Ce incearca E. Contac sa ascunda in mod disperat?

 

Sminteala numita “demers academic” 

Sub pretextul obiectivitatii si formarii academice, liberalii infiltrati in institutele de invatamant crestine deraiaza spiritual pe studentii la teologie. Nu este nici o garantie ca studentii de la un seminar teologic sau chiar absolventii vor putea face fatza infiltrarilor de erezii numite astazi “demers academic”. Ceea ce se petrece la ITP prin invitarea apostatului Volf, este un atac frontal in domeniul teologic impotriva intregului cult pentecostal cat si a intregii miscari evanghelice din Romania.

Domnul Isus si apostolii nu foloseau “demersuri academice”

Inainte de a explica cum era cu “demersurile academice” pe vremea Domnului Isus, trebuie sa vedem cateva lucruri de baza. Generatia contemporana lui Mesia era dominata de traditii orale si scrise ale batranilor si fariseilor, inclusiv a rabinilor. Iata exemplul lui Nicodim: Isus I -a răspuns: ,,Tu eşti învăţătorul lui Israel, şi nu pricepi aceste lucruri? Adevărat, adevărat îţi spun, că noi vorbim ce ştim, şi mărturisim ce am văzut; şi voi nu primiţi mărturia noastră. “(Ioan 3:10-11)

Aceste colectii de traditii astazi se afla integrata intr-o lucrare vasta numita Talmud.

“Talmudul, deci, este forma scrisă a ceea ce, în timpul lui Isus, a fost numit tradițiile bătrânilor, și la care el facea aluzii frecvente.”
Rabbi Michael L. Rodkinson

Domnul Isus in cea mai mare parte condamna invataturile Talmudului (mai exact scrierile rabinice ce aveau să fie incluse in Talmud) deoarece indepartau pe evrei de la autoritatea Scripturii (Tanakh). De aceea nu vedem nici macar odata cand Domnul Isus sa fi invitat vreun fariseu sau invatator al legii sa tina un “demers academic” ucenicilor. Dimpotriva, acestia veneau peste Mantuitorul si ucenici incercand sa ii infiltreze cu ideile lor dar erau imediat pusi la punct de Domnul Isus. Nebuni şi orbi! Care este mai mare: aurul sau Templul, care sfinţeşte aurul?” (Matei 23:17).

La fel si apostolul Pavel nu facea din biserica sau din grupul ucenicilor lui o platforma pentru “demersul academic” al filozofilor si sofistilor din secolul I. Dimpotriva, Pavel le scrie Corintenilor care erau deschisi spre “demersuri academice”: Dacă cineva dintre voi se crede înţelept în felul veacului acestuia, să se facă nebun, ca să ajungă înţelept (1 Cor 3:18). 

Trebuie sa ii recunosc lui Contac o calitate predominanta: diversiunea teologica invatata de la “mentorul” Manastireanu

De fapt asta este singura calitate pe care Contac o mai are. Nu se astepta sa fie deconspirat asa de repede iar singurul lucru care mai poate face acum este diversiunea. Contac in mod disperat incearca sa mute atentia evanghelicilor de la faptul ca apostatul Volf are ca agenda unirea Crestinismului cu islamul. Ca atare Contac face urmatoarele lucruri:
Diversiunea nr. 1  Volf prezinta o carte la ITP care nu are legatura cu islamul.
Raspunsul meu: Nu are importanta ce prezinta Volf, scopul conferintei lui Volf este acceptarea acestuia in cercurile teologice romane ca mai tarziu sa isi prezinte ideile lui de baza, unirea Crestinismului cu Islamismul imbracate in subiectul “pacii mondiale”.

Diversiunea nr. 2 “Cercetatorul lingvistic” Contac scrie articole pe blogul lui cu titluri de ziar de provincie cu scopul de a diminua gravitatea faptelor lui si ale lui Constantineanu. Iata un exemplu:
„Crislamul” – o gogoriță gonflată, pentru uzul guguștiucilor
Raspunsul meu: Crislamul nu este o gogorita, este agenda lui Anticrist avansata de apostatul Volf.

Diversiunea nr. 3 Contac spune: “Dar când un teolog de talie internațională, susținut de o pleiadă de personalități evanghelice din toată lumea intră în dialog cu musulmanii, o face nu pentru a crea, cum cred mințile slabe de înger și tari la cerbice, o fuziune între creștinism și islam, ci pentru a încerca să gestioneze simbolic (nu politic!), în spiritul Evangheliei, moștenirea complicată a unui trecut dureros, marcat adesea de intoleranță, de supurații, de venin și de ură, toate manifestate adesea de ambele părți.”
Raspunsul meu: Diversiunea aceasta este cea mai grava. Il consider pe Contac un apostat. El minte cu buna stiinta favorizand Crislamismul. Iata dovezile:

a.pleiadă de personalități evanghelice din toată lumea, care Contac zice ca il sustin pe Volf nu sunt altii decat apostatii Crestinismului de pe lista Yale pe are a postat-o pastorul Ionescu. Pe lista se afla si D. Manastireanu cu C. Constantiniu. Vezi aici.

b. Cartea de capatai a lui Volf este “Allah, un raspuns crestin” in care el la pagina 199 spune ca cineva poate fi suta la suta crestin si suta la suta musulman. Acesta este Crislam. Volf negociaza intr-un mod nerusinat cauza Crislamului la pagina 200, spunind ca in aceasta religie hibrida unii pot amesteca si in alte proportii crestinismul si islamismul! (Volf nu foloseste termenul “Crislam” dar termenul de “religie hibrida” care in esenta este acelasi lucru).

c. Apostatul Volf are o agenda politica. O spune cu gura lui in “Allah, un raspuns Crestin”: “…the book is primarily about politics” (pagina 14). “…cartea in mod primar este despre politica.” Contac spunea ca agenda lui Volf nu e politica…  Cartea lui Volf il dovedeste pe Contac ca este un mincinos notoriu in teologie, deoarece el cunoaste bine continutul cartii in discutie.

Deci, apostatul Contac incearca cu disperare sa ascunda agenda Crislamista a apostatului Volf, si sa prezinte conferinta cu Volf la ITP ca un demers academic cand in realitate este subminarea teologica a tuturor evanghelicilor romani.

Oare masele de credinciosi pentecostali cat si pastorii lor nu vor dezaproba prin votul lor si prin scrierile lor ce se intampla la ITP? Contac si Constantineanu trebuie dati afara.

Oare restul liderilor evanghelici si pastorilor vor tacea in mod complice in ce priveste asaltul eretic a lui Contac si Constantineanu?

In paragrafele ce urmeaza redau cateva pasaje din recenzia cartii “Allah, un raspuns Crestin” dar sugerez citirea materialului atasat. Este si o versiune in limba engleza.

***

Teza cartii “Allah, un raspuns Crestin” este ca Allah si Dumnezeul Bibliei sunt aceasi persoana. Volf avanseaza aceasta idee, deoarece agenda lui politica ii spune ca pacea lumii atarna de punerea crestinismului si islamismului intr-o noua religie comuna. Aceasta noua religie el nu o numeste dar o descrie si o propune fara rezerve. Alti cercetatori au denumit intentia unirii  crestinismului cu islamul ca fiind Crislam

Crislamul este teologia politica a lui Volf. Pe coperta interioara a cartii se afla un mic paragraf care te anunta ca cineva poate fi suta la suta musulman si suta la suta crestin, iar la pagina 199 el spune ca cineva poate fi suta la suta crestin si suta la suta musulman. Acesta este Crislam. Volf negociaza intr-un mod nerusinat cauza Crislamului la pagina 200, spunind ca in  aceasta religie hibrida (acesta este termenul folosit de el) unii pot amesteca si in alte proportii crestinismul si islamismul. Iata cit de adinca este decaderea lui Volf, care cu orice pret  impinge la compromis pe crestini.

Este demn de observat ca , in mod specifc, expresia “Fiul lui Dumnezeu” nu este prezenta nici macar o data in cartea lui Volf!  De ce? Pentru ca el nu a vrut sa supere pe cititorii musulmani. Scriptura este clara, “Oricine tăgăduieşte pe Fiul, n’are pe Tatăl. Oricine mărturiseşte pe Fiul, are şi pe Tatăl”. (1 Ioan 2:23) Mantuirea este prin Fiul lui Dumnezeu.

Cine crede în Fiul, are viaţa vecinică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa, ci mînia lui Dumnezeu rămîne peste el. Ioan 3:36

La pagina 87 Volf, expert in anologii false, din nou produce una de felul acesta. El argumenteaza ca asa cum evreii si crestinii au in comun Vechiul Testament, tot asa si musulmanii au in comun parti din Coran cu crestinii si evreii. Complet neadevarat! Dovada este ca, musulmanii neaga ca Biblia asa cum avem astazi, este o adevarata revelatie (p.89). Totusi Volf continua neabatut in a forta pe crestini sa devina musulmani explicand ca exista “suficienta similaritate” intre Dumnezul crestin si cel musulman. Jocul lui de cuvinte este negat de precizia Scripturii. El de acum incolo va pedala pe termenul “similaritate” facandu-l pasaportul pentru Crislamism.

Dupa incercari nereusite si erezii la tot pasul pe care Volf le emite in cartea sa, iata la ce grad de apostazie ajunge el la pagina 191: in acceptiunea lui, musulmanii si crestinii avand acelasi Dumnezeu, rezultatul vrut de el este ca islamul si crestinismul sunt doua versiuni ale aceleasi religii. Crislam in toata regula!

Volf nu se opreste la a propune Crislamul fara sa il numeasca. El impinge pe cititor sa devina musulman zicand ca poate participa in postul Ramadanului, poate practica ruganciunea musulmana de cinci ori pe zi, si poate sa il accepte pe Mohamed ca un profet social cum a fost Martin Luther King Jr. Dupa toate aceste practici Volf minte pe cititor ca poate sa ramana suta la suta crestin (p. 199).

Recenzia cartii “Allah un raspuns Crestin” de Miroslav Volf (PDF)

Book Review of “Allah a Christian Response” by Miroslav Volf (PDF)

32 thoughts on “Ce incearca E. Contac sa ascunda in mod disperat?

  1. Apreciez articolul..insa, e ptr a doua oara cand faceti un anacronism..si devine inadmsibil…
    fara suparare, corectati informatiile cu privire la acest subiect!

    Facand afirmatia “Domnul Isus in cea mai mare parte condamna invataturile Talmudului deoarece indepartau pe evrei de la autoritatea Scripturii (Tanakh).” SUNTETI in mare roare..
    si sa va explic de ce!

    Este absolut anacronică ideea că, pe vremea lui Isus fariseii și cărturarii puneau accept „pe Talmud” (când Talmudul a fost compilat la câteva sute de ani după Isus!) (Talmudul, numit în mod tradițional Shas (ש״ס, o abreviere ebraică a lui shisha sedarim, cele „șase ordine” ale Torei orale), este un text central al iudaismului rabinic, compus din Mișna și Ghemara. Este o compilație a opiniilor docte acumulate în scris până la sfârșitul secolului V d.Hr.).

    Poate ati vrut sa faceti referire la scrieri rabinice.. asta pot accepta…:)
    atunci, as cam modifica asa: “Accentul lor nu era pe Scriptura, ci pe adaugari la Scriptura, gen scrieri rabinice.” (realitatea e dura: oamenii Legii chiar au adaugat la Scriptura si asa invatau si pe altii!!)

    Fara suparare!!!!

    • prin urmare, pe acest text, am facut urmatoarea corectura: “Domnul Isus in cea mai mare parte condamna invataturile Talmudului (mai exact scrierile rabinice ce aveau să fie incluse in Talmud), deoarece ele indepartau pe evrei de la autoritatea Scripturii (Tanakh).”
      Sper sa o acceotati…
      asta ca sa nu fim anacronici si sa ramanem fideli realitatii acelei vremi… 🙂

    • eu am citat ce spune rabinul, tocmai ca sa se vada cum a originat Talmudul…
      “Talmudul, deci, este forma scrisă a ceea ce, în timpul lui Isus, a fost numit tradițiile bătrânilor, și la care el facea aluzii frecvente.”
      — Rabbi Michael L. Rodkinson

  2. Interesanta aceasta perspectiva cum ca islamul si crestinismul sunt doua versiuni ale aceleasi religii, sau cum mai spun unii, doua fetze ale aceleasi monede. Eu nu inteleg aceste afirmatii prin prisma asemanarilor, ci mai degraba prin cea a diferentelor. O moneda are doua fetze, de acord, dar oare nu sunt ele situate opus si nu sunt oare complet diferite? Iata ce spune John MacArthur despre aceste “asemanari” dintre islam si crestinism:

    John MacArthur Islam and the antichrist: http://youtu.be/2sci_WFp8ec .

    Har si pace… si intelepciune.

    PS: Imi imaginez ca dl Contac nu frecventeaza acest blog, dar l-as provoca sa vada acest video si eventual sa dea un raspuns “academic”, dar pe intelesul nostru. Daca noi suntem niste inculti si niste ignoranti cu care dl Contac nu-si perde timpul pretios, poate John MacArthur se ridica “putin” la nivelul de discurs preferat de domnia sa. Sau macar din respect pt elders, daca i-a mai ramas vreun dram.

  3. Citind odată prin Coran [în romînește], mi-a fost suficient să văd că acesta este, parcă [dacă nu chiar așa], o repovestire de proastă calitate a relatărilor din Vechiul Testament.
    Multe modificări, trunchieri și reformulări, bineînțeles, cu scopul de a promova viziunea islamică [allah să aibă milă! Dacă ar exista… :D].

    • Am terminat Sfinta Scriptura.Nu Mai avem ce lua din ea.Poate pentru unii este o carte limitata.Si Iata ca s-a terminat ca hrana.Deaceia se apeleaza la anumite scrieri care sa sublimenteze Aceasta lipsa a Bibliei.

      Ce mincam aceia si suntem.Azi Un oarecare este OK,.Miine aceiasi Zic ca numai e OK.Nestatornicia pe Cale face dovada ca nu suntem Ai Domnului Hristos..Avind o partasie cu Mintuitorul, nu iti Mai trebuie omul.

      • hai sa nu fim absurzi si ipocriti…:)
        nu cred ca sunt prea multi (afara de cei de la sate sau cei carora nu le place sa citeasca!), care sa citeasca DOAR Biblia…dar vorbesc impotriva celor care nu citesc doar Biblia! 🙂
        si daca iei in calcul numai cititul de pe bloguri, si tot NU citesti numai/doar Scriptura!
        Sa nu fim ipocriti!
        Sa fim atenti ce citim! Sa plecam de la Biblie si sa ne intoarcem la Biblie, supunand tot ce citim autoritatii Bibliei…ce e impotriva Bibliei, taiat afara! Asta inseamna efectul de canon al Bibliei!

  4. Frate Dan,

    In virtutea respectarii adevarului, va rog sa va interesati la institutul baptist Emanuel din Oradea (care este acum Universitate) sa vedeti ca Paul Negrut a recomandat studentilor aceasta carte a lui Volf.
    Va intreb: cu ce este Contac mai vinovat decat Negrut? De ce unul este incriminat iar celalalt eludat? Trebuie sa fiti obiectiv ca sa dovediti ca nu “patima” este la mijloc, asa cum spunea fostul rector, John Tipei. Daca ne deranjeaza promovarea ereticilor ar trebui sa-i criticam pe toti cei care-i promoveaza, nu doar pe unii, cu care ati avut de-a face si pe care v-ati luat pica. Va rog sa va analizati inaintea lui Dumnezeu si sa vedeti cum stati la capitolul onestitate.

    • Ganea,
      In 1999 cand Dr. Negrutz a recomandat cartea lui Volf, acesta nu era oficial implicat cu musulmanii. Deabia in 2007 apare prima problema: Prof. Volf was the lead author of the Christian response to “A Common Word Between Us and You,” the historic open letter signed by 138 Muslim scholars, clerics, and intellectuals, released in October 2007, http://faith.yale.edu/people/miroslav-volf

      • asa este… e bine sa iei ce e bun din acea carte, mai ales ca este inainte de problema crislam, si deci nu e afectata de acest subiect!
        dar rezerve se merita sa ai! 🙂

        • in cazul de fatza tot ce inseamna scrieri de ale lui Volf trebuie trimise la lada de gunoi; te asigur ca nici un credincios autentic nu se va simnti mai sarac fara ce a avut “pozitiv” Volf. Sunt sute de autori evanghelici care trataeaza mai bine ca Volf reconcilierea. Evanghelicii nu au nevoie de nimic de la apostati si eretici!

      • poate aveti mare dreptate… insa, ca si in cazul cartilor lui Ton, de dinainte de cadresa sa in carismatism, eu cred ca, cu atentie mare, poti lua graul dintre neghina! 🙂
        si ma refer, mai ales, la czul in care trebuie sa consulti o bibliografie bogata, ptr pro si contra…
        caci nu poti vb ce nu cunosti, nu? 🙂

  5. Dumnezeul Bibliei, care ni s-a descoperit in Cuvantul Sau, care s-a intrupat si ne-a rascumparat prin jertfa de la cruce a Domnului nostru Isus Cristos, care ne-a dat ca o arvuna, in dar Duhul Sau cel Sfant, care este viu si lucrator in vietile celor mantuiti, NU este acelasi dumnezeu cu cel din Coran. Pentru musulmani Trinitatea e o absurditate, salvarea de la iad nu se face prin jertfa de ispasire a Domnului Isus. Musulmanii nu pot concepe ca Dumnezeu s-a intrupat in persoana Domnului Isus Cristos, pentru a ne vorbi despre adevar, adevar care ne face liberi, care aduce salvare, mantuire, eliberare, pentru a deschide oamenilor ochii prin Duhul Lui cel Sfant, de a vedea pacatosenia omeneasca si mizeria in care traim, si a ne da iertare prin harul Sau. Prin prezenta imi aduc si eu dezaprobarea fata de aceste incercari de a unii crestinismul cu islamismul. Din pacate acesti apostati eretici duc in eroare pe multi care nu sunt ancorati in Cuvantul lui Dumnezeu. Am vazut si cateva marturii ale unor crestini care s-au converiti din islamism. Cu totii afirma ca Dumnezeul Bibliei nu este dumnezeul din Coran. Raul trebuie taiat inca de la inceput pentru a nu se raspandii in toata Romania. Doamne da un Duh de pocainta acelor eretici si tie frate Dan Paul Domnul sa te intareasca si sa aduca biruinta deplina in lucrarea ta. A Domnului este gloria si slava in veci de veci. Amin

  6. Mie mi se pare atat de ridicola incercarea ITP si a lui Contac de a justifica prezenta lui Volf la conferinta, oamenii astia fac tot ce pot ca sa isi taie singuri craca de sub picioare.

    Contac nu are ce sa mai justifice, ce sa mai explice, de aceea limbajul batjocoritor si zeflemist al dansului nu face decat sa adauge noi trasaturi negative la caracterul si asa duplicitar pe care si l-a aratat de o vreme incoace.

    Pacat de toata investitia in bibliologie! La ce i-ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde propriul suflet?…

    Ideea ca in cartile lui Volf din trecut ar mai putea fi lucruri interesante si folositoare este un afront la adresa teologiei biblice a Duhului Sfant, dar nu ma mira ca unii penticostali care nu stiu cum sa se pozitioneze acum fac acest joc, pentru ca soteriologia penticostala este ea insasi deficitara, punand in esenta omul deasupra lui Dumnezeu. E uluitor sa vezi oameni insistand atat de mult in privinta teologiei si lucrarii Duhului Sfant, dar pe de alta parte nefiind in stare sa isi puna intrebarea simpla: “Daca Duhul Sfant nu este intr-o persoana la varsta de 60 de ani, lucru evident din ereziile pe care acel om le promoveaza constient, cum a putut fi El prezent in acea persoana in urma cu 1, 5, 10 sau cati ani vreti?” Si daca n-a fost niciodata Duhul Sfant in acea persoana, cum ar putea scrierile sale sa fi fost concepute de o minte captivata de inspiratia, calauzirea Duhului Sfant??? Dar lucrurile astea sunt posibile intr-un sistem soteriologic arminian, pentru ca intr-un astfel de sistem, poti fi azi mantuit, maine poti sa fii vrajmas al lui Hristos, si poimaine sa iti revii si sa fii din nou mantuit…Ca si cum Duhul Sfant este un fel de hopa-mitica, faci tu ce vrei cu el, azi Il ai, maine Il dai afara ca ai tu chef de o curvie sau o erezie, iar poimaine te gandesti ca poate ar iesi ceva util si din locuirea cu Duhul Sfant….Mie un astfel de joc mi se pare nu periculos, ci extrem de periculos.

    Da, poti sa gresesti si sa nu stii asta, sau sa gresesti sincer, dar cand esti tras de maneca, ti se spune mai in privat, mai in public, ca esti pe un drum care nu duce unde trebuie, si tu insisti sa mergi inainte, atunci nu mai ai scuza nestiintei sau a inocentei. Un adevarat om al lui Dumnezeu ia aminte la avertizari, chiar daca vin din partea unor persoane care nu iti aduc avertismentele impachetate cu fundita si insotite de o felicitare…

    Cat il priveste pe Iosif Ton si cartile lui, eu gandesc la fel. Omul asta si-a dezvoltat o pasiune pentru a se face de ras si a se dezice de orice de la o zi la alta…Ce incredere as putea avea in astfel de persoane? Cand el a afirmat ca pe vremea comunistilor, cand colabora cu ei, turnandu-i pe credinciosi, el petrecea dimineata doua ore in citirea Scripturii si in rugaciune (wow!!), probabil dupa aceea scriind carti pe care altii azi le considera capodopere, cand omul asta afirma ca toate cartile le-a scris sub inspiratie divina DIRECTA, ce alte dovezi ar mai fi necesare pentru a te feri cu totul de aceasta persoana si de scrierile lui??? Da, omul poate gresi in multe feluri in viata, poate fi fortat de imprejurari sau de persecutie sa faca unele compromisuri din cauza slabiciunii sau a circumstantelor, dar cand are toata libertatea sa nu mai faca compromisuri, cand nu il mai forteaza nimeni sa creada si sa actioneze gresit, dar el de buna voie alege calea ereziei, ce mai poate fi spus? Ce incredere mai poti avea intr-o astfel de persoana?
    Eu as sugera ca prima regula in alegerea cartilor de citit pentru crestinii adevarati, regula din Evrei 13:7 – Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, cari v’au vestit Cuvîntul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfîrşitul felului lor de vieţuire, şi urmaţi-le credinţa!
    Cei mai buni autori crestini sunt cei care nu mai sunt cu noi, pentru ca putem vedea ca ei au finalizat cursa lor cu bine, n-au deraiat de la credinta adevarata. Si chiar daca pana si pe acestia trebuie sa ii supunem la testul Scripturii, totusi avem de unde alege.

    • Excelent comentariul, Ninel.
      Mai clar de atât nu se poate. Doar cine nu vrea nu înțelege.
      Și eu am citit cărțile lui Țon… până la un punct. Când viața lui a arătat altceva decât a scris, când am aflat cât rău a făcut fraților lui informând Securitatea, când a luat-o pe cărarea carismatismului, tot ce a scris a fost pentru mine gunoi.
      Îngrozitor este că oamenii aceștia sunt cățărați în poziții didactice, formatoare de conștiințe și caractere. Dacă nu există suficientă maturitate spirituală și discernământ, sunt nenorocite atâtea generații…
      Să credem însă că Domnul va avea grijă de cei ce sunt ai Lui și nu va lăsa să se piardă sufletul lor.

  7. Frate Paul,

    Este foarte grav ce se intampla in acest mediu al studentilor la teologie.
    Practic ei sunt formati in aceste institute si invatatura pe care o primesc trebuie sa fie in spiritul Cuvantului lui Dumnezeu.
    Este bine ca se scrie si de manipularea din partea acestor oameni E Contac s. a. care ascund intentile pornite dintr-o radacina a pacatului.
    Imaginea pe care o au studentii este specifica celor care cred ca tot ce spune profesorul este asa.
    Insasi aceasta legatura profesor-student implica o autoritate asupra dezvoltarii cunostintelor studentilor si modul de transmitere a unor erezii ,invataturi abatute este foarte simplu cand un “profesor apostat” se foloseste de credinta studentului…credinta ca profesorul este unealta lui Dumnezeu in modelarea lui.
    Un alt exemplu de eficienta apostazica este si in cazul “Institutului Teologic” la Ceiuta.
    Acolo si-a urmat studiile Iorgulescu Mircea si pregatirea apostata pe care a primit-o, a dus la cele doua mineriade carismatice in cultul BER.
    Iata cum lucrurile se leaga: invatatura apostata=> studenti apostati=>SLUJITORI APOSTATI in Adunarile Crestine.
    Sunt foarte multi care urmeaza acest lant al apostaziei.
    Dar nu toti. Slava Domnului!
    Sunt cei 7000 de barbati care nu si-au plecat genunchiul in fata lui baal.
    Si ca dovada ca sunt multi cei care scriu aici adevarul, si mult mai multi care il cred si se roaga Domnului pentru izbavire.

    • The pope, in his weekly Sunday address in St. Peter’s Square, said he hoped faithful of all religions “will unite themselves spiritually to our plea.”

      It will also mark the first time that Jewish, Christian and Islamic prayers will be held in the tiny city-state that is the headquarters of the 1.2 billion-member Roman Catholic Church.

      “Now, Lord, come to our aid. Grant us peace, teach us peace. Guide our steps in the way of peace,” Francis prayed. “Open our eyes and our hearts, and give us the courage to say: ‘Never again war. With war, everything is lost.’”

      Francis closed his prayer inclusively: “Shalom, Peace, Salaam, Amen.”

      • Este exact TEMA a ceea ce canta si promova megavedeta internationala a muzicii rock , BONO , vocalistul trupei de muzica rock U2 , in turneul lor Vertigo din 2005 … COEXIST ! Refrenul melodiei era : “Jesus , Jew , Mohammed—It’s True.” (Isus , Evreul , Mohamed – Este Adevarul ) . Ecumenismul lui Bono promova direct prin lirica versurilor si prin tema afisata obsesiv in concert ( COEXIST ) “legatura” si “Adevarul” “celor trei credinte Avraamice ” (Iudaismul , Crestinismul si Islamul ) !

        Megastarul international rock , Bono , de la U2 , cunoscut pentru imoralitatea sa sexuala si alcoolism , cat si pentru doctrina Universalista a “crestinismului” sau , este socotit si promovat de liderii Bisericilor Emergente , a Bisericilor Conduse de Scop (PDC) / Rick Warren , si a bisericilor “sensibile cu cautatorii / Seeker-Sensitive / Seeker-Friendly (Bill Hybels ) ca un adevarat model de “crestin” neo-evanghelic , un adevarat MARE “profet” al “Noii Spiritualitati Crestine” postmoderne … care e bazata pe “drogoste , toleranta , acceptare … si sincrestim religios total ” si nu pe “legalismul” interdictiilor poruncilor Crestinimului Biblic bazate pe Exclusivismul invataturii sanatoase a Evangheliei !!!

        AMANUNTE AICI :
        U2′s Bono, Unorthodox Superman !
        http://www.submergingchurch.com/2013/07/05/u2%E2%80%B2s-bono-unorthodox-superman/

  8. Caci se vor scula hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni pana acolo sa insele daca va fi cu putinta chiar si pe cei alesi” Matei 24:24

    Binecuvantat sa fie Dumnezeu ca El se indura de cei alesi si ne ajuta sa vedem unde e falsul. Binecuvantat sa fie Dumnezeu ca el are slujitorii Sai care sa demaste pe cei care sunt vrajmasi ai crucii Lui Hristos. Sunt in total dezacord cu crislamul. E agenda clara a lui anticrist. Ce are de-a face Hristos cu Belial?

    Allah nu este Dumnezeu. El nu are Fiu. Sa nu ne lasam inselati.
    Singurul Dumnezeu viu si adevarat este Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
    Ma asteptam ca acesti promotori ai crislamului sa atace si Biserica din Romania. Eu vad Biserica neo-protestanta din Romania ca este inca ca un bastion in fata curentelor anticristice.

    Trebuie sa ne punem pe genunchi la rugaciune sa putem pastra sus steagul Evangheliei.
    E uluitor sa vedem cat de orbi sunt acesti promotori ai crislamului – cand o multime de musulmani care s-au intalnit cu Hristos si au fost regenerati Il proclama pe Hristos ca Dumnezeu si Mantuitorul lor.
    E clar ca lumina zilei ca acesti “frati”mincinosi care s-au lepadat de Stapanul care i-a rascumparat nu sunt din oile Lui Hristos.

    Oile Lui Hristos Il cunosc pe Hristos si asculta glasul Lui si merg dupa El. Acestia dupa cine merg?

    Dumnezeu sa ne ajute sa pastram “credinta si un cuget curat pe care unii l-au pierdut si au cazut de la credinta”

    “Tu sa ramai in lucrurile pe care le-ai invatat si de care esti deplin incredintat caci stii de la cine le-ai invatat ; din pruncie cunosti Sfintele Scripturi care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire,prin credinta in Hristos Isus. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre , sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul Lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”

    Biblia are un cuvant grav pentru acestia” la descoperirea Domnului Isus din cer cu ingerii puterii Lui intr-o flacara de foc ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos. Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la Fata Domnului si de la slava puterii LUi” 2 Tesaloniceni 1:7-9

    Fie ca Dumnezeu sa se indure de cei care au fost amagiti.

    • DIN multe cauze (de ex., afirmatia muslmanilor cum ca “Dumnezeu nu a fost atat de inconstient ca sa-si dea Fiul sa fie rastignit pentru noi” sau “Isus nu a fost rastignit pe cruce, ci Dumnezeu a gasit o persoana care semana cu Isus ca sa fie rastignit in locul Lui”, si multe altele), nu numai de cele ce tin de Numele lui Dumenzeu si teologia din jurul lor, si ce tin de DIVINITATEA lui Isus Cristos (care sunt CELE MAI IMPORTANTE!), NI SE DEMONSTREAZA CA musulmanii NU CRED in acelasi Dumnezeu ca si crestinii… deci NU AU ACELASI DUMNEZEU!
      IAR AICI CHIAR NU E DE NEGOCIAT! aici e greseala subtila a lui Volf !

      apoi, referitor la cei ce invoca mila fata de semeni, oare de ce nu se face diferenta intre mila ce trebuie aratata semenului si duritatea pedepsei fata de inchinarea la alt dumnezeu (adica tocmai NE-NEGOCIEREA cu privire la Singurul si Adevaratul Dumnezeu!!! – deci lipsa de mila!)… ptr categoria din urma, nu prea exista mila..si Dumnezeu nu face referire la cazuri de mila ptr acestia

  9. Pingback: Inca o actualizare: 12 milioane de imigranti vor Europa! Germani de rang mare mint! – Raspunzand cu evanghelizare la islamizare – Partea I « tineridelanganoi

Leave a comment