Crestinismul Sub Asediul Neopaganismului

Crestinismul Evanghelic din Romania este sub un asediu neopagan in crestere. Viata de biserica este din ce in ce mai aproape de standardul lumii. Cum s-a ajuns aici? De unde sunt aceste influente? Ce se poate face?
Va invit sa vizionati un powerpoint presentation in Romana si in Engleza pentru cei care prefera a doua limba.
Locuind in America din 1984 si fiind interesat indeaproape de fenomenul social, spiritual, si istoric miscarii Evanghelice de aici, prin harul Domnului pot sa prezint o perspectiva documentata a declinului Evanghelicilor de pe continentul Nord American.

Bibliografia am atasat-o intr-un document separat.

Astept reactile dumneavoastra,
Pastor Paul Dan

Nota: In versiunea Romaneasca, cuvintele cu rosu si subliniate sunt linkuri cu poze. Trebuie sa va descurcati in a viziona linkurile si a ajunge inapoi la prezentare in functie de computerul care il aveti.

In versiunea din Engleza, linkurile cu poze sunt in albastru si subliniate.

Crestinismul-sub-asediul-Neopaganismului 

Christianity Under the Siege of Neopaganism (PDF)

Bibliografie 

20 thoughts on “Crestinismul Sub Asediul Neopaganismului

  1. am citit. ştiam o parte dintre cele expuse, altele au fost complet noi. atitudinea cu care am citit manifestul e diferită de cea cu care l-aş fi citit acum câteva luni. mulţumesc pentru atenţionări şi îndemnuri!

  2. Cred ca tot ce e scris in document e documentat bine, insa as avea cateva obiectii. Mi se pare ca afirmatiile: “Jazz-ul este un gen de muzica malefic” sau “jazzul este un stil muzical care creeaza superficialitate, dorinta dupa petreceri si desfrau” sunt un pic deplasate, sau cel putin prea generalizate. E adevarat ca sunt multe ramuri si subramuri in jazz, si nu pot sa zic ca agreez totul in jazz, dar faptul ca a fost folosit ca muzica pentru petreceri si inspiratie pentru anumite dansuri, nu il face in sine “malefic”.
    Pe de alta parte, o importanta sursa de inspiratie pentru jazz este muzica clasica. Fiecare mare cantaret de jazz, cel putin pianistii, au studiat muzica clasica inainte. Daca am aplica acelasi criteriu, ar trebui sa respingem si muzica clasica, ca fiind sursa de inspiratie pentru ceva rau.
    Nu ma leg de rock-ul crestin, care stiu ca e daunator, dar cred ca in legatura cu muzica trebuie avuta mare grija la afirmatiile radicale, la care exista mai mult pareri decat dovezi. Este un domeniu foarte sensibil.

    • Daca citeati bibliografia, observati ca este documentat efectul negativ al Jazzului. Jazzul si astazi este o sursa de lumesc si superficialitate. Muzica classica nu a avut nimic de aface cu Jazzul. Din potriva, Jazzul de-construieste muzica classica cit si orice alt gen de muzica normala.
      Citez din bibliografie:
      “Jazz became the representation of crime, insanity, and immorality. Girls shortened their skirts high above the knees, women started smoking and drinking in public. Jazz captivated girls from big and small towns alike. Chicago reported that in two years, a thousand girls fell into different immoralities because of Jazz.”
      (Frank Tirro, Jazz, New York: W.W. Norton & Company, Inc., 1977).

  3. Foarte bun articolul.
    As vrea insa sa fac o mica observatie…
    USA nu a fost implicatra in mod direct in Primul Razboi Mondial. Au trimis intr-adevar trupe in sprijinul Frantei. Cred ca ar indeparta orice piedica de a contesta credibilitatea articolului daca specificam acest lucru clar.

    • A fost implicata direct: At 8:30 on the evening of April 2, 1917, President Wilson appeared before a joint session of Congress asking for a declaration of war to make the world “safe for democracy.” On April 4, Congress granted Wilson’s request and the United States was at war with Germany.

  4. Mai este un aspect. Ofensiva paganismului asupra Bisericii este posibila si din cauza confuziei privind sursa intelepciunii si a cunostintei ! M-am saturat de fabule, povestioare si exemple ne-crestine promovate in Biserica sub pretextul ca “adevarul este universal valabil”. Ei bine, nu ! O povestioara zen nu reprezinta adevarul lui Cristos ! Trebuie sa revenim la adevarul specific crestin fara de care suntem pierduti.

  5. Frate Dan Paul,
    Unde se găseşte cartea Viaţa lui Ellen White de D.N. Canright în format pdf. Stiu ca aţi răspuns pe internet ellenwithe.org dar n-am reuşit s-o găsesc. Poate puteţi sa-mi indicaţi exact the URL address.

    Vă mulţumesc,
    Doru Motz

  6. Pingback: Conferintele Peniel si dezonorarea lui Dumnezeu « ioan8

  7. Cred ca nu e vorba de nicio instruire; numai Duhul este suficient sa ne invete.
    Baietii mei, acum vreo 12 ani discutau de muzica rock, fara ca cineva sa-i fi instruit; chiar daca unul e ortodox, ei spuneau ca incita la sex si la violenta.
    S-au detasat de ea, fara niciun el de avertizare.
    Insa tinerii care intra in sinul adunbarii si sunt botezati ( nebiblic, adica nu dupa nasterea din nou) nu au Duhul si nu ii poti acuza.
    Pastorii si nu numai (ca pastorul e unul si frati tineri sunt poate ca sute in adunarile mari); trebuie sa se implice total in a combate cu rugaciuni si zile de post in adunare; cu invatatura si poate disciplinare.
    Altfel adunare se va preface in VARZA.

  8. De fapt se va transforma in IAD,
    (VARZA mai e buna pentru minacre totusi)
    asta am simtit cind am dat drumul la sonor, ca era dupa 23 si vecinii din bloc ar fi crezut ca noi am inebunit, ne stiu de oameni care au ceva ” cu biserica”
    Puteam sa spun: stati dragilor ca acum la pocaiti e dracul in prima banca?
    Ma mir tare, ca desi e de mult povestea” de cind sunt frati, de cind muzica este”
    Dumnezeu nu i-a NIMICIT!

  9. De fapt se va transforma in IAD,
    (VARZA mai e buna pentru mincare totusi)
    asta am simtit cind am dat drumul la sonor, ca era dupa 23 si vecinii din bloc ar fi crezut ca noi am inebunit, ne stiu de oameni care au ceva ” cu biserica”
    Puteam sa spun: stati dragilor ca acum la pocaiti e dracul in prima banca?
    Ma mir tare, ca desi e de mult povestea” de cind sunt frati, de cind muzica este”
    Dumnezeu nu i-a NIMICIT!

  10. Sint did Atlanta si numai stiu unde sa mai merg la biserica. La Fr Titi Cocian ca sa nu piarda membri musica contemporana, tobe, baterie numai este sensul de pietate si respect pentru Dumnezeu. Ca sa atragem membri aducem muzica lumii in biserica.

    • Frate Nick,

      Ceea ce imi spuneti nu ma surprinde. Titi Cocian a tradat increderea fratilor Baptisti din America si a liderilor asociatiei promovand-ul pe Ton. Introducerea tobelor si muzicii lumesti face parte din declinul care se afla el si o parte din biserica din Atlanta. Va sugerez sa mergeti la biserica la fratele Pete Popovici care nu cred ca au tobe, sau sa va rugati sa vedeti cum organizati strangeri de casa.

      In ce priveste strangerile de casa lucrurile trebuie facute cu multa inteleptciune si rugaciune deoarece repede pot aparea disensiuni sau erezii daca nu este veghie in privinta unei doctrine corecte.

  11. Tobele din pacate au ajuns si in biserici din Romania ,baptiste,penticostale, ar trebui poate sa se face a lista a acestor biserici ,crestinismul lumesc castiga teren din pacate si in Romania.

  12. Pingback: Homosexualitate, Tribunalul Suprem SUA, epoca post crestina, Anticrist si venirea Domnului Isus « tineridelanganoi

Leave a comment