Alchimistul spiritual Andrei Croitoru – complice la crislam si la erezii – Partea II

De aceea, fiindcă avem slujba aceasta, după îndurarea pe care am căpătat-o, noi nu cădem de oboseală. Ca unii care am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblăm cu vicleşug şi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu (2 Cor 4:1-2).

Ce este Alchimia in primul rand? 

Alchimia a fost o preocupare oculta din vremuri stravechi initiata in Egypt. In evul mediu alchimistii au fost predecesorii farmacistilor. Ei foloseau incantatii pe langa combinatii de substante. Scopul lor primordial era sa gaseasca metoda prin care orice metal obijnuit sa poata fi transformat in aur. 

Alchimia ca definire a irationalitatii in America

In America, cand cineva vrea sa iti dea de inteles ca esti lipsit de logica sau spui prostii, iti spune ca esti un alchimist. Sunt convins ca acelasi sens este si in romana chiar daca nu este des folosit. 

Alchimia si teologia

Iata cum functioneaza alchimia spirituala in teologie. Anumite personalitati evanghelice fie din America fie din Romania, isi creaza cu timpul o credibilitate buna. Unii insa, intra in declin spiritual si incep sa emita aberatii si chiar erezii. Si aici intervine alchimia teologica. Ei isi inchipuie ca daca au credibilitate isi pot permite devieri. Ceea ce este insa foarte grav este faptul ca devierile lor vor sa ni le prezinte ca si concepte teologice corecte, adica teologul alchimist vrea sa prefaca erezia in adevar! Desigur ca nu se poate, insa acesti alchimisti spirituali sunt incapatanati, tupeisti si chiar orbi.  

Ca sa il intelegi pe alchimistul Croitoru, trebuie sa il intelegi pe alchimistul Karl Barth

Croitoru anunta pe Facebook ca el lectureaza pe Barth si ca Barth este asa de fain teologic vorbind. Barth s-a ridicat impotriva teologiei liberale germane creindu-si o faima deosebita prin anii ’20-’30. Dar apoi apare alchimia dialectica a lui Barth. Barth ia inapoi tot ce a spus impotriva teologilor liberali, negand dogmele fundamentale Biblice intr-un mod foarte subtil. Pentru Barth, Biblia este doar o marturie la Cuvantul lui Dumnezeu, nu este chiar Cuvantul lui Dumnezeu. Toti oamenii sunt pierduti, dar in acelasi timp toti sunt mantuiti. Faptele din Biblie sunt adevarate dar pe de alta parte ele nu au avut loc in istorie, ci in constiinta credinciosilor. Si chiar daca au avut loc in istorie, nu au nici o importanta, spune Barth. Alchimistul eretic Barth, odata ce si-a stabilit credibilitatea la inceput, isi permite erezii grave, deoarece are infailibilitate “papala” in ochii credulilor dealungul decenilor. La fel a facut si alchimistul Croitoru. A lucrat intens sa devina o figura populara si a diseminat lucruri teologice de valoare din patrimoniul teologic mondial, iar pe urma devine complicele apostatului crislamist James White. 

Odata ce Croitoru a devenit si el un mic “papa” pentru o gramada de creduli, gloata de naivi care il sprijina sunt atat de conditionati psihologic incat indiferent ce probe aduci, adevarat este doar ce spune alchimistul Croitoru. 

Care a fost reactia lui Croitoru la dezvaluirile zdrobitoare despre activitatea lui pe Facebook? 

Croitoru, ca orice sectant, a anuntat pe Facebook ca nu va reactiona la dezvaluirile zdrobitoare (din articolul anterior) despre activitatea lui, si ca sa scape repede, le-a numit “impostura” fara sa aduca nici o dovada in privinta aceasta pentru ca nu avea nici un argument. 

Dar lucrurile nu s-au terminat aici. In mod razbunator, ii citeaza scurt pe Ninel Lazar, alchimistul de la secta Magna Gratia, si pe crislamistul alchimist Emanuel Contac. Ninel Lazar si Emanuel Contac sunt alchimisti spirituali in contextul celor spuse aici, si am sa dovedesc putin mai incolo. 

Confruntat pe neasteptate de catre Marius Cruceru, alchimistul Croitoru spune adevarul!

Croitoru nu a ramas neafectat de faptul ca l-am numit vedeta fara credibilitate in articolul anterior. A pus un anunt despre biserica unde predica, ca acolo nu predica vedetele, si a insiruit alte lucruri pe care ei nu le fac. Se parea ca Croitoru are convingeri ferme! Nici pe departe! Marius Cruceru l-a chestionat destul de intens, iar Croitoru a dat inapoi spunand ca este deschis la dialog despre tipul de muzica si inchinare in biserica. 

De ce a dat inapoi Croitoru? Pentru ca acest alchimist spiritual nu are convingeri personale ci este unul care doar stie sa vorbeasca dar slujeste convingerilor celor care sunt liderii zilei. Spre exemplu; este James White apologet renumit, dar vandut islamului? Croitoru il apara. Este John MacArthur recunoscut international, dar cu sacrilegii si erezii? Croitoru e de partea lui. Este Emanuel Contac activ in traduceri si cu o anumita faima, dar mare tradator al crestinismului si promovator a islamului? Croitoru il promoveaza. Este Marius Cruceru blogger principal in Romania, dar umanist in multe aspecte? Croitoru cedeaza in fața lui Cruceru.  

Ca si credinciosii carnali din Corint care umblau dupa personalitatile zilei, filozofi si sofisti, Andrei Croitoru slujeste oamenilor si nu lui Cristos. Iluzia lui cat si a neo-calvinistilor americani si romani este ca daca citeaza autori de seama reformati sau puritani, si lectureaza lucrari importante teologice, ei slujesc Evangheliei. Nu! Ei slujesc intereselor lor si curentului teologic la moda numit neocalvinism. Rugati-va pentru Andrei Croitoru ca sa se pocaiasca cu adevarat. Imi pare rau pentru acest tanar debusolat spiritual. 

Alchimistii Ninel Lazar si Emanuel Contac 

Ninel Lazar a muncit din greu si si-a stabilit credibilitate prin lucrarile in mare parte bune pe care le-a tradus. Se asociaza cu secta 9Marks cu toate ca l-am averitzat ca Mark Dever este un lider de secta, si devine slujbasul lor. Nu a contat materialul publicat dezvaluind abominatile lui Mark Dever, Magna Gratia si Ninel continua sa promoveze aberatile si ereziile lui 9Marks ca si lucruri valoroase teologic. Asta da alchimie Ninel! 

In cazul lui Emanuel Contac, acesta ocupandu-se cu traduceri din Biblie si alte carti, a aparut in ochii naivilor ca si cand ar avea de aface cu un fel de personaj biblic. Contac s-a dovedit ca este un campion la obraznicie, mandrie, si liberalism teologic. Caderea totala a lui Contac a fost promovarea islamului in Romania intre evanghelici prin marele apostat si crislamist Miroslav Volf. Sunt articole documentate pe acest blog in aceasta privinta. 

Este multimea naivilor gata sa priveasca la dovezile aduse impotriva acestor alchimisti spirituali din acest articol? Raspunsul este probabil, nu. De ce? Majoritatea nu slujesc Domnului Cristos ci curentelor teologice care sunt la moda. Nu este oare interesant sa fi implicat in teologia zilei care este la moda facandu-te sa te simnti spiritual? Nu-i asa ca este placut acest “crestinism” unde nu suferi nimic, esti la curent cu ultimele filme si cu ultimul fel de rap “crestin”? Si pe deasupra, multi dintre acestia participa cu tupeu si incompetenta la discutile teologice de pe Facebook si bloguri. 

Nu sarii peste versetele de mai jos.

De altfel, toţi ceice voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniţi. Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii, şi se vor amăgi şi pe ei înşişi. Tu să rămîi în lucrurile, pe cari le-ai învăţat şi de cari eşti deplin încredinţat, căci ştii dela cine le-ai învăţat: din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, cari pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mîntuire, prin credinţa în Hristos Isus. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,  pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Tim 3:12-17)

Cateva surse si dovezi: 

A Bright and Bleak Constellation: Karl Barth, Nelly Barth and Charlotte von Kirschbaum

http://www.christianitytoday.com/ct/2017/october-web-only/what-to-make-of-karl-barths-steadfast-adultery.htmlhttp://www.christianitytoday.com/history/issues/issue-65/neo-orthodoxy-karl-barth.html

http://www.gracebaptist.ws/sermons/notes/heresies/heresies8.html

Croitoru interpelat de Marius Cruceru 

 

23 thoughts on “Alchimistul spiritual Andrei Croitoru – complice la crislam si la erezii – Partea II

  1. Pingback: Alchimistul spiritual Andrei Croitoru – complice la crislam și la erezii – ARMONIA MAGAZINE – USA

  2. Tare PENIBIL mai este si apologetul (NEO)calvinismului în România, “Mr.” Andrei Croitoru!

    ÎNTREBARE: Care este CULMEA “apologeticii” evanghelice de pe plaiurile Mioriței???
    RĂSPUNS: Să te străduiești să susții doctrinele harului (calvinismul), în timp ce afirmi că îți place dejecțiile (pseudo)teologice neo-moderne ale lui Karl Barth și iei sfaturi despre discernământ de la crislamistul molodovean Emanuel Conțac!

    • “Apologet” agramat.
      Daca nu reusesti sa te exprimi corect in limba materna, cum stii ca reusesti sa gandesti corect?
      Improvizatii, “merge si asa, la noi”…

      • Asculta nobody,
        Iti meriti numele. De fapt ti l-ai pus tu singur. Te doare ca impostorul de Croitoru a fost pinned down. Cine nu face greseli in graba scrierii unui comentariu? Iata doua exemple a unor genii care nu se exprimau mereu corect gramatical.

        Albert Einstein “Being bilingual, one could hardly blame Einstein for being a bad speller in English. Yet it wasn’t just in English that Einstein struggled. He also was a pretty bad speller in his native German, and got even worse when he began using English more regularly. Of course, Einstein didn’t make those same errors when it came to writing mathematical equations, a fact that helped to make his name synonymous with genius today.”

        Winston Churchill “While today Churchill may be regarded as a great leader and speaker, he had a rough start in his schooling, always struggling with spelling and writing. He was a notoriously bad speller throughout his life, but he never let it hold him back. He battled through his difficulties, which also included a speech impediment, to leave his mark on the world.”

      • Domnule “profesor” de gramatica Nobody, tu cand scrii mesaje de pe un telefon mobil chiar nu ti s-a intamplat sa mananici vreo litera sau sa pui una in plus?!? 😆

        Cand eu mergeam la olimpiada de gramatica in anii ’87-’89 matalutza probabil erau cu suzeta in guritza.

        DACA NU PUTEM ATACA FONDUL SAU CONTINUTUL MESAJULUI IMPUSCAM MESAJERUL! Peniiibila strategie!

        Dar totusi, tie iti PLAC de exemplu dejectiile pseudo-teologice ale lui Karl Barth ?!?😉

      • Nobody, cat despre gandirea “CORECTA” (de care vorbesti) eu in locul tau nu m-as mai penibiliza sa-l apar pe “ganditorul” Croitoru acolo unde e chiar imposibil s-o faci si sa fii in acelasi timp si coerent… in GANDIRE. Asta daca vrei sa mai vorbesti de GANDIRE CORECTA fara ca sa fii in acelasi timp INCOERENT!

  3. OARE CÂT MAI VALOREAZĂ CU ADEVĂRAT DISCERNĂMÂNTUL TEOLOGIC AL LUI ANDREI CROITORU ?!?

    Păcat, mare păcat de predicatorul Andrei Croitoru! Se pare că începuse bine, a demascat cum s-a priceput și el (și cu cât a stiut): ereziile carismatismului, metodele psihologice uzitate în general de bisericile seeker-sensitive, etc. Dar totuși, așa cum a făcut-o (mai stângaci, mai cu puțin prea mult tupeu pentru vârsta și pregătirea lui), a făcut-o totuși, spre deosebire de marea majoritate a pastorilor români care-și dorm somnul “discernământului” spiritual.

    Dar, din păcate, Croitoru falimentează DEZASTRUOS în câteva puncte (nu multe, ci puține), dar puncte cheie, ale discernământului spiritual pe care ar trebui să-l aibă OBLIGATORIU un apologet evanghelic astăzi.

    Că să vă convingeți 100% că am dreptate, măcar asupra endorsării publice făcute de Croitoru pentru teologia lui Karl Barth, există posibilitatea de a citi în limba română, ceea ce a spus despre teologia (NEO)liberală a lui KARL BARTH, regretatul mare gânditor evanghelic FRANCIS A. SCHAEFFER!
    Francis Schaffer a fost un teolog și un apologet evanghelic adevărat, de calibru internațional (nu ca și Andrei Croitoru, alias “Pinocchio calvinist de România” care minte cu un tupeu halucinant despre veridicitatea conținutului articolelor lui Paul Dan).

    Francis Schaeffer a fost un teolog și apologet de referință al perioadei contemporane, care nu cred că mai are nevoie de nici o prezentare. El a cunoscut foarte bine liberalismul teologic și neoliberalismul! În revista apologetică “Sabia și mistria”, nr.
    4, (Editura Agape, Făgăraș), de la pag. 3 la pag. 23, este redat discursul lui Schaeffer din 1950 de la conferința sa ținută la congresul Consiliului Internațional al Bisericilor Creștine (din Geneva, Elveția). Acolo Francis Schaeffer a DEMASCAT genial, în lumina Bibliei, teologia (dialectică) a lui Karl Barth, teologie numită și “Barthism”, care împreună cu teologia ucenicilor lui Karl Barth și cea a teologilor de la Lund formează așa numita teologie NEO-MODERNĂ sau NEO-ORTDOXIA.

    Cine dorește îi pot trimite gratis PDF-ul conținutul acestei conferințe pe email. Postați vă rog într-un comentariu o adresă de email unde să vă trimit!

    • Salut,

      Am dorit să iau legătura cu tine în mod direct pentru a-mi trimite fișierul menționat, așa că am intrat pe contul tău Google+, dar nu am găsit nici o adresă de contact, fiind nevoit în cele din urmă să-ți scriu aici.

      Te rog să intri pe siteul meu (clic pe nume) și să te duci la pagina de contact. Acolo ai adresa de mail unde îmi poți trimite fișierul. Dacă ai o legătură directă către el, o poți pune aici în loc să-mi trimiți mail, poate le e și altora de folos.

      Mulțumesc,

      Cătălin Oancea

  4. Pingback: CÂT MAI VALOREAZĂ DISCERNĂMÂNTUL TEOLOGIC AL LUI ANDREI CROITORU – ARMONIA MAGAZINE – USA

  5. În Evanghelia după Matei este scris un avertisment al Domnului Isus Hristos:

    Păziţi-vă de PROOROCI MINCINOŞI. Ei vin la voi ÎMBRĂCAŢI ÎN HAINE DE OI, dar pe dinăuntru SUNT NIŞTE LUPI RĂPITORI.
    ÎI VEŢI CUNOAŞTE DUPĂ ROADELE LOR. (Matei 7:15,16)
    *
    * *
    UN APOLOGET BIBLIC este urmașul Domnului Isus Hristos dacă CUNOAȘTE SFINTELE SCRIPTURI și dacă stăpânește TESTELE PENTRU ADEVĂR, pentru a DISCERNE și proclama ADEVĂRUL din multitudinea concepțiilor despre lume și viață și pentru a DISCERNE INTERPRETĂRILE CORECTE ALE TEXTELOR BIBLICE făcute de oameni.

    Duhul lui Dumnezeu ÎL VA CĂLĂUZI ÎN DESCOPERIREA EREZIILOR din comentariile teologice, din cărțile și din discursurile pseudoapologeților.

    Condiția este ca APOLOGETUL BIBLIC să rămână ÎN HRISTOS, fiindcă Domnul Isus a spus în Evanghelia după Ioan 15:5 „…DESPĂRȚIȚI DE MINE, NU PUTEȚI FACE NIMIC”.

    Să nu uităm porunca și promisiunea Domnului Isus Hristos din Evanghelia după Matei 28:20

    ȘI ÎNVĂŢAŢI-I SĂ PĂZEASCĂ TOT CE V-AM PORUNCIT.

    Şi iată că EU SUNT CU VOI în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VEACULUI.

    *
    * *
    Tot în Evanghelia după Ioan (14:6) este scris că Domnul Isus Hristos a afirmat despre Sine:

    EU SUNT CALEA, ADEVĂRUL ŞI VIAŢA.
    Nimeni nu vine la Tatăl DECÂT PRIN MINE.
    *
    * *
    ADEVĂRUL nu este o entitate impersonală sau un concept abstract, ci este o PERSOANĂ,
    și pentru a cunoaște ADEVĂRUL trebuie să intrăm în relație cu această PERSOANĂ,
    iar acestă PERSOANĂ este DOMNUL ISUS HRISTOS.
    *
    * *
    Apostolul Pavel, călăuzit de Duhul lui Dumnezeu, a scris despre Domnul Isus Hristos în Epistola către Coloseni 1:15-17:

    EL ESTE CHIPUL DUMNEZEULUI CELUI NEVĂZUT, cel întâi-născut din toată zidirea.

    Pentru că PRIN EL AU FOST FĂCUTE TOATE LUCRURILE CARE SUNT ÎN CERURI ŞI PE PĂMÂNT, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. TOATE AU FOST FĂCUTE PRIN EL ŞI PENTRU EL.

    EL ESTE MAI ÎNAINTE DE TOATE LUCRURILE, ŞI TOATE SE ŢIN PRIN EL.
    *
    * *
    În Evanghelia după Ioan (8:30-32) există un alt avertisment al Domnului Isus Hristos adresat celor care credeau în El, însă, valabil și pentru noi care CREDEM ȘI APĂRĂM ADEVĂRUL că Domnul Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu și că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu:

    Pe când vorbea Isus astfel, MULŢI AU CREZUT ÎN EL.
    Şi a zis Iudeilor, care crezuseră în El:

    „DACĂ RĂMÂNEŢI ÎN CUVÂNTUL MEU,
    SUNTEŢI ÎNTR-ADEVĂR UCENICII MEI;

    VEŢI CUNOAŞTE ADEVĂRUL,
    ŞI ADEVĂRUL VĂ VA FACE LIBERI.”
    *
    * *
    Un PSEUDOAPOLOGET CARE SE BAZEAZĂ PE ALTE SCRIERI, trecînd peste ce este scris în Biblie, fiindcă nu o cunoaște sau o ignoră conștient, POATE FACE AFIRMAȚII CARE NU SUNT LOGICE, pentru că NU AU CORESPONDENT deplin în CUVÂNTUL Domnului Isus Hristos, și „deși afirmațiile pot fi exprimate ele NU POT FI JUSTIFICATE”, fiindcă nu trec testele pentru ADEVĂR.
    *
    * *
    În Epistola către Evrei 12:2 suntem îndemnați SĂ NU PRIVIM LA OAMENI, ci SĂ PRIVIM „ȚINTĂ la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, ADICĂ LA ISUS” HRISTOS,
    DOMNUL ȘI MÂNTUITORUL nostru care ne-a răscumpărat și ne-a eliberat din Legea păcatului și a morții.
    *
    * *
    Deși pare extrem de dur AVARTISMENTUL PROFETULUI IEREMIA nu trebuie uitat de către niciun credincios, care Îl are pe Domnul Isus Hristos ca Domn și Mântuitor:

    „Aşa vorbeşte Domnul:
    BLESTEMAT SĂ FIE OMUL CARE SE ÎNCREDE ÎN OM,
    care SE SPRIJINEȘTE pe UN MURITOR
    şi ÎŞI ABATE INIMA DE LA DOMNUL!” (Ieremia 17:5 ).
    *
    * *
    Iar în Matei 12:36-37 Domnul Isus avertizează:

    Vă spun că, ÎN ZIUA JUDECĂŢII,

    oamenii VOR DA SOCOTEALĂ
    de ORICE CUVÂNT NEFOLOSITOR,
    PE CARE-L VOR FI ROSTIT.

    Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină,
    ȘI DIN CUVINTELE TALE VEI FI OSÎNDIT.”
    *
    * *
    Și în acest caz este valabil adevarul afirmat de Domnul Isus Hristos
    în „Parabola năvodului”:

    Cuvântul lui Dumnezeu ADUNĂ TOT FELUL de „APOLOGEȚI”,
    dar TRIEREA se va face la VREMEA HOTĂRÂTĂ de Dumnezeu.

  6. Lupta spirituală prin intermediul muzicii

    Din Evanghelia după Matei, dar și din Evanghelia după Marcu, aflăm că DOMNUL ISUS HRISTOS A CÂNTAT împreună cu ucenicii CÂNTĂRILE DE LAUDĂ (Matei 26:30; Marcu 14:26).
    *
    * *
    CITAT:
    „Psalmii Halel (laudă) erau „cântați” antifonic la Paște: primii doi (Ps.113-114) înainte de masăși ceilalți patru (Ps.115-118) după masă, în încheierea ceremoniei de seară. Versete cum sunt cele din Ps. 118:6-7, 17-18, 22-24 primesc o semnificație în plus PE BUZELE Domnului Isus chiar înainte de suferința și moartea Sa.”
    *
    * *
    ANTIFÓNIC1, -Ă, antifonici, -ce, adj. (Despre cântecul unui solist şi al unui cor sau despre două părţi dintr-un cor) Care se execută alternativ. – Din fr. antiphonique.
    *
    * *
    „Prin MUZICĂ lăudăm pe Dumnezeu, ne închinăm lui Dumnezeu, și ne apropiem de Dumnezeu,

    dar PRIN MUZICA OMENEASCĂ NE PUTEM ÎNDEPĂRTA DE DUMNEZEU.

    MUZICA nu este neutră.

    MUZICA ESTE EXPRESIA A CEEA CE ESTE ÎN INIMA OMULUI.

    MUZICA poate fi EXPRESIA UNUI OM ASCULTĂTOR de Dumnezeu SAU A UNUI OM RĂZVRĂTIT față de Dumnezeu.”
    *
    * *
    MUZICA care-L glorifică pe Dumnezeu este o EXPRESIE A CONLUCRĂRII duhului nostru cu Duhul lui Dumnezeu în ÎNCHINARE, închinare care trebuie să fie doar „ÎN DUH ȘI ÎN ADEVĂR” (Ioan 4:24).

    DACĂ „dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt”, primit de la Dumnezeu Tatăl prin Domnul Isus Hristos, atunci și MUZICA CÂNTATĂ DE NOI VA FI EXPRESIA DUHUL LUI DUMNEZEU care „ADEVEREȘTE împreună cu duhul nostru [regenerat] că SUNTEM COPII ai lui Dumnezeu” (Romani 5:5; 8:16).

    CÂNTAREA CREȘTINĂ „este o expresie a ceea ce este în inima [creștinului]… este un mediu spiritual… este o expresia a duhului nostru care trece de suflet…și…de simțăminte”, ESTE O JERTFĂ ADUSĂ CU BUZELE noastre LUI DUMNEZEU.
    *
    * *
    MUZICA ca și trupul omului are trei componente:

    MELODIA (echivalentă duhului) este cea mai puternică, iar mesajul ei nu va fi alterat de ritm, doar dacă ritmul se manifestă ca pulsul inimii omului.

    ARMONIA (echivalentă sufletului) este suport (supusă) pentru melodie

    RITMUL (echivalent trupului) va fi ca pulsul inimii omului, atfel ritmul „ucide” melodia.
    *
    * *
    ”Moralitatea unui om îi va dicta filozofia, teologia sau MUZICA pe care vrea s-o aibă.
    MUZICA LUMII ÎNCALCĂ PRINCIPIILE LUI DUMNEZEU.”
    *
    * *
    Satan comunică mesaje prin muzică. Anumite frecvențe controlează anumite funcții ale trupului.
    *
    * *
    „Muzica rock a fost făcută pentru a nu mai simți vinovăția…

    DISPARE MUZICA, APARE VINOVĂȚIA…

    PRIN MUZICA ROCK SUNT CHEMATE DUHURILE RELE”.
    *
    * *
    Teste pentru muzică

    1 Ioan 4:1 Prea iubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci SĂ CERCETAŢI DUHURILE, DACĂ SUNT DE LA DUMNEZEU;
    căci ÎN LUME AU IEŞIT MULŢI PROOROCI MINCINOŞI.

    Să verificăm duhul muzicianului.
    Ce duh îl inspiră în compunerea muzicii?
    Care este mesajul cântărilor lui?
    Cum gândește, cum vorbește, ce fapte face?
    Este un creștin duhovnicesc sau firesc?
    *
    * *
    Pasajul din Iacov 3:9-18 ne determină să cercetăm DACĂ MUZICA ESTE CREAȚIA UNUI OM CĂLĂUZIT de Duhul lui Dumnezeu, dacă-L glorifică și-L laudă pe Dumnezeu, SAU ESTE CREAȚIA UNUI OM A CĂRUI „ÎNȚELEPCIUNE…NU VINE DE SUS, ci este pământească, firească (greceşte: sufletească), DRĂCEASCĂ”.
    *
    * *
    Pasajul din 1 Ioan 4:3 ne îndeamnă SĂ VERIFICĂM afirmațiile celor care ne îndeamnă să acceptăm o anumită muzică.

    Sunt creațiile PROMOVATE BAZATE pe cuvintele Domnului Isus Hristos, iar VIAȚA DE CREDINȚĂ, a celor care PROMOVEAZĂ muzica diferiților „compozitori”, Îl reflectă pe Domnul Isus Hristos, ÎN GÂNDIREA, ÎN VORBIREA ȘI ÎN FAPTELE LOR?
    *
    * *
    Și în acest caz este valabil adevărul afirmat de Domnul Isus Hristos în „Parabola năvodului”:

    Cuvântul lui Dumnezeu ADUNĂ TOT FELUL de „MUZICIENI”,
    dar TRIEREA se va face la VREMEA HOTĂRÂTĂ de Dumnezeu.

Leave a comment