Multumiri si anxietati

In America astazi este ziua multumirii. Vreau sa va aduc inainte cateva versete care va garantez ca va vor folosii, vazand relatia dintre rugaciune, multumire si lupta cu anxietatea. Trebuie sa recunoastem ca anxietatea nu il ocolea nici pe apostolul Pavel, iar pentru noi astazi in multe cazuri a devenit o problema majora. Haideti deci sa ne uitam la niste solutii din Cuvant in legatura cu subiectul prezent. 

Versetul de mai jos ar fi mai puternic daca este luat in context 

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi implorari, cu mulţămiri. Filipeni 4:6

Iata contextul pe care majoritatea fratilor si consilierilor spirituali il omit.
Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăş zic: Bucuraţi-vă! Blîndeţa voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape.
Inainte de a aborda problema ingrijorarii, apostolul aduce inaintea noastra din partea Duhul Domnului doua lucruri esentiale: bucuria in Domnul (si nu in circumstante) cat si blandetea ca roada a Duhului (Galateni 5:23). Trebuie sa recunoastem ca majoritatea nu prea suntem blanzi. Prea multa manie sau asprime vor crea conditii in noi pentru anxietate. Este dovedit medical. Asa ca iau pentru mine ca sa fiu mai bland. Ganditi-va ce putere da mintii si sufletului nostru bucuria in Domnul combinata cu blandetea ca roada a Duhului. Versetul 6 mai spune despre faptul ca rezolvarea anxietatii nu se face numai cu rugaciuni si implorari ci si cu multumiri. Multumirea in contextul de aici inseamna adorare. 

Multumirea este un imperativ, de aceea ni se spune sa veghem la aceasta 

Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţămiri. Col 4:2

Auzim cu totii de luptatori in rugaciune si slava Domnului pentru ei. Mai rar auzim despre staruinta in rugaciune impletita cu staruinta in multumire. Din nou spun multumirea este adorare. Sa-l adoram pe Domnul in fiecare rugaciune. Domnul sa ne intareasca pe toti in rugaciune si in multumire! 

Cu dragostea Domnului Isus pentru voi toti,
Paul Dan

10 thoughts on “Multumiri si anxietati

  1. Frate Paul, o meditație binevenită!
    În orice context am trăi poate apărea supărare, mânie, anxietate. Așa e, trebuie ca totdeauna să ne bucurăm în Domnul și în puterea tăriei Lui. Și, în loc să ni se vadă mânia, ceilalți să ne vadă blândețea … noastră (o roadă a Duhului) – Doamne ajută-ne și dă-ne izbândă. E încurajant să știm că Domnul va duce la bun sfârșit ceea ce a început în noi. Glorie Domnului!
    În plus, să avem în vedere să-i fim mulțumitori Domnului că suntem șlefuiți prin frații noștri, suferind cu bucurie pt imperfecținile lor care vin în contact cu imperfecțiunile noastre. Pentru ca astfel “să fim schimbați … din slavă în slavă, prin Duhul Domnului” (privind la El).
    Astăzi la un post de radio cineva spunea că pentru o bună părtășie (în familie) e bine să avem în vedere aceste “limite de comportament”: toleranță, respect, prietenie, iubire – întâi în familie, apoi în familia mare, biserica. God bless you.
    Happy Thanksgiving!

  2. Pingback: Mulțumiri și anxietăți – ARMONIA MAGAZINE – USA

Leave a comment