Rock este muzica lui Anticrist

Ilie a zis proorocilor lui Baal: ,,Alegeţi-vă un junc din cei doi, pregătiţi -l voi întîi, căci sînteţi mai mulţi, şi chemaţi numele dumnezeului vostru; dar să nu puneţi foc.“ Ei au luat juncul pe care li l-au dat, şi l-au pregătit. Şi au chemat numele lui Baal, de dimineaţă pînă la amează, zicînd: ,,Baale, auzi-ne!“ Dar nu s’a auzit nici glas, nici răspuns. Şi săreau împrejurul altarului pe care -l făcuseră. La amează, Ilie şi -a bătut joc de ei, şi a zis: ,,Strigaţi tare, fiindcă este dumnezeu; se gîndeşte la ceva, sau are treabă, sau este în călătorie, sau poate că doarme, şi se va trezi.“ Ei au strigat tare, şi, după obiceiul lor, şi-au făcut tăieturi cu săbiile şi cu suliţele, pînă ce a curs sînge pe ei. (1 Imparati 18:25-28)

O marturie devastatoare din Romania
despre efectul muzicii rock in randul tinerilor evanghelici

Rindurile urmatoare le-am primit din Romania ca un comentariu la o postare recenta pe acest blog.

Am citit in timp mai multe articole scrise de dvs pe tema decaderii bisericilor evanghelice din cauza muzicii/culturii rock adoptate si uneori ma intrebam daca chiar e adevarat, pt ca stiam oameni in astfel de biserici care erau plini de ravna pt lucrare (am spus intentionat “pentru lucrare” si nu “pentru Dumnezeu”) si imi dadeam seama ca mie imi lipseste acea ravna. Acei oameni mi se pareau mai rodnici decat crestinii conservatori. Am vazut insa un exemplu concret, care ilustreaza exact principiul decaderii in asociere cu muzica rock: am cunoscut biserica de unde provine un membru al trupei “The Marker”, despre care ati pomenit mai sus.

Iata si un videoclip cu ei: 

 .

Acum, din aceeasi familie, un baiat este membru al trupei ARIA


 

Iar unul din verisorii lor (membru in aceeasi biserica) este tobosarul trupei “Phenomenon”,care canta in locatii f obscure si cel putin fanii lor sunt satanisti, dupa semnele pe care le fac si dupa cum se imbraca. 



Iata un interviu cu membrii trupei “The Marker”


 .


Am vazut mai de mult pe net (dar acum nu am reusit sa il mai gasesc) un interviu in care membrul crestin al trupei The Marker spunea ca lumea a vazut ceva diferit in ei….. Eu nu am vazut!

Eu am atras atentia unui membru din comitet si a zis ca incearca sa stopeze acest fenomen, dar de atunci s-a mai infiintat o trupa rock cu un membru din biserica. Problema nu se limiteaza numai la faptul ca membrii bisericii canta in trupe necrestine, in locatii unde nici o unghie dintr-un crestin nu poate sta, dar acesti tineri trag si pe altii dupa ei….sunt altii din biserica care ii urmeaza in concerte, care ii admira si se mandresc cu ei. Faptul ca s-au format atatea trupe rock cu membrii dintr-o biserica baptista imi spune ca nu e un accident. Exista o mentalitate, o motivatie, niste argumente pe care acesti tineri se bazeaza…si inclusiv si conducerea bisericii care tolereaza asta. Poate nu v-am zis nimic nou. Imi sta pe inima problema asta si imi creste tensiunea de fiecare data cand imi aduc aminte de ei. Va doresc o saptamana binecuvantata si multa putere in lupta de contracarare a acestui fenomen!

Acestia sunt tineri evanghelici?

Uitati-va din nou la acest video.

Solistul vocal urla ca un indian american razvratit. Baiatul de la tobe si-a taiat manecile hainei si maieul ca sa isi arate burta. Asemenea manifestari sunt specifice duhului anticrisrtic ce influenteaza pe rokeri.

Priviti si pozele urmatoare de la acelasi grup.

The Marker Band Photos

The Marker Band Photos 2

Muzica Rock a invins orice religie si orice cultura deoarce are in primul rand un caracter sexual

“Muzica rock este sex. Ritmul puternic se potriveşte cu ritmurile corpului uman.” (Frank Zappa of the Mothers of Invention, Life, June 28, 1968).
“La asta se reduce rock-ul – sex cu o bombă de 100 de megatone, beat-ul!” (Gene Simmons din trupa rock Kiss, interviu, Entertainment Tonight, ABC, Dec. 10, 1987).
¨Dacă toate stilurile muzicale sunt neutre, DE CE JIMI HENDRIX, UNUL DINTRE CEI MAI MARI EXPERŢI ÎN RITMURILE ROCK, A AFIRMAT CĂ UN ANUMIT STIL DE MUZICĂ CREEAZĂ O ANUMITĂ ATMOSFERĂ? “Atmosfera va fi creată prin intermediul muzicii, deoarece muzica reprezintă în sine un lucru spiritual.” (Jimi Hendrix, rock star, Life, Oct. 3, 1969).
“Rock ‘n’ roll-ul este păgân şi primitiv, vine din junglă şi aşa şi trebuie să fie!” (Malcolm McLaren, punk rock manager, Rock, August 1983).

 

Pentru prima data in istoria lumii, un stil de muzica devine global, unind toti tinerii indiferent de rasa, religie sau cultura. Aceasta este muzica  Rock. De la polul nord la satul Baleni din Dambovita sau in Teheran, capitala Iranului, tinerii se batzie dupa sincopa Rock. Biserica Crestina a desfintat paganismul, a rezistat tuturor filozofiilor cat si dictaturii comuniste, dar a cedat muzicii Rock. Nu ar fi trebuit sa se intimple aceasta. Biserica este stilpul si temelia adevarului, dar atit lideri cit si credinciosi obijnuiti nu au avut curajul sa se opuna acestei seductii anticristice.

Domnul Cristos a spus ca portile locunintei mortilor nu vor brui Biserica Lui. O biserica adevarata nu va accepta abominabila muzica Rock la nivelde familie sau in serviciile divine.


Muzica Rock produce rebeli

Primul efect al muzicii Rock asupra personalitatilor copiilor sau tinerilor care asculta muzica Rock este rebeliunea. Fenomenul se desfasoara in felul urmator: intai se produce o decuplare la nivelul unitatii familiei unde tinarul/tinara isi formeaza o loialitate nesanatoasa fata de noul stil de muzica. Parintii, rudele, pastorii sau alte cunostinte care nu au aceeasi apreciere fata de muzica Rock sunt priviti ca inferiori. Pe urma aceasta muzica creaza in mintea noilor devotati idea ca ritmul sincopatic si lirica ii face sa se simnta capabili de lucruri mari iar ceilalti din jur sunt priviti ca oponenti. De aici urmeaza rebeliunea, fie in ascuns sau fie pe fata. Nu toti tinerii vor ajunge la faza de rebeliune, dar toti tinerii care asculta Rock vor fi afectati la un anumit nivel descris mai inainte.

Muzica Rock duce la droguri, imoralitate si occultism

Muzica rock este mediul in care apar dorintele pentru droguri, imoralitate si occultism. Dupa decenii de distrugere sociala, nimeni numai poate nega efectele muzicii Rock. Iata citeva linkuri in limba engleza de pe un site orthodox foarte documentat.

Droguri: Rock narcotics

Imorlitate sexuala: Rock immorality

Occultism: Rock occultism

Festivalul Woodstock a fost esenta fenomenului Rock, o scena de iad

In anul 1969, in plina revolutie hippie a avut loc un festival de muzica Rock intr-o localitate din statul New York. Iata ce declara rockerul John Fogerty despre manifestarile de iad care au fost prezente la acel festival: o picture dintr-o scena a lui Dante, doar trupuri din iad toate impletite si adormite acoperite cu noroi:  What Happened at Woodstock. Iata inca un link relevant. Woodstock festival: Drugs at Woodstock

De ce niciodată Rock-ul nu va putea fi sfinţit  şi de ce muzica nu e neutră

Dacă toate stilurile muzicale sunt neutre, ATUNCI DE CE UNUL DINTRE CEI MAI PROEMINENŢI EXPERŢI ÎN PERCUŢIE AFIRMĂ CĂ ANUMITE RITMURI POT SCHIMBA STAREA CUIVA DE CONŞTIINŢĂ? Mickey Hart, baterist la The Grateful Dead, a călătorit în lumea întreagă, cercetând puterea tobelor. În cartea sa, Drumming at the Edge of Magic, el face obervaţia: “Oriunde te-ai uita pe această planetă, oamenii FOLOSESC TOBELE PENTRU A SCHIMBA STAREA DE CONŞTIINŢĂ … Am descoperit, printre alte lucruri, puterea extraordinară a muzicii, în particular a percuţiei, de a influenţa mintea şi corpul uman .  Au fost multe ocazii când mi se părea că toba mă duce printr-o uşă deschisă într-o altă lume.” De ce spune Hart lucrul acesta? Deoarece ştie că muzica nu este neutră, că o anumită muzică şi un anumit ritm produc anumite rezultate, că muzica este un limbaj în sine.


Copii trebuie feriti de cantece crestine pentru varsta lor care contin ritmuri Rock

Dirijorul Daniel Stauceanu recomanda parintilor sa nu lase pe copiii mici sa asculte cintece crestine cu ritm Rock. Lucrarea diavolului este atit de subtila incit reuseste sa creeze o predispozitie pentru Rock la copii evanghelicilor prin simplu fapt ca muzica crestina pentru copii este infestata cu sincopa Rock.

Muzica Rock este o forma de neo-Baalism

In general, istoria moderna in ce priveste filozofia si religile lumii sunt o repetitie a ceea ce s-a intimplat in antichitate. Ceea ce noi traim in prezent se numeste epoca post-crestina, cu alte cuvinte tarile crestine si liderii lor considera Crestinismul depasit si afirma nevoia de intoarcere la practicile ne-crestine. Asa cum inchinatorii la zeitatea Caananita Baal aveau intilniri cu grupuri mari de oameni, si unde muzica, tipetele, extazul, faceau parte din reteta unei intilniri “reusite”, la fel se intimpla si astazi cu concertele Rock, fie seculare fie crestine. Este interesant de observat ca evreii erau atrasi ca un magnet de perversiunea zgomotoasa a Baalismului. La fel si astazi, evanghelicii lumesti si apostati alearga dupa asa zisa muzica Rock crestina.

Asa zisa muzica crestina Rock este de fapt un simptom grav de apostazie a bisericilor in care ea se practica

De ce biserica a cedat muzicii Rock? Pentru ca un procent majoritar din liderii crestini de astazi, indiferent de tara din care provin, sunt in drumul spre apostazie sau sunt apostati. Realitatea aceasta se reflecta si in rindul enoriasilor. Adevaratii credinciosi sunt o minoritate in biserici. Tot ce am spus in acest paragraf se refera la biserici evanghelice, nu la bisericiile traditionale.

Mai incet cu tobele alea!

Inainte de a ma intoarce din misiune din Romania in America, pe undeva in 2004, un cor a unor tineri evanghelici au dat un concert in sala ARLUS din Bucuresti, o fosta cladire a prieteniei Romano-Sovietice. Natura muzicii era imnuri evanghelice. Prestatia a fost deosebit de reusita. La un moment dat insa, in una din piesele cintate s-au folosit tobe si ritm de Rock. Atunci in plin concert, am strigat de unde eram cu familia din spatele salii de la balcon “Mai incert cu tobele alea!”. Fara indoiala ca piesa a continuat dar toata lumea a auzit remarca facuta. Un frate de la Liga Bibliei care imi era prieten, a venit la mine foarte suparat sa ma certe pentru ce am facut, spunindu-mi ca nu e nimic rau cu tobele si ritmul Rock incluse in performanta respectiva. Mai tarziu acest frate cu familia lui a ajuns la cea mai oribila secta evanghelica din Bucuresti care se numeste “Raul Vietii”.

Nici astazi nu regret ce am facut, si Domnul ne-a rasplatit ca familie cu mult discernamant pentru pozitia luata. Desigur ca stand de partea Scripturii si adevarului, pierzi prieteni si ti se inchid usile in multe biserici.

Pastorii, comitetele bisericilor, sfatul de frati ale adunarilor de la Crestinii dupa Evanghelie ar trebuii sa faca la fel-  sa dea afara tobele si muzica Rock din biserica. Desigur lucrurile incep in familie, atunci cind tatii se vor teme de Dumnezeu si vor curatii viata lor personala si viata de familie.

Daca nu canti muzica Rock, nu mai esti primit in slujire

Impreuna cu familia mea, am slujit pentru o perioada de doi ani la o baza militara de aici din America, cintind cintece crestine fara elementul Rock. Pentru multi recrutzi, lucrarea noastra era un moment de linistire si conectare cu Dumnezeu, dar “fratii” de la misiunea evanghelica care coordona lucrarea la baza militara, ne-au impins afara deoarece nu am acceptat sa cintam muzica zilei din bisericile Americane. Ei au facut acest lucru cu toate ca o majoritate din militari au marturisit ca in incercarile care le au, ii ajuta nu muzica Rock ci o muzica crestina linistita.

Concertele rock in majoritate sunt liturgii satanice – unele exprima rebeliune, altele chiar adorarea satanei

Eram in Romania in misiune in 1994. Inchiriasem un apartament nu departe de stadionul Dinamo. S-a anuntat un concert Rock pe acel stadion care urma sa fie un tur de forta de 24 de ore. Printre grupurile care au performat au fost si unii ca Metallica, cunoscuti pentru satanismul lor. In ziua concertului s-a intimplat sa trec pe jos pe soseaua Stefan cel Mare pe care se afla stadionul Dinamo. Mii de tineri stateau pe jos pe borduri sau prin alte locuri, intr-o stare de semi-hipnoza. La concert au venit 30,000 de tineri din intreaga tara. Multi aveau simboluri satanice cu ei. O parte din balcoanele spitalului de urgenta Floreasca dadeau spre stadion. Citeva asistente erau pe balcoane, batzaindu-se in ritmurile Rock.

In 2004, posibil in 2003, eram in Romania in misiune. Un roman pe care il cunosteam a venit cu o biserica Calvary Chapel din California la Sala Palatului in Bucuresti ca sa organizeze o evanghelizare. El a fost cel care a finantat majoritatea proiectului. Misiunea lor se numea “Somebody Loves You”, adica Cineva te Iubeste. L-am intrebat pe acel roman ce fel de muzica va fi la evanghelizarea respectiva. El mi-a replicat ca problema muzicii a lasat-o in mana unor tineri ca ei se pricep mai bine. I-am spus ca totusi trebuie sa verifice dinainte, la care el mi-a dat acelas raspuns. In ziua “evanghelizarii” m-am dus in mod special sa vad ce se intimpla. Cind am intrat in Sala Palatului, era semi-intuneric si pe scena se ridica un fum ca la concertele Rock. Aveai senzatia ca ai intrat intru-n templu pagan sau satanic. La un moment dat intra baiatul pastorului care urma sa predice la sfarsitul evenimentului, si incepe sa miste cu mainile niste discuri si sa produca stilul de muzica “techno”. Dupa aceea au intrat pe scena grupul PAX 217. Nu dupa mult timp au stins luminile si sub reflectoare stroboscopice s-a dezlantuit iadul. Coloanele de sunet erau atit de puternice incit nu puteai sa stai pe directia lor, nici in partea cea mai departata a salii. Am iesit afara pe hol si am vazut ca toate plasatoarele stateau afara, iar unele isi faceau cruce.  Aceste erau femei ortodoxe care vedeau ce iad pot sa produca apostatii evanghelici la Sala Palatului. In timp ce iesam am vazut cum mai multi tineri evanghelici se ridicasera in picioare si se batzaiau in accord cu muzica iadului.

Muzica Rap nu este numai satanista dar si absolut stupida

Daca muzica Rock a reusit ici si colo sa aiba niste rafinamente malefice, muzica Rap este absolut primitiva, brutala, si scarboasa. Rap-ul este muzica gangsterilor debilitati mintal de droguri si crima. Este pur si simplu naucitor cum chiar tineri evanghelici din Romania asculta asemenea josnicii care indeamna la omor, viol, si completa degradare morala.

Este revolutia din 1989 mai puternica decit Evanghelia?

Revolutia din 1989 a scapat Romania de teroarea comunista. Slava Domnului! S-au produs schimbari la toate nivelele. Intrebarea care se pune este urmatoarea: o revolutie politica are menirea sa produca o revolutie culturala in bisericile evanghelice din Romania? Raspunsul ar fi “Nu!”. Dimpotriva revolutia politica din Romania are nevoie de stabilitatea bisericii crestine. Totusi realitatea arata ca multi evanghelici cit si liderii lor au considerat reverenta din biserici, imbracamintea decenta, si sfintenia practica o chestiune de cultura, care se schimba odata cu revolutile politice. De fapt fenomenul de decadere in bisericile evanghelice din Romania demonstreaza ca fundatia crestinismului evanghelic roman nu e suficient de Biblic.

Tobele nu au ce sa caute in biserici decit cu exceptia folosiri timpanelor intr-o orchestra simfonica 

Multe biserici au introdus gradual tobe care sa insoteasca inchinarea, fara ca aceasta inchinare sa fie Rock. De aici se vor intimpla doua lucruri.   Noile generatii de tineri vor accelera ritmul in mod garantat, iar cei de acum inteleg ca tobele sunt in regula si vor asculta linistiti acasa muzica Rock pe saturate. In cazul unei biserici mai mare care are o orchestra simfonica, atunci tobele timpan isi au rostul lor.

Uniunele cultelor evanghelice ar trebui sa condamne muzica Rock in mod oficial ca erezie 

Se pune o intrebare la care multi lideri evanghelici nu pot sa raspunda: de ce in statutul bisericilor se prevede excomunicarea pentru anumite pacate, iar in ce priveste activitatea muzicala, lucrurile ramin neadresate? Abominatia anticristica si imorala numita muzica Rock care distruge tineretul sub ochii parintilor si a fratilor din comitet, ar trebui condamnata ferm, oficial, prin reglementari precise in biserica.

Bisericile din diaspora cedeaza in fata muzicii Rock

Multe biserici din diaspora au fost mai conservative decit cele din tara. In ultimii zece ani insa, cind credinciosii au trecut peste problemele adaptarii si au devenit mai afluenti material, au uitat de frica de Dumnezeu si au inceput sa devina toleranti cu copii lor si cu muzica pe care o asculta, care majoritatea este Rock sau Rap. Aceasta abatere a parintilor s-a transferat si in biserica, si multe biserici si din America au inceput cu muzica Rock la tineret. In alte locuri, tobele s-au introdus si la serviciul divin. Multi pastori au imbratisat ideea ca daca nu vor introduce muzica Rock isi pierd tineretul si biserica peste doua, trei generatii v-a dispare. Este mai bine ca peste doua, trei generatii sa fie o biserica formata din apostati si rockeri? Sau mai bine sa ramina mult mai mica dar sfanta? Pastorii nu-ar trebui sa faca compromisuri ca sa ajute supravietuirea unor biserici pe care Dumnezeu le va respinge oricum. Bisericile baaliste se vor dezintegra in cluburi sociale cum este cazul in europa de vest.

Primii vinovati de introducerea neo-Baalismului in bisericile din Romania sunt parintii, pe urma comitetele bisericilor si pastorii

Nu se poate pretinde bisericii ca sa educe copii credinciosilor. Daca muzica Rock crestina sau necrestina este prezenta in casa unui evanghelic, primul vinovat este tatal. Deasemenea multe mame intervin sa sustina cauza “adolescentilor neintelesi”. Totusi cind familile au cedat, pastorul si comitetul bisericii trebuie sa se opuna pretentiilor tinerilor si a parintilor. Problema este foarte dificila cind copii fratilor din comitet sunt bagati pana peste cap in muzica Rock. Citeodata chiar copii pastorului sunt lideri de muzica Rock.

Ce este de facut?

Acum vreo 6 ani, un grup de tineri evanghelici au cerut sfatului de frati de la BER sa fie lasati sa implementeze stilul lor in biserica cit si o muzica mai saltareata. Dupa multe discutii, tinerii au primit un raspuns negativ ferm. Atunci au hotarit sa deschida ei o biserica in alta parte dupa placul lor. O alternativa laudabila a venit din partea dirijorului Emi Balaceanu si a sotiei lui Alina, care in przent implementeaza cintarile fratelui Moldoveanu la biserica BER de pe strada Carol Davila. Ei sunt cei care conduc Corul Evanghelic. Simpozionul Moldoveanu

Bisericile Baptiste, Crestine dupa Evanghelie, si Penticostale au cartile lor de cantari care le-au folosit in timpul comunismului si care unele biserici inca le mai folosesc. Deci resurse sunt.

Profesorul Daniel Stauceanu a redactat intregi volume de imnuri pentru bierica care se gasesc la Oradea la Universiteta Emanuel. Liderii evanghelici ar trebui sa acceseze aceste resurse pretioase.

Tabere de dezintoxicare

Intoxicarea cu muzica Rock este mai grava decit intoxicarea cu alcool, dar si pentru dependenta de muzica Rock este nevoie de o dezintoxicare similara cu dezintoxicarea de alcool. Liderii evanghelici din Romania ar trebui sa organizeze tabere de dezintoxicare de muzica Rock asigurindu-se ca ei insusi nu au facut compromisuri in viata de familie sau biserica cu acest neo-Baalism. Iata citeva elemente care ar trebui sa fie prezente intr-o tabara de dezintoxicare de muzica Rock.

•  Citirea zilnica a Scripturii in pe portiuni mari, in special pasajele care condamna cultura pagana cananita sau cultura greco-romana.

•  Activitati fizice intense de lunga durata care sa produca transpiratie abundenta. Aici este nevoie de avizul medicului.

•  Timp de inchinare prin imnuri evanghelice clasice. Implicarea tinerilor in post si rugaciune.

•  Absenta totala a tehnologiei contemporane la nivel individual.

•  Participarea in proiecte de ajutorare cit si in reparatii a bisericilor sau caselor celor nevoiasi.

•  Curatirea de gunoaie  a unor portiuni din sat sau oras dupa primirea acordului de la primarie.

24 thoughts on “Rock este muzica lui Anticrist

  1. nu vreti sa faceti un articol ca acesta despre muzica pop? in primul rand, rockul nu are ce cauta in biserica. nici trupele de lauda si inchinare nu au ce cauta in biserica. eu unul as scoate si corurile si interpretarile “solo” cu poezii cu tot. in biserica se canta impreuna.

    in al doilea rand, expunerea din media la rock este restrictiva. eu nu am gasit o melodie rock in timpul zile de cativa ani buni. vad in schimb muzica house, club, pop. daca e sa fiti corect faceti un articole pe ritmurile acestor stiluri, care sunt mult mai energice si repetitive decat cele din muzica rock.

    in al treilea rand, videoclipurile ce apar in timpul zile la tv au loc de multe ori in cluburi, unde toata lumea danseaza lasciv, si se imbraca pe masura. de asemenea, femeile care apar in astfel de clipuri sunt tot mai dezbracate.

    asadar, fiti corect si scrieti un articol si pe aceste stiluri.

    • bine zis; in biserica ar trebui sa cintam impreuna, nu sa “asistam” muti, in loc sa-i dam Slava Domnului, tot impreuna, putem asculta acasa daca vrem , pe unii sau pe altii;
      e numai fala, nu -s izvorite din adorare si inchinare inaintea Imparatului ci din slava desarta-

      la Oradea functioneaza o biserica simpla in inchinare, fara pic de spectacol; directorul editurii Lampadarul de Aur se ocupa de adunare;
      se poate asculta marti-ora 18 ai duminica ora 10, ei au de asemenea ccintari , numai duhovnicesti, care se pot asculta oricind , care se deruleaza continuu, sau la alegere;

      http://www.ekklesiaoradea.ro/cantari.php

      pentru mine e oaza binecuvintata; Domnul mii-a descoperit comandind Scoala Lui Hristos, o carticica, pe cit este de mica, atit e de “tare” are numai hrana tare, cititind-o te verifici daca esti sau nu pe Cale, asa si spune Austin Sparks, nu oricine are puterea sa o citeasca;
      la rastimpuri imi cade in mina, din biblioteca .
      si citind-o imi fac cercetare minutioasa , sa vad pe unde ma aflu

      in revista Harul aparea mai de mult poza cintaretei care tocmai a murit ; ce sa mai spun?

  2. Excelent materialul, si daca am cunoaste dimensiunile reale ale fenomenului….Noi vedem ce este la suprafata, ii vedem pe aceia care nu se mai retin, dar sunt inca multi care la unele (putine) biserici sunt mielusei, canta imnuri, cantari vechi, se imbraca super-decent (lucruri care in ele insele nu sunt condamnabile, ci dimpotriva), dar care acasa (iar unii chiar de cand au inchis portiera masinii la plecarea de la adunare) se incanta cu “muzica crestina contemporana”…Uneori, in urma cu ceva ani, cand aveam discutii evanghelistice cu diverse persoane, indrazneam sa le recomand sa asculte Radio Vocea Evangheliei…ultima data i-am ascultat acum vreo 3-4 ani, daca nu gresesc, fara sa fiu un ascultator consecvent al lor…dar m-am cutremurat…nu mai am nici o dispozitie sa recomand un astfel de post de radio nici macar necredinciosilor…daca au evoluat (adica involuat) in aceeasi directie, vai de noi! Apostazia a batut demult la usa, acum a pus realmente stapanire pe unii.
    Ce e interesant este ca sunt 3 categorii de persoane si tot 3 tipuri de discutii in ce priveste muzica. Sunt pe de-o parte cei care au ramas conservatori sau au devenit convinsi ca nu exista teren de compromis in privinta muzicii (a propos de principiul regulativ, cred ca ar fi interesant de discutat pe tema asta in ce priveste inchinarea in astfel de context). Cu astfel de persoane iti este drag sa stai si sa te inchini. In al doilea rand, sunt cei care pozeaza ignoranti si insista sa ramana asa, spunand ca pentru ei conteaza textul, nu “imbracamintea” (adica muzica) – si cu acestia este aproape imposibil sa fii convingator, pentru ca in esenta ei pe fata te pot aproba, dar in spate continua sa fie adeptii muzicii contemporane. Apoi, in al treilea rand sunt cei care nu doar ca simpatizeaza cu aceste stiluri de muzica, ci merg mai departe si se afiseaza fara jena ca aparatori ai stilului zgomotos de muzica. Imi amintesc cu durere cand eram la o evanghelizare la tara intr-o congregatie considerata conservatoare, la biserica se cantau numai imnuri, dar la evanghelizare au dat-o pe “slagarele” din repertoriul penticostal. Erau niste fete care cantau intr-un mini-grup de inchinare care, judecand dupa expresia fetelor lor si dupa miscari, pareau ca sunt niste vedete din lume, de parca ar fi vrut sa impresioneze pe cineva in felul asta….tragic…nici nu mai trebuie sa ne mire de ce din ce in ce mai des in discutiile evanghelistice auzim replici de genul: “las’ ca am vazut eu ce e si la voi la biserici – dezmat”. Eu am spus-o repetat si o sa o tot spun: daca vrea cineva relevanta culturala in bisericile evanghelice romanesti (asta fiind cel mai des invocat motiv), sa constientizeze ca tinta evanghelicilor sunt ortodocsii, asa incat sa mearga in bisericile ortodoxe si sa incerce sa vada ce atmosfera sobra este in timpul slujbei (macar ca sunt o multime de lucruri gresite in liturghia lor; nu discut despre asta aici). A propos, la ortodocsi cand se citeste Evanghelia, toata lumea sta in genunchi, noi stam in picioare; cand este momentul de rugaciune comuna, toata lumea este din nou pe genunchi la ei – la noi, e greu de implementat, ca deh, noi nu vrem sa fim legalisti…Ei, cine vrea relevanta culturala, sa dea o tura pe la o biserica ortodoxa, si apoi sa vina sa vorbeasca despre necesitatea stilurilor moderne de inchinare…
    Frate Paul, poate ar fi nimerita pe viitor o discutie cu argumente din Scriptura in ce priveste principiul regulativ si aplicarea lui la inchinarea in biserici. Cred ca ar face bine multora.

  3. iata aici un link la o trupa de “rock & roll” “crestina”, care a fost invitata si a prestat acelasi repertoriu si la organizatia “Alege Viata”…desigur, cei de la blue sky nine par niste amatori pe langa ce sunt prezentate in clipurile de mai sus, dar apostazia nu se instaleaza niciodata atat de brusc, ci dracul vine treptat-treptat, si cucereste putin cate putin…http://www.youtube.com/watch?v=62gK16U_zhg

  4. Multumim!

    Am convingerea ca TREBUIE sa ne indreptam toate eforturile spre a face si promova muzica de natura sa-L onoreze pe Dumnezeu – acolo unde ea mai exista, iar pentru cei plictisiti, pofta vine mancand – desi greu de crezut ca o muzica clasica cantata cu toata pasiunea poate plictisi prea multe persoane. Am avut multi, multi tineri “fani” ai muzicii clasice, inspirati in duhul lor si ziditi de muzica pe care o cantam, si asta imi spune ca daca exista perseverenta si viziune, multi pot fi salvati din mrejile rockului. Sunt convins ca multi ajung la rock pentru ca nu au in biserici o muzica de calitate. Stiu, nu e scuzabil sa se refugieze in rock, dar in ce ne priveste, am putea face mult mai mult in privinta asta. Doar ca pastorii si predicatorii au alte prioritati.

    Iar noi, o mana de muzicieni cu liceu/conservator, trebuie sa cantam la diverse evenimente pentru a ne castiga existenta (vorbesc in numele lor, slava Domnului ca am un alt fel de serviciu). Duminica, daca e o nunta/un concert, nu mai venim la biserica, pentru ca la nunta ne castigam painea. Ii lasam pe fratii de la tobe, ca ei asta fac in timpul liber, singurul lor concert e in biserica.

    Cand ati auzit de ultimul CD cu muzica crestina clasica sponsorizat – sau macar promovat de o biserica?

    • Dumnezeu nu ne vrea profesionisti in muzica;
      nu se deduce asta din Scripturi;
      CD-uri si cintareti, pt ce??
      avem cintari scrise prin Duhul, pe sub paturi de inchisori;
      cintarile fr Moldoveanu sunt peste 8000;
      si ar fi suficinete sa ne desfatam inimile;
      EL ne vrea profesionisti in arta pocaintei.
      Asa sa ne ajute Dumnezeu !

  5. Exemplu Simina, cintareata evanghelica, care apare pe o scena din lume, la un concurs, cu o fusta complet transparenta de i se vedea lejeneria intima;
    parul blond-vopsit, bustul acoperit sumar,pe care l-a corectat cu silicon; imbracata ca o femeie stricata;
    ea a cintat ani de zile in adunarile evanghelice, se pot cauta pe Google, pozele ei vechi si cele de acum, e o diferenta strigatoare.

    NICIODATA, da, niciodata nu vom vedea la ortodocsi asa ceva;
    la ce anume ii putem chema pe ortodocsi la noi? sa ia exemplu de stricaciune?
    cred ca de mult este timpul sa tragem linie si cortina fata de lume
    -Pina Aici-
    si daca numai la stadiul de VORBA raminem, cind se va Schimba ceva?

  6. Cred ca etse vremea ca fratii pastori cu autoritate , sa inceapa prin a face ceva, asa aminem la stadiul de vobire intre noi, care cunoastem de mult aceasta fateta;
    “tacind faceti voi dreptate?”
    eficienta nu va aparea de pe bloguri, desi mult timp am sperat asta si mi-am pus inima sa contribui cu ceva;
    vor citi unii, dar uni o vor lua ca si birfa, cred ca tebuie sa se intervina n forta Cuvintului, in locurile potrivite, iar aici sa putem da si date cum se LUCREAZA.
    Dac eu care eram plina de rivna am obosit sa tot aud numai vorbindu-se, concret, daca vad ca se va face ceva, voi da o mina de ajutor.

    Daca nepotul meu a divortat, dupa o viata de bisericos, si in familie la noi s-a luat atitudine ferma, de catre fiul meu, de catre mine si azi nepotul ne considera dusmanii lui(bietul de el), nu inseamna ca vom ajunge la reconciliere daca nu de pocaieste, dar practic am luat pozitie fata de el, nu scriind doar pe un blog;
    incercind sa-l recuperam, chiar daca acum nu intelege, pentru ca NU VEDE ca a ales Pacatul.

    Ce facem , acum ?
    la adunarea locala unde ma duc cind stiu ca e evanghelizare, nu pot spune ca se cinta muzica rock, niciodata, dar pot spune cu o durere mare ca,cunosc din spusele unei mame indurerate ca doi tineri din aduanare traiesc in curvie cu femei din lume.
    Durerea asta mare, cum o rezolvam?
    Si sincer, citi nu sunt in situatia asta?
    Ce soarta au ei? sunt pierduti pe vecie?
    Cine e raspunzator din Adunare? nimeni?
    Este tot mai mare durerea din jur, dar NOi, NOI ce facem?
    Domnul ne-a iubit si ne cere sa-i iubim>
    Si curvarul din Corint a fost iertat, eu nu inteleg bine acest lucru;
    dar desigur ca toate au avut un inceput: o muzica pop sau rock, o fusa mai scurta, un gind mai piezis,,,la toate astea nu s-a lucrat, in familie, si in biserica, taid raul de la inceput, de la radacini.
    Nu e usor azi sa fii tinar cind ispita e peste tot pe unde treci si o mai gasesti si in Adunare.

  7. Da, trăim ȋn preajma revenirii Domnului Isus spre a-şi lua Biserica. El S-a dus să ne pregătească un loc, ca apoi să se ȋntoarcă şi să ne ia cu El.
    Muzica pe care tinerii ȋncearcă să o introducă ȋn bisericile evanghelice, exprimă starea lor spirituală.
    Ei se consideră mai ȋnţelepţi şi mai spirituali decȋt bătrȋnii bisericilor, iar porunca dată de Duhul Sfȋnt:
    -“Tinerilor, fiţi supuşi celor bătrȋni”- nu se mai potriveşte zilelor noastre.
    Dacă cele 7 biserici din Apocalipsa reprezintă Biserica Domnului ȋn evoluţia istorică,- aşa cum spun unii teologi -, atunci nouă ni se potrivesc cuvintele Domnului Isus adresate Bisericii din Laodicea: “Iată ce zice Celce este Amin, Marturul credincios şi adevărat, începutul zidirii lui Dumnezeu: ,,Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în cocot! Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea. Pentrucă zici: ,,Sînt bogat, m’am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi dela Mine aur curăţit prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele, şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; Eu mustru şi peşi doftorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii, şi să vezi. Eu mustru si pedepsesc pe toţi aceia, pe cari -i iubesc. Fii plin de rîvnă dar, şi pocăieşte-te! Iată Eu stau la uşă, şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine. Celui ce va birui, îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie. Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul.” (Apocalipsa 3:15-22)

    Bine zicea un commentator al acestui text: “În zilele din urmă, Domnul Isus se adresează acelor indiviz,i cari primesc mustrările Lui şi acceptă pedepsele Lui; ca un semn al dragostei Lui. Domnul Isus ştie că nu toţi cei ce se numesc creştini, -sau vin la biserică- sȋnt gata să asculte glasul Lui. A asculta Cuvȋntul Domnului, ȋnseamnă a căuta să ȋmplineşti cu fapta tot ce zice El.
    E o luptă de dus ȋmpotriva uneltirilor celui rău: inclusiv uneltirile diavolului de a strica muzica inspirată de Duhul Sfȋnt,- muzică ce s-a cȋntat secole de-a rȋndul în Bisericile Domnului –şi a o ȋnlocui cu cȋntările noi, gălăgioase; cari plac unor tineri fireşti. Eu aş numi această muzică: ‘muzica hormonală’.

  8. Intre Legile date evreilor, Dumnezeu a mentionat doar 4 tipuri de instrumente permise pt inchinarea in Templu. Dupa reintoarcerea din robie, Dumnezeu a repetat Legile si ghici cate tipuri de instrumente au fost permise in inchinarea de la Templu? Tot 4! (ca doar nu se contrazice pe Sine si nici nu e schizofrenic). Va las voua placerea de a le descoperi.
    PS – un test al smereniei: sa canti la microfon pe stativ, fara sa-l iei in mana. Alt test greu de trecut: muzica accapella.

  9. Dumnezeu sa ne binecuvanteze inimile, citind acest mesaj si sa facem cum scrie in Deut. 10.16.
    Stiu ca cer mult, dar ar fi minunat daca ati putea scrie tot mesajul de mai sus in engleza.
    Eu sunt in Anglia si merg la o biserica penticostala unde gasesc hrana spirituala consistenta care ma ajuta enorm, slava Domnului.
    Dar exista o data pe luna o seara de “Rock praise”. Nu am mers decat o data de curiozitate si mi-am promis ca altadata nici ca ma mai duc. In seara respectiva au venit foarte putini enoriasi, care au fost “cutremurati” cu muzica pe care o puteai asculta foarte bine si de afara cu usile inchise. Cu greu m-am putut abtine sa nu ies pe usa ostentativ.
    Este trist sa vezi o scena de genul acesta intr-o biserica unde se vede binecuvantarea lui Dumnezeu in alte privinte.
    Eu as indrazni sa ii transmit mai departe mesajul pastorului, pe care l-am vazut cu o inima cu totul pentru Dumnezeu. Vad asta in atitudinea si in invatatura sanatoasa pe care o da. In seara respectiva m-am uitat dupa el ca sa vad ce parere are despre ce se intampla si cu oarecare bucurie am vazut pe fata lui nemultumire fata de ce se intampla. L-a sfarsit chiar, a mers in fata si a spus un scurt mesaj care, (nu m-am putut abtine sa nu zambesc cu satisfactie) nu avea nicio legatura cu rock-ul sau cu ce se intamplase in seara respectiva, ci era un mesaj puternic si sanatos (spiritual vorbind) de chemare.
    Am inteles ca totul tine mai mult de Comitet decat de el personal.
    Aceste fiind scrise, astept cu nerabdare raspunsul dvs.
    “Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui”

    • Draga frate David,

      Dupa reforma din Germania din anii 1500, Anglia a devenit in secolele urmatoare, bastionul Evangheliei adevarate. Cel rau nu a stat degeaba si a atacat Crestinismul englez printr-o serie de filozofi care practic nu aveau argumente, dar erau de un tupeu iesit din comun. Unul dintre acestia a fost Dave Hume. Desigur a aparut si Darwin cu evolutionismul lui.

      In anii ’60 in Liverpool s-a infiintat formatia Beatles care au fost niste anonimi ingimfati si rebeli. Ei au fost propulsati in notorietate mondiala de forte oculte. John Lennon, unul dintre ei, a fost un anticrist si un mare ocultist. Acest huligan a avut obraznicia sa spuna ca ei ca formatie (in turul American care l-au facut mai tirziu) au devenit mai populari decit Domnul Cristos. Beatles au nenorocit lumea dar in primul rand Anglia. Dupa Beatles au fost alte doua formatii Sataniste care au impins lumea si mai mult in Rock si ocultism. Acestea au fost Led Zeppelin si Rolling Stones, tot din Anglia. Asa ca pentru englezul de rand, sa negi pop culture si Rock music este echivalent cu negarea identitatii lor nationale.

      Materialul care ti l-am recomandat sa te uiti in limba romana, il am in limba engleza, dar trebuie sa-l mai finisez si am sa ti-l trimit sa-l arati pe acesta pastorului englez. Domnul sa te pazeasca integru.

      Cu apreciere in Cristos,
      Pastor Paul Dan

  10. Draga frate Paul,
    Am citit avid materialul pe care mi l-ati recomandat si trebuie sa recunosc ca mi s-a cam strans inima. In primul rand de teama, pentru ca sunt atat de putini crestini care stiu aceste lucruri si in al doilea rand de tristete pentru ca de multe ori nu ne intereseaza sa cercetam ce este si ce nu este dupa voia lui Dumnezeu, ci mai degraba gandim ca israelitii in 1 Samuel 8v20: “sa fim si noi ca toate nemaurile”.
    Am vazut ca materialul este si in engleza, dar am sa astept sa imi trimite-ti varianta finisata, daca asa considerati ca este mai bine.

    Cu dragoste din Dumnezeu

  11. Pentru fratii care inteleg limba engleza , ii rog sa se uite la acest link crestin de apologetica , cu minidocumentare video despre membrii si formatiile ( trupele) de muzica rock , pop , rap , grunge , etc. , care promoveaza direct sau indirecta SATANISMUL si NEW AGE-ul prin lirica pieselor si filozofia de viata a lor :

    http://theater.goodfight.org/

    Aici , mai jos , gasiti documentarul crestin de 10 ore ( o documentatie video extrem de captivanta despre mai TOATE trupele muzicale occidentale celebre , incepand cu anii ’50 ) intitulat THEY SOLD THEIR SOULS FOR ROCK’N’ROLL ( Ei si-au vandut sufletele pentru Rock’n’Roll ) produs de misiunea crestina de apologetica GoodFight Ministries , condusa de pastorul JOE SCHIMMEL din U.S.A :

    http://www.goodfight.org/store/resources_video_tstsfrar10.html

    Si , mai jos , varianata de 3 ore ( mai scurta ) a aceluiasi documentar crestin They sold their souls for rock’n’roll ( Ei si-au vandut sufletele pentru rock’n’roll ) :

    http://www.goodfight.org/store/resources_video_tstsfrar3.html

    Va pot marturisi personal , ca unul care a venit din lume si a ascultat aceste genuri de muzica , ca acest documentar este EXCELENT in a preveni si a trata intoxicatia letala cu muzica Rock si alte genuri de muzica lumeasca , care sunt o scarba in fata Domnului !

    Dupa ce i-am prezentat doar unele pasaje din acest documentar crestin , fiului meu care e in varsta de aproape 11 ani ( am selectat ce ar putea el intelege la varsta lui si ce ar fi potrivit la varsta lui sa vada ) , fiul meu mi-a dat o replica prin care am inteles feedback-ul pozitiv care l-a avut asupra lui . Fiul meu mi-a zis : TATI , ( acuma ) URASC MUZICA ROCK !!! El a realizat originea si scopul ei SATANIC care e o ofensa la adresa Domnului Isus !

  12. Traian,
    crezi ca muzica usoara e mai putin periculoasa?
    Se cinta azi Te iubesc, te ador, te vreau linga mine..
    cuvintele is chiar o scirba pt mine, dar ptr Dumnezeu?
    Manele si populara, la fel.
    S a adoptat acest nou fel de muzica, si in loc sa cinte
    o cintare noua, se cinta muzica proasta populara si usoara,
    depinde de confesiune;
    se cinta cintece de catre artisti, nu cintari de catre copiii Imaparatiei.
    De cind cu evanghelizarile catre atrag prin cintece ( ca muzica inseamna altceva)totul e un Show evanghelistic.
    Am facut parte din biserica 1 Brasov, pina m am mutat aici;
    niciodata nu au fost acolo cintareti, o poate spune cine cunoaste.
    Rock cinta acei care “vin” invitati de catre pastori incompetenti;
    ei au toata vina.

    • Elisa ,

      Orice stil ( gen) de muzica care nu-L glorifica pe Dumnezeu ar trebuii , parerea mea , sa nu fie in preferintele crestinilor . Muzica usoara , populara , manele , si alte genuri muzicale balcanice , la care tu faci referinte , glorifica omul , iubirea fireasca ( eros-ul ) , placerile carnale ( betie , curvie , chefuri , etc. ) si nu pe Dumnezeu . Stiu ca esti de acord cu mine in aceste aspecte , si bine faci !
      Unii au incercat sa “crestinizeze” aceste genuri muzicale , schimbandu-le doar versurile . Parerea mea este ca desi aparent “merge si asa ” in realitate ” nu prea merge” …nu prea aduce sfintenie .

      Cu muzica ROCK insa problema e si mai complicata ! Rock-ul este un FENOMEN MONDIAL , un gigant magnet care a penetrat cu forta lui de atractie si a coalizat in acelasi timp culturi , limbi , religii , rase , etnii , popoare , tari diferite , etc. ! Cred ca fratele Paul a explicat foarte bine si a atins acest detaliu .

      • Da, desigur, eu doar voiam sa adaug “preferintele” celor neatinsi de Duhul Domnului, care introduc uriciuni in biserica, chiar adca nu par atit de grave ca si muzica satanica, pt ca eu consider ca rockul este muzica satanica, pt ca te incita la violenta, sex si toate cele rele.
        Asta am aflat acum 19 ani de la baietii mei, imediat dupa ce m am pocait.

  13. Suntem atinsi de superficialitate:

    “Superficialitatea este una dintre bolile cele mai raspandite ale societații contemporane. Din pacate, ea se transmite pe cale vizuala: cand omul nu stie nimic despre lume, despre Dumnezeu si despre sine, el cauta sa fie ca ceilalti, chiar daca nici ei nu stiu nimic.

    La prima vedere, superficialitatea pare intemeiata pe o lipsa de seriozitate si de profunzime, precum si pe acea usuratate cu care omul se raporteaza la lume, la viata, la aproapele sau, la Dumnezeu si la sine insusi. Insa, cautand mai atent spre ea, vedem ca superficialitatea este o adevarata boala a sufletului, o stare de neimplinire, adica un pacat impotriva lui Dumnezeu si a aproapelui.”

Leave a comment