Actualizare 2: Mare tradare la pentecostali! Emanuel Contac si Corneliu Constantineanu

Nota- actualizarile sunt la sfarsit de articol.

Crislamistul Volf este cel mai mare promovator intre evanghelici al unirii Crestinismului cu Islamul intr-o religie hibrida numita “Crislam”. Miroslav Volf a apostaziat de la credinta crestina, tradand Adevarul Evangheliei.

Miroslav Volf este invitat de onoare al Institutului Teologic Pentecostal sa sustina prelegeri in perioada 11-13 Iunie.

In cazul de fatza, principalul tradator in Romania a credintei crestine este Emanuel Contac. El l-a promovat pe Crislamistul Miroslav Volf pe blogul lui cativa ani in urma. Rog pe cei care nu au citit acest articol vital sa o faca, dar cu rabdare. Vezi aici.
Iar acum M. Volf apare din nou pe blogul lui Contac in cuvinte si mai elogioase. Vezi aici.

La fel de vinovat este si Corneliu Constantineanu, rectorul Institutului Teologic Pentecostal. Omul care l-a sustinut pe Contac pe ani de zile in ereziile lui este John Tipei, fost rector la ITP.

Emanuel Contac a incercat sa evite pana acum acuzarea ca este promovator de Crislamism. Multi naivi l-au crezut, iar multi lideri evanghelici, pentecostali, sau de alta denominatie, cu toate ca au citit articolul documentat pe care l-am scris, in mod las au continuat relatia cu Contac.

Iata inca o dovada a promovarii Crislamismului facuta de Emanuel Contac, cat si felul josnic in care Contac se exprima pe blogul lui.

“Am plăcerea să anunț vizita lui Miroslav Volf în România…”

“Fiindcă în perioada iunie-iulie vor fi într-un stagiu de cercetare la Colegiul   Wheaton, regret că nu voi putea audia în direct prelegerile susținute de teologul american de origine croată.”

Pastorul Cristian Ionescu din Chicago a avut curajul sa confrunte pe tradatorul Evangheliei numit Emanuel Contac. Vezi aici.

Se pune intrebarea, conducerea pentecostala din Romania va lasa lucrurile scapate de sub control la Institutul Teologic Pentecostal?

Inca o intrebare, liderii evanghelici romani vor tacea si de data aceasta cu privire la actiunile lui Emanuel Contac?

Rog cititorii sinceri sa se roage ca Dumnezeu sa nu lase Adevarul Evanghelei amestecat cu Islamism in Romania.

***

Actualizare: Corneliu Constantineanu si-a luat masteratul la Institutul Evanghelic Teologic Osijek, Croatia. Pe de alta parte, decanul de la Osijek, Peter Kuzmic este casatorit cu sora apostatului Miroslav Volf. Iata interese de grup si de familie in promovarea Crislamistului M. Volf. Iar Emanuel Contac este partener in erezie cu Constantineanu. Conducerea pentecostala ar trebuii sa ii dea afara de urgenta. Sunt convins ca intre pentecostali sunt oameni capabili care sa ii inlocuiasca pe cei doi tradatori ai Evangheliei. 

***

Actualizare 2: Institutul Teologic Pentecostal a dat o declaratie oficiala in care afirma credinta crestina, dar la sfarsit il apreciaza pe marele apostat crislamist Miroslav Volf. 

Iata cateva comentarii necesare cu privire la comunicatul oficial a ITP.

  1. Documentul este echivoc si aceasta este facuta cu scopul de a salva aparentele in timp ce Contac si Constantineanu isi contina agenda nestingheriti. Pastorul Cristian Ionescu din Chicago a spus foarte bine ca daca ITP crede ce a scris in comunicat, atunci trebuie sa retraga invitatia facuta lui Volf si conferinta anulata. Vezi aici articolul pastorului Ionescu. 
  2. Nu stiam ca, Corneliu Constantineanu este semnatarul documentului Yale care este un pact cu musulmanii pus la punct de apostatul Volf. Stiam de D. Manastireanu ca este semnatar dar am vazut ca, Constantineanu a semnat documentul cand era decan la Osijek, deci mana in mana cu Volf. In consecinta, C. Constantineanu este un apostat la acelas nivel cu D. Manastireanu. Ce cauta acesta in fruntea ITPului? 
  3. Este o expresie americana care zice ca cineva poate “vorbii din ambele colturi ale gurii”, adica spunand lucruri contradictorii. O alta expresie similara zice ca “in aceasi respiratie” cineva spune doua lucruri contradictorii. Un echivalent in limba romana este cuvantul echivoc, care are sensul de ambiguu. Ce vreau sa spun? Declaratia data de ITP este ambigua deoarece asa cum am spus afirma aspecte fundamentale crestine, dar mentine aprecierea fatza de crislamistul Volf. Cine face asa? Un exemplu este vrajitoarea Ellen G. White. Ea copia concepte teologice remarcabile, iar mai tarziu in aceasi scriere insera ereziile ei. Apostatul Volf in cartea sa “Allah un Raspuns Crestin” afirma pe deplin tezele fundamentale crestine dar imediat dupa aceea incepe sa le nege gradual afirmand islamismul, si impingand cititorul sa accepte ca, crestinii si musulmanii au acelasi Dumnezeu si ca, crestinii pot sa amestece Evanghelia cu islamul intr-o religie hibrida crestino-islamica. 
  4. Metoda de manipulare aratata mai sus apartine sectelor, ereticilor, apostatilor, care amesteca graul cu paiele. Oare nu ghicitoarea din Filipi se exprima teologic corect, dar Pavel respinge vehement amestecul Evangheliei cu ocultismul? 
  5. Oare au disparut teologii pentecostali de este nevoie de apostatul Volf la ITP? S-a uitat cineva la felul eretic in care Volf s-a format la Fuller Seminary si la Tubingen University? La Tubingen, Volf a studiat o teologie infestata cu idei Marxiste. Declaratia ITP cu privire la conferinta cu Volf este o pura manipulare dar fara succes in cazul celor care se documenteaza. 

52 thoughts on “Actualizare 2: Mare tradare la pentecostali! Emanuel Contac si Corneliu Constantineanu

  1. Faptul ca nici conducerea ITP si nici conducerea Cultului Penticostal nu au luat masuri impotriva lui Emanuel Contac este un semn clar ca cele doua foruri nu au ajuns la concluzia pripita a domnului pastor Paul Dan care vede in EC un promotor al crislamismului.

    Prea multa patima domnule pastor… si patima ne afecteaza puterea de a evalua corect.

    • Conducerea ITP este Corneliu Constantineanu, deci compromisa. John, iti convine sa ei apararea lui Constantineanu pentru ca tu ai facut la fel ca el. In ce priveste decizia Cultului Pentecostal, vom vedea ce se va intampla. Cred ca patima apartine lui Constantineanu si Contac in raspandirea Crislamismului.

      Paul Dan

    • Concluzie pripită? Se pare că aveți orbul găinilor, domnule Tipei. După ce autorul articlului a adus atâtea dovezi clare, după ce pastorul Cristian Ionescu arată semnătura lui M. Volf pe documentul ce incriminează, unde este pripeala? Universitatea Yale este un focar de liberalism teologic și apostazie. Simplu fapt că domnul Volf este profesor la o asemenea instituție ar trebuie să vă dea de gândit. Dar dacă nu gândiți, lăsați măcar pe cei care o fac să avertizeze pe cei ce încă umblă pe calea Domnului. Este o rușine că Cultul Penticostal din România a decăzut atât de mult în urma faptului că oameni ca dumneavoastră și Emanuel Conțac au avut în mână câteva generații de studenți, Într-o zi vei da socoteală înaintea Domnului de sufletele pe care le-ați mutilat și de cele pe care le-ați împins în erezie.

      • Leon ,

        Asa cum bine ai remarcat , Paul Dan a adus destule probe ca sa DOVEDEASCA ceea ce afirma ! Bineinteles ca distinsul John Tipei foloseste in al sau comentariu (nr. 2) cea mai simpla si la indemana aparare … dar si cea mai penibila … cand le sunt documentat demascate interesele : “Prea multa patima domnule pastor (Paul Dan )… si patima ne afecteaza puterea de a evalua corect.”

        INTREBAREA ESTE INSA ATUNCI : CE “PATIMA” AU … SI PENTRU CINE O AU … ACESTI DISTINSI TEOLOGI DE ELITA EVANGHELICI (penticostali din Romania) , DE SUNT GATA SA “EVOLUEZE SPIRITUAL” SPRE A DEVENI “CADANE SPIRITUALE” ALE CRISLAMULUI (Crestinism + Islam ) ???

        Toate asociatiile serioase de apologetica evanghelica din SUA , si nu numai , atrag serios atentia despre cristalizarea , intre evanghelicii care imbratiseaza neo-liberalismul teologic , a unei noi credinte / noi optici teologice , ca parte a “Noii Spiritualitati” pentru REALIZAREA ECUMENISMULUI MONDIAL , RADICAL ! Parte a cestei noi credinte , noi optici teologice, este si CRISLAMUL (Crestinism + Islam ) . Iata , in acest sens , doar doua exemple pe scurt :

        —– CHRISLAM (the blending together of Islam & Christianity)
        http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=13109

        —– Rick Warren , Emergents and Muslims – PREZENTARE VIDEO !

        Urmarind cam de trei ani , cum multiplele metastaze spirituale au luat nastere si au evoluat in ultimele decenii in Occident ( in SUA in special ) in mediile teologice NEO-LIBERALE ( infecte spiritual , dominate de misticism oriental si catolic , imbacsite de pop-culture si de metode si invataturi “crestinizate” preluate din psihologie/psihanaliza si de strategii de crestere a bisericii si metode de evanghelizare imprumutate din “intelepciunea acestui veac” / marketing+ psihologie+sociologie ) patrund incet , dar sigur , si in evanghelismul romanesc , m-am tot intrebat oare s-ar putea vreodata ca otrava invataturii CRISLAMISMULUI sa patrunda , chiar camuflat , in mediul evanghelic romanesc , … al urmasilor martirului Constantin Brancoveanu ???

        Sunt sigur ca multi pastori penticostali din Romania , il iubesc sincer pe Domnul ISUS si adevarul Evangheliei Lui , si vor urma exemplul pastorului penticostal roman , CRISTIAN IONESCU , din SUA , si vor lua o atitudine ferma in fata promovarii indirecte a Crislamismului de catre ITP din Romania ( prin promovarea directa a apostatului Miroslav Volf , un adevarat campion al Crislamismului ) !

    • John Tipei ,

      Voi nu intelegeti , saaau … NU VRETI sa intelegeti ?!?

      Nu cred ca pastorul Paul Dan va tine o lectie de fizica cuantica sau atomica … sa fie CHIAR ASA greu … sa intelegeti .

      E tare interesant ce remarca un tanar evanghelic roman (Paul M ) pe blogul sau cu caracter apologetic , facand referire la felul cum azi unii lideri evanghelici postmoderni , in speta teologii neo-liberali , mandrii posesori de masteraaate , doctoraaate , si care in consecinta …cica … au o “gandire mai profuuunda” , au ajuns ne spuna / dicteze azi noua evanghelicilor : CUM SA GANDIM si ce CE SA CREDEM despre “adevarata” invatatura a Evangheliei , in lumina “Noii Spiritualitati” … care emerge in postmodernism ( http://vegheaza.com/2014/05/30/scrisori-2/ ) .

      • Sami Cociorvan (gugustiucul crislamistului E. Contac ) ,

        Cu asemenea intrebari retorice va inclinati si mai mult spre penibil … Cu teologia ati dat-o in bara rau de tot , acum vreti sa ramaneti corigent si la fizica ???

      • Hei , Sami Cociorvan , daca taceai filozof ramaneai !

        Te referi cumva la fizica CUANTICA …caci CUNATICA cum ai scris tu nu exista ??? Sau mai stii … o fi existand …caci daca unii iluminati de prea multa “teologie” au ajuns sa halucineze ca si misticii in transa si sa imbine Crestinismul cu Islamul , atunci se pare ca … totu-i posibil !

      • iertati-l pe cociorvan..e un habarnist care incearca sa scoata palosul la altii..dar se taie singur, saracul… 😀

        • Cred ca Cociorvan si Contac nu scot palosul … ci IATAGANUL . Dar ai dreptate se taie singur cu el !

      • Da minti iulminate…de fizica cuantica sau atomica e vorba…dar tot nu ati raspuns la intrebare…
        Poti si sustine cu dovezi afrmatia asta “Cu teologia ati dat-o in bara rau de tot”? Daca cer prea mult, sa-mi fie cu iertare…preasfintia voastra…
        P.S. Sub pseudonime comenatati ca altfel…nu se poate…

        • Da , o sa te luminez … dar doar dupa ce treci de clasa a treia , si o sa inveti sa scrii corect in limba romana !

      • Napoleonus, …ai vazut ca pe blogul lui Emanuel Contac nu te ridici la nivelul dialogului (fie el si contradictoriu) si ai venit aici in mahala…Congratulations! Aici e de tine…

        • Sami

          Nu am vazut om mai irational ca tine. Tu ii reprosezi lui Napoleonus ca a aparut aici, dar de fapt tu esti omul care face gunoi!
          Cat priveste adularea apostatului Contac este un lucru odios pe care il faci.

          Your access on this blog is over !

          Paul Dan

        • Cociorvane ,

          TU mai ai si tupeul sa vorbesti …de MAHALA ??? Tu care vii pe acest blog de apologetica dupa ce impreuna cu pseudoteologul si semidoctul biblic , Emanuel Contac , va balacariti isteric si penibil pe blogul vaisamar , sustinand crislamismul apostatului Miroslav Volf .

          Spune-i sultanului tau , Emanuel Contac , ca poate sa-si ia diplome universitare si de la Oxford , si ca poate sa mearga la conferinte si “stagii de cercetare” si pe Luna … daca doreste… dar tot un semidoct biblic si un pseudoteolog va ramane atata timp cat nu face diferenta intre Crestinismul Biblic si Crislamismul promovat de apostatului Miroslav Volf .

          MACAR FACETI-VA BINE TEMELE INAINTE DE A VA DESCHIDE GURA !

          Aura de mare carturar si “atotstiutor” a lui Emanuel Contac poate ca prinde la niste studentei tinerei , necopti , de la ITP … dar in mediul teologic real , competent , conservator biblic , sunt de-a dreptul PENIBILE dar si extrem de PERICULOASE halucinatiile sale teologice pro-crislamiste .

  2. Pingback: Miroase greu a Ecumenism la Institutul Teologic Penticostal | ARMONIA MAGAZINE - USA

  3. De la Cristianism, la Chris Oyakhilome, Cristian Barbosu si acum la Crislamism… Ce urmeaza? Crisis si (Anti)Christ…

  4. Cât de decepţionant este răspunsul ITPB!
    Ce limbaj de lemn aveţi,domnilor!
    Ce vă place să evidenţiaţi poziţii, titluri, aprecieri ale oamenilor, premii! Toate sunt gunoaie spune Pavel. Nu cu astea se intră în cer…Aprecierea oamenilor, titlurile academice, lucrările sofisticate nu presupun în mod automat credinţă şi slujire autentică.
    Spuneţi că formaţi slujitori pentru CCP.
    Aveţi o mare responsabilitate pentru ce îi formati.
    Nu cunosc personajul Contac, dar am citit câteva intervenţii de-ale lui. La atâta plinătate de el însuşi nu ştiu unde mai încape Domnul.
    Spuneţi că nu agreaţi sincretismul între creştinism şi islam.Iată că faptele – invitarea unui om cu nişte convingeri discutabile – vă contrazic vorbele.
    Este chiar atât de indispensabil acest Miroslav Wolf? Nu aveţi oameni inspiraţi de Duhul Sfânt,dedicaţi slujirii Domnului care să ţină prelegeri? Sunteţi atât de săraci în personalităţi autentic creştine româneşti încât trebuie să chemat un personaj atât de controversat?

  5. Fratilor, da-ti slava Domnului in orice lucru si m-ai lasati oameni fara credinta ca acest Volf (lup inseamna, nu?) sa ne prade bisericile si sa ne suceasca la minte tineri ca s-a se lase de credinta adevarata a noastra, evanghelica baptista si penticostala!!! Frate pastor care scrieti pe acest blog va rog sa luptati in continuare cu neinfricare pentru ca adevarul evangheliei sa lumineze mintea tuturor tinerilor de la itp si a celor ce lau chemat pe acest Volf la ei la institut! Sa nu vina la noi, sa ne lase in pace iar dumneavoastra frate pastor sa tine-ti sus stindardul credintei adevarate! Multumim pentru postarile dvoastra spirituale si ziditoare!

      • aici:În 1999 mi-am finalizat studiile de teologie la Institutul Biblic Emanuel din Oradea (actualmente Universitatea Emanuel), avîndu-l coordonator la lucrarea de licență pe Paul Negruț, care mi-a recomandat ca în lucrare să existe o anumită voce respectată din lumea teologică la care să fac apel. Mi l-a recomandat pe… Miroslav Volf. Și mi-a împrumutat să citesc cartea acestuia “Exclusion and Embrace. A Theological Exploration of Identity, Otherness, and Reconciliation”.

        • Stiu asta, dar in 1999 Volf nu era oficial implicat cu musulmanii. Deabia in 2007 apare prima problema: Prof. Volf was the lead author of the Christian response to “A Common Word Between Us and You,” the historic open letter signed by 138 Muslim scholars, clerics, and intellectuals, released in October 2007, http://faith.yale.edu/people/miroslav-volf

    • Ce talie are Negrut? Este Un pacatos mintuit prin Harul luiDumnezeu.Aici este partea fireasca din noi,ca dam aprecieri omenesti.O fi Un credincios care cinsteste pe Dumnezeu.Dar toti care se chem copii Ai Lui trebuie sa cinste asaca.

      Am opservat ca ne invirtim in jurul oamenilor si nu al Domnului Hristos.Asta e hrana cu care ne hranim spiritual.Rezultatul?Asa hrana Asa crestere in cunoasterea Domnului nostru Isus Hristos.

      Nu vreau sa fiu inteles gresit.Ci numai sa trag Un semn de alarma ca e periculos sa ne uit am la ce e omul.Beneficiu e sa il avem in atentie pe Mintuitorul.

  6. Citez din regurgitarile “academice” ale ilustrului teolog EMANUEL CONTAC :
    ““Fiindcă în perioada iunie-iulie vor fi într-un stagiu DE CERCETARE la Colegiul Wheaton , regret că nu voi putea audia în direct prelegerile susținute de teologul american de origine croată.”

    Emanuel Contac se crede vreun MARE “cercetator” …”om de stiinta” , care probabil in mintea lui imbacsita de atata “iluminare” are un cuvant “greu” de spus in teologia evanghelica penticostala din Romania ! Doara el e tare “intelept”… nu trimit astia pe oricine sa mearga la “stagii DE CERCETARE” in strainatate !?!?!
    Emanuel Contac confunda Colegiul Wheaton cu N.A.S.A sau cu Institutul de Fizica Atomica de la Magurele ! Auziti-o si pe asta … ca si teolog , filolog , etc., ai avea cica nevoie de STAGIU DE “CERCETARE” . Ce sa cercetezi ma’ Contac … NOI TEHNICI DE SPALAT PE CREIER PENTRU REALIZAREA CONSENSULUI DOCTRINAR , ABSOLUT NECESAR ECUMENISMULUI RADICAL ???

    A SE CITI IN RAFINATA ELUCUBRATIE “ACADEMICA” A LUI EMANUEL CONTAC DE MAI SUS , IN LOC DE “stagiu de cercetare” la Colegiul Wheaton mult mai corecta si adevarata expresie “sedinta in grup DE SPALAT PE CREIER cu doctrinele ECUMENISMULUI radical ” la Colegiul Wheaton !

    • Interesant este că în argumentația „academică” folosește un limbaj destul de „jos” pentru o figură proeminentă și cu pretenții ca a domniei sale. Cînd s-a văzut „încolțit” a trecut la lupta cu arme firești. Emană agresiune prin toți porii.

      • Asa sunt toti apostatii cand sunt demascati …EXPLODEAZA aruncand in jur numai “dragoste” , “pace” si “toleranta” !!!

    • Bravo Teo, rar am vazut mai multa lasitate ca la tine! Ce am scris despre BER a fost ne-adevarat? Ce scriu despre apostatii Contac si Constantineanu in legatura cu Iscarioteanul de Volf este ne-adevarat? Esti de plans.

      Paul Dan

    • Teo ,

      Dupa ce am citit si articole de pe acest blog al lui Paul Dan si articole de pe blogul lui Emanuel Contac , cred ca blogul lui Emanuel Contac are nevoie de cei de la SALUBRITATE … sa adune GUNOIUL … ca pute rau … a CHRISLAMISM si ECUMENISM !

      Cred ca Emanuel Contac ar trebuii sa-si lase la o parte orgoliul intelectual bolnav , alimentat de diplomele “academice” din dotare (pe care sincer nu stiu efectiv cum le-a putut obtine … probabil le-a tras la xerox ) si sa inceapa sa studieze sistematic acest blog al lui Paul Dan (absolvent de la Biola) … si sa-si ia neaparat si notite , ca se pare ca are si memoria scurta .

  7. Replica pentru vaisamar.wordpress.com/2014/05/31/crislamul-o-gogorita-gonflata-pentru-uzul-gugustiucilor-2/#comment-25660

    1. Stafia inchipuita a crislamului nu e chiar stafie inchipuita asa cum o numesc unii foarte luminati care au batut “de ani de zile pietrele pe la colocvii, simpozioane și conferințe din Europa …la Münster, Cambridge, Oxford, Edinburgh, Cairo, Londra, Leuven, Osijek, Praga și Paris”. Asta o dovedeste cel care a scris: “Nu am de gând să discut despre „crislamul” de care s-ar face vinovat Miroslav Volf. E un subiect delicat, asta-i cert, dar care nu cred că poate fi tranșat în trei sentințe dezlânate și pline de sfânt năduf.” http://drezina.wordpress.com/2014/06/01/miroslav-volf-excludere-si-imbratisare-note-de-lectura-1/. Deci, acum sa-mi fie permis acest prim deci, nu e chiar stafie inchipuita crislamul. Ma intreb la ce folos aceste drumuri batute? Poate voi afla odata raspunsul.

    2. Oricine are dreptul, libertatea sa se exprime chiar daca este si de peste ocean si a colectat fonduri si pentru organizatii nepenticostale ca doar George cel Bărbos aparand dezbaterea intre Luther și Eck a spus „Dezbaterile au fost permise din vremuri străvechi, inclusiv cu privire la Sfânta Treime. La ce bun un soldat, dacă nu i se îngăduie să meargă la luptă, un câine, dacă nu i se îngăduie să latre, sau un teolog, dacă nu i se îngăduie să poarte dezbateri? Mai bine să cheltuim bani pentru a susține babe care să împletească decât teologi cărora nu li se dă voie să discute!”. http://vaisamar.wordpress.com/
    3. Ca pastorul de pe ocean are dreptate ca implicatiile acestei invitatii sunt foarte grave e cu atat mai evident cu cat unii care au batut “de ani de zile pietrele pe la colocvii, simpozioane și conferințe din Europa …la Münster, Cambridge, Oxford, Edinburgh, Cairo, Londra, Leuven, Osijek, Praga și Paris” considera cristamul o stafie inchipuita.
    4. Hristos a umblat printre pacatosi , femei stricate, farisei dar nu a denaturat imaginea lui Dumnezeu asa cum fac cei care promoveaza crislamul.
    5. Nu, cu siguranta ca corpul profesoral de la ITP nu o sa mearga la Crangasi la moschee dar probabil ca unul, doi studenti vor considera ca Dumnezeul Biblic este asemanator cu Allah ca au mai fost studenti care si-au postat prin camere portrete cu fete bisericesti ortodoxe si mai mai ca isi faceau semnul crucii, unul chiar a trecut de la penticostalism la ortodoxie si il cunosc foarte foarte bine.
    6. Boicotul ITP-ului. Asta este chiar urata. Cine boicoteaza ITP-ul? ITP-ul este o institutie de care are nevoie foarte mare Cultul Penticostal dar un ITP matur. Daca eu spun ca un spital este insalubru asta inseamna ca boicotez si cer desfiintarea tuturor spitalelor din tara? De unde atata logica? Sunt surprins. ITP-ul trebuie sustinut cu toate puterile dar asta nu inseamna ca daca se comit greseli si se persita in ele nu trebuie luata atitudine pentru indreptare. Pana la boicot mai este foarte foarte mult.
    7. Scriptura vorbeste mult despre prostie si surate de ale ei. Doua exemple: “Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia?” “…Dar cunoştinţa îngâmfă…” etc.
    Nu inteleg de unde si pana unde concluzia ca impotriva studiului si a ierarhiilor academice este ranchiuna? Ranchiuna si un fel de venin palid emana cei care se considera plimbati pe la Münster, Cambridge, Oxford, Edinburgh, Cairo, Londra, Leuven, Osijek, Praga și Paris peste cei pe care ii considera niste lichele doar pentru ca nu au fost si ei pe la Münster, Cambridge, Oxford, Edinburgh, Cairo, Londra, Leuven, Osijek, Praga și Paris. De parca Petru a mers mai intai pe la Münster, Cambridge, Oxford, Edinburgh, Cairo, Londra, Leuven, Osijek, Praga și Paris si apoi a vorbit cu Marele Preot.
    8. “Discursul inchizitorial și alarmisit”. Hmmm …. acum stau si ma intreb. Oare profetul vorbeste despre sine sau chiar despre un altul? E buna si o oglinda in fiecare birou.
    9. 13 doctori. Stau si ma intreb daca titlul de doctor te face un fel de dumnezeu fara gresala?Adica daca esti doctor in teologie vorbesti ca papa ex cathedra? Unde ajungem oameni buni? Cati doctori nu spun azi ca homosexuali pot sa fie hirotoniti? Cati doctori nu promoveaza azi telologia prosperitatii? Cati doctori nu spun ca darurile Duhului Sfant au incetat? 13? Nu! Mult mai multi. Nu credeam ca exista o regula cum ca doctorii intra in categoria celor fara gresala si ca ei nu trebuie verificati. Eu credeam ca numai Dumnezeu este fara gresala!
    10. Pneumatologia baptista si cea penticostala. E buna concluzia de final. Una este biblica, pneumatologia penticostala, si cealalta este nebiblica. Una este reala, adevarata alta este ireala, falsa. La fel este si cu Dumnezeul Bibliei si Allah. Dumnezeu ESTE si nu mai trebuie sa spunem nimic pentru a argumenta existenta Lui. El nu poate sa fie comparat cu nimeni. Allah nu este, nu exista sau daca totusi admitem ca exista putem spune ca exista la nivelul imaginarului. Deci nu putem lua imaginarul unor oameni si sa-l comparam cu Dumnezeul infinit.

    • Dar de ce oare nu v-a postat distinsul “carturar” Emanuel Contac , pe blogul sau , acest mesaj ??? ARE ALERGIE LA ADEVAR ??? E INTOLERANT ??? Cum asa … , chiar EL care tolereaza si promoveaza si pe apostatii crislamisti si pro-ecumenici ( Volf si Manastireanu ) ?!? De ce oare practica fascismul intelectual pe blogul lui ???

      De ce oare toti sustinatorii si promotorii ECUMENISMULUI RELIGIOS radical , care deci sunt promotori ai INCLUSIVISMULUI / UNIVERSALISMULUI /INTERSPIRITUALITATII ( fie din mediul Catolicismului , sau cel din colosul esoteric NEW AGE , sau mediul teologiei neo-liberale evanghelice promotoare a Crislamului , a Bisericii Emergente , a Misticismului Contemplativ , a Bisericilor Conduse de Scop , a “evangheliei de zahar” din majoritatea megachurch-urilor americane , a “evangheliei prosperitatii si a puterii cuvantului rostit” din Karismatismului aberant ) … , DE CE OARE TOTI ACESTIA SUNT ULTRA TOLERANTI FATA DE TOTI SI TOATE , DAR SUNT EXTREM DE INTOLERANTI SI VIRULENTI FATA DE CRESTINII EVANGHELICI CONSERVATORI CARE SUSTIN SI PROMOVEAZA CRESTINISMUL BIBLIC ??? Or fi calauziti de acelasi “duh” ?

  8. ITP, este o institutie ce formeaza pastori “surogat”,ce opteaza pentru aceasta,nu pentru a sluji ,ci pentru a li se sluji ,lipsiti de valorile duhovnicesti,minati de ginduri desarte,firesti. Profesori ca, E.Contac si multi altii plini de (ei),avind o intelepciune indoielnica,lipsiti de Duhul Sfint,e firesc sa adopte si sa apere invataturile false ,ale veacului acestuia,promovate de acesti “lupi rapitori” ce dilueaza Adevarul lui Hristos ,acceptind invataturile unor oameni,zidind pe nisipuri miscatoare ,si asimilind cu usurinta invataturi filozofice ,ce nu au temelia pe intelepciunea lui Hristos,si ducind in eroare si pe altii,si provocind tot felul de dezbinari,printre cei ce merg anevoios pe calea mintuirii. “Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta” Fiti binecuvintati.

  9. Cine nu intelege ca banul dicteaza chiar si la ITP sa mediteze. Luati-le bani si sa vedeti cum lucrurile se schimba. O parte din profesori grasi o sa se topeasca repede . Inlocuirea lui Constantineanu e o chestie de timp .

  10. Pingback: «Marea Resetare» este în conflict direct cu Dumnezeu și Biserica Sa – ARMONIA MAGAZINE – USA

  11. Pingback: «Marea Resetare» este în conflict direct cu Dumnezeu și Biserica Sa – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a comment