Ce ar trebui sa cunoasca multi pastori si lucratori in evanghelie din Romania

  • Pastorii si lucratorii in evanghelie vor avea parte de o judecata mai aspra. Asta ar trebuii sa ne dea serios de gandit.
    Fraţii mei, să nu fiţi mulţi învăţători, căci ştiţi că vom primi o judecată mai aspră. (Iacov 3:1). 
  • Puterea spirituala a unei biserici nu sta nici in numarul mare al participantilor, si nici in bogatia lor, ci intr-o viata de sfintenie
  • Cresterea numarului de enoriasi indiferent de metoda, este un concept de business, neavand deaface cu Scriptura
  • Succesul in pastorire in acord cu voia lui Dumnezeu nu inseamna cresterea numerica in primul rand (trebuie sa fie si o crestere numerica),  ci cresterea in maturitatea spirituala
  • Incercarea de a tine pe tineri cu orice pret in biserica, oferindu-le divertisment si muzica contemporana este un concept falimentar importat din sociologie si de la serviciile sociale, dar strain de evanghelie
  • Inainte de a adopta modele americane contemporane de program al bisericii, liderii romani ar trebuii sa cunoasca elemntele culturii americane, ca de exemplu: Ragtime music, Jazz, Blues, The Roaring Twenties, R & B Music, Pop, Rock, The Hippie Revolution, Heavy metal, si Black Metal. Deasemeni ar trebui sa fie familiari cu caracteristicile generatiilor americane numite: Pre-Boomers, Baby Boomers, Hippies, Yuppies, Generation X, Y and Net.
  • Biserica evanghelica americana dupa anii ’50, cu rare exceptii, este o expresie culturala de tip Hollywood imbinata cu elemente puternice de marketing
  • Inainte de a introduce tobele in biserica, cat si muzica rock sau alte versiuni contemporane, liderii ar trebuii sa cunoasca bine originea satanica a muzicii rock cat si consecintele pe termen mediu si lung al acestei muzici
  • Accentul prea mare pus pe dragoste in biserica, in detrimentul doctrinei, adevarului, si a sfinteniei, este un concept nebiblic importat de la evanghelicii americani care la randul lor, sunt tributari revolutiei hippie. Dragostea nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr (1 Cor 13:6).
  • Majoritatea pastorilor americani au fost formati de profesori infestati de concepte de toleranta hippiota
  • Crestinismul evanghelic din Romania si din Europa de est, a fost sanatos spiritual (desigur nu perfect) pana cand liderii evanghelici Est Europeni au adoptat in mod indiscriminant modelul evanghelic american de biserica, care este o combinatie de Hollywood, marketing, si toleranta hippiota
  • In Romania este un proverb de o incredibila aplicabilitate astazi, “fa ce zice popa, nu ce face popa”. Exact la fel ar trebuii sa se intample si cu evanghelicii romani in relatiile cu pastorii americani: “fa ce zice pastorul vizitator, nu ce face pastorul vizitator”
  • Majoritatea pastorilor americani, si acum si o parte din romani, idolatrizeaza cultura contemporana, vorbesc in slogane de filme, si ignora realitatea ca, crestinismul american a fost conservativ inainte de razboiul al doilea mondial. Dar cand desfranata Marylin Monroe, dansatorul din buric Elvis Presley, cat si influenta hippiota au deraiat cultura americana, biserica evanghelica americana, cu rare exceptii, a apostaziat ca rezultat al adoptarii acestei culturi decadente.
  • Este doar o chestiune de timp pana cand bisericile evanghelice din Romania, care in dorinta de popularitate, adopta modelul falimentar evanghelic american, vor experimenta aceeasi indecenta, aceleasi divorturi, aceleasi abuzuri de substante, aceleasi probleme cu tineretul, si aceasi tragica apostazie.
  • Iată dar ce vă spun şi mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiţi cum trăiesc păgînii, în deşertăciunea gîndurilor lor, avînd mintea întunecată, fiind străini de viaţa lui Dumnezeu, din pricina neştiinţei în care se află în urma împietririi inimii lor. Ei şi-au perdut orice pic de simţire, s’au dedat la desfrînare, şi săvîrşesc cu lăcomie orice fel de necurăţie. Dar voi n’aţi învăţat aşa pe Hristos; dacă, cel puţin, L-aţi ascultat, şi dacă, potrivit adevărului care este în Isus, aţi fost învăţaţi, cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă desbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare; şi să vă înoiţi în duhul minţii voastre, şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul. (Efeseni 4:17-24). 

5 thoughts on “Ce ar trebui sa cunoasca multi pastori si lucratori in evanghelie din Romania

  1. Traim vremuri de mare confuzie spirituala in biserica. Antidotul confuziei spirituale este discernamantul, dar nu poti gasi discenamant la cei care nu sunt nascuti din nou, pentru ca acestia nu au “gandul lui Cristos”. Pe masura ce discernamantul scade, apostazia creste.

    Am citit recent pe site-ul http://beginningandend.com despre o noua erezie aparuta in SUA in urma lansarii cartii “The Circle Maker” scrisa de pastorul american Mark Batterson. Este uimitor cat de repede aceasta erezie prinde teren in bisericile emergente (“seeker friendly”). Iata articolul:

    http://beginningandend.com/the-circle-maker-heresy-witchcraft-in-the-church/

    De ce erezie ? Pentru ca in ceea ce afirma si promoveaza, nu se bazeaza pe Cuvantul lui Dumnezeu, ci pe basme si legende omenesti.

    Ma intreb cat timp va dura pana cand aceasta noua erezie va patrunde si in bisericile evanghelice din Romania ? As putea afirma ca durata de timp pana cand o noua erezie venita din SUA patrunde in Romania si devine fenomen de masa (vezi fenomenul “Purpose Driven Life”) reprezinta un fel de barometru al apostaziei.

    Doamne, ai mila de noi si deschide-ne ochii. Ridica Doamne strajeri pe ziduri, care sa cunoasca bine Cuvantul Tau si sa avertizeze turma impotriva ereziilor.

  2. Vin pastori de la tara la noi, si ne bucuram ca “mai au putere” se sus,
    pentru ca in oras se intimpla multe in detrimentul adevaratei inchinari, adevaratei credinte care implica smerenia si descernamintul.
    Daca nici pastorii nu sunt nascuti din nou, atunci?
    cine conduce viata bisericii trebuie mai intii sa aibe discernamint.

  3. Observ că aţi scris multicel despre Statele Unite ale Americii.

    Întrebarea mea este: ce înseamnă Statele Unite ale Americii?… Sau, mai clar, ce legătură există între Dumnezeu şi Revelaţia Sa, credincioşii din România, mântuire, sfinţire şi americani?…

    …Dacă americanii v-au intrat în biserici, domnilor predicatori români, ei v-au intrat pe uşile din faţă larg deschise (“Porţi, ridicaţi-vă capetele!…”), nu s-au furişat, iar mulţi dintre domniile voastre aţi fost nişte slăbănogi care s-au ploconit înaintea dolarilor, a ajutoarelor umanitare, a călătoriilor, a avantajelor şi beneficiilor, a oportunităţilor la care vă îmbiau acceptarea în “oculte”, iar şcolarizarea întru (multele erezii scoase de) institutele teologice americane şi un “doctor” pe cartea de vizită v-a atras pe mulţi ca Gangele pe hinduşi şi Kaaba pe mahomedani.

    Aţi săvârşit un îndoit păcat, vorba lui Ieremia: pe de o parte, domniile voastre, predicatorii, nu aţi fost în stare să elaboraţi o teologie rotunjită, armonizată cu Sfintele Scripturi şi cu etosul românesc (Dumnezeu lucrează cu oameni care, vrând-nevrând, sunt parte a unei culturi, civilizaţii, spirite ale veacului lor), iar pe de altă parte, sau cealaltă faţetă a păcatului dublu, este că aţi adus învăţături străine, mentalităţi străine, aroganţe şi le-aţi vârât pe gâtul credincioşilor din ţara asta…

    Acum recoltaţi ce aţi însămânţat!…

    …Şi zic aceasta pe acest blog cu durere şi jale, dar şi îmbărbătat de faptul că discern că “ispravnicul” acestui blog pare să cunoască harul, să se încreadă în Dumnezeul Scripturilor şi să-i pese de semenii săi.

    Berakhoth/ Binecuvântări!

  4. Este atat de adevarat , ca mi se umple fata de rusine.
    Ne lipseste demnitatea ca popor si implicit ca popor crestin.
    Este foarte trist.
    Avem o formula specifica : “sa ne dea”
    Ma rog sa vina timpul trezirii , sa zidim , sa traim frumos si sa invatam sa dam , ca e mai ferice!
    Amin

  5. Sint de acord total cu dv. .BER a aparut ca miscare crestina prin trezirea unui preot ortodox.Biblia n-o avem de la americani ci este rodul traducerilor si imbunatatirii traducerilor de-a lungul vremii de catre Biserica Ortodoxa Romana pina cind calugarul Dumitru Cornilescu,fratele nostru, ne-a pus in miini Sfinta Scriptura moderna .

Leave a comment