se pare că lacunele devin prea mari privind practica și hotărârile luate în organizația (sau rețeaua de biserici) “9 Marks”.

Continua aici: https://paginacrestina.wordpress.com/2018/01/15/biserici-disciplina-si-abuz-membralitatea-de-tip-nou-in-bisericile-neoprotestante/

2 thoughts on “Biserici, disciplină și abuz! Membralitatea de tip nou în Bisericile neoprotestante!

  1. Pingback: Biserici, disciplină și abuz! Membralitatea de tip nou în Bisericile neoprotestante! – ARMONIA MAGAZINE – USA

Leave a comment